Şimdi Ara

PES 2012 TAKTİK LAZIM (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
206
Cevap
5
Favori
149.543
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: sgartel

quote:

Orijinalden alıntı: Kiss-of-Death

Plase şut PES 2011'de R2 ile yapılıyordu; 2012'de L2 ile. Kesin, açık ve net...
    Tabi istersen alıştığın şekile getirebilirsin, tuş ayarlarından L2 ile R2'nin yerlerini değiştir.

kesinlikle plase şut orjinali R2 dir sanırım sen ters oynuosun, topu tutma yavaş sürme tuşu da orjinalinde R2 dir, sen yukarıdaki yazılarında L2 olarak belirtmişsin, R2 sağ alt, PS3 de o şekilde PC de bilemiyorum

Kesinlikle L2 ile plase yapıyorum ve kesinlikle tuşları değiştirmedim; default tuş dağılımı ile oynuyorum. R2 de plase yapıyor olabilir ama ben oyunun başında deniyordum olmuyordu ve sonunda L2 olduğunu görmüştüm. R2 patlama gücünü aktif ediyor, şut sırasında basılırsa o da iyi şut çıkarabilir belki ama ben sol alt yani L2'yi kullanıyorum.
    PES 2011'de ise şimdi L2 ile aldığım sonucu R2 ile alıyordum.

Eve gidince kitapçıktan yine bakıcam.

Ayrıca bu linkte L2 kullanımını ingilizce yazmış biri:
    http://www.pesgaming.com/archive/index.php/t-88687.html

"5) L2 - some try to tell me this is an unused command for shooting, it's not... it opens up/ reverses the shooting angles. I use L2 when hitting shots that are not close to my before mentioned sweet spot. if say my aiming angle is 50 degrees clockwise of my neutral line a bad shot animation in generally activated. unless we press L2, once again just before the player kicks the ball. "
    "8) inside the area the L2 stuff works best, either the L" pass or shoot and hit L2 just before impact with ball."

R2 şuttan da bahsetmiş senin dediğinde de doğruluk var; benim dediğimde de. =)

"4) The R2 shot. Best used along the neutral line and upto the 20 degrees clockwise of the neutral line. for best results power up alot, sometimes fill that power bar all the way, then just as your player goes to hit the ball tap R2."

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kiss-of-Death -- 2 Mart 2012; 9:23:10 >

• Ok boss you are right !!!

Abicim kaynaklı falan konuşunca kaldım ben de :D

L2 yi bi denicem bakalım ben de şaşırdım low chip shot (düşük şiddetli aşırtma) olarak okumuştum command list de
  • Heheh. Ben de R2 ile denerim, ama alışkanlık oldu artık ben de R2ye alışır mıyım bilmiyorum. -ki başlarda istediğim verimi alamıyordum dediğim gibi.- Bu yüzden şutu R2 ile Kasım ayından beri atmadım oyunda, plaselerim hep L2 ile oldu ve çok da memnunum aslında ama şu an ben de merak ettim. =)
  • Kiss of death hocama ;
    hocam zevkler ve renkler farklıdır derler.gerçektende öyle.siz takım değiştirerek oynamayı seversiniz başkası aynı takımla oynamayı sever benim zevkimde tek futbolcuya dayalı sistem.bende bundan zevk alıyorum.önceden oynadığım pesde takımım man united ana futbolcumda van nistelrooydu mesela.hayatımda hiç internet üzerinden pes oynamadım hep aynı playstation üzerinden multi oynuyorduk yani iki kişi oluyor yine aynı yola çıkıyor.mahalledeki arkadaşlarla sürekli bizim evde turnuva yapardık güzel günlerdi.zaten ozamanlar hep kardeşimle multi oynayrak geçirirdik nadiren 1 player oynardım zevksiz gelirdi 1 player maçları çok kolay gelirdi.ve şuan halen ps 12 yi hiç başka birisiyle oynamadım ama bilgisayarlada zevkli özlikle büyük takımlarla oynayınca zevki çıkıyor ama giderek tecrübelenmeye başladım.açıkçası hiç türkçe pes oynamadım ilk kez pes 12 yi türkçe olarak gördüm önceden oynadığımda bu OOs İF SF felan hiç bilmezdik ne işe yaradığını ingilizce diyerek pek araştırmazdık.bu türkçe sisteminde gördüm internet üzerinden araştırdım ama ne açılımda olduklarını bulamadım sadece tahmin çoğu sf sistemini oynarken ronaldoya topu ulaştıramıyordum forvet dışı mevkilerde geziyordu sürekli if yapınca sürekli ilerde olduğunu görnce ileri forvet olsa gerek diye düşünüyordum açıkçası ikinci forvet olduğunu ilk kez sizden duydum hatta bu konuda konuşan ilk kez sizi gördüm.bilmiyordum bunu.ozaman if nin bir özelliği yok acaba kendimi mi kandırıyorum ilerde oynuyor diye sfde açıkçası bunu göremedim sfye karşı önyargı var bende.ne önerrsiniz sf mi yapyım yanlış mı değerlendiriyorum çünkü gerçekten çok farkediyor.sf ninde anlamını bilmiyorum.santrafor forvet olabilir.
    verdiğiniz roma örneğinide çok beğendim.oyunu geliştirmek açısından seviyesi düşk takımlarla oynayarak oyuncuların çoğu, daha az hareket yada tarza sahip olacağından hep o tarzla oynayıp o tarzı kolayca benimseyerek oyunumuzu geliştirme taraftarı olduğunuzu anladım(umarım doğru anlamışımdır)tabi buda bir taktik ama bence bir takım alıp o takımla nneler yapacağını bilerek oynamak o takımın nasıl gole ulaşacağını nasıl nerden atağa gireceğini bilerek oynamak savunmyı nasıl kontrol edeceğini oynamak o takımın sistemini bilerek oynamak bence başarıya daha fazla yaklaştırır.tabi sizin sisteminizinde bir heyecan adrenalin tarafı var ancak ben pek zevk alamıyorum ama çoğu kişi takım değiştirerek oynuyor.ben en fazla 3takımla oynama tarafatrıyım kendim %80 real %20 barçayla oynuyorum.sizinde sisteminize saygı duyuyorum

bide şu son mesajlarınızda ki plase top tutma kademe felan bide ben yapabilsem klavyeyle olmuyor ahhh ahhh :)

• kiss-of deat hocam L2 plase ise R2 ne oluyor (şut cekerken)
  • quote:

Orijinalden alıntı: kursat_baba06

kiss-of deat hocam L2 plase ise R2 ne oluyor (şut cekerken)

Valla önceki mesajımda belirttim; demek ki 4 aydır ben L2 ile kendimi kandırıyormuşum meğer... Ancak imkanı yok, deneyin derim. L2 zaten manuel pası ve çalımları da aktif etmek için kullanılan tuş, sonuçta böaağh en gereksiz tuş değil 2012 için.
    Kitapçığa baktığımda "kontrollü şut için RT" yazıyor yani R2. R2 ayrıca patlamalı koşuyu aktif ediyor.
    Bu gece online'da deneyim dedim R2'yi ama öyle alışmışlık var ki elim gitmedi, gidince yine yapamadım sanki, ama sayılmaz bu gece çünkü online'da sinir etti oyun, bağlantı sorunları, maçları koparanlar vs. kötü bir geceydi.

Sonuç olarak kitapçığa göre kontrollü şut, şut barı dolarken R2'ye basmak imiş. Son olarak herkes alıştığını, gördüğünü yapsın derim, ne diyim...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kiss-of-Death -- 3 Mart 2012; 2:00:59 >

• quote:

Orijinalden alıntı: cagri_139362

Kiss of death hocama ;
    hocam zevkler ve renkler farklıdır derler.gerçektende öyle.siz takım değiştirerek oynamayı seversiniz başkası aynı takımla oynamayı sever benim zevkimde tek futbolcuya dayalı sistem.bende bundan zevk alıyorum.önceden oynadığım pesde takımım man united ana futbolcumda van nistelrooydu mesela.hayatımda hiç internet üzerinden pes oynamadım hep aynı playstation üzerinden multi oynuyorduk yani iki kişi oluyor yine aynı yola çıkıyor.mahalledeki arkadaşlarla sürekli bizim evde turnuva yapardık güzel günlerdi.zaten ozamanlar hep kardeşimle multi oynayrak geçirirdik nadiren 1 player oynardım zevksiz gelirdi 1 player maçları çok kolay gelirdi.ve şuan halen ps 12 yi hiç başka birisiyle oynamadım ama bilgisayarlada zevkli özlikle büyük takımlarla oynayınca zevki çıkıyor ama giderek tecrübelenmeye başladım.açıkçası hiç türkçe pes oynamadım ilk kez pes 12 yi türkçe olarak gördüm önceden oynadığımda bu OOs İF SF felan hiç bilmezdik ne işe yaradığını ingilizce diyerek pek araştırmazdık.bu türkçe sisteminde gördüm internet üzerinden araştırdım ama ne açılımda olduklarını bulamadım sadece tahmin çoğu sf sistemini oynarken ronaldoya topu ulaştıramıyordum forvet dışı mevkilerde geziyordu sürekli if yapınca sürekli ilerde olduğunu görnce ileri forvet olsa gerek diye düşünüyordum açıkçası ikinci forvet olduğunu ilk kez sizden duydum hatta bu konuda konuşan ilk kez sizi gördüm.bilmiyordum bunu.ozaman if nin bir özelliği yok acaba kendimi mi kandırıyorum ilerde oynuyor diye sfde açıkçası bunu göremedim sfye karşı önyargı var bende.ne önerrsiniz sf mi yapyım yanlış mı değerlendiriyorum çünkü gerçekten çok farkediyor.sf ninde anlamını bilmiyorum.santrafor forvet olabilir.
    verdiğiniz roma örneğinide çok beğendim.oyunu geliştirmek açısından seviyesi düşk takımlarla oynayarak oyuncuların çoğu, daha az hareket yada tarza sahip olacağından hep o tarzla oynayıp o tarzı kolayca benimseyerek oyunumuzu geliştirme taraftarı olduğunuzu anladım(umarım doğru anlamışımdır)tabi buda bir taktik ama bence bir takım alıp o takımla nneler yapacağını bilerek oynamak o takımın nasıl gole ulaşacağını nasıl nerden atağa gireceğini bilerek oynamak savunmyı nasıl kontrol edeceğini oynamak o takımın sistemini bilerek oynamak bence başarıya daha fazla yaklaştırır.tabi sizin sisteminizinde bir heyecan adrenalin tarafı var ancak ben pek zevk alamıyorum ama çoğu kişi takım değiştirerek oynuyor.ben en fazla 3takımla oynama tarafatrıyım kendim %80 real %20 barçayla oynuyorum.sizinde sisteminize saygı duyuyorum

bide şu son mesajlarınızda ki plase top tutma kademe felan bide ben yapabilsem klavyeyle olmuyor ahhh ahhh :)

Online master lig sayesinde, son 2 seridir oyundaki neredeyse tüm futbolcular ile oynama fırsatı buldum.
    Default kadronun forveti "Ordaz"dan başlayıp "Ronaldo" ile bitirmek bile; yani sadece Online Master Lig bile her oynayanın oyun kalitesini artırmıştır, kendisini geliştirmiştir. Oyunun adı üstünde, "evolution". Sürekli oynadıkça zaten pratiğin olacak ve daha roğu zamanda doğru hamleleri yapmış olacaksın. Bana göre en üst özellikteki adamlarla hep oynamak oyunun güzelliğine ters. Madem öyle 5 takım olsun: Barça, Madrid, Milan, Inter, 2012 için biraz Man. City. Milli takımlar da olmasın. =P

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kiss-of-Death -- 3 Mart 2012; 2:07:10 >

• öncelikle tesekkürler diyerek baslıyorum
    arkadaslar hepinize soruyorum bağlı calımlar da joistikden nasıl ayar yapıyoruz.bilen varsa acıklayabilirmi acaba
  • kiss of death hocam cok soru sordum biliyorum ama lütfen cevaplayın R2 ayrıca patlamalı koşu oluyor dedin bu patlamalı kosu nedir lütfen acıklayın cok merak ediyorum yarın arkadaslarla cafede mac yapcazda kafamda soru işareti (?) kalmasın diyorum cevaplarsanız cok sevincem
  • quote:

öncelikle tesekkürler diyerek baslıyorum
    arkadaslar hepinize soruyorum bağlı calımlar da joistikden nasıl ayar yapıyoruz.bilen varsa acıklayabilirmi acaba

Ben bağlı çalımları şu şekilde kullanıyorum:
    2-3 tane bence oyunda çok etkisi olan hareket var. Bunları L2'ye basılı tutup analogu olması gerektiği gibi döndürmektense (ki bu zaman isteyen bir şey, o an maç konsantrasyonunda pozisyon geçebiliyor) L1+aşağı, L1+ yukarı ile benim için en etkili hareketleri bağlı çalımların sadece ilk satırına koydum; diğer satırlar boş. Diğer satırlara hareket koymak da ayrı mesele, koyduk diyelim bir hareketten diğerine geçerken hücum pozisyonu geçiyor; bence çok efektif kullanıma uygun değil. Ama sadece 1 hareket için, en beğenilen, en etkili olunan hareket için kısayol yapmak için güzel düşünce.

İsmini şu an tam hatırlamıyor olabilirim. Ama en etkili hareketlerden biri "koşarak içe sektirme" bence. Hem ileriye doğru gidiyor oyuncu, hem rakip pek engelleyemiyor, hem de genelde başarı ile birçok iyi oyuncu yapabiliyor. Bende diğer analog yönlerinde, yani sağda, solda topla sağa-sola dönen çalımlar var. İsimlerini yine ezbere bilmiyorum, açıp bakmam zaman alacak ama ayarlarken küçük simülasyonda resmini gösterme ekranında bakıp maç içinde etkinliğine bakarak belirlemiştim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kiss-of-Death -- 3 Mart 2012; 2:17:07 >

• kiss of death hocam cok soru sordum biliyorum ama lütfen cevaplayın R2 ayrıca patlamalı koşu oluyor dedin bu patlamalı kosu nedir lütfen acıklayın cok merak ediyorum yarın arkadaslarla cafede mac yapcazda kafamda soru işareti (?) kalmasın diyorum cevaplarsanız cok sevincem
  • quote:

kiss of death hocam cok soru sordum biliyorum ama lütfen cevaplayın R2 ayrıca patlamalı koşu oluyor dedin bu patlamalı kosu nedir lütfen acıklayın cok merak ediyorum yarın arkadaslarla cafede mac yapcazda kafamda soru işareti (?) kalmasın diyorum cevaplarsanız cok sevincem

Sana aynen orjinal kitapçıkta yazan yazıyı yazayım: (Bunların yanında yeni yazıyor, yani 2012 için yeni hareket bu)

Hız patlaması: (sabitken) R2 düğmesine basılı tutun+R1+yön tuşu
    Hız patlaması çapraz alış: (sabitken) R2 düğmesine basılı tutun +R1+çapraz yön tuşu

Patlayan koşu: (top sürerken) R2 düğmesine basılı tutun + R1
    Patlayan koşu: (top sürerken) R2 düğmesine basılı tutun+ çapraz yön tuşları

Bu R2 ile patlama olduğunda, Pato, Etoo, Ronaldo, Messi gibi, özetle süratli kartı olan adamlar adeta kayak yaparak gitmeye başlıyor; durdurmanın tek yolu R2 ile savunmak yoksa geçer gider en ufak X ile yapılmaması gereken zamandaki hamlende.)

Orjinal oyun almanın güzelliklerinden biri de kitapçığını inceliyorsun, suyunu çıkarana kadar oynuyorsun 1 sene boyunca.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kiss-of-Death -- 3 Mart 2012; 2:42:20 >

• arkadaşlar pes 2011 de olan stoper bindirmesi benim en önemli kozumdu bu taktiği henüz pes 2012 de uygulayamıyorum bilen varsa lütfen nasıl yapıldığını anlatsın ve bişey daha oraya adam kaçırma r3 buttonu nerdedir :S birileri bunları cevaplar mı çok acil
  • kiss of death R2 İLE SAVUNMA YAPMAK PES12 YE YENİ Mİ GELDİ YOKSA PES11 DEDE VARMIYDI PES11 VVAR BENDE ONDA PEK İŞE YARAMIYOR
  • quote:

kiss of death R2 İLE SAVUNMA YAPMAK PES12 YE YENİ Mİ GELDİ YOKSA PES11 DEDE VARMIYDI PES11 VVAR BENDE ONDA PEK İŞE YARAMIYOR

Evet kitapçıkta R2+X ile defans için de "yeni" yazılmış; "geciktir" olarak çeviri yapılmış "gelişmiş defans" başlığında. Keza baraja oyuncu ekleme ve çıkarma da R2 ve L2 ile yapılıyor. (sağ ve sola ekleniyor) 2011de baraja ekleme tuşu da farklıydı.

Kendimden bir trik daha diyeyim; R1+R2'ye basılı tutarsanız top henüz ulaşmamış ancak seçili durumda tuttuğunuz adamınızda iken; bu adamı manuel kontrol edersiniz; yani tamamen özgürlük. (Bunu eski serilerden beridir kullanırım, bence çok keyifli kullanımı.)

Bunu yaparak oyun içinde sağladığım avantajlar; diyelim top çok hızlı ve dengesiz şekilde sizin için kornere gidiyor ama seçili olan adamınız default olarak topa koşuyor; R1+R2 basın ok tuşları ile toptan kaçırın adamı ve korneri kazanın; diğer türlü belki korner olacak top büyük ihtimalle gereksiz yere adamıza çarpıp aut olacaktı.
    Bir diğer avantaj yaratma kullanımı; savunma arkasına yerden ya da havadan hızlı pas attınız; sizin hücumcu ile rakip defansı koşuyor topa, hatta fiziksel temasa da girdiniz ama sizin hücumcu rakip defans adamına karşı fizik olarak zayıf ama hız olarak da güçlü; R1+R2 ve yönlerle fizik temasından kurtarıp topa hamle yapma olasılığı var.
    Bir diğer kullanım; defans yaparken seçili adamı R1+R2 ve yönlerle rakibin yapacağı pasların aralarına daha etkin şekilde, istenildiği şekilde götürmek mümkün diğer türlü normal koşarak da bu oluyor ama bu yöntemle pas arası yapmak bence daha etkin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kiss-of-Death -- 3 Mart 2012; 14:32:41 >

• BENİM HOCA DEMEMDE 1. KASTIM SİZ BENDEN BÜYÜKSÜNÜZ 2.UNSUR İSE PES HAKKINDA BENDEN DAHA COK ŞEYLER BİLOYORSUNUZ AYRICA YAŞIMDA 13'DÜR. SAYGILAR
  • her pes versiyonunda olduğu gibi bundada en önemlisi
    oyuncuların özelliklerini bilip ona göre yerleştirmek.hızlı koşanları kanatlara koyun,ortada hızlı koşmasına gerek yok çünkü ilerisi dolu olur.kanatlar boş olabilir.
    tecrübeli oyuncuların kullandığı ayağa görede yerleştirme yapın.

bir diğer noktada ara pası,hızlı koşma ,bunları alışkanlık haline getirip sürekli kullanmayın.
    Atak yaparken ara pas , atağa geçerkende hızlı koşma Fazlaca top kaybetmenize neden olacaktır.

oyunun mantığını genelde herkes bilir.Fark bir kaç tuşu daha iyi kullanmakla ve gol yollarını bilmekle çıkar
    kanattan yapılan ortalarda gol yüzdesi yüksek . ayrıca koşma tuşunun altındaki tuş ve RS tuşu püf noktalar..

kendinize iyi bir takım bulun..barça-real--milan--inter--mancity vs vs
    ve sürekli onla oynayıp hangi oyuncu nerde verimli ona dikkat edin
    Barcelonaya karşı oynayanlara tafsiyem: forvet oyuncularına markaj yapın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sefulaa -- 4 Mart 2012; 2:33:49 >

• arkadaslar barcelona da bildiğiniz taktik varsa söylermisiniz örnegin oyuncu desteği, destek aralığı, pozisyon değişikliği vb. şeyler var şiimdi aklıma vgelmiyor söylermisiniz biliyorsanız cok merak ediyorum
  • barcelonada taktiğe ne gerek var
    bırak joystiği kendileri kaleye gidiyo zaten sen şut tuşuna bas yeter :D:D
  • yaa madrid barca dan dha ii barca kafa toplarında etkisiz kalıyo ama madrid öle deil ki ortalarda falan hep benzema ronalda dimaira vs. hep kafaları vuruyolar iyiki şu hücüma katılacakları ayarladım da biraz olsun daha rahat ediyorm.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.