Şimdi Ara

Pert Araç Davası Açıldı (DAVA SONUÇLANDI)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
641
Cevap
43
Favori
124.125
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar aslında bu konuyu mahkeme sonuçlandıktan sonra açmayı düşünüyordum ama özel mesaj yoluyla mağdur ve bilgi edinmek isteyen arkadaşlardan o kadar çek mesaj geliyor ki bende o yüzden dava henüz sonuçlanmadan şuana kadar ki tüm gelişmeleri buraya yazmaya karar verdim.

2010 Yılının Aralık ayında sahibinden.com dan istediğim kıstaslara uygun bir otomobil buldum. 1.3 cdti Opel Astra. İlk otomobil olma heyecanı ile ve satıcının de evime yakın olması sebebiyle hemen telefonla arayıp arabayı görmeye gittim. Her neyse araç başında anlaştıktan sonra aracı Tramerden sorgulattım. Satıcının söylediği gibi bir kaç ufak çaplı hasar çıktı. Bana çiziklerden dolayı bel altının boyalı olduğunu söylemişti. Birde aracın sağ arkadan hafif bir kazasının olduğunu. Aracı ertesi gün Opel yetkili servisine götürdüm ve 150 TL lik bir ücret karşılığında aracı incelemeye aldılar. spor yay, torpido lambası , artık değişim vakti gelmiş fren diski gibi kusurları tespit edip iş kaporta aksamına gelince hiç bir darbe yok dediler. Raporda da tavan hariç bayalı yazdıklarında ustaya özellikle sordum bir kazası varmı diye yok dediler. Neyse ikinci eldir boya falan masraf illaki olur diyip birazda basiretin bağlanmasıyla aracı satın aldım.

Aradan 1-2 ay geçtikten sonra kasko yaptırmak istedim. Bir kaç firmadan teklif aldım ki 3. firmayı aradığımda başımdan kaynar suları dökecek o bilgiyi verdiler. " Beyefendi aracınız pert kayıtlı kasko yapamayız".. Hemen nerde ve nasıl olduğunu öğrendim, sonra trafik tescilden arabanın 9. sahibi olduğumu öğrendim. 2006 model bir aracın 9. sahibi olmak. Bu bilgiyi önceden edinseydim herşey çok farklı olacaktı.. Her neyse satıcı ile irtibata geçip durumu kısaca anlattım ve aracını almasını gerektiğini söyledim. Tahmin edeceğiniz gibi saygıdeğer beyefendi yok abi ben bilmiyordum alamam, servise gösterdik onun suçu falan saçmalamaya başladı. Şu işi güzellikle halledelim yoksa sana dava açarım dedim ama bu sefer pişkin pişkin açarsan aç dedi.

Asıl macera bundan sonra başladı. Önce gidip savcılığa suç duyurusunda bulundum ki bu bana 1 ay zaman kaybettirdi. Savcı takipsizlik kararı verince bu durumda Asliye Hukuk Mahkemesine dava açmam gerektiğini öğrendim.
    Her neyse 2011 Nisan yada Mayıs tam hatırlayamıyorum Asliye Hukuk Mahkemesine Dava açtım. Dava açma harcı olarak 400 TL gibi bir para verdim.

İlk duruşma yaklaşık 5dk sürdü. Hakime hanım delillerin toplanması için gerekli yerlere yazı yazılması kararını vererek duruşmayı bitirdi.

ikinci duruşmada Hakime hanım sanırım izinli olduğu için başka bir hakim bey başkanlık yaptı ve Gider Avansı yatırılması ve Dava ile ilgili tüm delillerin yazılı olarak verilmesi hükmünü verdi. Bu arada Gider avansı denilen şeye 950 TL yatırdım. Cepten biranda böyle para çıkınca insan gerçekten kötü oluyor.

üçüncü duruşmada ( 2012 Mart) Hakime hanım yine izinli olduğu için başka bir hakim bey başkanlık yaptı ve Makine Mühendisi Bilir kişinin Raporları incelemesine karar verdi.

Makine Mühendisi Bilir kişi Aracın pert olup olmadığına, pert ise normal bir vatandanşın bunu anlıyabilip anlıyamıyacağına ve eğer pert ise ne gibi olumsuzlukları olduğunu tespit edecek.

Evet arkadaşlar şuan Mayıs ayını beklemekteyim, şayet Makine mühendisi raporunu daha erken verirse duruşma daha erken yapılacak. Başımdan geçeni kısaca özetledim. Konuya ilerleyen zamanlarda eklemeler yapacağım. Özellikle dava açacak olan arkadaşlara yol göstermek açısından.

22.05.2012 : Arkadaşlar salı günü duruşmaya girdim iş yoğunluğundan dolayı bir kaç gün sonra yazabiliyorum. Malesef Makine Mühendisi bilir kişi atanmamış arkadaşlar. Sanırım Hakim değişikliğinden dolayı gerçekleşti bu problem. Oysaki bir önceki duruşmada Makine Mühendisi bilir kişinin dosyayı incelemesi gerekiyordu. Her neyse son duruşmada tekrardan Makine Mühendisi bilirkişi atanmasına ve ek olarak Hukuk uzmanı bilirkişi atanmasına karar verildi. Bu Hukuk uzmanı kim oluyor açıkçası merak ettim. Gerçi o moral bozukluğu ile duruşma tutanağını çok incelemedim.

Kısacası arkadaşlar bir sonraki duruşmayı bekliyorum. Onuda tahmin edin tam 5 Ay sonra..

_______________________________________________________________________________

02.10.2012 : Adaletin yavaş işlemesinin en büyük nedeni denetimsizlik arkadaşlar. Yukarıdaki mesajımdan tam 5 Ay sonra duruşmaya gidiyorum ve öğreniyorum ki Mahkemenin kalemindeki arkadaşlar çok sağolsunlar 5 ay boyunca beklemişler beklemişler ve duruşma gününe tam 1 hafta (7 gün ) kala dosyamı bilirkişiye göndermişler. Bilirkişide doğal olarak bu süre zarfında dosyayı hazırlamayadığı için benim duruşmayı 13 Aralık gününe attılar. Bu sorumsuzluğu yapan Memurlara hiç bir şey demiyorum.

______________________________________________________________________________________

13.12.2012 : Bilir kişi Sigorta şirketinden gelen evrakları eksik bulmuş (Özellikle fotoğraf istemişler) bundan dolayı mahkemeye verdikleri raporda aracın pert olmasına neden olan kaza ile ilgili fotoğrafları istemişler. Bundan dolayı bu duruşmada Sigorta şirketine benim araç ile ilgili tüm evrakların mahkemeye gönderilmesi için yazı yazılması kararı alındı. Ayrıca Hakim hanım aracın kimde olduğunu sordu bende şuan benim himayemde dedim. Aracı bilirkişinin kontrolu için getirebilirmisin dedi bende evet dedim. Bu sözlerimide mahkeme tutanağına geçirdi.
    Anlıyamadım bir tek nokta var oda tut ki yapılan kaza son derece basit olsun, bu neyi değiştirecek? Bu araba sigorta sisteminde pert olarak kayıtlı bunu satmak istesem istediği kadar mükemmel bir durumda olsun istediğim fiyattan satamam. Alıcı banane diyip kafadan 10 tl para düşecek. Fotoğrafı istesen ne olur istemesen ne olur. Bilirkişinin bunu neden yaptığını anlayamadım.
    Moralimi bozan diğer bir konu ise bilirkişinin birinin Makine Mühendisi olmasına rağmen diğerinin sigorta uzmanı olsun. Bu sigorta uzmanı vatandaş pert araçlara karşı uyanmasın, dava kazanmasın diye objektif bir rapor sunacağından bile şüpheliyim.
    Neyse bakalım bir sonraki duruşma günü Mayıs 2013 te.

____________________________________________________________________________________________________________

18.03.2013 : Arkadaşlar sigorta şirketi evrakları gondermedigi için dava 3 hafta sonrasına ertelendi.

_______________________________________________________________________________________________________________

17.04.2013 : Arkadaşlar Sağolasın Anadolu sigortadan halen bir cevap yok, mahkeme sigorta şirketine tekrar yazı yazdı ve bu seferde cevap vermezlerse sorumlular hakkında işlem yapılacağınıda ekledi. Bir sonraki duruşma haziran ayında.

*****************************************************************************************

________________________________________________________________________________________________________________________________________

24.06.2013 Arkadaşlar 1 hafta önce duruşmaya girdim, işlerimin yoğunluğundan dolayı ancak yazabiliyorum. Sigorta şirketi halen yazıya cevap vermediği için duruşma Eylül ayına ertelendi. Ayrıca Hakim cevap vermekdikleri için yasal işlem başlatılması için C.Savcılığında yazı yazdı.

01.10.2013 Arkadaşlar Sigorta şirketi nihayet aracın dosyalarını gönderdi. Mahkeme ara karar olarak aracın bilir kişi tarafından incelenmesi kararını aldı. Önümüzdeki hafta aracı bilir kişi inceleyecek. Bunun içinde ekstradan 300 TL daha yatırdım mahkemeye. Bakalım Önümüzdeki hafta tekrardan konuyu güncelleyeceğim.

*****************************************************************************************************************************************************************************************

Merak eden arkadaşlar oluyor buraya aracı satın aldığımdan bu yana yapılan tamir ve masraflarıda yazayım.

- 4 Adet yeni lastik.
    - Klima radyatörü değişti.
    - Klima fanı değişti.
    - Klima nın rölesi v.s bazı elektronik aksamları değişti.
    - Şanzıman ve motor kulağı değişti.
    - Bir motor kulağı daha değişti.
    - Ön fren diskleri ve 4 balata değişti.

Tüm bunlara rağmen araçta halen problemler var. Bugün (30.05.2012) araç serviste "Sağ sinyal hızlı yanıp sönmesi, sol uzun ve kısa farın yanmaması, Arıza lambasının yanması, Korna, ve Klima kompresöründen gelen sesler için tamir görecek. Telefonla aradılar kömpresör hariç şimdiden elektrikçi 395 TL fatura çıkarmış.

*****************************************************************************************
    Not: Sorularınızı PM yerine buradan sorarsanız herkes için daha çok faydalı olur.

////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////
    **************************************************************************************
    +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

KASIM 2013 Tarihiyle yani bugün duruşmaya katıldım. Bilirkişiler raporlarını mahkemeye sunmuş. Beni tamamen haklı bulmuşlar, ayrıca yasal faizin de alınabilineceğini belirtmişler. Şimdilik benden itiraz ve karşı tarafa tebliği için 1 ay sonrasına gün verdi sayın Hakim.

Evet arkadaşlar Davayı kazandım. Hakim aracın iadesine karar verdi. Aracı satın alırken vermiş olduğum paranın tamamını ve noter masrafını geri alacağım. Yasal faizi ve araca sonradan yapmış olduğum masrafları alamıyacağım ama hiç problem değil bu.

Gerek konuya mesaj yazan, gerek PM den özel mesajla bana iyi dileklerde bulunana tüm arkadaşlara teker teker Teşekkür ediyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Selçuk ALAGÖZ -- 28 Ocak 2014; 15:06:44 >

• takip
  • Öncelikle geçmiş olsun, sizi anlayabiliyorum.
    Bende 2 ay önce 99 Opel Corsa aldım, ilk kez araba aldığım için tecrübesizdim bu konuda. Satan kişi, bizim güvenliğe çok önem verdiğimizi bilen bir kişiydi çünkü ben hemen hemen bütün akrabalarımı trafik kazasında kaybettim, o yüzden kandırılcağım pek aklıma gelmemişti, tramer kayıtlarıda tertemizdi, ekspertiz yaptırma gereği duymadık bu yüzden çünkü paramız arabaya ucu ucuna yetiyordu zaten. Ertesi gün yağmur yağdı ve tavanın sağ üst tarafının ıslandığını farkettim içerden ve biraz kıllandım, bir kaç tamirciye gittim ve arabanın sağ tarafından büyük bir kazası olduğunu söyledi, ama çok fazla inanamadım çünkü hasar kayıdı bulunmuyordu.
    Daha sonra anladıkki, arabanın pert kayıdı varmış tramerde, ama şasi numarasındaki sıfırlar "O" ile değiştirilerek kayıt girilmiş, o yüzden gerçek şasi numarasında hasarsız gözüküyor. Bunun üzerine satıcı kişiyi aradım durumu anlattım bilmiyordum falan dedi, pek üstelemedim hemen avukat buldum ve ihtarname çektik. Aracı geri almayı kabul ettiler ama şu anda o kadar nakit olmadığını söylediler. Araba bir galeriye durumu söylenerek 3-4bin lira altında satılcak ve üstünü onlar tamamlıcak, ama hala beklemedeyiz. Umarım davaya gerek kalmadan hallolur, eğer dava açılcak olursa tazminat davası ve dolandırıcılıktanda(şasi numarası olayı) dava açacağım zaten.
    Sizede iyi şanslar, sıkıcı bir durum ama sonucu iyi olacaktır.

• phantomddl Sizede geçmiş olsun hocam. Benim dava tahmin ediyorum ki en az 6 ay daha sürer. Zaten iki duraşma arası ortalama 3 ay..
    Umarım en kısa zamanda zararınızı öderler. Geçmişteki kazada hayatını kaybeden Aile bireylerinizede Allah Rahmet eylesin..
  • umarım olumlu sonuçlanır.
  • takip..
  • GEÇMİŞ OLSUN ÜZÜCÜ BİR DURUM Bunları okuyunca ikinci el üst segment bir araç almaktansa sıfır baz dananım araç almak daha mantıklı geliyo
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Malesef Adelet sistemimiz işleyişi nedeniyle etrafta kanı bozuk bir çok insan böyle saktekarlıklara başvurmakta. Bu Ülkede sıfır satılan otomobillerde bile mağdur olan mahkemede sürünen vatandaşlarımız bulunmakta. Ben hakkımı sonuna kadar arıyacağım.

Adanalı arkadaşlar bilir, İnönü parkının içinde yine İnönünün heykelinde bir yazı yazmaktadır. ""Bir memlekette, namuslular, namussuzlar kadar cesur olmadıkça, o memlekette kurtuluş yoktur.""

İkinci el otomobil alacak arkadaşlara gelince size tavsiyem.

1- Arabandan çok sahibini inceleyin. At hırsızına benziyen, İki kelimeyi yan yana getirip anlamlı cümle kullanamıyan, yada çok konuşan geveze insanlardan uzaklaşın. Satıcı size güven vermiyorsa hiç yanaşmayın o araca.

2- Satın alacağınız araçta ufak tefek kusurlar varsa. (Sinyal lambası patlak, tampon çizilmiş, içi oldukça kirli, lastikler ve diskler aşınmış v.b) Derhal oradan uzaklaşın.
    neden mi? bir kişi aracına bu kadar özensiz bakıyorsa ve size dürüstlük ayağına bu kusurları söylüyorsa emin olun söylemediği daha nice şeyler vardır. Böyle araçlardan mümkün olduğunca kaçın. Alacağınız araç bakımları yapılmış, herşeyi eksizsiz çalışan tertemiz olmalı. Gerekirse 2-3 fazla verin böyle araç bulun.

3- Trafik tescilden aracın daha önce kaçtane sahibi olduğunu öğrenin. Problemli geçmişe sahip araçlar sık sık el değiştirir. 5 yaşındaki bir arabanın 4. sahibiyseniz o işte bir işler vardır.

4- Aracın Şasi ve Motor numarasını alıp 2-3 kasko şirketinden aracın sahibiymiş gibi kasko teklifi isteyin.

5- Aracı sadece o markaya bakan özel bir servise götürün. Atıyorum VW alacaksanız iyi bir özel VW servisine götürün ve aracın mekaniğini kontrol ettirin.

6- Aracı iyi bir özel kaportacıya götürün. Motor ve kaportayı ayrı yerlerde kontrol ettirin. Ve mümkünse boya test cihazı yaptırın bu kontrolleri.

7- Satın alacağınız aracı daha önceden kullanmış bir tanıdığnız varsa onuda yanınıza alın. Aynı aracı kulanmış biri en ince detayları ve kusurları bile farkedecektir.

• Artık yetkili servislere güvenme devride bitti.Bunun benzerini bende yaşadım.

2004 yılında 2001 model fiat marka aracı internetten ve sahibinden ibareli bir ilan olduğu için aradım ve gittim görüştüm.Araç kazasız boyasız 40.000 km'de ve maddi sıkışıklıktan dolayı satılıyordu.Satıcı galerici ki ilan sahibinidendi,aracın yakınının hatta liseden öğretmeninin olduğunu çabuk satmak için ilan verdiğini aracın kendisi ile bir alakası olmadığını söyledi bizde aracın sahibi ile görüştük hatta aracın sahibi kış ayı araba batmasın diye getirmedi bile aracı..Biz gittik gördük titiz bir kişiydi bizde tatmin olduk.

Neyse galerici ile beraber Ankara'nın en bilinen fiat yetkili servislerinden birine gittik tam olarak emin olalım diye.Tüm aksamlar incelendi 50 tl ekspertiz ücreti verdik o zaman,basında bekledik servis yetkilisi sadece yaştan dolayı trigerin değişmesi gerektiğini kaza boya vs herhangi bir durum olmadığını söyledi tabiki herhangi bir yerde aracın bir kaza,boya vs kaydı yok sadece yetkili serviste rutin bakımları yapılmış o kadar neyse ekspertiz kaydımızı aldık satış için notere gittik ve aracı aldık.

Arabayı kendi aracım olduğundan 2004 yılından 2010'a kadar bizzat kendim kullandım bir saatliğine ödünç dahi vermedim kimseye.Bende titiz kullandım ve model yükseltmek sıfırlardaki cazip kampanyalardan yararlanmak için 2010 da satmaya karar verdim.Bir iki gün sonra bolu'dan gelen bir öğretmen beyle her konuda anlaştık ve aracın boyasız kazasız olduğunuda kefiliz diyerek evimin yakınındaki yine fiat yetkili servisine gidip arabayı ekspertize soktuk.Çünkü alıcı boludan geliyordu istanbul ankara bir çok il gezmiş tüm baktığı araçlar sorunlu veya boyalı çıkmış,boya takıntısı olan bir insandı ve sıfır ayarında bir araç bakıyordu nerdeyse..

Servis raporu sonucunda bende alıcı beyfendide şok oldu.Aracın kaputunun sol ön kısmında sol çamurlukta ve tamponun sol tarafında boya olduğunu sölediler.bende itiraz ettim hatta adamlarla tartıstım.Ustalar geldi hem boya ölçüm cihazı ile hemde kişisel olarak araçta boya olduğunu hemde astarlı boya olduğunu ancak değişen parça olmadığını ufak bir kaza geçirmiş olabileceğini aracın herşeyinin orjinal olduğunu herhangi bir noktasında deforme olmadığını söylediler.

Düştüğüm duruma bakarmısınız?Sonuçta araba boyalı kazalı olabilir çokta takılmam buna takıntım yoktur,ancak ben çok mahçup oldum alıcı beye karşı..Neyseki adamda gerçekten benim durumdan haberdar olmadığıma inandı.Hatta aracın tüm servis kayıtlarını çıkarttırdım 2004 yılında o servise satış öncesi girdiğinide kendisi gördü..

Neyse alıcı bey bana samimiyetime inanarak boya sorun değil artık araba cok temiz cok sevdim değişen yoksa alıcam ben bu arabayı dedi ve aldı gitti.

Ama öğrendiğim konu ne oldu?Birincisi aracı alırken sadece yetkili servise sokmak yetmıyormus.Boya onemli değil ama ciddi başka sorunları da olabilirdi aracın.Biz bu araca sonuçta 6 sene ailecek bindik.

İkincisi eğer yetkili servise gidiyorsanız bir galerici ile gitmeyeceksiniz.Sonuçta bu insanlar hergün o servislere kaç araba getirip götürüyor.Kimse bindiği dalı kesmek istemiyor demekki.

Üçüncüsü ve bence en güvenlisi yetkili servise sokturun ancak çok titiz biri iseniz yada kafanıza takılan birşey varsa ne galericinin ne araç sahbinin sözüne güvenmeyin gidin parasını verin arabayı herhangi bir başka özel servise yada ustaya baktırıp alın

• Peki bu "yetkili" servis denen şerefsizler sizlere herhangi bir belge veriyor mu bu yaptıkları kontroller için??
    En azından fatura vermesi lazım ve aracın durumunu gösterir bir belge vermesi lazım.

Mahkemeye bunlar delil olarak falan sunulabilir mi acaba...
    İşin içine o salak servisler de karıştırılır, muhteşem olur gerçekten.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ormanci

Peki bu "yetkili" servis denen şerefsizler sizlere herhangi bir belge veriyor mu bu yaptıkları kontroller için??
    En azından fatura vermesi lazım ve aracın durumunu gösterir bir belge vermesi lazım.

Mahkemeye bunlar delil olarak falan sunulabilir mi acaba...
    İşin içine o salak servisler de karıştırılır, muhteşem olur gerçekten.

Hocam ordan birşey çıkmıyor malesef.Adam ben sana ekspertiz yaptığım tarihte aracında böyle bir sorun yokmuşki bu belgeyi vermişim.
    Benden sonra sen gidip araca birşey yapmadığın ne malum diyebilir mi der.

Yakınım sıfır araç aldı aldıktan iki saat sonra mahallede çocukların kapıya küçük bir hasar vermesi üzerine 2 saat içinde daha gidip aracı bir ustaya gösteriyor ve arabanın kapısının zaten boyalı olduğunu öğreniyor.

Hemen aracı aldığı bayiye gidiyor aradan geçmiş arabayı alalı 5-6 saat bayi sen çarpıp boyatmışsındır gibi saçma sapan bir savunma yapıyor
    yahu bu hangi akıla hangi mantığa sığar dimi?Birde adamı dövmekten beter ediyorlar..

Sonunda ne oldu dersen tüketici hakem heyeti mahkeme falan aracı 1 sene sonra 5000 km'de sıfırı ve bir üst donanımı ile değiştirdi

• Takip
  • Selçuk bey tekrar geçmiş olsun.Hakimin olaya bakış açısı nasıldı? karşı taraf davaya kimle katılıyor?
  • .......................

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Multistrada -- 30 Ağustos 2016; 10:31:42 >
  • hocam güncel durum nedir? hala mı uğraşıyorsunuz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: celalcaner2

hocam güncel durum nedir? hala mı uğraşıyorsunuz?

Hocam Mayıs ayındaki duruşma tarihini beklemekteyim. Şuan beklemekten başka yapabileceğim birşey de yok..
  • hocam siz aslında işin zor ama doğru yanını seçtiniz umarım sonuç gönlünüze göre olur
  • quote:

Orijinalden alıntı: Selçuk ALAGÖZ

quote:

Hocam Mayıs ayındaki duruşma tarihini beklemekteyim. Şuan beklemekten başka yapabileceğim birşey de yok..

Öncelikle çok geçmiş olsun. Merak ettiğim bir husus var, davayı kazandıktan sonra (inşallah) adam arabayı alacak, size ödediğiniz parayı geri verecek. Peki bu mahkeme masraflarını da davayı kazandığınız için otomatik olarak karşı taraf size ödeyecek mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: d_hamen

quote:

Orijinalden alıntı: Selçuk ALAGÖZ

quote:

Öncelikle çok geçmiş olsun. Merak ettiğim bir husus var, davayı kazandıktan sonra (inşallah) adam arabayı alacak, size ödediğiniz parayı geri verecek. Peki bu mahkeme masraflarını da davayı kazandığınız için otomatik olarak karşı taraf size ödeyecek mi?

Evet, davayi kaybeden masraflari da oder. Hatta adi suctan yargilanin, beraat edin, masraflari devletten tahsil ediyor mahkeme...

• zugasi_berepe : Geçmiş olsun hocam. Malesef yetkili servislere güvenilmiyor bunun en iyi örneği benim. Adamlar pert araca darbesi yok dediler bana.
    Neyseki siz aracınızı bir şekilde satmışsınız bakalım benim durumum ne olacak..

Ormanci : Hocam fatura verdiler tabiki. Araca sadece boyalı olduğunu yazmışlar diğer kusurların haricinde (torpido lambası bozuk, yaylar orjinal değil, ön disklerin değişmesi gerekiyor v.b) Ama darbe yoktur gibi açıklayıcı bir madde yazmamışlar. Servisler çok uyanık ben Türkiye Distribütörü ile görüştüm onlar servislere bu expertiz raporu vermemesi şeklinde tavsiyede bulunduklarını o yüzden bunun araca bakan servisin sorumluluğunda olduğunu söylediler. Ayrıca araç Opel servisinde tamiri yapılmamışsa ve parçalar orjinalleri ile değişmişse teknik olarak pert olup olmadığını anlıyamayız dediler ki kısmen doğru. Ama bu seferde değişen parçaları söylemeleri gerekiyordu.

O yüzdendir ki Servisi ikinci plana bıraktım. Bu davayı kazanırsam onlarada bir tazminat davası açmayı düşünüyorum. Ayrıca servis raporunu mahkemeye delil olarakta sundum tabiki.

bekirbahce : Bekir hocam Tekrardan Teşekkür ederim. Benim davaya bakan Hakim hanım son 2 duruşmadır gelmedi. Onun yerine vekaleten 2 hakim baktı. Son duruşmamda şöyle bir dialog geçti.

Hakim - Aracın pert olduğunu öğrendiğinde neden geri almadın?

Satıcı - Hakim bey ben arkadaşa söyledim bende aracı galeriden aldım. Gidip yüzleşelim dedim eğer galerici bana söylediyse benim haberim varsa pert olduğundan ben aracı geri alırım dedim. Benimde haberim yoktu böyle sattım. Suç galericinin.

Hakim - Bilmemek seni sorumluluktan kurtarmaz. Bu arkadaş senden hakkını arıyacak sende galeriden arıyacaksın. ( Hafif Tebessüm eşliğinde :) )

Kısa bir sessizlik..

Hemen hemen bu şekilde bir konuşma gerçekleşti. Hakim beyin bu sözleri gerçekten içme su serpti diyebilirim ama ben duruşmayı kazanana kadar asla umut beslemiyeceğim o ayrı.

adolf35 : Malesef gerçekten de Pert araç davasında kazanılmış bir dava göremedim. Bu benim moralimi en çok bozan birşey ama bir kere böyle bir duruma düştük. Hiç bir şey yapmadan o herifin yaptığının yanına kar kalmasına seyirci olamazdım. Ben Yasal yollardan elimden geleni yapacağım. Kaybedersemde bu devletin Adalet sistemine yazıklar olsun diyip bir bardak su içerim. Ama yine bile o adamı kendimle beraber mahkeme köşelerinde süründürmüş olacağım. Benden sonra birine bu adiliği yapmadan önce iki kez düşünür.

kayhan1923 : Hocam ben Adana'lıyım. Mesleğimden ötürü kanun dışı bir şeyi düşünmem söz konusu bile değil. Ama Kendi memlektimde olsaydım ve daha farklı bir mesleğim olsaydı 5 araba adam toplar o herifi ziyaret eder bir çayını içerdim. 1 Saat içinde de arabayı geri alırdı.. Bunu yapamadığımdan dolayı Kanunen hakkımı sonuna kadar arıyacağım. Asla sessiz kalmıyacağım.

d_hamen : Evet hocam davayı kazanırsam şuana kadar yapmış olduğum masraflarda (1400 TL) dahil olmak üzere karşı taraftan tahsil edilecek.

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.