Şimdi Ara

PES 15 Takılmalar!!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
1.043
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Öncelikle konuyu doğru yere açtım mı bilmiyorum.

Nvidia 740m ekran kartı ile lenovo z510 laptopımda pes15 i düşük yüksek farketmiyor bütün ayarlarda açtığım zaman
    anlık takılmalar oluyor takılmaların seviyesi hep aynı yani kasma gibi bir şey değil sürekli var görüntü akıcı değil neden böyledir acaba
    bir de size sorayım belki bilen vardır dedim.

iyi forumlar.

PES 15 Takılmalar!!!

• Sancheas kullanıcısına yanıt
    Ekran kartı ayarlarından , dikey senk ayarını açın.(vsync)
    Birde monitörün 60 hzde çalıştığından emin olun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pesmanyax -- 26 Kasım 2014; 22:40:04 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: pesmanyax

Öncelikle yazdığınız için teşekkürler.

Monitör baktım zaten 60 Hzde çalışıyor.
    Ekran kartı ayarlarından düşey senkronizasyonu açtım çok az bir düzelme oldu ama top diğer yarı sahaya geçtiğinde yani ekran ilerlediğinde çok bariz bir takılma devam ediyor. Teşekkürler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sancheas

quote:

Ekran kartı ayarlarından düşey senkronizasyonu açtım çok az bir düzelme oldu ama top diğer yarı sahaya geçtiğinde yani ekran ilerlediğinde çok bariz bir takılma devam ediyor. Teşekkürler.

sweetfx yaması yaptıysanız onuda silin , kasmaya neden olur.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Sancheas

quote:

sweetfx yaması yaptıysanız onuda silin , kasmaya neden olur.

Belgelerim klasörüne indirdiğim türkiye ligi yamasını atmıştım ama belgelerim klasörünü full silip yeniden denememe rağmen vardı aynı takılma.

sweetfxi ise kullanmadım.

• Ayrıca yeni aklıma geldi şimdi fps sabitleme olayı varya vsync açınca zaten onu yapmış oluyoruz değil mi?

Eğer öyle ise fps sabitlemek için başka programlar kullanarak yapılabilir mi ya da var mı böyle programlar?
  • Bende laptopta oynuyorum. 1080p high detay , yağ gibi akıyor oyun , sizdede aynı şekilde çalışmasıo gerekirdi.

Belki sizde oyun kendini hd4000 onboard ekran ile çalıştırıyordur. Ekran kartı ayarlarından pes2015 de harici gpu kullan profilini ayarlayın. Yada oyunu yüksek performansa alın.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Fifa 22 DirectX sorunu
    geçen yıl açıldı
    Fifa 19 online sorunu
    6 yıl önce açıldı
    Dualshock 4 Fifa 20 Sorunu
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  •  PES 15 Takılmalar!!!

PES 15 Takılmalar!!!

PES 15 Takılmalar!!!

Hala ilgilendiğiniz için teşekkürler.

Ben nvidia denetim masasında hem genel ayarlar kısmında hem de pes15 kısmında yüksek performansı seçmiştim zaten üstüne sizin söylediğiniz düşey senk. ayarını da açmıştım ama hala var. Harici gpu kullan profilini nasıl yapacam bilmiyorum, biraz baktım nvidia denetim masasına gözüme çarpmadı.Ayrıca intel ekran kartını şuanda güncelliyorum intel ekran kartının güncel olmaması böyle takılmalara neden olur mu bilmiyorum ki zaten oyunda 740m aktif pes15 settings kısmında da 740m görülüyor.

edit: bide 3. resmi ekleyim dedim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sancheas -- 27 Kasım 2014; 19:17:06 >

• bende de oluyordu, ses kartı driverını güncelledim ve düzeldi.realtek hd 2.75 versiyonla güncelledim laptopda.
  • quote:

Orijinalden alıntı: winwinwin

bende de oluyordu, ses kartı driverını güncelledim ve düzeldi.realtek hd 2.75 versiyonla güncelledim laptopda.

Az önce İntel ekran kartını güncelleyince kasılmalar düzeldi.

Ama oyunu açıp çıktıktan sonra gpuz ile bakıoyrum 740m değilde intel grafik kartı ısınmıs oysaki pes15 setting kısmında 740m seçili.Şimdi takılmalar düzeldiğine göre acaba intel ekran kartını kullanırken oynamamda sakınca varmı bir de hep 740m aktif mi diye anlamaya çalışırken intel aktif sıcaklık değerlerinden öğrendim ve kasılma da yok inteli pes15 gibi oyunlarda kullanmada bir sorun çıkar mı ki sonuçta 740m bu tarz oyunlar için yok mu intel daha basit işlemler için değil mi?.

Teşekkürler.

Edit: Şuan denedim pes15 te ısınan ekran kartı intel fifa15te ısınan ekran kartı nvidia740m niye böyle anlamış değilim.

@pesmanyax

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sancheas -- 27 Kasım 2014; 19:46:49 >

• quote:

şu konulara bir göz geçir belki işine yarar

http://forum.donanimhaber.com/m_46872532/tm.htm
    http://forum.donanimhaber.com/m_88332993/tm.htm
    http://forum.donanimhaber.com/m_54392373/tm.htm
    http://forum.shiftdelete.net/dizustu-bilgisayar-sorunlari/358681-entegre-ekran-karti-hd4600-ve-nvidia-geforce-gt755m-karti-arasinda-gecis-sorunu.html
    http://forum.shiftdelete.net/ekran-karti/358682-notebook-entegre-gpu-ile-nvidia-gpu-arasinda-gecis-sorunu-notebook.html
    http://forum.shiftdelete.net/ekran-karti/346357-lenovo-b560-intel-hd-graphics-ve-nvidia-geforce-arasinda-gecis-yok-onboard-64-mb.html
    http://forum.shiftdelete.net/donanim-sorunlari-ve-cozumler/234955-nvdia-ekran-kartina-gecis-yapamiyorum.html

Hocam ben bunlara göz atarım yapabilirsem nvidiayı devreye sokarım diyelim ki olmadı intelle devam etsem bir sıkıntı olmaz herhalde.

Ya da fifa15 gibi ağır bir oyunda otomatik olarka 740m çalıştıgına göre demek peste zorlamamıs pcyi ve inteli kullanmaya devam etmiş olabilir m?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sancheas -- 27 Kasım 2014; 19:53:34 >

• Sancheas kullanıcısına yanıt
    sıkıntı olmaz ama performans alamazsın

• quote:

sıkıntı olmaz ama performans alamazsın

Anladım hocam tekrar herşey için teşekkürler.
  • ben oyunu 740m ekran kartıyla oynuyorum.realtek'in ve nvidia'nın en son sürücüleri yüklü ses ve grafik için.çalıştırırkende nvidia ile çalıştırı seçiyorum.ve arka planda hiç bir şeyin çalışmadığına emin oluyorum, yandex vs gibi.kasma 0.
  • quote:

Orijinalden alıntı: winwinwin

ben oyunu 740m ekran kartıyla oynuyorum.realtek'in ve nvidia'nın en son sürücüleri yüklü ses ve grafik için.çalıştırırkende nvidia ile çalıştırı seçiyorum.ve arka planda hiç bir şeyin çalışmadığına emin oluyorum, yandex vs gibi.kasma 0.

Ben dikkat etmemiştim pes15 calisirken intel ekran kartı devredeymis intel ekran kartini guncelleyince kasmalar duzeldi yağ gibi ve sonra pese sagtiklayip yuksek prrformans nvidiayi secnce 740m ile calistirdi oyunu ve gene kasma yok.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşımda aynı ekran kartı var sorunsuz High'da oynuyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Leonardo DiCaprio.

Arkadaşımda aynı ekran kartı var sorunsuz High'da oynuyor.

Aynen.Zaten ekran kartından kaynaklı değilmiş 740mi kullanarak açınca sorun düzeldi.

Teşkkürler.

• Benimde kasiyosu pes 13 vardi onu silince duzeldi son yontem olarak deneyebilirsin

• quote:

Orijinalden alıntı: aig1996

Benimde kasiyosu pes 13 vardi onu silince duzeldi son yontem olarak deneyebilirsin

Hocam ilginiz için teşekkürler.

Sorun çözülmüştür.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.