Şimdi Ara

Pentium G4400 OC Yapmak Yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
1
Favori
1.435
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar. Yeni işlemci aldım Pentium G4400. Önceden İ5 6600K kullanıyordum ancak bana fazla gelmesi sebebi ile Pentium G4400'a geçtim. Şimdi işin özü ben bu işlemciye OC yapmak istiyorum. Gigabyte Z170X Gaming 3 anakart sahibiyim biraz kurcaladım ama yapamadım. Risk konusu ise tamamen ben üstleniyorum. Teşekkürler.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• ingiizcen varsa brda yardımc ouyrlar anlatması brz uzun sürer
    bu arada tersine yüzüyorsun hocam

http://overclocking.guide/gigabyte-z170-non-k-overclocking-guide/
  • Tersine yuzmuyor.
    Arkadaşa fazla gelmiş ve fazla para vermek istememiş doğru olanı yapmış.
    (Ayrıca bu mesajı bir g3358 kullanıcısı olarak far cry primal dan çıkıp yazdım)

• İngilizce yok maalesef bende ancak anlayan biri yerime konu açıp yapabilir ben ancak Translate den çeviri yapıp konu açabilirim. :) Ki zaten bunların BİOS mikro kodları da paylaşıldı adamlar yapıyor ama ben yapamıyorum 0.01 GHZ bile arttiramiyorum anlamadım bir şey bu işten.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gezer3082 -- 9 Haziran 2016; 21:58:53 >
  • Arkadaşlar kimse bilmiyor mu bu konu ile ilgili bir şey ?

• gezer3082 G kullanıcısına yanıt
    öncelikle anakartına ait non sky oc yapabileceğin modlu bios bulman lazım. bulduktan sonra yardımcı olabilirim. ben g4400ü 4,375 ghz de günlük kullanıyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: salagil

öncelikle anakartına ait non sky oc yapabileceğin modlu bios bulman lazım. bulduktan sonra yardımcı olabilirim. ben g4400ü 4,375 ghz de günlük kullanıyorum.

1.4V ile 4.6 GHz de sorunsuz kullanıyorum şuan. Cevap veren herkese teşekkür ediyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: gezer3082

quote:

1.4V ile 4.6 GHz de sorunsuz kullanıyorum şuan. Cevap veren herkese teşekkür ediyorum.

nasıl yaptınız paylaşırmısınız ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: MotoAksesuar

quote:

Orijinalden alıntı: gezer3082

quote:

nasıl yaptınız paylaşırmısınız ?

Tabi paylaşayım, normalde 1.325V ile deniyordum çünkü yapan arkadaş o şekilde deniyordu. Neyse ben yine aynı şekil yaptım yalnızca voltajı 1.4V'a çıkardım. Birde Hyper-Treading ve Onboard Graphics'i kapatmayı unutmayın. Ben bu şekilde çözdüm voltaj arttırıp hyper ve onboardı kapattım sonra da sistem açıldı ama çok sıcak çalışıyor işlemci 75 derecelere kadar çıkıyor Antec Kuhler H2O 650 ile. Bir de bunun gürültüsü var hiç çekilmiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gezer3082 -- 14 Haziran 2016; 12:59:02 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.