Şimdi Ara

Pert Araç Rayiç bedel uyuşmazlığı - Sigorta Tahkim (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
115
Cevap
89
Favori
66.938
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
20 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Itirazdan sonra teklifi qeri cekme gibi bi haklarimi varmi bu firmalarin .pert olan aracima en son 86bin olur diye mail yazmislar bn diretiyorum en son 88 istiyorum onlar ilk verdikleri tekliflere donebilirlermi (ilk teklif 80 83 bin)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bana da 23 bin TL teklif etti ethica sigorta. Aracımın ikinci el değeri 29 bin TL. Kabul etmedim. Şimdi cevap bekliyorum.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Eğer 23 bin TL teklifi kabul etmezsem tamir ederiz diyorlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aagir -- 19 Ekim 2017; 18:44:03 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bilgilendirmeler için teşekkürler. Gerçekten çok kıymetli paylaşımlar bunlar. Umarım hiç birinizin başına gelmez. Bende Kasım ayı başında engelli oğlumun adına aldığım aracım ile talihsiz bir kaza yaşadım. Aracım 2012 model ancak 2013 ocak ayında aldım. Engelli araçları bildiğiniz üzere 5 yılı dolmadan ÖTV ödenmeden satılmıyor. 5 yılımızın dolmasına sadece 45 gün kaldı Araç Ford C max Titanyum X paket cam tavan yani full bir araç . Ford servisi 43.500 masraf çıkarmış . Sigorta firmasıda aracıma pert işlemi yapmış. Rayiç bedel 66.000 görünüyor. Piyasasıda aşağı yukarı o kadar yani 65.000-75.000 aralığında ancak benim araç 2013 trafiğe çıkışı . yaklaşık 1 aylık bir beklemenin sonucunda bu gün mailime mutabakat metni yollamışlar sigorta firmasından. 42.100 TL teklif ediyorlar. Yani sanırım aracımın rayiç bedelini 63.000 civarı sayıp 21.000 TL ÖTV düşürerek teklifte bulunmuşlar. Ayrıca otomobilime aracı bir firmanın 18.900 TL fiyat biçtiğini aracın onlara satılacağını Pert total işlemlerinin hemen başlaması için mutabakat metnini imzalayıp yollamam gerektiğini ve aracı firmayada istediği belgeleri yollamam gerektiğini belirtmişler. Benim aracın daha önce 8.000 hasar kaydı vardı ( Yine servisin gereksiz parça değişimleri sonucunda) aracımın 70.000 civarında bir değeri olduğunu düşünüyorum. Sahibinden.com veya arabam.comda benzer bir çok ilan var ama ben piyasa değeri için 2012 ile 2013 ün ortalamasını alıyorum. İlk itiraz mailimi sigortaya yolladım herhangi bir fiyat vermedim ama değeri düşük bulduğumu yazdım. Yani düşünsenize sadece 45 gün sonra bu aracın değeri 20.000 artacak, Kazadan dolayıda 10.000 düşecek yani nerden baksanız araç yine 50.000 eder. Gelişmeleri buradan yazacağım. Tavsiyelerinizi ve tecrübelerinizi bekliyorum. Teşekkürler.

• Güzel bir bilgilendirme olmuş.tşk.
  • S.A arkadaşlar şimdi şöyle bir sorunum var. Bilgi sahibi olan veya çözüme yönelik ciddi bir fikri olan arkadaşlar cevap verebilirlerse sevinirim. 2014 model Ford Fiesta 1.5 TDCI TITANIUM-X 39.XXX KM aracım bu ay kaza yaptı ve araç kasko firmasının yönlendirdiği çekici ile FORD OTOKOÇ a çekildi . 10-15 gün gelmeler, gitmeler ve konuşmalar sonucu Ford araca önce 42.000 tl + kdv daha sonra nasıl olduysa bu bedel düşürülerek 28.000 tl + kdv masraf çıkarttı. Şu an güncel onarım bedeli 28.000 TL + KDV. Akabinde kasko şirketi aracı tarafıma 50.000 TL ödeyerek pert edebileceğini, kabul etmemem halinde aracımı onarttıracağını ileri sürdü. Ama ben bunların hiçbir sözüne inanmıyorum belki de blöf yapıyor. Benim aracımın hasarsızlığında, temizliğinde, donanımında, modelinde ve paketindeki emsallerinden onların baz aldığı sitede 1-2 tane var onlarda 62-65 bin tl aralığındalar. Onlara neden aracımın pert ettikleri halde bana rayiç bedelini vermediklerini sorduğumda yapılan poliçenin genellikle müşteriye verilmeyen nüshasının altında bulunan bir maddede; ARACIN RAYİÇ BEDELİNİN TSB YANİ KASKO BEDELİNDEN YÜKSEK OLMASI HALİNDE KASKO BEDELİNİN VERİLECEĞİNİ söylediler. Genellikle verilmeyen nüshadan kastım şu; poliçe 21 sayfadan oluşuyor ama sigortacı 5 sayfa vermiş ve bu bilgi 13. sayfanın en altında bulunuyor. Şimi bunlar aracı tamir ettirdiklerinde ceplerinden 28.000 TL +KDV=33.000 TL çıkıyor.(Bu arada benim haberim olmadan ihaleye vermişler ve oradan 26.000 TL teklif gelmiş). Bana 50.000 verdiklerinde 50.000-26.000=24.000 TL çıkıyor ceplerinden. vel hasılı kelam bu arkadaşlar bana para verdikleri zaman 9.000 TL kar ediyorlar. Bende o 9.000 tl yi bana verin yaptıracağınıza aracı yine pert edin dedim. Bana; olurmu öyle şey zaten kasko değerinden fazla mebla veremiyoruz max 53.520 tl verilebiliyor felan dediler. Arkadaşlar şimdi benim nasıl bir yol izlemem lazım. Zaten her halde ben sigorta tahkime gideceğim. Ama bu TSB yani kasko bedelinin rayiçten az olması durumunda TSB nin belirlediği meblayı vermelerini anlamadım. Bunu nasıl lehime çevirebilirim. Yardımcı olursanız çok mutlu olurum. Hayırlı işler... Pert Araç Rayiç bedel uyuşmazlığı - Sigorta Tahkim

• Kasko şirketi mütabakatnameye tüm haklarımın saklı kalması diye bir ibare ekletmedi ben de imzalamadım
  • CCT06 C kullanıcısına yanıt
    Kasko değer listesinde sizin aracınızın değeri verilmemiş. Size düz titanium için fiyat veriyorlar. 1.5 trend x içinse 54 bin fiyat veriliyor. Bunu referans göstererek sigorta şirketine ve tsb ye itiraz edin. Ayrıca teklifleri yazılı vermelerini söyleyin. Eğer fiyatta anlaşamazsanız, tahkim komisyonuna gideceğinizi de bildirin.

• Adamlar bana yazılı olarak talebimi reddettiklerini belirtemeyeceklerini tahkime gidebileceğimi söylüyorlar. Ayrıyeten benim haklarımıda bana inkar ettiriyorlar. Benim yasal olarak kullanabileceğim haklarımı bana reddettiiyorlar ise bir usulsüzlük yapıyorlar trend x in olduğu fiyatı bana atabilirmisiniz linki
  • Aşağıdaki linkten marka model girerek ulaşabilirsiniz.

• Çok teşekkürler bende buradan bakmıştım ama trend x e bakmadım. Sizce izleyeceğim yol nasıl olmalı yani direk TSB ye mi yazayım yoksa yarın kaskoyu arayıp dosya yetkilisi ile mi görüşeyim gerçi kendi hiç çekilmeyen biri. Gerçekten dediğiniz gibi benim aracımın bedelinden nasıl yüksek olur daha boşunun kasko bedeli? Çok mantıksız işler.
  • CCT06 C kullanıcısına yanıt
    Zaten bizim ülkede sorunsuz ve mantıklı işi araki bulasın. Sizin yerinizde olsam Tsb ile konuşup bir kaç emsal ilanıda göstererek aracınızın eklenmesini talep ederdim. Gelen yanıta göre de sigorta ile iletişime geçer, gerekirse tahkime verirdim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi acr -- 29 Mayıs 2018; 1:7:9 >
  • Arkadaşlar bende bir kez bunların tezgahina düştüm. Sırf tahkime şikayet ettim diye yapmadiklari kalmadı ve en sonunda da birsekilde parami vermediler. Ben tahkime yazılı savunma verdim sigorta şirketi ise avukatıni göndermiş. Üstelik herseyin sonunda bana birde yalan beyandan dava acabileceklerini söylediler. Yani tahkim filan hikaye bence. Bu işler tamamen danisikli dövüş. Bütün Sigortacılar tahkimdeki kişiler ile ahbaplar. Aralarında hallediyorlar işleri ve müşterileri mağdur ediyorlar. Haklı olmanıza rağmen mahkeme yoluda kapalı. Hadi çık işin içinden.

• Şimdi son havadisi söyleyim arkadaşlar. acr nin dediği gibi tsb yi hem aradım hem yazdım sorun halloldu gibi arabanın değeri istediğim gibi olmasada düzeldi ve donanımı listeye eklendi ama sıkıntı şu ki adamlar 53 binden fazla vermiyorlar şuan güncel değer 59.000 tl emsalleri 63-65 aralığında ve hızla fiyatları yükselmekte lakin oradaki görevli benle konuşan sözde yetkili kişi nuh diyor peygamber demiyor ve mütabaktnamenin sonuna fazlaya ilişkin alacaklarımın saklı kalması kaydıyla veya xxxxx nolu hasar dosyasındaki tüm yasal haklarımın saklı kalması kaydıyla ibaresini ekletmiyor neymiş avukatları reddetmiş miş.Vel hasıl vel kelam bunlar uzlaşmıyorlar 53 te cidden beni kurtarmıyor. parayı alıp tahkime gitsem budefa o imzalattıkları mütbakatname ile bütün haklarımı reddetmiş oluyorum ve birdaha bir şey talep etmeyeceğim diyorum. Bu işlerle ilgilenen tanıdığı olan, başına gelen, bir fikri olan arkadaşlardan rica ediyorum yardımcı olsunlar bana. Bu iş biryere varacak ama hayırlısı ..

• Öncelikle Allah kimseye kaza bela vermesin ve sigorta şirketlerinin kucağına düşürmesin..

01.05.2018 tarihinde aracımıza park halinde çarpıldı sayfalar dolusu konu hakkında yorum,video,makele resmi evrak okudum araştırdım nerdeyse bugün bir acenta da yada hasar depertmanın da çalışabilecek seviyeye geldiğimi düşünüyorum:) İzlenimlerimi yazayım.

Bu şekilde başına kaza gelen arkadaşlar en azından sürecin nasıl olacağını az-çok tahmin edebilmeleri için kısaca özet geçeyim..

1-Kaza yaptınız kusurlu yada kusursuz olmanız öncellikle sigorta şirketlerininin hiç umrunda değil öncelikle. Kaza yaptım sigorta şirketim yada kaskom beni karşı tarafa karşı kollar mağduriyetimi giderir şeklinde hiç düşünceniz olmasın.
    2-Sigorta şirketleri tamamen kendi çıkarlarını düşünüyor nerden ne kar eder müşteriye saplarım bilincindeler ve bu yönde hareket ediyorlar.onlar için herşey kar/zarar senin mağdur olman yada müşterileri olman hiçbir şey ifade etmiyor.
    3-Öncelikle kaza yaptıktan sonra hiçbir şekilde muhatap bulamayacaksınız sigorta şirketinin memuru gibi olan bir exper size sürekli kazıklamaya çalışacak ( Kaskom yetkili servis orjinal parça (araç 3 yaş altı) olmasına rağmen adam haberim olmadan sanayiden merdiven altı bile değil fiyat almış.
    4-Siz her zaman çemberin dışında olacaksınız bunu unutmayın exper,sigorta şirketi ve servis sizden nasıl kar ederim onun yarışına giriyorlar.
    5-siz aramadığınız yada peşine düşmediğiniz zaman haricinde sizi arayan soran 1 kişi bile olmayacak.
    6-her aradığınızda araştırmalar devam ediyor cevabı alacaksınız.
    7-Süreç yaklaşık 30 gün sürdü 30 gün oyalamının ardından (ki bu süreçte ikame araç v.s verildmedi) ölü fiyatına aracım perte çıkarıldı piyasa değerinin 13.000tl rayiç bedelin 8000tl altına perte çıkarıldı.
    8-bundan sonraki süreçte saçma sapan birsürü evrak gönderilecek size birde al-satçı firmaya evrak postalamınız gerekecek.
    9-Full kaskolu olmanıza rağmen bu evrakları toplayacaksınız plakaları söküp notere gidip vekalet alıp cebinizden 116tl noter ücreti ödeyip üstüne 20tl kargo ücreti verip evrakları postalayıp beklemeye devam edeceksiniz.
    10-beklerken sıkıldıkça al-satçıyı arayın ne oldu bizim araç diye sorun o arada sahibinden.com daki hasarlı araçlara bakın aracım satışa konmuş mu diye.
    11-Benim gibi sahibinden.com da aracınıza denk geldikten sonra al-sat çıyı arayın. hayırlı olsun aracımızı satmışsınız parasını vermeyi düşünüyormusunuz diye sorun.onlar biz evrakları sigorta şirketinize göndericez siz onlara sorun diyecek.
    12-sonra sigorta şirketini arayın ne oldu bizim para deyin onlar süreç devam ediyor imzada ödeme takvimi felan diyecek beklemeye devam edin.
    13-Aracımın satıldığını gördükten sonra yine dediğim gibi herşeyi siz takip edeceksiniz kimseniz olmayacak bu süreçte aradım tekrar benim sigorta vardı araç satılmış iptal edin diye aramazsanız ödemeye devam edersiniz unutmayın hay hay deyip iptal ettiler hazırlıklı olun birde kaskom vardı 3 aylık 880tl dedim onu ödeyemeyiz o size girdi geçmiş olsun cevabı alacaksınız. park halindeki aracınıza çarpılacak kusur %100 karşı tarafta ve bomba 9 ay daha olmayan aracınız için kasko ücreti ödeyeceksiniz.
    14-Sonuç olarak her türlü bu süreçten aracınızın değerine göre 10.000-15.000 tl zarar bir sürü stress ve sinir bir sürü mail telefon görüşmesi yapacaksınız.
    15-Kasko ve Sigortam Genarali Sigorta.
    16-Bu süreçte hiçbir zaman desteğini görmediğim, muhatap bulamadığım, kaza yerine çekiciyi bile 2 saatte zor gönderen sigorta şirketim Generali' ye saygılarımı iletir ve kimseye tavsiye etmem.
    17-Henüz para yatmadı bu arada hala.

Geçmiş olsun herkese kazasız belasız günler dilerim.

Pert Araç Rayiç bedel uyuşmazlığı - Sigorta Tahkim

• Kaza sonrası bu eksper sigorta işlerini takip edecek bir aracı kurum varmı? Ödemesini yapsak bizim yerimize dosyayı takip edip sonuçlandırsa. Lanet gelsin artık uğraşamıyorum eksperden çok ben koşturuyorum ve 3 ay oldu hala sonuç yok. Aracımın en düşük bedeli şuan 38.000 lira,bana teklif edilen rakam 27.000 lira. Emsal ilanları gönderip itiraz etmeme ragmen eksper teklifi değiştirmedi. Sanırım bunları sözlü konuştuğum için çözemiyorum, forumdan okuduğum kadarıyla yazılı sonuçları isteyip sigorta tahkim komisyonuna gitmeyi deneyeceğim. Bu arada ilgili sigorta firması anadolu sigorta, şikayet ettiğimde olayınızı eksperle çözün deyip dosyayı kapattılar. Allah kimseyi sigortacı eksper ikilisine düşürmesin. Experimizde Kutsal ekspertiz firması bu firmaya düşerseniz özellikle Allah yardımcınız olsun aracınızı kesinlikle yanlış eksper işlemi uygulayacaklar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: CCT06

Şimdi son havadisi söyleyim arkadaşlar. acr nin dediği gibi tsb yi hem aradım hem yazdım sorun halloldu gibi arabanın değeri istediğim gibi olmasada düzeldi ve donanımı listeye eklendi ama sıkıntı şu ki adamlar 53 binden fazla vermiyorlar şuan güncel değer 59.000 tl emsalleri 63-65 aralığında ve hızla fiyatları yükselmekte lakin oradaki görevli benle konuşan sözde yetkili kişi nuh diyor peygamber demiyor ve mütabaktnamenin sonuna fazlaya ilişkin alacaklarımın saklı kalması kaydıyla veya xxxxx nolu hasar dosyasındaki tüm yasal haklarımın saklı kalması kaydıyla ibaresini ekletmiyor neymiş avukatları reddetmiş miş.Vel hasıl vel kelam bunlar uzlaşmıyorlar 53 te cidden beni kurtarmıyor. parayı alıp tahkime gitsem budefa o imzalattıkları mütbakatname ile bütün haklarımı reddetmiş oluyorum ve birdaha bir şey talep etmeyeceğim diyorum. Bu işlerle ilgilenen tanıdığı olan, başına gelen, bir fikri olan arkadaşlardan rica ediyorum yardımcı olsunlar bana. Bu iş biryere varacak ama hayırlısı ..
    İmza atacaginiz yere elle de yazilabilir belki " fazlaya ilişkin haklarim saklidir" diye. Tabi bir hukucuya danismak gerek. O da olmuyorsa parayi almadan tahkime gidip 5000 tl alti fark talep etmek mantikli. Böylece karar kesin olur.

• Çok faydalı bilgiler var. Teşekkürler

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • faydalı bir konu. teşekkürler.
  • Luti kullanıcısına yanıt
    merhabalar;

bu konuyla ilgili size mail attım ama geldimi acaba?
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.