Şimdi Ara

pentium g2020 alacağım yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
2.900
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar uzun zamandır pentium d 820 2.8ghz kullanıyorum ortalam 70derecede calısıyor butun oyunlarda kasıyor vs.
    hd6670 ddr3 versıyonunu kullanıyorum sureklı darbogaz yapıyor. crysis 1 de bıle mınımum ayarlarda kasıyor 800x600 :D
    Sımdı pentıum g2020 alacagım 1155 pın anakart alacagım 2.9ghz yı 3.5ghz ye kadar o.c yapmayı dusunuyorum 4gb 1600mhz ddr3 sogutuculu tek modul ram var onlarıda 1333mhz de kullanırım
    sızce crysis 2 de bır sorun yasarmıyım bu ıslemcıyle ?

• vatan indirimlerinde 120tl lik fiyatı ile gayet iyi bir seçim o işlemci..2.9ghz lik hızı yanıltmasın çünkü 2.6ghz lik g620 bile amd athlon 2 çift çekirdek yada pentium dual core serisi gibi çift çekirdek işlemcilerde 3.6ghz gibi bir değere tekabül ediyor(performans olarak)..yanlız o işlemciyi overclock yapamazsın..sandybridge yada ivybridge serilerinde yalnızca K serisi işlemciler çarpan yolu ile overclock oluyor..i5 2500K gibi....elbette bu işlemci ve 6670 ile alacağın performansda sınırlı olacak sonuçta bunun i3 ü var ,i5 i var,hd7850 si var :) elindeki d820 ye göre çok fark edecek bir işlemci..yine bütçene göre sistem tavsiyeleri bölümünde tavsiye isteyebilirsin
  • bus hızı arttırsa overclock olmaz mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: scorn

bus hızı arttırsa overclock olmaz mı?

http://www.pclabs.com.tr/2011/01/05/intelin-yeni-devrimi-2-nesil-core-mimarisi-sandy-bridge-incelemede/5/
  • quote:

Orijinalden alıntı: usb2.0

105 civarı bus overclock yapılabiliyormuş da %5'lik artış için tüm sisteme girmeye değmeyecektir..
    daha ziyade 110-120 arasında çarpan düşürme ile kullanılabileceğini düşünmüştüm kimse 105 üzerini önermemiş, haberim yoktu öğrendim :)
  • I3 lerle ayni ozellikte islemcidir

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yeni nesil i3'ler çift çekirdek, 4 iş parçacığından oluşuyor. İntel G2020 ise çift çekirdek, çift iş parçacığı mevcut yani aynı değiller ama G2020 güzel işlemci. Hem yeni nesil 22nm teknolojisini kullanıyor hemde az enerji tüketiyor. Birde Ramler G2020 takarsan 1333MHz'de çalışacak maksimum, i3'de Ramler 1600MHz ve gerekirse daha da çıkartabiliyorsun frekans değerini fakat 1333MHz yeter tabiki.

Zaten oyunlar çift çekirdekten fazlasını kullanmıyor. İşlemcilere o kadar aşırı derecede para akıtmaya gerek yok. Bence yeterli bir işlemci oyunları açıp oynatmak için. Tabii oyunları full'de oynatmaz ama hiç olmasa açar oynatır medium-high ayarları arasında.

Bu işlemciye overclock yapılır ama tabiki i5 2500K gibi çarpan kiliti açık işlemciler kadar yüksek değere çıkamazsın ama 3,50GHz'e çıkarsın muhtemelen.

Bende de Pentium D 820 var (ASUS GT440 1GB GDDR5 ekran kartı 2GB DDR2 667MHz Ram), hafif overclock yaptım 3,20GHz'e Maxpayne 3'ü High ayarda (bazı grafik ayarlarını kısarak) bitirdim. Hitman Absolution'ı ise orta ayarda oynuyorum. Bu arada ekleyeyim benim ekran çözünürlüğü 1280X1024 onunda bir etkisi var tabiki.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 480p -- 30 Ocak 2013; 20:28:23 >

• bende bu işlemciden aldım.hd 7770 ekran kartıyla 4 gb ddr3 1600 mhz ram ile (1333 mhz de çalışıyor) sistem kurdum tabiki seneye işlemci ucuzladığında i5 veya i7 işlemci alabilirim diye bu sistem h77 chipsettli anakartla .performansı mükemmel ne yaparsanız yapın kasa ve fan çıkış hava sıcaklığının artmadığını gördüm aynı kasada eski p4 işlemci varken kasa odayı ısıtıyordu.need for speed shift naskar oyununu 1980*1080 60hz 8 antileasing yani full ayarlarda hiç kasılmadan akıcı şekilde oynadım saatlerce ne bir ısınma ne bir fan sesinde artış olmadı tabiki işlemci ve ekran kartının 22 nm değerlerinde ki imalatından kaynaklanıyor ki işlemci max 55w tüketime sahip.

ayrıca bu işlemci ivy bride köprüsü olduğundan bu tip işlemciler pcı express 3.0 destekliyor ki bende anakart ve ekran kartı desteklediğinden yükün durumuna göre pcı express 1.1-2.0 ve 3.0 olarak gözükmekte.birde eğer bu işlemciyi alırsanız çok yeni olduğundan anakartın son güncel yazılımlarını yükleyin bende gigabyet easytune6 programı pentium g850 larak gördü güncelleyince g2020 olarak gördü.iki versiyon arasında 3 ay fark olması ise enteresan geldi.

intel pentium g2020
    corsair ddr3 1600 mhz ram
    sapphire hd7770
    gigabyte h77 ds3r

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi savast -- 4 Şubat 2013; 8:23:12 >

• ben sizin yerinizde olsaydım hazır HD 6670 gibi bir ekran kartım varken kesinlikle AMD A10 5800k alırdım çünkü ekran kartınız A10'un 7660D'siyle Crossfire uyumlu, 4 çekirdekli bir AMD işlemci ve HD7850 seviyesinde performans alırdınız
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.