Şimdi Ara

Pentium G3258 darboğaz (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
65
Cevap
1
Favori
1.980
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Evet çok doğru. Bende söyşedim zaten çok fazla bir bütçem yoktu 1200 1300 arası bir bilgisayar toplamıştım aslında. İlkteki hedefim i3 4150 alıp sonradan gtx 750 ti takmaktı. Çünkü bütçemi aşıyordu. Ama bu işlemci bir övüldü ama ne övüldü i7ler bile bukadar övülmedi. Bende bu işlemciyi alayım dedim. Hemde bütçeme tam uyuyordu baktım adamlar her türlü ekran kartını taktılar bir sıkıntı yapmadı dedim alayım gtx 750 ti ile rahat çalışır dedim ve aldım. Şimdi ise bin pişmanım. :(

• quote:

Orijinalden alıntı: Tunahan741

oc den anlamadan bu işlemciyi alman çok mantık hatası dostum,
    bu işlemci oc için alınır
    technopat üyeleri
    4.4 dü sanırım o hızda
    gtx titan x denediler
    neredeyse hiç darboğaz olmadı
    o yüzden oc yaparsan çok memnun kalırsın
    ama ben bulaşmam dersen sat i5 veya i7 al
    i3 alırsan yine pişman olursun

Hiç güleceğim yoktu titan x he

• quote:

Orijinalden alıntı: tayfn1907

quote:

Orijinalden alıntı: Tunahan741

oc den anlamadan bu işlemciyi alman çok mantık hatası dostum,
    bu işlemci oc için alınır
    technopat üyeleri
    4.4 dü sanırım o hızda
    gtx titan x denediler
    neredeyse hiç darboğaz olmadı
    o yüzden oc yaparsan çok memnun kalırsın
    ama ben bulaşmam dersen sat i5 veya i7 al
    i3 alırsan yine pişman olursun

Hiç güleceğim yoktu titan x he

https://www.youtube.com/watch?v=yzRpqiVlsPM

Lütfen izleyiniz, kafadan atarak konuşmuyorum ben boş insanlar gibi , izlediğim gördüğüm verilere dayanarak konuşuyorum

• bencede bu islemciyi cok ovduler cok yukselttiler herkeste var artik ama gercekler yeni yeni ortaya cikiyor ilk ciktigi zamanlarda sakin almayin baslikli yazilarda vardi ama kimse kulak asmadi overclockla i5 seviyesinde gozukuyor ama o kadar performansli olsa intel bu fiyata satmazdi diye dusunuyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tunahan741 T kullanıcısına yanıt
    O zaman millet i 7 almasın bence. gitsin direk olarak g3258 işlemci kullansın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: GoldenParsTR

O zaman millet i 7 almasın bence. gitsin direk olarak g3258 işlemci kullansın.

seninle bu konuda tartışmam için senin bu konudaki bilgi seviyenin 10-15 kat artması lazım dostum aşağılamak için demiyorum yanlış anlama
    kağıt üzeri bilgiler tamamen geçerli olsaydı bu teknoloji hayatında herşey daha kolay olurdu
  • bu işlemci yerine 134 lira farkla ulaşıp bu sorunları kökten halledebileceğiniz iki performansı birbirine yakın işlemci:
    AMD tarafı:
    http://www.vatanbilgisayar.com/amd-fx-x6-6300-soket-am3-35ghz-14mb-onbellek-95w-32nm-islemci.html?srt=UP
    İntel tarafı:
    http://www.vatanbilgisayar.com/intel-core-i3-3220-soket-1155-33ghz-3mb-onbellek-22nm-islemci.html?srt=UP
    İkiside oldukça güzel ve fp işlemcilerdir. Single core odaklı uygulamalarda İntel , Multi core odaklı uygulamalarda AMD daha iyidir. İntel yanında düşük güç tüketimini beraberinde getirir. Fx serisi daha az ısınır. İntellerde İ5 veya İ7 tarzı güçlü işlemcilere geçiş yapabilirsiniz ileride. Ancak o stok fan yerine alacağınız başka ucuz yollu bir fan sesten dolayı oluşabilecek şizofreni engeli için en iyi çözümdür.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Whitebeard. -- 22 Haziran 2015; 4:22:17 >

• GoldenParsTR kullanıcısına yanıt
    Overclock la dene eğer olmazsa al işkemciyi çöpe at git bitane İ3 4160-İ5 4590 felan al

• Tunahan741 T kullanıcısına yanıt
    g3258 bf4 ün en geniş ve aksiyonu az haritalarından birinde yapılan denemede gpu usage %50 ile 75 arasında gidip geliyor. Bu mu çok bildiğin donanım bilgisi?
  • Konu acayip yerlere gitmiş ;
    Pentium G3258 eski core2 duo işlemcili veya yıllardır kullandığınız p4 sisteminiz felan varsa gözü kapalı alınabilir.
    biraz oc ile güzel işler yapabilecek bir işlemcidir bütçesi kısıtlı adamın hemen her işini görür.Hatta stok soğutucu ile
    bile biraz olsun hızaşırtma yapılabilir ve parasının hakkını gayet de güzel verir.

Beklentiler yüksek ise i5 4690k veya i7 4790 k ya yönelmek onlar da pahalı geliyorsa en azından i5 işlemci almak lazım.
    Zira günümüzde güzel performans almak için en az 4 çekirdekli i5 veya daha üstü işlemciler şart diye düşünüyorum.

Konudaki tartışmaları anlamsız buluyorum zira bu işlemcinin fiyatı belli ve her ne kadar çarpanı açık olsada 2 çekirdek ile
    yapabileceklerinin doğal olarak bir sınırı var işlemci bu şekilde değerlendirilmeli.Boşuna insanların birbirini kırmasına gerek yok bence.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cobi -- 22 Haziran 2015; 17:11:34 >

• quote:

Orijinalden alıntı: cobi

Konu acayip yerlere gitmiş ;
    Pentium G3258 eski core2 duo işlemcili veya yıllardır kullandığınız p4 sisteminiz felan varsa gözü kapalı alınabilir.
    biraz oc ile güzel işler yapabilecek bir işlemcidir bütçesi kısıtlı adamın hemen her işini görür.Hatta stok soğutucu ile
    bile biraz olsun hızaşırtma yapılabilir ve parasının hakkını gayet de güzel verir.

Beklentiler yüksek ise i5 4690k veya i7 4790 k ya yönelmek onlar da pahalı geliyorsa en azından i5 işlemci almak lazım.
    Zira günümüzde güzel performans almak için en az 4 çekirdekli i5 veya daha üstü işlemciler şart diye düşünüyorum.

Konudaki tartışmaları anlamsız buluyorum zira bu işlemcinin fiyatı belli ve her ne kadar çarpanı açık olsada 2 çekirdek ile
    yapabileceklerinin doğal olarak bir sınırı var işlemci bu şekilde değerlendirilmeli.Boşuna insanların birbirini kırmasına gerek yok bence.

hocam konu acayip yerlere gitmedi g3258 4.4 ghz neler yapabildiğinin forumda kullananlar dışında

youtubedada 10 larca videosu var. senin anlattığın gibi açıklama gelmedi kimseden.

ama 20.yıla özel üretilen çarpan kilidi açık bu işlemciyide yerin dibine kimsenin sokmasına müsade etmem.

ortada testler var adamın gözüne sokarım

amd yi hiçbir zaman kötülemedim onuda tavsiye ettim hatta çoğu zaman kullanıcılara i52500k 2. el almasını

bile söylemişimdir. uzun zamandır msj lar hala duruyor.

cobi senin kullandığın işlemciye bile bu 2500k kafa tutar açık ve net bunuda söylüyorum.

oyun için kayda değer bir fark olmadığı için ben bile 2500k alacağım.

ama parası az olan için single ağırlıklı oynayan için bu işlemci iyi. kaldı ki kulllanıldığı soket 1150 de

uzun yıllar upgrade edilebilir 5. nesil i5 ve i7 lere.

online oyunlarda 4.4 ghz de 30 fps nin altına kolay kolay inmiyor. bazıları herkesin kendisi gibi sabit

60 fps takıntısı olduğunu sanıyor

• Şu anda i7 4790 k kullanıyorum,öncesinde i5 4690 k kullandım ondan öncesinde ise i7 2600 k kullandım 1 sene kadar ;onun öncesinde amd fx 8200
    onun öncesinde xeon e3 1240 onun öncesinde phenom II x4 955 onun öncesinde e 5300 ve ...daha yazssam i486 ya kadar giderim ,o yüzden 1 yıl i7 2600k kullanmış birine i5 2500 k yı anlatmana gerek yok hangi işlemcinin ne olduğunun gayet de farkındayım.Burada beklentiler önemli.

g3258'in 4.4 ghz de iyi performans vereceğini de tahmin edebiliyorum.

Bunun dışında zaten benim dediklerimi yazmışssın sende tamamen beklenti meselesi durum.Misal ben r9 290x kullanıyorum ve 60 fps aşağısı beni rahatsız ediyor ama yıllar önce öğrenciyken 30 fps altına inmese yeter de artardı.
    O sana cevap yazan adamların sistemlerine bakarsan üst düzey olduğu o yüzden bahse konu işlemcinin onlar için pekte önemli olmadığını anlarsın ;sende
    30 fps bana yeter diyorsan g3258 tam sana göre demektir bütçeni kurtarır yani tekrar yazıyorum işlemcinin hakkını yedirmeme vs gibi durumlar veya işlemci çöp diye iddia etmek gayet anlamsız olur tekrar diyorum tamamen beklentiler önemli.

• R.Baltaş'ı takibe devam edin siz
  • G3258 gibi bi işlemci alıp oc yapmamışsın. Söylenicek söz bırakmamışsın zaten. Online oynatmasa bile oc yapmıycaksan neden aldın kardeşim.

• Ah hocam ben R.Baltaş izleyip gtx970 e Pentium G3258 takanı gördüm seninki yine iyiymiş
  • Mstfaerol35512 M kullanıcısına yanıt
    Bakın ben normalde i3 alıcaktım sonradanda param yetişince gtx 750 ti alıp sistemi tamamlıyacaktım. Baktım pentium g3258 çok övüldü çok sevildi hadi dedik bunu alalım. Bunu alınca param sistemi tamamlamaya yetiyordu ve aynı zamanda gtx 750 ti ekran kartınıda almış oldum. Aslında i3 4150 alıp sonradan gtx 750 ti takmaktı amacım ama baktım işlemci çok çok övüldü dedim bunu alayım o vesile ile almıştım. Yani overclock için değil bütçeden dolayı bu işlemciyi aldım. Almaz olaydım...
  • Benim bilgilerim illaki artacaktır. Şuanda siz benden daha iyi biliyor olabilirsiniz olabilir ben daha 3 yıldır ilgileniyorum araştırıyorum bu konuları. Ancak bilgim bu işlemcinin çok çok övülmemesi ve gtx titan ekran kartını kaldırmayacağı yönünde ancak siz kaldırır diyorsunuz. Bende dediğim gibi millet i7 almasın o zaman pentium g 3258 alsın hatta intel direk olarak bu işlemciyi üretsin.
    @Tunahan741

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GoldenParsTR -- 23 Haziran 2015; 22:41:56 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: GoldenParsTR

Benim bilgilerim illaki artacaktır. Şuanda siz benden daha iyi biliyor olabilirsiniz olabilir ben daha 3 yıldır ilgileniyorum araştırıyorum bu konuları. Ancak bilgim bu işlemcinin çok çok övülmemesi ve gtx titan ekran kartını kaldırmayacağı yönünde ancak siz kaldırır diyorsunuz. Bende dediğim gibi millet i7 almasın o zaman pentium g 3258 alsın hatta intel direk olarak bu işlemciyi üretsin.
    @Tunahan741

dostum herkes oc yapmayı bilmiyor istemiyor yapmak
    ayrıca herkes oyun oynamıyor
    render yapanlar
    3d çalışanlar
    bu uygulamalr çekirdek sayısına göre daha çok performans veriyorlar çünkü ona göre tasarlanmış
    fakat oyunlar genelde 2 yada 4 çekirdek kullanıyorlar oda her çekirdek performanslı olarak kullanılamıyor
    g3258 20 yıla özel çıkmış bir işlemci h81 yonga seti bu işlemci için özel bios çıkardı,
    senin düşünme biçimin çok yanlış bu işlemciyi alsın herkes diyorsun fakat render de veya çoklu işlemlerde bu işlemci sönük kalır
    4.4 ghz az bi hız değil bende 4790 k işlemci var şuan 4.4 ghzde oc li kullanıyorum, fakat photoshop kullandığım için bana çok fazlasıyla yardımcı oluyor
    kanıtlar ortada hangi oyunu nasıl oynattığı neler yapabildiği oyunlarda,
    budget bir sistem düşünüyorsa birisi oyun için gtx 960 la g3258 alırsa çok rahatlıkla ekran kartından sonuna kadar yararlanabilir,tabi iyi bir oc yapması gerekli.

• Ben bütçeden dolayı aldım bu işlemciyi. Artı olarak deli gibide render yaparım bende. Vegas prodan youtubeye attıgım videoları editlerim vesaire. Dediğin gibi sönük kalıyor. Gerçi bu konuda birşey beklemiyordum bu beni üzmedi çünkü render için i7 tek çare. Neyse bu işlemciyle gittiği yere kadar kısa zaman içinde i5 4460.
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.