Şimdi Ara

Pert Araç Davası Açıldı (DAVA SONUÇLANDI) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
641
Cevap
43
Favori
124.125
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Kardeş çok çok geçmiş olsun. İnanıyorum ki davan geç de olsa olumlu sonuçlanacaktır.
    Bu devirde kime güveneceğimizi şaşırdık. Ben de araç almadan önce bir galerici deneyimi yaşadım. Çok afedersiniz pok rengi bir pejo ilanını uzun süre takip ettim ilan iki haftada bir güncelleniyordu ancak fiyat da gayet makul bir fiyat olarak görünüyordu. Aracın iç detay görüntüleri, motor şasi fotoğrafları pırıl pırıldı. Yani bir aracı almak için gereken tüm özellikleri barındırıyordu, rengi hariç tabiki. Neyse en son kafayı bozdum aracı almalıyım dedim ve galericiye gittim. Önce aradım, gün verdi gittiğimde "araç yok kendi işimizde kullanıyoruz birazdan gelir" dediler, daha sonrası için tekrar haberleştik ve gittiğimde pazarlığımızı yaptık, "bir iki parça boyası vardır, sahibinin titizliğinden küçük çiziklerden boyalı onlarda" dediler. "Tamam", buyrun bir de test merkezine götürelim" dedim. Adam mırın kırın etmeye başladı, "orası çok uzak yakında bir yer var oraya götürelim" dedi. Ben de "hayır benim bildiğim güvendiğim bir yer var oraya götürmeliyiz" dedim. Adam bozulmuş bir şekilde kabul etti. Neyse test merkezinde giderken camda bir çatlak farkettim, "bu ne?" dedim. "Abi önemli değil 100-200'e yaptırırsın" dedi.:) Sonra teste soktuğumuzda arabanın motoru yaklaşık 20 beygir zayıf çıktı. Test eden usta "bunun direksiyonu bantla sarılmış muhtemelen km'siyle oynanmış kontrol ettir" dedi. Araçta bir parça hariç komple boya ve iki parça değişen çıktı. "Hadi yetkili serviste Km'sini konrol ettirelim" dediğimde de satıcı denen üçkağıtçı birden parlayarak benimle kavga etmeye başladı ve kaçtı gitti. Bu noktada galericilere tövbe ettim. İyi niyetlilerden özür diliyorum ancak kötü niyetlilere izin veren sistemi düzeltmek için çaba göstermesi gereken de kendileri.

Neyse Peugeot almaktan vazgeçtim ve sahibinden olsun diyerek internette gezinmeye başladım. Bir Hyundai Getz buldum. Sahibindendi ve üstelik bayan'dandı. Araç başında kadının kardeşiyle pazarlık ettiğimizde "arka çamurluk üstü, sağ ön çamurluk ve kaputun sağında küçük bir alanda boya var, Klimanın da gazı bitmiş sadece dolduracaksın" diyerek pazarlığımızı tamamladık. Adam ve ablası oldukça güven veren tiplerdi. Öyle ki CD çalarda ilahi CDleri duruyor, radyo kanalları da hilal fm'den başlıyordu. Sonra test merkezine götürdüm kaputun tamamının boyalı olduğunu ve çamurlukta ve kaputta düzeltme yapıldığını öğrendim. Adam mahçup tavırlarla yeminler etti "bilmiyordum ablam söylemediydi" dedi. Neyse diyerek aracı aldım. Aracı aldıktan sonra içinin hiç temizlenmemiş olduğunu farkettim, tozdan içinde nefes alınmayacak durumdaydı. Bir kaç ay sonra yaz dönemine girince de klima gazını doldurmaya gittim. Klimanın hortumunun patlak olduğunu öğrendim. Aracı aldığımdan beri performans düşüklüğü yaşıyordum en son turbocuya gösterildiğinde turbonun devre dışı olduğunu öğrendim. Nereden baksanız aracı daha alırken yalan beyanlardan ötürü 1500-2000 TL civarında zarara uğratılmışım.

Sonuç olarak yukarıda da sizin bahsettiğiniz gibi aracı almadan önce sahibini tanımaya çalışmak çok önemli. Madem devlet basit uygulamalarla bu sahtekarlıkların önüne geçebilecekken bizi çaresiz bırakıyor. O zaman biz de kendi çözümlerimizi üretmek zorundayız. Tüm mağdurlara tekrar geçmiş olsun. Sahtekarlar da cezasını çeksin inşallah...

• arsinir : Teşekkür ederim hocam, sizin de başınızdan çok tatsız şeyler geçmiş sizede geçmiş olsun. Malesef bu tür saktekarlık yaparak kar elde ettiğini sanan insanları anlıyamıyorum. Yok düşünüyorum düşünüyorum bir insan nasıl gururnu şerefini yerler altına sererde hakkı olmayan bir şeyi almaya çalışır. Nasıl karşındaki insanı zarara uğratırsın. Bu nasıl bir bencillik nasıl bir karektersizliktir akıl sır erdiremiyorum. Bu sanırım aileden de kaynaklanıyor. Ben gidip Adam dövsem, adam yaralasam, kumarda servetimi kaybetsem, içip içip bir yerde kaza yapsam bile Ailemden güzel bir fırça yerim ama başım eğilmez o kadar. Ama gidipte biri babama gelse deseki senin oğlun beni kandırdı ne babam benim yüzüme bakar ne de ben babamın yüzüne bakabilirim. O araçtaki İlahi cd lerinde çalan İlahilere kurban olsunlar. Bunlar gerçekten müslüman insanlar değil. Müslümanlığı sadece gelenek gibi gören insanlar. İslam dini kul hakkı konusunda ne kadar hassas olduğunu anlatma gereği dahi duymuyorum. Sorsan Müslümanım derler işte ama Müslümanlığın yüz karası bu insanlar. Ben bunlara Müslüman demiyorum zaten.

Benim ağzım çok kötü yandı. Bundan sonra yoğurdu üfleyerek yerim zaten. Arabadan soğudum resmen binmek içimden bile gelmiyor. 1 Haftadır dizel aracım kapalı otoparkta öylesine yatıyor..

• Gecmis olsun isiniz cok zor.
  • Geçmiş olsun hocam umarım kazanırsınız davayı
    arac pert olduğu için sürüş esnasında herhangibi anormal durum varmı
  • +24edition : Teşekkür ederim hocam. Tahmin ettiğinizden bile daha zor ama hakkımı sonuna kadar arıyacağım.

Pardon Theory : Teşekkür ederim hocam. Aracımın kondisyonunun ne kadar kötü durumda olduğunu aynı aracın 2010 modelini sürdüğümde anladım. Ses izalasyonu motordaki titreşim, vites geçişi falan kendi aracımın yorgun olduğunu hissettirdi bana. Belkide psikolojik bir şey ama bu hissi yaşadım.

Onun haricinde sağ arka kapı bazen zor açılıyor. Zaten darbeyide sağ arka kapının olduğu yerden almış araç. Bunun haricinde pek bir farklılık yok. Birde kasko yapılmıyor ve satacağım vakit kafadan 6-7 bin TL zararım var :)
  • Geçmiş olsun.Ben devletin benden haksız yere kestiği 3000 TL için bile dava açtım.Kazansam bile noter-avukat masrafı 300TLyi geçiyor.Toplu dava olduğu halde bile bu şekilde.Tek başıma kalkışsam maliyete bakıp açamazdım herhalde.

Kaldı ki sizin ki sadece maddi olsa neyse.Daha 2 gün önce ufacık bir darbede Şahin 2'ye bölündü görmüşsünüzdür.Yani toplanmş pert araç başta aerodinamik olmak üzere her türlü riskli ben güvenemezdim açıkçası.Örneğin ya disk zarar gördüyse ve gözden kaçtıysa? Sadece maddi mesele de değil yani..Umarım davayı kazanırsınız ve buradan da herkese örnek teşkil edecek bir dava olur.
  • ecay : Teşekkür ederim hocam sizede geçmiş olsun. Sizin davanızın konusu neydi?

Şahin gibi eski model ve zaten güvenlik yönünden yapı itibari ile çok zayıf bir araç ile kıyaslamayı bırakın internette daha önce kaza yapmış (Mk1 Focus tu sanırım ) sonra serviste toplanmış bir araç ile tekrardan kaza yapıldığında ki güvenlik zaafiyetini anlatan bir video vardı. Daha önce kazaya karışmış bir araç tekrardan aynı noktadan darbe aldığında korkulacak derecede zaafiyet gösteriyor. O yüzdenki tespitlerinizde son derece haklısınız.

Pert araçların nasıl toplandığınıda herkes biliyor zaten. Yetkili serviste toplansa yine eyvallah diyeceğizde genelde bu işi (saktekarlığı) meslek haline getirmiş ustalar tarafından minimum maliyetle yürür hale getirilecek şekilde toplanıyor.
  • hocam büyük geçmiş olsun, davanızın olumlu sonuçlanacağını umut ediyorum.
  • Bunları okuduktan sonra gel de dava aç. Bu nasıl bir adalet sistemidir arkadaş ya
  • Kuseyr : Teşekkür ederim hocam. Bende iyi bir sonuç ıkmasını umut ediyorum zaten umuttan başka neyimiz var ki.

seizure : Geç gelen adelet adalet değildir diye boşuna söylememişler.

Bakın bir hukuk sitesinde ne buldum.

Davalar Uzun Sürer mi?
    Adalet Bakanlığı istatistiklerine göre 2007 yılında bir hukuk davasının karara bağlanması Türkiye genelinde ortalama 202 gün almıştır. Bu süre mahkemelere göre değişiklik göstermektedir.
    Örneğin 2007 yılında bir dava ortalama olarak;
    Fikri Sınai Haklar Hukuk Mahkemesinde 619 günde, Asliye Ticaret Mahkemesinde 410 günde, İş Mahkemesinde 441 günde Aile Mahkemesinde 157 günde, Sulh Hukuk Mahkemesinde 108 günde karara bağlanmıştır.
  • Geçmiş olsun hocam,umuyorum ki davayı kazanacaksınız...

Bizim adalet sistemimize bir şey demeye gerek yok zaten...Ne olduğu belli.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Selçuk ALAGÖZ

Kuseyr : Teşekkür ederim hocam. Bende iyi bir sonuç ıkmasını umut ediyorum zaten umuttan başka neyimiz var ki.

seizure : Geç gelen adelet adalet değildir diye boşuna söylememişler.

Bakın bir hukuk sitesinde ne buldum.

Davalar Uzun Sürer mi?
    Adalet Bakanlığı istatistiklerine göre 2007 yılında bir hukuk davasının karara bağlanması Türkiye genelinde ortalama 202 gün almıştır. Bu süre mahkemelere göre değişiklik göstermektedir.
    Örneğin 2007 yılında bir dava ortalama olarak;
    Fikri Sınai Haklar Hukuk Mahkemesinde 619 günde, Asliye Ticaret Mahkemesinde 410 günde, İş Mahkemesinde 441 günde Aile Mahkemesinde 157 günde, Sulh Hukuk Mahkemesinde 108 günde karara bağlanmıştır.

Geçmiş olsun.
    Malesef Türkiyede mahkemelere düşmek insanın ömründen ömür çalıyor.
    1999 yılında açmış olduğumuz miras davası 2011 haziran ayında sonuçlandı.
    Tam olarak 4380 günde sonuçlandı.
    Bu süreç içerisinde cebimizden sayısız çıkan paranın yanında büyük bir psikolojik çöküntü içerisine girdik.
    Mahkeme,hakim,bilirkişi ve harç paraları hayatımızın ayrılmaz bir parçası oldu.
    Bu mahkeme süresince hakimlerden haksız yere azar işittik,hakimlerle ve avukatlarda kavga ettik ve buna benzer bir çok olay yaşadık.
    Kısacası Türk adalet sisteminin birçok çarpıklığını gördük.
    Burada eğer bir davayı kazanmak istiyorsanız yılmayacaksınız,mahkeme koridorlarında koşmaktan yorulmayacaksınız,pes etmeyeceksiniz.
    Umarım sizin davanız bizimkine benzemez ve en kısa sürede halledilir.

• arkadaşlar buna benzer bir olay da benim başımdan geçti.şirket aracı ile kaza yaptım arabayı yetkili servise götürdüm.teslim almaya gittiğimde aracımın sağ arka tarafında 10 cm çapında göçük vardı.servise sorduğumda önce bıraktığınızda böyleydi dediler.arabayı teslim etmek istediler hiç bir belge imzalamadım ve aracı teslim almayarak ilgili kiralama şirketi ve yetkili servisin ulaşabildiğim tüm yetkilileri ile temasa geçtim.allahtan eksper aracın fotoğraflarını çekmişti de onlarla karşılaştırınca göçük olmadığı görüldü.ama binbir rezillik.sonra o bölgeyi de ücretsiz düzelttiler aracın değeri düşüyor elbette ama şirket arabası deyip buna da şükür dedik.sözün özü yetkili servisler dahil kimseye güven olmuyor memlekette.sıfır araba alırken bile vuruk boyalı olabiliyor.ikinci el ise tam kumar.umarım davanız lehinize sonuçlanır.maalesef adalet sistemimiz çok kötü.adam arabadaki vuruk var deyince bir an onun orada ağzını burnunu kırmak geldi içimden millleti enayi yerine koymaya bayılıyor bizim halkımız.

• geçmiş olsun hocam benzer bi konu abimin başına geldi iki hafta oldu oda sizin gibi bişeyler yapacak ama hayırlısı konuyu takib edeceğim sizin mahkemde inşallah olum sonuçlanır bizede emsal olur. iyi günler..
  • jack_daniel's : Teşekkür ederim hocam, Malesef Adalet sistemimiz çökmüş durumda. Hakimler, savcılarda bu durumdan usanmış bir vaziyette. Komple revize edilmesi gerek ama kim nasıl yapacak bunu..

anilxx92 : Geçmiş olsun hocam. Malesef Arazi davaları resmen süre bakımından rekora koşan davalar. Televizyonda bile çok örneğini görüyoruz Adam davayı açıyor sonra ömrü yetmiyor oğlu devam ediyor davaya onunda ömrü yetmiyor oğlunun çocuğu yani Torunu devam ettiriyor. Gerçekten ayıp, gerçekten içler acısı bir durum. Bazen Mahkemeye yapılan masraflar ve vermiş olduğun zaman kaybı bakımından hiç o davayı açmamak daha karlı oluyor. İşte bu yüzden de bu tür işlenen suçlarda bir çok kişiyi sineye çekiyor.

moza80 : Geçmiş olsun hocam, malesef yetkili servislerede güvenilmiyor işte. Ben güvendim darbesiz dedikleri araç Pert kayıtlı çıktı. Bu nasıl bir memlekettir anlamıyorum arkadaş. Etraf dinsiz, insaniyetsiz kişilerle dolu. Yahudi olsa böyle davranmaz. 3 kuruş için şerefini ortaya koymaz.

ebuzzz : Teşekkür ederim sizede geçmiş olsun hocam, abiniz için çok üzüldüm yaşadığı şoku çok iyi biliyorum. Umarım mahkemeye gerek kalmadan abinizin aracı aldığı kişi anlaşma yoluna gider. Bakalım haftaya salı günü duruşmam var. Umarım benim davam iyi sonuçlanırda Emsal karar teşkil etmiş olur. Ama hiç güvenimde kalmadı açıkçası.

• Arkadaşım geçmiş olsun.Umarım dava istediğiniz şekilde sonuçlanır. Aynı olaybizim başımızdada var ama tam tersi. Pert bir aracımız vardı. sahibinden sitesine ilanı koyduk ve ilana aracın pert olduğunu detaylı şekilde yazdık ayrıca aracın pert olduğu andaki kazalı resimlerinide koyduk. Araç sahibinden sitesinden arayan arkadaşa satıldı. Aracı bilgisayar testine alan arkadaş soktu yolda giderkende aracın nası kaza yaptığını pert kayıtlı olduğunu açıkladık. Aracım gayet düzgün problemsiz %97 temizlikle testten geçti ve aracın satışını gerçekleştirdik. Şimdi aradan yaklaşık 1 ay geçti ve alan arkadaş aracı iptal etmek istediğini geri almamızı istedi almazsak dava açacağını söyledi ancak ilanda belirttiğimiz pert kaydını ve sözlü olarak da söylediğimizi söyledik. Bakalım dava açılacak bugün yarın nası sonuçlanır çok merak ediyorum.Sonuçta alıcıyı kandırmadık sözlü olarakta söyledik ilanada yazdık perttir diye.Tabi alan arkadaş söylemedin diyor ilanda yazdığınıda görmedim diyor.Artık nasıl baktı ilana nasıl duymadı bilmiyorum.

• cazirti : Teşekkür ederim hocam. sahibinden.com yetikilileri ile bence bir görüşün. Bu tür davalar için ilanlar yayından kaldırılsa bile veri tabanlarında tutuyor olabilirler. Mahkemeye bu şekilde bir belge sunulursa sizin açınızdan faydası olur diye düşünüyorum.

Ayrıca Aracı sattığınız anda emsal modellerine göre aynı fiyattan mı sattınız yoksa pert olması nedeniyle daha düşük bir fiyattan mı? Araç model ve sattığınız fiyat açısından bilgi verirseniz daha iyi olur. En önemli kısım ise noterde aracın satış bedelini kaç olarak gösterdiniz?

• Selçuk bey teşekkürler.emsal araçlar 22-26 bin tl arasında değişiyor.Biz 19,750 TL ye verdik.Araç satış bedeli yazmıyor ancak genelde kasko bedelini yazıyorlar.Bu kasko bedeli 27,100 tl dir. Sahibinden site yetkilileri savcı istediği takdirde verebiliyor evrağı ancak ben ilanı silmeyip yayından kaldırmıştım bu sebeple 2 yıl boyunca ilana istediğim zaman ulaşabiliyorum zaten.Ancak söylenmesine ve ilanda yazılmasına rağmen bu tarz şeyler can sıkıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cazirti -- 18 Mayıs 2012; 16:07:12 >
  • cazirti : Hocam eğer alıcı uyanıklılık yaparda gerçekten aldığı fiyat değilde noter satış sözleşmesindeki bedel üzerinden aldım derse (24 bin TL) Bu durum sizin Alehinize olabilir. Ama sahibinden.com un ilanınıda görmezden gelemez neticede Hakim. Umarım probleminiz en kısa zamanda en dertsiz şekilde çözülür.
  • quote:

Orijinalden alıntı: cazirti

Selçuk bey teşekkürler.emsal araçlar 22-26 bin tl arasında değişiyor.Biz 19,750 TL ye verdik.Araç satış bedeli yazmıyor ancak genelde kasko bedelini yazıyorlar.Bu kasko bedeli 27,100 tl dir. Sahibinden site yetkilileri savcı istediği takdirde verebiliyor evrağı ancak ben ilanı silmeyip yayından kaldırmıştım bu sebeple 2 yıl boyunca ilana istediğim zaman ulaşabiliyorum zaten.Ancak söylenmesine ve ilanda yazılmasına rağmen bu tarz şeyler can sıkıyor.

parayı eldenmi aldınız? banka yoluyla aldıysanız dekontu bankadan alabilirsiniz
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.