Şimdi Ara

Pentium G3258 mi Core i3 4150 mi ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
13
Cevap
0
Favori
1.516
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Pentium G3258 mi Core i3 4150 mi ? oyun için alacam arkadaşlar. bir de nette hızlı sörf için. hangisi daha idealdir ? 300 tl bütçem var intel işlemci için maksimum. Pentium G3258 alırsam ekran kartını biraz daha iyi alacam 100 tl kadar daha ucuz olduğundan. ayrıca Pentium G3258 ile overclock yapılıp 4.5 ghz de kullananlar varmış. kararsız kaldım.

• Ekran kartından düşme. G3258 al oc yap i3 ayarında kullan.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • g3258'in tek çekirdek performansı çok iyi, bir de Oc yaparsan dx9-10 oyunlarında i5 ya da fx lerle kapışması(fx leri geçedebilir) lazım. yeni oyunlarda da çok sıkıntı olacağını sanmıyorum. dota 2, cs:go, lol gibi oyunlarda akar bu işlemci
    anakartı b85 asus al. g3258 çıktıktan sonra güncelleme getirdi Asus, artık overclock yapılabiliyor bu kartlarla. soğutma ile 4.8 görüyorlar. 4.2 garanti sayılır. pc mate ile arasında 100 lira fark var, az değil. 190 liralık işlemciye 300 liralık kart alınmaz bence. kaldı ki o alacağın kart da aynı 4+1 faz sistemi kullanıyor. pratikte hiç bir fark yok. "gimmick" denen birkaç özellik için ekstradan para alıyorlar. akıllı tüketici olmak lazım.
    bu arada intelden böyle güzel bir f/p işlemcisi beklemezdim açıkçası. helal olsun.
    ekran kartı ise, alabildiğin en yükseğini al, zaten r9 270 seviyesi geçmeyeceksin muhtemelen(geçme)

• Msi h81m-33p ile 4790k kullandım ve çarpanı arttırabiliyordum. g3258 ile de arttırabilir miyim ? ve o anakartta en fazla 1.24 voltaj veriyor (voltaj arttıramıyorsun)

bu durumda g3258 i kaç hızında kullanabilirim tahminen ?
  • Amd ye bakmanı tavsiye ederim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: mhç_78

Amd ye bakmanı tavsiye ederim.

anakartım intel msi h81m p33 hocam. ondan intel alacam. işlemci+ssd+ekran kartım eksik gerisi hazır.
  • i3

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    İNTEL İ5 750 VS İNTEL İ7 860
    15 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Ssd'yi beklet, ekran kartı ve işlemci al. Ssd sonra alırsın.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • o kartla sıkıntı olabilir emin değilim ya. 1.4V ile 4.7Ghz, 1.52V ile 4.8 görmüşler.
    http://www.ukgamingcomputers.co.uk/overclocking-pentium-g3258-on-h81-b75-h87-h97-chipsets-a-60.html

toms da 1.3V ile 4.5Ghz görmüşler. oyun benchmarkları da var, güzel bir inceleme olmuş:
    http://www.tomshardware.com/reviews/pentium-g3258-b81-cheap-overclocking,3888.html

• quote:

Orijinalden alıntı: zhd93

o kartla sıkıntı olabilir emin değilim ya. 1.4V ile 4.7Ghz, 1.52V ile 4.8 görmüşler.
    http://www.ukgamingcomputers.co.uk/overclocking-pentium-g3258-on-h81-b75-h87-h97-chipsets-a-60.html

toms da 1.3V ile 4.5Ghz görmüşler. oyun benchmarkları da var, güzel bir inceleme olmuş:
    http://www.tomshardware.com/reviews/pentium-g3258-b81-cheap-overclocking,3888.html

Arkadaşlar parayı az daha arttırdım ve şöyle bi sistem alıyorum. hdd zaten var bu ssd yi de işletim sistemi + bf4 kurarak değerlendirecem. benim hdd sata 2 olduğundan ssd bunun çok çok hızlısı oluyor. sata 3 bile değil eski bir hdd. yeni hdd de alsam zaten bu ssd fiyatına. en azından şimdi ssd+hdd kullanmış olacam ;)

aldığım sistem şu :

Pentium G3258 mi Core i3 4150 mi ?

siparişi verdim şimdi :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PCMANIAC -- 16 Eylül 2014; 21:30:29 >

• PCMANIAC kullanıcısına yanıt
    kardeş gözün kapalı core i3 4150 al g3258 al oc yap diyen arkadaşları anlayamıyorum bu iki işlemci arasında tartışma bile yapılamaz
  • 3. ve 4. nesil pentiumlar canavar gibi sanal çekirdeğe gerek yok o parayla ekran kartı alırsın
  • zobu1907 Z kullanıcısına yanıt
    Katılmıyorum size.g3258 alıp oc yapın i3leri hatta i5'leri geçme şansınız bile var.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.