Şimdi Ara

PERT ARAÇ ALDIM SATICI GERİ ALMIYOR

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Ruhumun Daha Az
1 Kayıtlı Üye ve 2 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
45
Cevap
1
Favori
2.806
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    17/06/2014 tarihinde 2007 model BMW 3.20d bir araba aldım pert kaydı plakada çıkmadı satıcıda pert kaydı yok dedi acil alımla aynı gün gösterip aldım aracı
    Trafik sigortasında bişi çıkmadı
    ama kasko yaparken pert denildi. satıcıyı aradığımda bilmediği üzerine çocuğunun üstüne yemin etti saflığımdan sanırım güvendim süre verdim
    şimdi takasda verdiğim aracımıda satmış elimde para yok üzerimede mal yok diyor.
    avukata danıştım şimdi dava açmaya hazırlanıyorum
    fikir verebilecek arkadaşlar varmı acaba?

• aracın fotosonu eklersen daha çok cvevap alırsın emin ol ha bide keşke biraz araştıma yapsadın en baştan sona kadar oku herkezin görüşünü oku o zaman daha saglam bi süreç işlersin her türlü olumsuzlugu filan bilirsin ilk mesajı okuyup cesaretlenme hemen : http://forum.donanimhaber.com/m_58605421/tm.htm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 27alperen27 -- 11 Ağustos 2014; 18:10:05 >
  • Tşkler inceliyorum hmn
  • Unutmayın araç alırken plakadan değilde şasi-motor no dan sorgulama yapar veya sigorta şirketlerinden sorgulattırırsanız daha açık bilgilere ulaşabilirsiniz. Plakaya yazılan kayıtları galericiler sildiriyorlar.
  • işte bi gaflet anı :(
  • Uzulme ne kadar oldu satin alalı?Dava acarsan kazanirsin ama avukatin uyanik olmali

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Neden plaka sorgulaması?

Neden şasi değil!!!
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Geçmiş olsun, kötü bir durum. Umarım davanızı kazanırsınız.
  • alalı 1 ay oldu
    avukata verdim evrakları dava açacak bakalım
    hem dolandırıcılıktan hem araçtan dolayı
  • @xalx

Sizin bahsettiğiniz konuya ilave etmek adına ;

Ruhsatın fotokopisini gönderse bile birisi çok fazla itibar etmeyin.

Çünkü ruhsatın tanzim edildiği tarihte bir şekilde şasi ve / veya motor no su yanlış yazılabiliyor.

Yani fiziksel olarak aracın motorunda damgalı bulunan motor ve şasi nosu ile ruhsatta yazan arasında sadece 1 harf ve sayı farkı olabiliyor.(Mesela 0 yazması gerekirken O yazılması arada sırada görülür.)

O yüzden en güvenli yöntem önce ruhsatta yazan bilgilerden kontrol etmektir eğer bir arıza kaydı ruhsatta yazan bilgilerden çıkmadıysa bu sefer de aracın fiziksel olarak motorunun üzerinde damgalı olan
    ve / veya bugün bir çok araçta olduğu üzere ön camın hemen altında bir güvenli muhafazada duran genelde şöför tarafında bulunan numaradan sorgulama yapmaktır.

Bu artık en güvenli inceleme yoludur çünkü aracın üzerindeki motor no su silinmişse ve / veya değiştirilmişse zaten o araç ile belli ki sakat işler yapılmış demektir.

Zaten bu durumda hemen bırakın aracı gidin.

• Geçmiş olsun.

Davayı kazanırsınız.Size tavsiyem aracı taksi vsye verin dava bitene kadar yapabildiğiniz kadar km yapın.

Dava sonunda araç sahibine geri paralar size gelir

Yaptığınız km de üstüne kar kalır.

Ama tam tersi olursa hor kullanılımş pert bir araç elinizde kalır.
  • Gecmiş olsun hocam
  • büyük bi ihtimal uygun fiyata aldın .

neden bu kadar sıkıntı yapıosun ki bin gitsin hiç bi şey olmuo satarkende sölersin ona göre fiyat yazarsın satarsın sıkıntı yapma bu kadar bence yinede sen bilirsin ama
  • ucuz aldıysan kendin ettin kendin buldun ama değerinden pahalı verdiysen her türlü davanın arkasında dur
  • 56.500tl ye geldi pazarlıkla
    2007 3.20d
    piyasada pert kayıtlılar 45 civarında
    birde masrafı vardı 5 binde ona gitti
    frend disk ve balatalar birde direksiyondaki problem
  • Geçmiş olsun hocam olan olmuş inşallah yargı sürecinden birşey çıkar. Allah yardımcınız olsun.
    Bilmeyenler genede okusun diye yazıyorum ŞASE ' den sorgulayın şu araçları.
    Ben araç aldığımda hem şaseden, hem motor nodan, hemde plakadan sorguladım.
    15 lira gitti belki ama ilerdeki daha büyük bir kayıptan kurtuldum.
  • Peekı bu Şasedende sorgulama nasıl oluyor acaba bılgı verebılırmısınız nereye mesaj atmamız gerekıyoor ?
  • Arabamı satmayacağım ama ne olur olmaz şase sorgulamamı yaptım yarın bir gün mahçup olmayım diye değişen dikiz aynası kaydım çıkıyor sadece yani her şey bildiğim gibi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: H2O

56.500tl ye geldi pazarlıkla
    2007 3.20d
    piyasada pert kayıtlılar 45 civarında
    birde masrafı vardı 5 binde ona gitti
    frend disk ve balatalar birde direksiyondaki problem

2007 model sıkıntısız 320d'yi 70.000'den aşağıya bulmak mümkün değil. bence fiyattan dolayı bu araçtan şüphelenmeliydiniz. ikinci el araç alırken çok dikkatli olmak gerekiyor. araçta sıkıntı varsa alıcıyı kandırmak için izlenen yollardan iki tanesi:
    örnek 1: sıkıntılı aracın plakasını trameri temiz başka bir araç plakasıyla ilan vermek.
    örnek 2: alıcı şasi numarasını istediğinde, satış sitesindeki aynı model ve renk başka bir trameri temiz aracın şasi numarasını öğrenerek alıcıya vermek.
  • Eğer kelepir fiyata aldıysanız da sıkıntı yok, belki selden filan pert e çıkmış toplanmıştır,
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.