Şimdi Ara

Performans Sistemi (İş + Oyun) 2000+

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
837
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Evet arkadaşlar günlerdir forum forum gezerek profesyonellerden tavsiyeler, öneriler, bilgiler, kullanım deneyimleri dinledim. Birçok donanım forumundan onlarca profesyonel görüş sonrasında 1900 liraya kendi sistemimi topladım. Sistem tercihlerimde AMD simgesinden inceleyebilirsiniz. Size sadece bir sistem değil sistem toplarken göz önünde bulunduracaklarınız konusunda da faydalı olacağını umduğum bir tavsiye.

Zahmet edip okuyan herkese teşekkürler. Faydalananlara da kolay gelsin.

Şimdi ise Grafik tabanlı çalışan (grafik animasyon işçileri) için ve Oyun canavarları için de ideal bir performans bilgisayarı sistemi toplamaya kalktım. Umarım işinize yarayacaktır.

İşlemci: AMD FX X8 8150 SOKET AM3+ 3.6GHZ 16MB CACHE 32NM İNCELEYEBİLİRSİNİZ

Neden bu işlemci? Performans deyince AMD gelir bir profesyonel sözüdür arkadaşlar. Evet bu işlemci çünkü; gerçek 8 çekirdekli bir performans canavarı. Bu şu günlerde ne intel fanlarında ne tarafsız profesyonellerce tartışılmıyor. Isınma olayına gelince. Eski bir inanış olan "AMD çok ısınır" sözü artık geçerliliğini yitirmiş durumda. Arkadaşlar AMD işlemcilerin üzerindeki bakır soğutmalı mükemmel sistemle intel üzerindeki adi soğutucuları bile kıyaslamak yetecektir. Ayrıca performans bilgisayarı tercih ediyorsanız kasanızda ona göre iyi bir soğutma sunacak güçlü bir kasa olmalı. Aşağıdaki kasayla bunu sağlayabilirsiniz.

Anakart: GIGABYTE GA-990XA-UD3 AMD 990 Soket AM3 DDR3-2000 İNCELEYEBİLİRSİNİZ

Neden bu anakart? Bu anakart AMD FX serisi işlemciler için uygun olan bir anakart. Gigabyte anakartta kendini ıspatlamış ve çoğunluğun tercihi bir anakart. Özellikle fiyatının uygunluğu onu öne çıkarırken, overclock çuların dahi ilk tercihi arasında görünüyor. Gigabyte ın 990fx serisinden bir anakart tercih etmememin sebebi, hız olarak değil slot olarak farketmesi.

Grafik (Ekran) Kartı: MSI N560GTX-Ti Hawk GTX 560 Ti 1GB 256 Bit GDDR5 İNCELEYEBİLİRSİNİZ

Neden bu grafik kartı? Ti-Hawk hakkında söylenecek sözler çok fazla. Öncelikle bu ekran kartı piyasada gerçek 950Mhz hız sunan ve buna rağmen $300 da cazip fiyatlı kusursuz bir ekran kartı. Nvidia çekirdeğini kullanması hem grafik animasyon hemde 3d için öncelikli tercih yapıyor kendisini. Soğutma sistemi de kusursuz bu canavar TwinFrozr serisinin üçüncü silahşörü. Hafızası 1gb ve performansı kusursuz. BURADAKİ gameplay videosunu tek bir takıntı olmadan, tam manasıyla sinematik bir görüntü ile sunması bu kartın nasıl bir oyun canavarı olduğunu ortaya koyuyor. TwinFrozr serisinin diğer kartları ve Sapphire serisinin en yüksek işlemci hızına ulaşan kartları da dahil olmak üzere görüntü, akıcılık ve performans açısından kesinlikle yanına yanaşamıyor. Bahsettiğim kartlarında bf3 için gameplay videolarını izleyerek bunu görebilirsiniz. 3d için Nvidia nın 3d Vision Ready studio standartlarını da üzerinde bulunduran kart kesinlikle sınıfında en iyi. Ayrıca high definiton çıkışları da gelecek teknolojileir destekliyor.

RAM BELLEK: G.SKILL RipjawsZ DDR3-1866Mhz CL9 4GB X 2 İNCELEYEBİLİRSİNİZ

Neden bu bellek? gskill performans düşkünlerinden tam not almış bir ram. 1866 hız ise anakartımızı yormaması için. OC düşkünleri 2000mhz likTeamExtreme in bu ürününü de tercih edebilirler. 16 değilde 8gb tercihim ise hem fiyat açısında hemde gerek duymadığımdan. 3d çalışanlar bile 8gb ram in bu ekran kartıyla birleştiğinde en az 3 saat performans kaybı yaşatmadan çalışılabildiğini görecekler.

SABİT BELLEK (SSD HDD): MACH XTREME MXSSD3MDSF-120G MX-DS Fusion Serisi 2.5" 120GB Sata3 SSD Disk İNCELEYEBİLİRSİNİZ

Neden bu bellek? Eğer performans ve hız düşkünüyseniz elbette SSD ve elbette yüksek yazım&okuma hızı ve elbette donanımhaber in dahi tercihi mach extreme.. SSD ile 3 sn de bilgisayar açma tadını yaşayacaksınız. İlk bakışta düşük kapasitesi sizi yanıltmasın. Düşük kapasite seçmemin nedeni öncelikle SSD disklerin henüz çok pahalı olması. Ayrıca size tavsiyem ssd diskinizi veri depolamadan ziyade performans için tercih edin. Çünkü veri depolamada bugün ihtiyacınız olan en düşük rakam 500gb ila 1tb olacaktır. Zira oyunların boyutları, hd filmler ve işçiler için 3d animasyonlar zaten hem ssd hemde yüksek depo kalitesine izin vermiyor. O yüzden size tavsiyem bu. Hatta sizde benim gibi yapabilir, aynı ürünün 60gb ını tercih edebilir ve veri depolamak için harici bir 7200rpm 3.0 bellek alabilirsiniz. Bu kesinlikle daha akıllıca olacaktır.

KASA VE PSU: AEROCOOL VX-E PRO (600 Watt) USB Ses Türbin Fanlı Siyah İNCELEYEBİLİRSİNİZ

Neden bu kasa ve psu? Öncelikle psu konusunda emin olamayanlar 700w ve yukarısını da tercih edebilirler. Benim seçtiğim kasa hem görünüm açısından hem üzerindeki fan ve fan kontrolleri açısından tercihim oldu. Yanındaki 12 lik fan ve önündeki ledli türbin fanıyla ve arkasındaki fanla default olarak iyi bir soğutma sağlıyor. Ayrıca iki fan için yukarıda dekoratif bir boşluğu ve sulu soğutmaya imkan vermesi de artıları arasında.

• quote:

Orijinalden alıntı: imQ

Evet arkadaşlar günlerdir forum forum gezerek profesyonellerden tavsiyeler, öneriler, bilgiler, kullanım deneyimleri dinledim. Birçok donanım forumundan onlarca profesyonel görüş sonrasında 1900 liraya kendi sistemimi topladım. Sistem tercihlerimde AMD simgesinden inceleyebilirsiniz. Size sadece bir sistem değil sistem toplarken göz önünde bulunduracaklarınız konusunda da faydalı olacağını umduğum bir tavsiye.

Zahmet edip okuyan herkese teşekkürler. Faydalananlara da kolay gelsin.

Şimdi ise Grafik tabanlı çalışan (grafik animasyon işçileri) için ve Oyun canavarları için de ideal bir performans bilgisayarı sistemi toplamaya kalktım. Umarım işinize yarayacaktır.

İşlemci: AMD FX X8 8150 SOKET AM3+ 3.6GHZ 16MB CACHE 32NM İNCELEYEBİLİRSİNİZ

Neden bu işlemci? Performans deyince AMD gelir bir profesyonel sözüdür arkadaşlar. Evet bu işlemci çünkü; gerçek 8 çekirdekli bir performans canavarı. Bu şu günlerde ne intel fanlarında ne tarafsız profesyonellerce tartışılmıyor. Isınma olayına gelince. Eski bir inanış olan "AMD çok ısınır" sözü artık geçerliliğini yitirmiş durumda. Arkadaşlar AMD işlemcilerin üzerindeki bakır soğutmalı mükemmel sistemle intel üzerindeki adi soğutucuları bile kıyaslamak yetecektir. Ayrıca performans bilgisayarı tercih ediyorsanız kasanızda ona göre iyi bir soğutma sunacak güçlü bir kasa olmalı. Aşağıdaki kasayla bunu sağlayabilirsiniz.

i5 2500k alman daha iyi olur.Hem daha ucuz hem daha performanslı.
    http://www.anandtech.com/bench/Product/434?vs=288(karşılaştırma)

• sadece oyun için amd, hem oyun hem progam için intel. fx8150 parasını hakketmeyen bir ürün. i52500k ile fx8150 arasında yapılan testlerde i5 bir çok programda önde olyor. fx den geri kaldığı programlarda oluyor ama aradaki fark çok az. oyunlarda ise baş başa gidiyorlar. uzun lafın kısası fx e 590 tl vermek yerine i5e 520 tl vermek daha mantıklı. son olarak intelin i3 2100 "çift" çekirdekli işemcisiyle amd nin "4" çekirdekli phenom x4 965 arasındaki farkı buradan görebilrsnzhttp://www.anandtech.com/bench/Product/102?vs=289
  • quote:

i5 2500k alman daha iyi olur.Hem daha ucuz hem daha performanslı.
    http://www.anandtech.com/bench/Product/434?vs=288(karşılaştırma)

bakın bench lerde intel çıkmasının nedeni performans devamlılığı..daha yüksek performanslarda çalıştırılabilen amd işlemci, eşleniği bir intelden daha yüksek kullanım hızı sunarken intel 7 saatten fazla aynı performansını koruyor. fakat yüksek performans için çok para alıyor. amd ise 4 saate kadar muazzam performansını sürdürürken 4 saat sonrası için ekstra bir soğutma masrafı çıkarabilir..fakat bunu da uygun bir soğutma default soğutma ve yüksek hafızalı ramlerle seçerek izale edebilirsiniz. ben hd video editing için kesintisiz 4 saat çalıştım. amma video render için süre daha kısalabilir. yinede bunların hiçbiri amd ile intel arasındaki fiyat performans uçurumunu etkilemez. ayrıca bench siteleri çoğu zaman tarafsız olmuyor.

• Açıklayıcı inceleme ve yorumların için teşekkürler, bu kasaya nasıl bir monitör kullandın merak ettim
  • quote:

Orijinalden alıntı: Behlül

Açıklayıcı inceleme ve yorumların için teşekkürler, bu kasaya nasıl bir monitör kullandın merak ettim

Rica ederim. Evet. Kesinlikle mükemmel bir soru. Rahat grafik çalışabilmek öncelikli tercihim (ekranından dolayı) iMac ti. Ama o kadar para verdikten sonra orta halli bir performans bilgisayarı -ki performans bilgisayarı sayılmazdı- pek akıllıca gelmedi. Sonra bu kasayı ve apple monitör almayı düşündüm. Gördüm ki apple ın monitörü 2750tl civarında. Bilgisayarı ise 3500. Offsetlerde kullanan pressviewlerin ikinci elleriyle aynı para hemen hemen. O zaman mac i mac yapan şeyin ekranı olduğunu iyice anlamış pekiştirmiş oldum.

Ben lcd veya led ekranların düşük maliyetlilerinde kesinlikle çalışamadım, grafikerlerde çalışamaz çalışanı da işitmedim. Lcd ve ledler henüz yeni moda olurken ben hususen gittim samsungun bi flat tüplü ekranını aldım. O zaman onu kullandım şimdi de onu kullanıyorum. Çok memnunum. Asla aynı fiyat bir lcd,led bir flat ekrana netlikte, ışıkta ve pixel shade de yetişemez. Bir mac ekranı veya ikinci el pressview düşünüyorum. Ama hiiç acelem yok. Şuanki ekranım gayet tatlı, kullanışlı.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.