Şimdi Ara

Pert Sınırını Geçen Hasara Rağmen Kaskonun Raiç Bedeli Ödememesi ve Mağduriyet (LTF ACİL YARDIM !)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
2.272
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar meraba, temmuz ayında aldığım aracım yüzümü bir türlü güldürmedi yardımlarınıza çok ihtiyacım var. Konu şu:
    İki hafta önce AXA Sigortadan kaskolu 98 Model VW Golf aracım (Sigorta Bedeli 18.000 TL) park halinde iken, kaza yapan iki araçtan biri aracıma çarptı ve kaskomu devreye soktum, yetkili serviste aracıma 10.400 TL gibi bir onarım bedeli biçildi ve sevis tarafından aracın pert sınırını aştığı bilgisini aldım, aynı şekilde eksperden de. Sonradan öğrendiğime göre böyle durumlarda eksperin de tekrar bir raiç bedel araştırması gerekiyormuş, eksper de araştırması sonucu aracın güncel değeri olarak 17.000 lira fiyat biçmiş. Ardından AXA ile görüşmelerim sonucu aracın pert edilmeyeceğini, onarımı yoluna gidileceğini öğrendim. Ve eğer yetkili serviste onarım gerçekleşirse onarım bedelinin iskonto ile 10.000TL olacağı, benden de araç 10 yaşı geçik olduğu için 1.000TL civarı bedel alınacağını söylediler. Eğer başka serviste yaptırırsam da 9.000TL ye onarımı halledeceklerini benden de para almayacaklarını öğrendim. İkinci bir seçenek olarak da AXA bana onarım bedelinin KDV hariç olan meblasını (7.350 TL) ödemeyi ve aracında bende kalacağını, hurdacılara satabileceğimi söyledi. Buna ise hiç aklım yatmadı. Hurda için aldığım en iyi teklif ise 8.000 TL (Kesinlikle akıl karı değil)
    Sorum şu :
    Aracın raiç bedeli 17.000 iken ve 10.400 TL onarım bedeli biçilmişken aracım pert durumuna düşüp bana da raiç bedelin ödenmesi gerekmiyor mu ? Karşı taraf %100 suçlu iken benim böyle bir onarıma razı gelmemle aracımın değeri 3.000-4.000 TL düşecek ve ben ikinci kez mağdur olmuş olacağım. Ben aracın zaten pert sınırını aşmasından dolayı perte düşmesi taraftarıyım. Bu konuda ne yapmam, nasıl bir tutum sergilemem gerekir? Yardımlarınızı bekliyorum. Teşekkürler.

• Arkadaşlar konu hakkında bilgisi olan yok mu?
    Bugün görüşmeye gideceğim artık...
  • geçmiş olsun konu hakkında bilgim yok ama senin görüşmenden çıkan sonucu buraya yazarsan bundan sonrası için bizlerinde bilgisi olur.tekrar geçmiş olsun.
  • Teşekkürler. Bakalım, süreci ve sonucu yazarım. İyi günler.
  • Öncelikle geçmiş olsun. Bu siteden öğrendiğim kadarıyla aracınız 10 yaşı geçtiği için yeni orjinal parça takılınca kıymeti artacağı için (kasko şirketleri öyle düşünüyorlar) sizden para istiyorlar. Başka serviste ise yan sanayi parçalarla daha ucuza getirecekleri için sizden para istememişler fakat binecekseniz araca orjinal parça yolunu seçin ve para ödememeye çalışın. Aracı yaptırsanızda satarken kazalı araca 3000-4000 tl daha az para verecekler. Bence kasko şirketi ile pazarlık edin. hatta göz dağı verin mahkemeye vericem sizi diye biraz daha para koparın. Sizin aracınıza çarpan kişiyede gariban değilse aracınızın değeri düştüğü için dava açın para isteyin böyle bir hakkınız var eğer kazanırsanız aracı alırken verdiğiniz para yine elinize geçer. Tekrar geçmiş olsun
  • cevabınız için dün itibari ile sigorta şirketi ile orta yolu bulduk, bana tazminat olarak aracın bende kalması koşulu ile 8500tl ödemeyi kabul ettiler.ben de aracımı o hali ile bir hurdaciya sattım ama süreç baya bi zorlu oldu, baya bi zararım da var ama olsun artık uyku yüzü görebilirim hic değilse. Allah kimsenin başına vermesin.
  • En güzelli arkadaşım o araçtan kimseye mutluluk gelmezdi güzelcene bir araç al bin hem kafan ve cebin rahat olsun
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.