Merhaba. 14400 liraya XFX RX 6700 XT SWFT satın almıştım fakat ne kadar pahalı aldığımı fark edince iade ettim. Ekran kartı ve indirim kovalıyorum işin açıkçası. Bu süreçte şunu gördüm ki RTX 3060 Ti modeli 2022'ye kadar çıkan güncellemeler ile Rx 6700xt'yi yakalamış durumda. Tek eskisi VRAM olarak daha az kapasite sunması. RTX 3070 veya Ti modeline bakacak olursak zaten RX 6700xt'den daha performanslı. Fakat yine VRAM durumu aynı şekilde. Konumuza gelecek olursak kredi kartı taksit seçeneği olan sitelerden baktığım modelleri buraya bırakıyorum. Salt performanstan ziyade gerçekten fiyatını en hak eden kartı almak istiyorum. İncehesap cuma indirimini bekliyorum, eğer uygun bir şey olursa oradan alacağım. Olmazsa bu linklerden birini sipariş edeceğim. Oyun amaçlı 1080p sistemde kullanılacak. Nvidia tarafında LHR olmayan modeller önceliğim. Çünkü 2. elde daha yüksek fiyata alıcı bulurum gelecekte. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
2022'de En İyi Fiyat Performans Ekran Kartı Önerileri
Günümüzün rekabetçi oyun pazarında, yüksek performanslı bir ekran kartına sahip olmak oyun deneyimini önemli ölçüde artırabilir. Ancak, en iyi ekran kartları genellikle yüksek fiyat etiketleriyle gelir ve bütçeler sınırlı olabilir. İşte fiyat performans oranı açısından öne çıkan en iyi ekran kartı önerilerimiz:
AMD Radeon RX 6600 XT: AMD'nin RDNA 2 mimarisine dayanan RX 6600 XT, orta sınıf bir ekran kartıdır ancak fiyatı performansı göz önüne alındığında mükemmeldir. 1080p ve 1440p oyunlarında yüksek kare hızları sunar.
NVIDIA GeForce RTX 3060 Ti: NVIDIA'nın Ampere mimarisine dayanan RTX 3060 Ti, orta sınıf oyuncular için ideal bir seçimdir. Işın izleme ve DLSS desteği sayesinde harika grafikler ve performans sunar.
AMD Radeon RX 6700 XT: RX 6700 XT, 1440p oyunları için mükemmel fiyat performans oranına sahip başka bir AMD ekran kartıdır. Yüksek kare hızları ve mükemmel görsel sadakat sunar.
NVIDIA GeForce RTX 3070: RTX 3070, 1440p oyunları için üst düzey bir seçenektir. Daha yüksek çözünürlüklerde ve kare hızlarında oyun oynamak isteyen oyuncular için idealdir.
AMD Radeon RX 6800: RX 6800, 4K oyunları için üst düzey bir AMD ekran kartıdır. Olağanüstü performans ve görseller sunar, ancak fiyatı diğer seçeneklere göre daha yüksektir.
Seçim Kriterleri:
Fiyat performans ekran kartı seçerken şu kriterleri göz önünde bulundurmalısın:
- Bütçe: Fiyatını karşılayabileceğin ekran kartlarını seç.
- Oyunlar: Hangi oyunları oynadığın ve hedeflediğin kare hızlarını belirle.
- Çözünürlük: Ekranının çözünürlüğünü göz önünde bulundur.
- Özellikler: Işın izleme veya DLSS gibi ek özelliklere ihtiyacın olup olmadığını düşün.
Bütçen ve ihtiyaçların için en iyi fiyat performans ekran kartını seçerek oyun deneyimini uygun bir fiyata yükseltebilirsin.