Şimdi Ara

Peppermint OS Türkçe desteği var mı.???

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
1
Favori
1.300
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Peppermint OS daha önce kullanan oldumu.?

• Peppermint'in eski sürümlerini kullanmıştım. Peppermint Lxde masaüstü ile geliyor, ama panel olarak Xfce paneli kullanıyor ve böylece Xfce için hazırlanmış güzel bir menü olan Whishker menüyü kullanıyor. Klasik Lxde dağıtımlarından farklı olarak, dosya yöneicisi olarak Nemo'yu tercih etmiş. Nemo, Cinnamon masaüstü için geliştirilen oldukça başarılı bir dosya yöneticisidir. Bunlara ek olarak Linux Mint'in Güncelleme Yöneticisi ve Yazılım Yöneticisi de varsayılan uygulamalar arsında. Bu haliyle hafif ama kullanışlılığı artırılmış bir dağıtım modeli çiziyor. Ubuntu tabanını kullandığı için Lxde ve Xfce masaüstü öğelerinde Türkçe sorunu yaşamazsınız, aynı durum Nemo ve Linux Mint araçları içinde geçerlidir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kelebekx3

Peppermint'in eski sürümlerini kullanmıştım. Peppermint Lxde masaüstü ile geliyor, ama panel olarak Xfce paneli kullanıyor ve böylece Xfce için hazırlanmış güzel bir menü olan Whishker menüyü kullanıyor. Klasik Lxde dağıtımlarından farklı olarak, dosya yöneicisi olarak Nemo'yu tercih etmiş. Nemo, Cinnamon masaüstü için geliştirilen oldukça başarılı bir dosya yöneticisidir. Bunlara ek olarak Linux Mint'in Güncelleme Yöneticisi ve Yazılım Yöneticisi de varsayılan uygulamalar arsında. Bu haliyle hafif ama kullanışlılığı artırılmış bir dağıtım modeli çiziyor. Ubuntu tabanını kullandığı için Lxde ve Xfce masaüstü öğelerinde Türkçe sorunu yaşamazsınız, aynı durum Nemo ve Linux Mint araçları içinde geçerlidir.

Kurulum yaparken Türkçe desteği var.mı.Windows 7 nin yanına kurmayı düşünüyorum.İkinci sorum ise linuxmint-18.3-mate-64bit.iso ile Peppermint-8-20171130-amd64 arasında kalsanız hangisini kurmayı tercih edersiniz.????

• azata A kullanıcısına yanıt
    Ubuntu'nun kurulum aracı Ubiquity kullanıyor, bu sebeple kurulum sırasında Türkçe destek vardır.

Hangi sistemi tercih edebileceğniz, sistem özelliklerine bağlı. Çift çekirdekli bir işlemci ve 3 Gb. ve üstü RAM varsa Linux Mint MATE daha uygun bir tercih olabilir, çünkü MATE daha fazla özllik sunuyor. Eğer sistem özellikleri düşükse veya hafif ve sistem kaynaklarını mümükün olduğunca az kullanan bir sistem istiyorum diyorsanız Peppermint olabilir.
  • quote:

Ubuntu'nun kurulum aracı Ubiquity kullanıyor, bu sebeple kurulum sırasında Türkçe destek vardır.

Hangi sistemi tercih edebileceğniz, sistem özelliklerine bağlı. Çift çekirdekli bir işlemci ve 3 Gb. ve üstü RAM varsa Linux Mint MATE daha uygun bir tercih olabilir, çünkü MATE daha fazla özllik sunuyor. Eğer sistem özellikleri düşükse veya hafif ve sistem kaynaklarını mümükün olduğunca az kullanan bir sistem istiyorum diyorsanız Peppermint olabilir.

P4 2,66 ghz cpu
    3gb DDR2 667 mhz ram
    NVİDİA GT 705 Ekran kartı
    320 gb seagate hdd

Olmazsa ilke önce Linux mint mate kurarım olur mu...
    Bu sistemde kısıtlayıcı donanım CPU, bu sistem için Peppermint daha uygun olabilir.
  • T2330 ile sorunsuz Türkçe desteğide var bazı yerler Türkçe değil...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Son bir sorum olacak linux kurulumunda partiton belirlerken /usr / home seçenekleri var bunlar nedir.
  • Sistemi peppermint ile açtım aşağıdaki yazılar çıktı yardımcı olurmusunuz.

Try peppermint OS live (cd den çalıştırmak içinmi )

İnstall peppermint OS

Oem install for manu fauturers

Check disk for detecs

Test memory

Boot from first hdd

Windows 7 nin yanına kurmayı düşünüyorum.
    Try Peppermint Os Live CD seçeneği ile kuracağınız sistemi inceleyebilir, kullanım özelliklerine bakabilirsiniz. Live CD seçeneği ile kurulum da yapabilirsiniz. Live CD seçeneği ile kurulum yapacak olursanız kurulum sırasında sistemi incelemeye, kullanım özelliklerine bakmaya devam edebilirsiniz. Windows 7 yanına kurmayı düşünüyorsanız kurulum sırasında Peppermint için yer açıp kurulumu yapabilirsiniz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: papummmm

Try Peppermint Os Live CD seçeneği ile kuracağınız sistemi inceleyebilir, kullanım özelliklerine bakabilirsiniz. Live CD seçeneği ile kurulum da yapabilirsiniz. Live CD seçeneği ile kurulum yapacak olursanız kurulum sırasında sistemi incelemeye, kullanım özelliklerine bakmaya devam edebilirsiniz. Windows 7 yanına kurmayı düşünüyorsanız kurulum sırasında Peppermint için yer açıp kurulumu yapabilirsiniz.

Çok güzel kurulum dökümanı buldum.Ama /home dizini neden yaratılıyor anlamış değilim.

https://www.linuxhelp.com/how-to-install-peppermint-os/

Linux dosya sistemini anlamak açısından bu görsel oldukça faydalı. Home dizini sistem dosyalarının içerisinde yer almaktadır, fakat sistem dosyalarından ayrılan yönü kullanıcıya ait dosyaların saklanmasıdır. Örneğin; belgeler, videolar, müzikler, resimler vb vb.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi papummmm -- 6 Şubat 2018; 20:8:43 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Linux dosya sistemini anlamak açısından bu görsel oldukça faydalı. Home dizini sistem dosyalarının içerisinde yer almaktadır, fakat sistem dosyalarından ayrılan yönü kullanıcıya ait dosyaların saklanmasıdır. Örneğin; belgeler, videolar, müzikler, resimler vb vb.

Son bir sorum Peppermint OS kurulumunda GRUP otomotik kuruluyor değil mi ???

Evet, Peppermint kurulumu sırasında otomotik olarak grub kurulumu da gerçekleşir.
  • quote:

Evet, Peppermint kurulumu sırasında otomotik olarak grub kurulumu da gerçekleşir.

Yardımın için sağol bir daha ki sefere mesajımı foruma peppermint OS yazarım.
  • PeppermintOS 2015 kurmaya karar verdim.Windows 7 yanına kurcam.Sorum şu şekilde resimde görüldüğü gibi aklıma takılan bir durum var.

Birincil - mantıksal - Bu boşluğun başlangıcı - Bu boşluğun sonu seçenekleri var

/ ve swap alanı yaparken hangilerini seçeceğim

Kök dizin (/) için Birincil ve başlangıç seçeneklerni seçin. Takas alanı için bir miktar alan ayırın. Sonra takas alanı için ayıyrdığınız bu alanı seçin, bunun içinde Birincil seçeneğini seçin. Takas alanı kök dizinden sonra olacağı için boşluğun başlangıcı ya da sonu olamaı farketmez. Bu durum tek diskin tamamına kurulum yaptığınız önermesine göre böyledir.
  • quote:

Kök dizin (/) için Birincil ve başlangıç seçeneklerni seçin. Takas alanı için bir miktar alan ayırın. Sonra takas alanı için ayıyrdığınız bu alanı seçin, bunun içinde Birincil seçeneğini seçin. Takas alanı kök dizinden sonra olacağı için boşluğun başlangıcı ya da sonu olamaı farketmez. Bu durum tek diskin tamamına kurulum yaptığınız önermesine göre böyledir.
    Yok ben windows 7 nin yanına kurmayı düşünüyorum.Dediğiniz şekilde uygulıyacam.
    Disk bölümleme tablosu GPT ise, tüm disk bölümlerini birincil yapabilirsin. Ama disk bölümleme tablosu MBR ise, 4 taneden fazla birincil bölüm oluşturmazsınız. Bu MBR'nin kısıtlamasıdır. Eğer birincil olarak (kurulum yapacağınız bölüm hariç) 3 tane disk bölümü varsa, kurulum yapacağınız disk bölümünü ve takas alanını mantıksal olarak oluşturmak daha uygun olacaktır. Bu şekilde, ileride daha fazla disk bölümü oluşturmak isterseniz, önünüze engel çıkarmamış olursunuz.

Not: Ayrıca özel bir senbep yoksa, Peppermint'in 2015 sürümü yerine şu an en güncel olan 9. sürümünü kurmanız daha uygun olacaktır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kelebekx3 -- 16 Temmuz 2018; 0:17:37 >
  • quote:

Disk bölümleme tablosu GPT ise, tüm disk bölümlerini birincil yapabilirsin. Ama disk bölümleme tablosu MBR ise, 4 taneden fazla birincil bölüm oluşturmazsınız. Bu MBR'nin kısıtlamasıdır. Eğer birincil olarak (kurulum yapacağınız bölüm hariç) 3 tane disk bölümü varsa, kurulum yapacağınız disk bölümünü ve takas alanını mantıksal olarak oluşturmak daha uygun olacaktır. Bu şekilde, ileride daha fazla disk bölümü oluşturmak isterseniz, önünüze engel çıkarmamış olursunuz.

Not: Ayrıca özel bir senbep yoksa, Peppermint'in 2015 sürümü yerine şu an en güncel olan 9. sürümünü kurmanız daha uygun olacaktır.
    Peppermint 2015 seçmemin sebebi X ekranı daha sade cafcaflı değil.Bundan önceki yorumunuzu uygulamak istiyorum.En son yaptığınız yorumdan bir şey anlamadım. Aşağıdaki vermiş olduğunuz bilgiyi uygulamak istiyorum

• 
Sayfa: 1

Benzer içerikler

- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.