Şimdi Ara

Pentium E2180 Nasıl Overclock Edilir (İlk defa yapacağım yardım lütfen.)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
139
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Dostlar malumunuz haftaya uni. sınavları bitiyor. Sistem toplamadan önce emektar kasamı kurup biraz oyun oynamayı planlıyorum fakat performansı hayli düşük tabi (R7 250 ekran kartı var ve darboğaz oluyor.)

Ben bu işlemcinin overclock edilmediğini sanıyordum hani modelin sonunda K ibresi olmayanlarda çarpan kilidi var felan hesabı pek bilgim yok gerçi :) . Ama googleda aratınca 2.0 ghz olan bu işlemciyi 3.3 ghzye kadar overclock ettiklerini gördüm. Bende 2.6-3.0 aralarına kadar stok soğutucuyla overclock etmek istiyorum fakat daha önce hiç bu deneyimi yaşamadım.

Anakartım P5LD2-SE ve biosunu hiç güncellemedim. Bios güncellemek gerekiyor mu ? Ve asıl sorum bu işlemciyi overclock etmek için herhangi bir kilidini çarpanını açma vb. işlem yapmam lazım mı yoksa direkt biostan anlatacağınız ayarları uygulamam yeterli mi ? Zarar vermek te istemiyorum bu yüzden volt vererek felan olmazsa iyi olur. Ama sağlıklı bir şekilde onu da yapabiliyorsam onu da yaparım. Bilgilendirme bekliyorum teşekkürler şimdiden.

• guncel

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1)Çarpkan kilidi açıksa çarpanı arttıracaksın.
    2)Eğer kapalıysa FSB'yi yükselteceksin.Ramler sapıtmasın diye ramlerin frekanslarını kısacaksın.

Bol bol araştırma yapmalısın öğrenmek için.Her zaman ufak adımlarla ilerlemelisin.Voltaj verme hatta şimdilik.Zaten stok soğutucu ile sağlıklı olmaz.Oc yaptıktan sonra sistemi stres testiğine tabi tutmalı ve sıcaklıkları kontrol etmelisin.Sistem mavi ekrana düşerse oc geri çekilecek.

Hiç bulaşmasan daha iyi
  • quote:

Orijinalden alıntı: zwanzig

1)Çarpkan kilidi açıksa çarpanı arttıracaksın.
    2)Eğer kapalıysa FSB'yi yükselteceksin.Ramler sapıtmasın diye ramlerin frekanslarını kısacaksın.

Bol bol araştırma yapmalısın öğrenmek için.Her zaman ufak adımlarla ilerlemelisin.Voltaj verme hatta şimdilik.Zaten stok soğutucu ile sağlıklı olmaz.Oc yaptıktan sonra sistemi stres testiğine tabi tutmalı ve sıcaklıkları kontrol etmelisin.Sistem mavi ekrana düşerse oc geri çekilecek.

Hiç bulaşmasan daha iyi

Bulasmam lazim dostum o kadar da kotu degilim halledebilirim diye dusunuyorum. Sadece yapacagim seyleri adim adim anlatacak bir rehbere ihtiyacim var. Carpan kilidini nasil acabilirim. veya acmadan FSB dedigin seyle nasil overclock edebilirim. Yani suraya basacaksin suna gireceksin seklinde anlatirsan iyi olur. Hatta acelesi yok ayin 25 inde yapacagim zaten yapacagim seyleri. her denemeden sonra (ornegin 2.4 e yukselttim.) stabil calisip calismadigi ile ilgili program yardimiyla ss atarim size soylersiniz ona gore arttiririm.

• ZorbaHal kullanıcısına yanıt
    chip online
    OVERCLOCK ve SOĞUTMA Rehberi ! - Overclock ve Soğutma Forumu
    http://www.chip.com.tr/forum/overclock-ve-sogutma-rehberi_t55014.html

http://forum.donanimhaber.com/m_22460774/tm.htm

• quote:

Orijinalden alıntı: zwanzig

chip online
    OVERCLOCK ve SOĞUTMA Rehberi ! - Overclock ve Soğutma Forumu
    http://www.chip.com.tr/forum/overclock-ve-sogutma-rehberi_t55014.html

http://forum.donanimhaber.com/m_22460774/tm.htm

Bu videolarda bahsettigim islemciyi overclock etmek icin yeterli bilgi var midir? Ilavethen bir sey bilmeme gerek var mi ?

• ZorbaHal kullanıcısına yanıt
    Ne kadar çok içerik tüketirseniz o kadar çok bilgi sahibi olursunuz.Verdiğim videonun 20.dakikasından itibaren izlemeye başlayın.Ancak sadece bu video ile yetinmeyip başka kaynaklara ve rehberlere de göz atmanızda fayda var.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.