Şimdi Ara

PERT ARAÇ ALDIM SATICI GERİ ALMIYOR (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
45
Cevap
1
Favori
2.806
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: nebel

quote:

Orijinalden alıntı: H2O

56.500tl ye geldi pazarlıkla
    2007 3.20d
    piyasada pert kayıtlılar 45 civarında
    birde masrafı vardı 5 binde ona gitti
    frend disk ve balatalar birde direksiyondaki problem

2007 model sıkıntısız 320d'yi 70.000'den aşağıya bulmak mümkün değil. bence fiyattan dolayı bu araçtan şüphelenmeliydiniz. ikinci el araç alırken çok dikkatli olmak gerekiyor. araçta sıkıntı varsa alıcıyı kandırmak için izlenen yollardan iki tanesi:
    örnek 1: sıkıntılı aracın plakasını trameri temiz başka bir araç plakasıyla ilan vermek.
    örnek 2: alıcı şasi numarasını istediğinde, satış sitesindeki aynı model ve renk başka bir trameri temiz aracın şasi numarasını öğrenerek alıcıya vermek.

2007 3.20d ler ben alırken 60-65 arasıydı satıcı 58 yazmıştı araç tavan hariç boya vardı 1-2 parça local boyalı sadece
    boya takıntım olmadığı için motor şanzıman ve yürüyene baktırdım
    dediğiniz gibi kız gibi temiz 100bini geçmemiş kilometreler 70 civarı
    ilanda pert kaydı yok ve kilometre orj denildi ama hepsi yalan çıktı

• imzamdaki aracı plakadan sorguladım. daha sonra 3 ayrı ustaya gösterdim. 1 tanesi bu aracı uzun yıllardır bakımını yapan bir usta. arabanın tüm boyası orjinaldi. yaptırılmamış 2-3 tane çizik ve ufak ezik de vardı. daha sonra kasko ve trafik sigortası için sorgulama yaptırdım. sadece bir sigorta şirketi pert kaydı var dedi. diğer firmalar hasar kaydı bile bulamadı. km de orijinal çıktı. biraz moralim bozulmadı değil. ancak arabanın herşeyi orijinal haliyle duruyordu. tüm camlar aynı üretim tarihli ve aynı şirket. boya kalınlığı arabanın her yerinde aynı çıktı. tolerans farkı bile çok az. tüm kasa birleşim noktaları düzgün ve simetrik. bu durumda ya aracın karoseri komple şasiden ayırıp başka bir aracın karoseri yerleştirdiler ya da araç orijinal.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi budak_1903 -- 18 Eylül 2014; 9:17:26 >
  • quote:

ARKADAŞLAR MERHABA
    17/06/2014 tarihinde 2007 model BMW 3.20d bir araba aldım pert kaydı plakada çıkmadı satıcıda pert kaydı yok dedi acil alımla aynı gün gösterip aldım aracı
    Trafik sigortasında bişi çıkmadı
    ama kasko yaparken pert denildi. satıcıyı aradığımda bilmediği üzerine çocuğunun üstüne yemin etti saflığımdan sanırım güvendim süre verdim
    şimdi takasda verdiğim aracımıda satmış elimde para yok üzerimede mal yok diyor.
    avukata danıştım şimdi dava açmaya hazırlanıyorum
    fikir verebilecek arkadaşlar varmı acaba?

bu pert kaydıymış değişenmiş boyananmış düzeltilenmiş aracı satamama ve normal değerinden 5/3 fiyata satmamıza sebeb oluyor hatta çok zorlanarak satıyoruz acaba bunun nedeni nedir? her zaman söylüyorum BUNLAR ADİ-ŞEREFSİZ-KARAKTERSİZ-KİŞİLiKSİZ OTO GALERİCİLERİN yüzünden oto galericilere bunlar bahane! Foruma özenle söylüyorum araç çok ucuz olsa dahi OTO GALERİCİDEN araç almayın bi adam alın teri ile krediyi kapatmaya çalışır sonra kapatır nakite ihtiyaç duyar 35 milyarlık arabayı 30 milyara satar Lütfen özellikle söylüyorum sahibinden olmasına özen gösterin sonra topic açan kardeşimiz gibi araçtan çok zarar edersiniz kısacası OTO GALERİCİLERE EKMEK YEDİRMEYİN!!!!!!!!

• bir müşterim bu şekilde dava açarak kazandı diye biliyorum
  • Araca yaptığınız bütün masrafları faturalayın , bunun forumda bir çok örneği var dava açın kazanacaksınız.Masraflarıda alacaksınız rahat olun.
  • Alım satım işinde herşeyden önce arabayı bile görmeden önce şasi numarasından sigortacı aranıp aracın durumu sorulmalı ondan sonra diğer işlemlere sıra gelir
  • Sana bunu satan adam aracın ilk sahıbıyle bılmemesı gıbı bı durum yok onun dışında hali hazırda birçok el değişmiş araba ise adamın bilmemesi normal adam gibi araştırıp alsan bu dertlerle uğraşmazdın. Eğer davayı aracın eski sahibine açıcaksan boş zahmet etme eşşeği sağlam kazığa bağlamayıpta eşşek nere gitti denmez çünkü
  • öncelikle geçmiş olsun. ben de 2 yıl önce kasko şirketinden kazalı araç alıp onarımını yaptırıop kullandım.geçen haftada sattım. tabii piyasası 31 rahat eden aracı 26.000 e sattım. üstelik bana maliyetine göre 2.000 de kar ettim ama amacım akr etmek değil az paraya yüksek model araca binmekti. şimdi 2010 ve üstü bmw bakıyorum kazalı şekilde veya toplanıp trafiğe çıkmış şekilde. ama sıkıntı şu ağır hasar kaydı olan araca kasko olmuyor.yaptırmadan da binerim, nasılsa geçmişi hasarlı.kaza olursa yaptırırım yine yalnız korkum çalınmsı veya yangın gibi bir sebebple tamamen kullanılmaz halke gelmesi.sigortacılarla görüşüyorum kasko olmasada da trafik sigortasına ek yapılan poliçe olursa baktığım araçlardan ağır hasar kayıtlı olan birini alacağım. Arkadaşa şunu söylemek isterim ben satarken herşeyini birebir anlatıp sattım alan bilerek aldı. eşim de noter personeli ve satış sözleşmesinde aracı görerek beğenerek aldım yazıyor. aracı satanın hasar kaydını sizin görmenizi engellemek gibi bir imkanı olmadığına göre bu davayı kazanacağınızı düşünmüyorum. hele ki nasılsa kazanırım diye aracı taksiye yada kiralamaya falan vermeyin gıcıklık olsun diye. daha ciddi zarara uğrarsınız. en güzeli satıcıya bir miktar para sende kalsın kalanı iade et demek bence.

• quote:

Orijinalden alıntı: helpgod

öncelikle geçmiş olsun. ben de 2 yıl önce kasko şirketinden kazalı araç alıp onarımını yaptırıop kullandım.geçen haftada sattım. tabii piyasası 31 rahat eden aracı 26.000 e sattım. üstelik bana maliyetine göre 2.000 de kar ettim ama amacım akr etmek değil az paraya yüksek model araca binmekti. şimdi 2010 ve üstü bmw bakıyorum kazalı şekilde veya toplanıp trafiğe çıkmış şekilde. ama sıkıntı şu ağır hasar kaydı olan araca kasko olmuyor.yaptırmadan da binerim, nasılsa geçmişi hasarlı.kaza olursa yaptırırım yine yalnız korkum çalınmsı veya yangın gibi bir sebebple tamamen kullanılmaz halke gelmesi.sigortacılarla görüşüyorum kasko olmasada da trafik sigortasına ek yapılan poliçe olursa baktığım araçlardan ağır hasar kayıtlı olan birini alacağım. Arkadaşa şunu söylemek isterim ben satarken herşeyini birebir anlatıp sattım alan bilerek aldı. eşim de noter personeli ve satış sözleşmesinde aracı görerek beğenerek aldım yazıyor. aracı satanın hasar kaydını sizin görmenizi engellemek gibi bir imkanı olmadığına göre bu davayı kazanacağınızı düşünmüyorum. hele ki nasılsa kazanırım diye aracı taksiye yada kiralamaya falan vermeyin gıcıklık olsun diye. daha ciddi zarara uğrarsınız. en güzeli satıcıya bir miktar para sende kalsın kalanı iade et demek bence.

Satıcıya zararımı karşılamasını söyledim ama o 3-5 binle kurtarmak istedi
    Dava konusunda Görüştügüm avukatlar her türlü alırsın davayı noterdeki belge aracı beğenerek aldım demesi ama pert kaydı çok farklı ben kaportası yada motoru şöyleydi demiyorum.
    aracı kontrol ettirdim söylenen arızalar kabulümdür dedim aldım.
    plaka sorgusundada çıkmadı ki pert kaydı
    satıcıya noterden ihtar mektubu gitti şimdide alıcı pert bilgisi vardı diye yollamış cvp olarak
    bakalım mahkemede sahibinden ilanını nasıl açıklıyacak. Orada pert değildir diye Eşşek gibi yazmasını biliyor

• İyi bayramlar öncelikle. Ben hiçbir avukatın bu davayı kazanamayız girmeyelim dediğini duymadım. Benim fikrim.aracı 20.000 e aldıysanız satıcı geri alsın size de 20.000 den biraz eksik para versin kurtarın paranızı. O vazgeçeceğiniz miktarı siz belirleyin. Adam sahibinden ilanında pert kaydı yoktur yazdıysa yalan söylemiş değil. Çunku pert kaydı kalktı artık. Ağır hasar kaydı olabilir. Bunu da söylemek durumunda değil çunku istese de gizleyemez, bunu araştırmak yada araştırmamak sizin gorevinizdir. Ayıplı urun konusuna hiç girmeyin. Adamın urettiği veya satışına aracılık ettiği sıfır kullanılmamış bir urun yok ortada. Ben olsam adama damardan girip mahkemelerde uğraşmayalım al aracını bana şu miktarı ver konu kapansın derdim. Bunları yazdım diye kızmayın. Emin olun kanunlar ve örnek mahkeme kararları konusunda oldukça bilgiliyim. Şikayetvar sitesinde bayiden alınan aracın boyalı çıkması davası var. Satıcı davayı kazanmış. Danışmak isterseniz dilim döndüğünce yazarım

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

İyi bayramlar öncelikle. Ben hiçbir avukatın bu davayı kazanamayız girmeyelim dediğini duymadım. Benim fikrim.aracı 20.000 e aldıysanız satıcı geri alsın size de 20.000 den biraz eksik para versin kurtarın paranızı. O vazgeçeceğiniz miktarı siz belirleyin. Adam sahibinden ilanında pert kaydı yoktur yazdıysa yalan söylemiş değil. Çunku pert kaydı kalktı artık. Ağır hasar kaydı olabilir. Bunu da söylemek durumunda değil çunku istese de gizleyemez, bunu araştırmak yada araştırmamak sizin gorevinizdir. Ayıplı urun konusuna hiç girmeyin. Adamın urettiği veya satışına aracılık ettiği sıfır kullanılmamış bir urun yok ortada. Ben olsam adama damardan girip mahkemelerde uğraşmayalım al aracını bana şu miktarı ver konu kapansın derdim. Bunları yazdım diye kızmayın. Emin olun kanunlar ve örnek mahkeme kararları konusunda oldukça bilgiliyim. Şikayetvar sitesinde bayiden alınan aracın boyalı çıkması davası var. Satıcı davayı kazanmış. Danışmak isterseniz dilim döndüğünce yazarım

bu mesaj çok önemli bilgiler içeriyor ,,, artık pert kaydı yokmuş ağır hasar kaydı varmış ,adam ilanda kelime oyunu yapmış desene ,,,, bu arada şase numarasından sorgulayıncada mı çıkmadı bu hasar?

• Bu ne arkadaş araç alırken bile kazık yer durumu geldik. Arkadaş davadan vazgeçme sonuna kadar git kazanan sen olursun. Kaldı karşı tarafında bu durumda avukat tutuması lazım.
  • sırf bu yüzden araba alırken veya aldırtırken sigortacım var ona sigorta yapılıp yapılmadığını sorduruyorum ilk önce,pertse çıkıyor zaten :).
  • quote:

Orijinalden alıntı: tappo22

Bu ne arkadaş araç alırken bile kazık yer durumu geldik. Arkadaş davadan vazgeçme sonuna kadar git kazanan sen olursun. Kaldı karşı tarafında bu durumda avukat tutuması lazım.

karşı tarafın avukat tutması zorunlu değil, kendi kendini de savunabilir yada hakim ilk celsede takipsizlik de verebilir. diyelim karşı taraf avukat tuttu ama davayı açan mağdurum diyen arkadaş davayı kaybederse karşı tarafın masraflarını da ödeyecek bunu da unutmamak gerek. Şahsi görüşüm fikir beyan ederken yada insanları yönlendirirken bu fikri destekleyen verileri de sunmak. Yoksa tabii ki ben de haklı olduğumu düşündüğüm davada asla geri adım atmam. Aradaki fark haklı olduğunu düşünmekle haklı olmak arasındaki kadardır. Benim şahsi görüşüm önceki yazılarımda sunduğum veriler ve örnek mahkeme kararları ışığında bu davanaın kazanılamayacağı yönünde ve uzlaşmanın en iyi seçenek olduğu yönünde. @H20

• quote:

Orijinalden alıntı: Johnnie Walkerr

sırf bu yüzden araba alırken veya aldırtırken sigortacım var ona sigorta yapılıp yapılmadığını sorduruyorum ilk önce,pertse çıkıyor zaten :).

katılıyorum ancak bir de ekleme yapmak isterim. bazı uyanık arkadaşlar araç pert olduğu tarihle sigorta şirketinin hasarlı haliyle satışa sunduğu tarih arasında çok kısa süre olan araçları sigorta şirketlerindeki adamları vasıtasıyla buluyor ve alıp çok hızlı onarıp muayeneden geçirip yeni plaka takıp satıyorlarmış, bu sayede sigorta şirketlerinde ağır hasar kaydı gözükmüyor ancak alıcı aldıktan bir süre sonra sorguladığında başından aşağı kaynar sular dökülüyor. şu an pek vaktim yok ama geniş zamanda araç alırken bu tip olaylardan sakınma yolalrını anlatırım isteyen olursa
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Johnnie Walkerr

sırf bu yüzden araba alırken veya aldırtırken sigortacım var ona sigorta yapılıp yapılmadığını sorduruyorum ilk önce,pertse çıkıyor zaten :).

katılıyorum ancak bir de ekleme yapmak isterim. bazı uyanık arkadaşlar araç pert olduğu tarihle sigorta şirketinin hasarlı haliyle satışa sunduğu tarih arasında çok kısa süre olan araçları sigorta şirketlerindeki adamları vasıtasıyla buluyor ve alıp çok hızlı onarıp muayeneden geçirip yeni plaka takıp satıyorlarmış, bu sayede sigorta şirketlerinde ağır hasar kaydı gözükmüyor ancak alıcı aldıktan bir süre sonra sorguladığında başından aşağı kaynar sular dökülüyor. şu an pek vaktim yok ama geniş zamanda araç alırken bu tip olaylardan sakınma yolalrını anlatırım isteyen olursa

hocam ben hayatım boyunca citroene bineceğim için sıkıntım yok çok şükür,alimunyüm kaporta olduğu içi otu b.ku anlaşılıyor .

zaten ilk eksperi kendim yapıyorum,1 arkadaşıma da citroen aldık 1 ay önce incelemeden önce muhakkak yıkanması gerek aracın yıkandıktan sonra gözle iyice bir gezip sonrasında kapılar vida yerleri boya var mı yok mu içleri,bagaj amortisörleri camlar sonraki adım bagaj keçesini ve varsa arabanın yedek lastiğini kaldırıp darbe var mı yok mu incelemek,ardından kaput ve çamurlukları iyice bir göz kontrol.

ardından internetten aldığım 80 liralık boya kontrol cihazı ile 4 bir yanına iyice cihazla bakmak,kısmetse obd cihazıda alacağım araba arıza ışığı yakıyor mu yakıyorsa neden onlara da bakmak için.

ama citroenler de şöyle bi şeytan tüyü var boyaları parçaları alimünyum ön sağ sol çamurluklar plastik eğer arabayı görmeden önce adam ona pasta yaptırdıysa ve üstüne de cila attıysa boyayı gözle asla anlayamıyorsunuz.direk sonuç veriyor pastayla parlıyor anında.

• quote:

İyi bayramlar öncelikle. Ben hiçbir avukatın bu davayı kazanamayız girmeyelim dediğini duymadım. Benim fikrim.aracı 20.000 e aldıysanız satıcı geri alsın size de 20.000 den biraz eksik para versin kurtarın paranızı. O vazgeçeceğiniz miktarı siz belirleyin. Adam sahibinden ilanında pert kaydı yoktur yazdıysa yalan söylemiş değil. Çunku pert kaydı kalktı artık. Ağır hasar kaydı olabilir. Bunu da söylemek durumunda değil çunku istese de gizleyemez, bunu araştırmak yada araştırmamak sizin gorevinizdir. Ayıplı urun konusuna hiç girmeyin. Adamın urettiği veya satışına aracılık ettiği sıfır kullanılmamış bir urun yok ortada. Ben olsam adama damardan girip mahkemelerde uğraşmayalım al aracını bana şu miktarı ver konu kapansın derdim. Bunları yazdım diye kızmayın. Emin olun kanunlar ve örnek mahkeme kararları konusunda oldukça bilgiliyim. Şikayetvar sitesinde bayiden alınan aracın boyalı çıkması davası var. Satıcı davayı kazanmış. Danışmak isterseniz dilim döndüğünce yazarım

satıcı zaten yanaşmıyor yukarıda yazdıklarımda söylemiştim.
    siz nerenin davalarına baktınız bilmiyorum ama benim incelediğim davalar genelde ilk celsede karşı tarafın itirazı dogrultusunda uzman bilir kişi ile birkaç celsede konu hep satıcı aleyhine kesinleşmiştir.
    egerki sahibinden ilanında pert değil yazmasa suçu bana atabilir ama kendiside çocuğu üzerine yemin verdi böyle olduğunu bilmediğine
    mahkemeye çıkmak için hazırlıklar tmm. dava girişi bayram bittiği gibi açılacak.
    avukat mı tutar bilmem ama masrafları kazanan geri alacak yani araca veridigim ücretle birlikte mahkeme ücretleri avukat ücretleri masraflar da dahil olmak üzere ödeyeceği parayı düşünsün
    ardından kazanırsam açabileceğim başka dava varsa onlarıda açmayı düşünmekteyim. gelecek parada gerekirse böyle telef olsun ama bu kişi iyi niyetimi kullandı. Elimden bişi gelirse yapayım ki bir daha başkasının canını yakarken 2 defa düşürsün
    ha şartlarımı kabul eder aradaki farkıda verirse aracı pert fiyatından satacagım

• quote:

56.500tl ye geldi pazarlıkla
    2007 3.20d
    piyasada pert kayıtlılar 45 civarında
    birde masrafı vardı 5 binde ona gitti
    frend disk ve balatalar birde direksiyondaki problem

Pert araba sürekli yeni masraflar çıkarmaya devam edecek
  • pert kaydı olan yada ağır hasar kayfı olan veya da çekme belgeli olup onarımı iyi usta ellerinde orijinal veya kaliteli yan sanayi parçalarla yapılmış bir araç kolay kolay sorun çıkarmaz. Tabii bunu söylerken aracın aldığı hasar şasiyi, kuleleri etkileyecek bir kaza olmadığını farzediyoruz.

umarım tüm zararınızı karşıalrsınız bunu ben de isterim örnek teşkil eder sizin durumunuz.
  • quote:

pert kaydı olan yada ağır hasar kayfı olan veya da çekme belgeli olup onarımı iyi usta ellerinde orijinal veya kaliteli yan sanayi parçalarla yapılmış bir araç kolay kolay sorun çıkarmaz. Tabii bunu söylerken aracın aldığı hasar şasiyi, kuleleri etkileyecek bir kaza olmadığını farzediyoruz.

umarım tüm zararınızı karşıalrsınız bunu ben de isterim örnek teşkil eder sizin durumunuz.

nette araştırma yaptım böyle kazanan çok arkadaş var hatta sanayideki ustam BMW konusunda bunun çok yaşandığını ilk celsede işin genelde bittiğini söyledi
    müşterilerinden yaşayanlardan aldığı bilgi bu yönde
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.