Şimdi Ara

Pentium M 740 1.73 ghz ısı sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
1.216
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Pentium M 740 1.73 ghz 'lik IBM Thinkpadde olan işlemci yük altında olmadığı zaman 51 derece, yük altında ise 99 derecede çalışıyor.

yani frekans 800 mhz - 1.00 ghz arasında çalışırken = 51 derece
    frekans 1.73 ghz olduğu zaman = 99 dereceye çıkıyor, 100 derece oluncada anakart işlemci yanmasın diye makinayı kapatıyor.

İşlemci 51 derece ile çalışırken, işlemciyi 100% (1.73 ghz) zorluyan bir uygulama çalıştığında , 2 dakka içinde sıcaklık 90 dereceye geliyor, uygulama kapanıncada hızla geri düşüyor.

Notebook kasası açıkken, elimlede sıcaklığı test ettim, 51 derecede elimi yakmazken 99 derece elinizi bakır soğutucuda tutamıyorsunuz.

Sorun acaba neden?

Bakır soğutucu işlemciye deymiyor derseniz, deyiyor, bakır zaten 99 dereceyi oluyor elimle test ettim. Fan çalışıyor, 99 dereceye gelirken çok hızlı dönüyor

Yük altında olmadığı zaman 51 derecede sabit kalıyor, ısınmıyor. Fan görevini yapıyor

İşlemci daha önceden de sık sık 99 dereceye gelip kapanmış. 99 derece çok yüksek bir ısı ve çoğu işlemci bu ısıda ölüyor. Ölmeyen işlemcilerde kalıcı hasar bırakma olabilir mi? Yani işlemci çalışır ancak bu şekilde yük altında birde aşırı ısıya çıkar. Bu tarz bir kalıcı hasar mı oldu işlemcide acaba.

Ama uygulamalarda kesinlikle kilitlenme yapmıyor.

Pc yi şu an çarpan değerini düşürdüm 1.73 ghz lik işlemci maximum 1.2 ghz oluyor. Anlayacağınız, anti overclock yaptım. Şu an bu şekilde sorunsuz kullanıyorum 51 derecede. Fakat hızdan fedakarlık ettim. Bu sorunu çözmem için ne tavsiye edersiniz?

• termal macun?
  • yüksüzken de 51 derece çok fazla...

fan ve havanın geçtiği yollar temiz mi? toz kir olmadığından kesin emin olun... işlemci soğutucusunu söküp yeniden termal macun uygulayın... ve soğutucuyu takarken tam oturduğundan emin olun... ayrıca laptop kullanırken altından hava alabilmesine yetecek kadar boşluk kaldığından emin olun...
  • Öncelikle yanıtlarınız için teşekkür ederim.

Benim işlemcin değil, tüm işlemciler hakkında genel bir soru soracağım. Bir işlemci çalışıyorsa, işletim sistemini başlatıyorsa o işlemci sağlamdır diyebilir miyiz? Yoksa işlemcinin kafasında bozulma olma durumu varmıdır? Yani çalışır ancak bazen sapıtır vs...
  • bunu anlamak için işlemciyi zorlayan occt tarzı programlar var ama bu tarz programları çalıştırmak için önce soğutanızı düzeltmeniz gerekir.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.