Şimdi Ara

Periyodik Bakımda Servis Rezaleti (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
109
Cevap
1
Favori
8.895
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Giulietta aracımı bakıma götürdüm 4 balata değişti. Rutin bakım yapıldı. Yağı da kendim götürdüm. Hesap 945 tl. Yağa da 150 lira verdim. 1100 lira etti. 1200 ten anca 100 lira indirdim...
  • quote:

Orijinalden alıntı: otolab

crossingover35 merhaba keşke isminizi bilebilseydik ! isminizle hitap ederdik
    ilk önce insan olduğunuzu düşünerek, saygıda kusur etmemeye özen göstereceğiz.
    "hata insanlara mahsustur" düzeltmek ve özür dilemek ise çok büyük bir erdemdir, haklı iseniz biz özür dilemeye neyse zararınız telafi etmeye hazırız
    bunları niye mi yazıyoruz,çok üzüldük bizler üsteki yazdıklarınıza layık değiliz,bizleri karalıyorsunuz,bu kadar ucuz değil karalamak "çamur at izi kalsın mantığını benimsememekteyiz onaylamıyoruz .
    o çamuru atanın elinde kalır iz, bunu düşünüyoruz.
    otomotiv sektöründe 1960 tan beri açık olan yegane servisiz
    siz sadece otolab ı değil tüm bosch car servis ailesini ve yedek parçalarınıda karalıyorsunuz. evet fuara katıldık yazdıklarınızdan sadece bu doğrudur ,gayette olumlu geçti bizimiçin,
    133 değişik segmenteki araçlara uygun fiyat+check-up +servis dahil bakım setleri hazırladık tüm türkiye genelinde hala devam etmekte,
    o yüzden yazdığınız ücretlendirmeyle ilgili şikayet polemiği ne girmeyeceğiz sizinle
    çünkü "bosch car servisler" link inden bakabilir merak eden okuyucu,
    hele hele plakalık için size çıkardığımızı yazdığınız ücretlendirmeye....pes diyoruz
    ayrıca
    bakımı yapılan araçlarımız iç dış yıkama yapılmadan verilmemektedir. "müşteri istemiyorsa ayrı"
    reklamını yaptığınız yetkili servisinizin %30 luk indirimine gelince;
    bosch car servislerden alacağınız bakım hizmetlerini yetkili servislerle mukayese edilince
    en az % 30 düşük fiyat farkı vardır aramızda ayrıca bazı parçalarımıza ise % 70 e varan düşük
    fiyatlala karşılaşırsınız yapılan işçilik ve takılan parçalar garanti kapsamındadır
    keşke bu şikayetinizi önceden bilseydik,görseydik, bu kadar uzun zamandan sonra size yazdığımız için özür dileriz. Yeni fark ettik
    evet crossingover35 yada doğruysa yılmaz bey şimdi bizi 532 695 88 85 / 232 373 12 12 pbx nolu telefonlardan aramanızı ve bize ispatlamanızı diliyoruz
    yada otolab@hotmail.com adresimizide kullana bilirsiniz...iyilikler iyi günler.
    (Tüm kurumsal yapımızı kişilik ve firma hakkımızı haklarımızı saklı tutuyoruz)
    @crossingover35

Hadi len. Herkes gorsun bu konuyu ve bu cevabı

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Kibar olmaya çalışan kıro

• quote:

Orijinalden alıntı: bal974

quote:

Orijinalden alıntı: falken34

Tamam arkadaşlar daha vurmayin adam öldü

Şaka bir yana faturanın bir örneği de Bosch car serviste vardır. Foto koysunlar bakalım.fatura da. Herşey konuşur. Eğer plakaliga para yazmislarsa zaten başka birşey konuşmaya gerek yok.

Fatura kestiklerini bile düşünmüyorum.
    Nakit parayı cebe atıp vergisini de kaçırmış olabilirler...

fatura kesmemişlerse zaten külliyen battılar..artık öldükten sonrada vurmaya devam eder forum ahalisi..

• Normalde sadece şikayet yazanlara inanıp bir yer hakkında kötü düşünmem ama firmanın verdiği cevap mum dikmiş resmen. Kendi ağzıyla kendini karalamış

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: turizmpsikoloğu

quote:

Orijinalden alıntı: Brujeria35

quote:

Orijinalden alıntı: turizmpsikoloğu

firma temsilcisi ya da öyle olduğu sanılan kişi... firmasının adını google'a yazınca burada böyle bir başlık bulmuş olmalı... zira olayın üzerinden epey süre geçmiş...

firma temsilcisini savunmak değil amacım ama zaten başta özür dilememiz gereken bir şey varsa dileriz, telafi ederiz demiş... yağ damlasıyla ilgili cevap vermiş misal... müşteri aracın yıkanmasını istememiş olabilir diyor... yağ değiştiren usta bir damlayı görmemiş olabilir... plakalığa ücret kesilmiş iddiasına pes diyoruz demiş...kampanya duyurusu nasıldı bilemiyoruz tabi ama 4 litre yağ değişimi üzerine ise ve ekstra yağ eklenmiş ise her yerde zaten fazlaca ücret istemezler mi?? ilk defa gittiğiniz bir yer bu da bizden mi olsun der??.....

bence tek hatası üslup... insan olduğunuzu düşünerek.... zaten düşünce insan ile başlar...bu ifadenin seviyesizce olduğunu düşünemiyorsak... bizim de düşünceden noksan olduğumuz ortaya çıkmaz mı???.. bu durumda kendimize de hakaret etmiş oluruz aslında... rezalet diye bir başlık bulunca sinirlenmiş olmalı.... lakin telefonda şu yağı kullanıyoruz deyip de.... isterse daha kaliteli bir yağ olsun farketmez... söylediklerini yapmamaları esnaf ahlakına uymaz... ama orada yağı koyarken .. kullandıkları yağı ifade ederek koydularsa... ve müşteri orada sesini çıkarmayıp da.. sonradan parlıyorsa o da olmaz tabi...

konu sahibi belki hortu görüp... mesaj yazar... yerimizi alalım...

(fiyat tablosundan clio2 1.5dci modelin periyodik bakım fiyatı işçilik ve check up dahil 255 tl diyordu )

dikkatli okursanız daha önceden fiyat tablosu hazırlanmış aracın nekadar yağ aldığı fiyatı net belli. Telefon ilede teyit edilmiş. Ben olsam fiyat listenizde bukadar yazmışsınız bu sizin sorununuz derdim 1 kuruşta vermezdim. Ve yanlış hatırlamıyor isem 4.5 lt yağ konulur herhalde.

Kişiliğinizin nasıl olduğu üslubunuz ile belli etmişsiniz.

Kişiliğinizin nasıl olduğu üslubunuz ile belli etmişsiniz.

hocam bu cümleyi bana mı dediniz?? firma temsilcisi olduğunu iddia eden kişiye mi???

Size neden yazayım (:

• AtaTuncel kullanıcısına yanıt
    Ben geçen hafta mobil oto servis'te yaptırdım bakımı. gayet güzel işlem yapıyorlar. işteyken çağırdım kapımın önünde 1 saati biraz geçti bakımı yaptırmaları. benim bakım 279 lira tuttu. ön balatayı da 120 liraya değiştirdiler. toplam 400 lirayı 3 taksitle ödedim bu yılı kurtardım. sizin araba içinde bakım fiyatını 269 lira vermişler. benim için yağ önemliydi castol 530 kullanıyorlar. ayağına gelip önünde bakım yapmaları güzel. istediğini sorup ne yapıldığını görüyorsun. hemde daha uygun fiyata yapıp 1 yıl garanti veriyorlar. ben çok beğendim. iş yerinden 2 arkadaş daha mobil oto servise benden sonra. tavsiye ederim. buradan bakabilirsin senin arabana http://mobilotoservis.com/alfa-romeo-giulietta-1400-cc-benzinli-periyodik-bakimi

• Gerçekten inanılmaz rakam @AtaTuncel
    Uygulama güzelmiş ilk defa sizden duydum. Fakat fiyatlar yine fahiş, imzamdaki 307 için baktım 279tl çıkıyor ve içinde mazot filtresi yok o da olsa minimum 330tl fiyat çıkarırlar ki yetkili servis bunlardan insaflı. Geçtiğimiz cumartesi 307'ye bakım yaptırdım. 2 Tane ismi çokca bilinen peugeot özel servisi aradım birisi 210, birisi 250tl fiyat verdi. Şaşmaz yakınlarındaydım, Total 5-40 yağı 50tl, hava ve polen filtreleri toplam 25tl, yakıt filtresine de 35tl verdim ve ürünler orjinal. Ve aracın karter koruması plastikti kırılmıştı iyice, internette 80tl, aradığım özel servislerde 110tl idi aynı parçacıdan onu da 60tl'ye aldım. Sürekli gittiğim özel servis ostim tarafında o yüzden o kadar yakıt yakacağıma burda yaptırıyım dedim ve tavsiye üzerine yine bir özel servise girdim (buraya dikkat yine gittiğim yer kara düzen sanayi ustalarının dükkanı değil markaya özel kurumsallaşmış özel servis). Herneyse fazla uzattım bu parçaların tümünün işçiliği olarak 40tl verdim. Karter sacı çok uğraştırdı o olmasa belki 30'a anlaşırdık. Yani demem o ki 110tl parçalar ve bunun içinde mazot filtresi de var, 30 tl'de işçilik toplamda 140tl'ye mal oldu. Özel ve yetkili servislerde en büyük kârı yağ ve dizel araçlar için yakıt filltresinden yapıyorlar. Ha unutmadan 170tl tutan toplam parçaları da world'e 7ye böldüler daha ne olsun @ahmetcinnar

Ekleme: Yağ filtresini unutmuşum. 15tl'de yağ filtesi var. Yani 155'e yağ bakımı hallolmuş oldu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi burglar08 -- 4 Nisan 2014; 19:33:55 >

• Ne kadar eski bir firma olduğunuz, sizin müşteriye hiç hata yapmayacağınızı göstermez, kaldı ki giriş cümlenizle zaten her şeyi berbat etmişsiniz. Ayrıca yukarıda bir arkadasın belirttiği gibi, müşterinin şikayetlerine net hiçbir cevap vermemiş, sadece laf kalabalığı yapmışsınız. Son mesajınızdaki uzun ve gereksiz yazılar da anlamsız.
    Şikayet eden arkadaşın faturayı belgelemesi çok iyi olur ama belgeleyemese bile bu tarzınız sayesinde bir izmirli olarak beni ve etrafımdaki 10'larca insanı çoktan kaybettiniz.
    Tarzınız kurumsal bir imajdan son derece uzak olup, (sözüm meclisten dışarı) mahalle bakkalı kıvamında

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • burglar08 kullanıcısına yanıt
    Peugeot fiyatlarını çok bilmiyorum ama dediğin fiyat çok iyi. Herhalde kendin parçaları alıp uğraşınca bu kadar düşmüşttür diye düşünüyorum. Bende 2006 A3 var ve fiyatlar uygun geldi. Son bakımına 430 lira vermiştim Maslak'ta bunda balatalarda içinde daha ucuza geldi. benim için en güzel yanı işteyken gelip yapmaları oldu. ya bu senede işten izin alıp gidecektim yada haftasonu bakımla uğraşacaktım. geçen bakımda gittim geldim kopru geçtim orada bekledim trafiğe takıldım derken bütün günü yemiştim. ondan bir daha büyük bir iş olmazsa pek sanayiye fln gideceğimi düşünmüyorum :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: ahmetcinnar

Ben geçen hafta mobil oto servis'te yaptırdım bakımı. gayet güzel işlem yapıyorlar. işteyken çağırdım kapımın önünde 1 saati biraz geçti bakımı yaptırmaları. benim bakım 279 lira tuttu. ön balatayı da 120 liraya değiştirdiler. toplam 400 lirayı 3 taksitle ödedim bu yılı kurtardım. sizin araba içinde bakım fiyatını 269 lira vermişler. benim için yağ önemliydi castol 530 kullanıyorlar. ayağına gelip önünde bakım yapmaları güzel. istediğini sorup ne yapıldığını görüyorsun. hemde daha uygun fiyata yapıp 1 yıl garanti veriyorlar. ben çok beğendim. iş yerinden 2 arkadaş daha mobil oto servise benden sonra. tavsiye ederim. buradan bakabilirsin senin arabana http://mobilotoservis.com/alfa-romeo-giulietta-1400-cc-benzinli-periyodik-bakimi

Harikaymış... Keşke daha önce görseydim. Teşekkürler.

• quote:

"hata insanlara mahsustur" düzeltmek ve özür dilemek ise çok büyük bir erdemdir, haklı iseniz biz özür dilemeye neyse zararınız telafi etmeye hazırız
    bunları niye mi yazıyoruz,çok üzüldük bizler üsteki yazdıklarınıza layık değiliz,bizleri karalıyorsunuz,bu kadar ucuz değil karalamak "çamur at izi kalsın mantığını benimsememekteyiz onaylamıyoruz .
    siz sadece otolab ı değil tüm bosch car servis ailesini ve yedek parçalarınıda karalıyorsunuz. evet fuara katıldık yazdıklarınızdan sadece bu doğrudur ,gayette olumlu geçti bizimiçin,
    133 değişik segmenteki araçlara uygun fiyat+check-up +servis dahil bakım setleri hazırladık tüm türkiye genelinde hala devam etmekte,
    o yüzden yazdığınız ücretlendirmeyle ilgili şikayet polemiği ne girmeyeceğiz sizinle
    hele hele plakalık için size çıkardığımızı yazdığınız ücretlendirmeye....pes diyoruz
    ayrıca
    bakımı yapılan araçlarımız iç dış yıkama yapılmadan verilmemektedir. "müşteri istemiyorsa ayrı"
    bosch car servislerden alacağınız bakım hizmetlerini yetkili servislerle mukayese edilince
    en az % 30 düşük fiyat farkı vardır aramızda ayrıca bazı parçalarımıza ise % 70 e varan düşük
    fiyatlala karşılaşırsınız yapılan işçilik ve takılan parçalar garanti kapsamındadır
    keşke bu şikayetinizi önceden bilseydik,görseydik, bu kadar uzun zamandan sonra size yazdığımız için özür dileriz. Yeni fark ettik
    evet crossingover35 yada doğruysa yılmaz bey şimdi bizi 532 695 88 85 / 232 373 12 12 pbx nolu telefonlardan aramanızı ve bize ispatlamanızı diliyoruz
    @crossingover35

İnsanın kendi kendine yaptığını 7 cihan bir araya gelse yapamaz.
    Şu konuya böyle bir cevap yazarak siz kendinizi benim gözümde bitirdiniz.
    Size ticari hayatınızda başarılar dilerim.

• quote:

ayrıca
    @crossingover35

Müşteri ile yaşanan en ufak bir sorunda, müşterisine yarım Türkçe ile 'İnsan mısın lan sen!' diyen, sözde kurumsal bir firmanın mesajını herkes görsün.

Düzenli olarak alıntılayacağım bu mesajı. Konu sürekli güncel kalsın ki, başkaları da kazara bu firmaya gitmesin.

Yazık...

• Güncel

• benim okulum buranın tam yanında devasa jiplerin falan yanaştığını gördüm. Hatta forumda bir kaç yerde izmirde ekpertiz raporu için örnek gösterilen bir yerdi. Bende bakım için aradım değişecek parçalar yağ-hava-polen- filtresi ve yağdı toplamda bana 300 gibi bir rakam çıkardılar. 100 liraya malzemeleri aldım. değiştirmeye ustaya 15 lira verdim. Birde üstüne plakalara vida attık (5 katta oturuyorum matkabı indir uzatma kablosuyla uğraş komşudan elektrik iste den daha ucuza geldi yeminle.)
  • gaspçılığın yeni boyutu
  • quote:

ayrıca
    @crossingover35

Güncel.

En ufak bir sorunda müşterisine hakaret eden bu firmanın konusu sürekli güncel kalmalı.

• Sanayide daha saygılı ve üslubu düzgün ustalar var...

• enteresan bir durum,

yani iddiaya göre yapılan şeyler akıl mantığa sığmıyor.

otolab yetkiliside, sanırım böyle bir durum olmadığını be iftira atıldı diyor ve doğal olarak ispatlamaya çağırıyor iftirayı atan şahsı ama daha düzgün bir şekilde bunu yazabilirdi.

iddiayı yazan şahıs ortalıklarda yok ve fatura örneği yok.

bence karalama aksini kanıtlayana kadar oda ancak faturayı gösterirse olur.

bunları yazıyorum yoksa burda iftira üzerine iftira olur, rakip servisler tafaından ve bunun altından çıkamayız.
  • Aksi ispat edilene kadar bence herkes sucsuzdur. İddia sahibi ispatla mukelleftir. Ben sozu gecen servisin denilen seyleri yapacak kadar salak olup, bunca yıldır ayakta kalabileceğine ihtimal vermiyorum.

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.