Şimdi Ara

PES 2012 TAKTİK LAZIM (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
206
Cevap
5
Favori
149.543
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: IncredibLe!

Bence bol isabetli paslar,oyunu iki yana yayma ve ceza sahasının içerisine doğru yanlardan çapraz ara pasları.Hızının şiddetini ayarlamak da önemli.

+ İyi orta açma yaptın mı Barça falan dinlemiyor hiç bir takım.
  • orta kafa gol de iyi çalışıyor pes 12 de
  • BAK ŞİMDİ oyun dizliminde defansı ileri çek.. sağ ve sol bekler ortasahaya yakın olsun stp'leri biraz geride tut... 2 tane OA ve ortalarına 1 tane DOS yerleştir. İleri de ise sol ve sağ kanat forvetler ortalarında ise SF olsun.... tAKTİKsel yardımlardan ofsayt tuzağını aç.... hazır taktiklerden oyuncu desteğini 13 destek aralığını 8 defans çizgisini 13 presi 15 pozisyon değişikliğini 13 ofansif stili 10 yap..... Kanat Oyuncuların iyi olsun.... bence Stoch'u kesnlikle oynat.. Gyan Asamoah'da iyi
  • duran top ayarları var oyun planında orda hücüma katılacaklar var stp'leri seç onlarda gider kornerde
  • 4-4-2 baklava style , ne zaman gol yesem direk bunu yapıp gol atıyorum :)
  • Benim gibi kontra atak oynayanlar için en iyi taktik.. oyun stilinde yüksek pres .. defans çizgisini düşük tutup oyuncu desteğini yükselterek ön liberolu kanatlardan atak geliştirmek .. bayern, m.city, milan, besiktas gibi takımlarda kesinlikle işe yarıyor uzun forvetleri olan takımlarda etkili bir taktik.. ayrıca pes 2012 i nin en büyük özelliği fazlasıyla pas yapmak ve yardımcı oyuncu özelliğini kullanabiliyor olmak kanattaki oyuncunuzu pas atmadan önce ileri hareketlendirebilirseniz bütün ara paslarınız yerine ulaşır ve büyük boşluklar bulabilirsiniz.. atak yaparken tek geri pas la arkadaki oyuncuyla topu verdikten sonra ters kanada pas atarsanız rakibin defans düzeni bir anlık savsaklıyor..
  • arkadaşlar ben kuzenimle mac yapıyorum bazen de arkadaslarla cafe de oynuyoruz pes12`yi bana şu fake hareketi ile l2 ye basarak calımı denedim yapamadım hem fake hareketini yaparken şut cekiyor siz nasıl yapıyosunuz bi acıklarsanız cok sevinirim
  • arkadaslar lütfen yardım edin soruma cevap atın lütfen acil!!!!!
  • Takımında kesinlikle iyi çalım atan ve golcülüğü olan bir forvet futbolcun kesin olacak.yoksa pes 12 çile gibidir.bu nedenle barça yada reali almanı öneririm.Ben real madrid le oynuyorum çok kötü bir takım yapmışlar reali.şut çekmeyi bilen yok koşmayı çalım atmayı bilen tek futbolcu yok bu barça içinde geçerli.tabi bunları ronaldo ve messiyi dahil etmeden söylüyorum.ronaldo ve messi varken iyi futbolcuya değil iyi pas atan oyunculara ihtiyacınız kalıyor.messi daha iyi gibi.çalım atmada messiden daha iyisi yok oyunda şut çekme ve kafa atmada da ronaldo en önde gibi.şut tekniğindede messi açık ara farkla lider.ama ben gerçek hayatta bir real madridli olduğumdan çoğunlukla realle kısmende barçayı seçiyorum.çok taktik denedim önceleri ronaldoyu hep kanatta oynatmamız gerektiğini düşündüğümüzden(bu herkeste böyledir nedense) hep forvet kanatta oynattım higuain kaka gibi futbolcularla beraber.ne yapsam o rahatça gol atamıyordum gol atmak için işkence çekmek gerekiyordu.bigün higuain sakatlandı yerine ronaldoyu aldım. o maçta rakibi ölümüne dağıttım.ronaldo ne yaptı öyle.meğersem çalım ve şut özelliği en iyi olan futbolcuyu ortada oynatmak en mantıklısıymış.sizede bunu öneririm.sonra ronaldoyu nasıl en iyi şekilde kullanırım derken felan takımı nasıl en iyi savunma yaptırtırım derken taktiğimi şuan resimdeki şekliyle kullanıyorum.Diarrayı da dos yaparasanız daha iyi olabilir.onuda belirtiyim.Ronaldonun İF(ileri forvet)olmasına çok dikkat edin çok çok önemli.kaknında ofansif orta saha olması(OOF) çok önemli onlarada çok dikkat edin.real madritte en şaşırdığım olay kakanın ne koşmayı ne şut çekmeyi ne çalım atmayı nede ikili mücadelede bir işe yaramaması oldu.özilin şutları tüy gibi aynı.oyun aşırı saçmalamış ceza alanının çizgisinden şut çekiyorum kaleye yetişmiyor.özel tuşları kullanmak gerekiyor illa.. oda ani pozisyonlarda olmayınca işe yaramıyor bu oyuncular sadece ronaldoya pas atma özelliklerini ve ronaldonunda çalım atma sistemini özümserseniz iş yaparsınız.kaleciyle karşı karşıya sakın koşma tuşuna basmayın sabit oynayın ve kaleye sağınızı ve solunuzu 90 derece yada 45 derece döndükten sonra vurun.

PES 2012 TAKTİK LAZIM

• Oyundaki tecrübelerini bizlerle paylaştığın için cagri_139362 arkadaşım teşekkürler..
  • Öncelikle ofisteyim, canım sıkıldı biraz ara vereyim işlere dedim ve bu mesajı yazıyorum.

Bu oyunu neredeyse ilk serisinden beri oynadığımı belirteyim. Övünmek için değil ama şunu da diyeyim bu oyunu en iyi oynayan rakiplere karşı kafa kafaya oynuyorum; yeniyorum-yeniliyorum. PES2012'de hilesiz ilk 10'a girdim online'da, bunu da yanlış anlamayın lütfen, kesinlikle övünülecek bir şey değil ve kanıtlamam gereken bir şey olarak düşünmeyin; sonuçta oyun bu.

Şimdi taktik olayına gelirsek; ben PES'e başladığımdan beridir 3 forvet oynardım, PES6'da efsane 3-3-1-3 formasyonum vardı hatta; lakin 2012'de 3 forvet ile verim alamadım ve defansta fazla açık veriyordum 3 defans ile ayarlarları tutturamadım 20 üzerinden. Bu yüzden formasyonum 4-3-1-2.

Ben takıma göre taktik yapmam; her takıma kendi formasyonuma göre oynayabilecek oyuncularını koyar 11'i yaparım. Kesinlikle Barça-Madrid-Brezilya-Arjantin almamaya çalışırım ki PES 2012'de bu takımların hepsini toplasak 10 kere almamışımdır. Rakip alır ama ben inadına karşısna Roma-Bayern-Juventus gibi en azından 1 kademe altta, 1-2 çok kaliteli adamı olan ama kesinlikle full kadro en üst düzey adam olmayan oyunculardan oluşan kadroları alırım. Böylece hem oyunum gelişir, hem de rakibe kendimce ders vermiş olurum. PES6'da Palermo ile dağıtıyordum Barça'ları, o zamanların efsane Inter'ini; hilecisin diyorlardı ya yenildiklerinde neyse, olay doğru formasyon ve doğru pozisyonda doğru şekilde oynamaktır aslında özetle.

Şimdi formasyonumu paylaşayım; bir ara ofisten arkadaşıma göndermiştim online'da ve offline'da PES2012 için kullandığım formasyonum bilgisayarımda duruyordu resimleri. Buyurun;
     PES 2012 TAKTİK LAZIM

Bunlar da 20 üzerinden formasyon puanları:
     PES 2012 TAKTİK LAZIM

Taktiğimi paylaşmaktan çekinmiyorum; bazı çok iyi oynayanlar paylaşmak istemeyebilir, aman herkes iyi olmasın diyebilir, onlara da saygım var ama ben böyle düşünmüyorum. Buyurun size başarılı olduğu kesinlikle kanıtlanmış bir formasyon paylaştım. Her formasyon herkese uymayabilir tabi ki; alışmışlık vardır, oyun tarzı vardır vs.

Formasyonumda kritik nokta ya da benim takıntım şudur ki İF oynayan oyuncu, atak yaptığım tarafta bana yakın olarak oynamalı. Yani resimdeki gibi sağa atak yapıyorsam sağda, sola atak yapıyorsam solda olmalı; böyle daha etkin oluyorum.

Benim oyun sitilim PES2012'de pas-pas-pas-topun olabildiğince bende olması L2 ve R2 ile top saklayarak (ama şerefsizce geriye pas vermeden) R3 ile adamları ileri kaçırmak böylece geride topu tutan adama oynamak için boş alan yaratmak ya da kaçanları kaleci ile karşı karşıya bırakmak. Kesinlikle Ronaldo'yu-Pato'yu alıp koşturmaya karşıyım; bunu yapanları durduruyorum R2+X kullanarak, seçilen adamı pas aralarına koşturmak, rakibin olası hamlesini önceden düşünmek her formasyon için önemli zaten dememe gerek yok; "rakibin yerinde olsam o pozisyonda ben nasıl oynardım" düşünce yapısında olmak seni 1 adım öne çıkarır bence. Ayrıca online master lig'de "dengeli" seçeneğinde oynuyorum; kesinlikle "hız" seçeneğinde oynamam; oynayanlar bence
    PES'i bozduklarının farkında değiller; sürekli adamı alıp koşma olarak görmemek lazım bence PES'i, onlara da saygım var, sonuçta oyun ve istedikleri gibi oynarlar.

Online master ligde 1milyar civarında kadrom var, oyunun başından beridir oynamıştım ama kasım'dan şubata kadar 2 ay kadar ara verdim; Şubat'ın ilk haftası yeniden başladım puanım 630 ile 700 arası değişir; 700'e yaklaştığımda bilerek yenildiğim de oluyor şu sıralar; çünkü hileci gözüyle bakıyorlar online'da 600 puanlı olanlara zaten. Biri çıkıp forumdan hilecisin demesin, diyemesin diye bu yazıyı yazıyorum, forumda açıkça kendimi gösteriyorum; baştan dediğim gibi övünülecek ve kanıtlanılacak bir durum değil bu; "yarıştırma" derdinde olanlar, ".ok atayım izi kalsın" kafasında olanlar çıkarsa (ki zamanında bunlar oldu) onlarla laf mülakaşasına girmemeye çalışırım.

Son olarak, farklı formasyonlar denemeye çalışsam da kendimi bu resimdeki formasyonda daha başarılı buluyorum; dediğim gibi belki alışkanlık, belki takıntı, belki yeni formasyonla fazla uğraşmaya üşenmek vs...

Çok detay soru soran olursa cevap veremeyebilirim; her zaman bu kadar sıkılmış olmayabilirim, zamanım olmayabilir vs. ama zamanım olduğunda bildiğim her şeyi yazmaya, anlatmaya çalışırım; hatta görsel olarak maçı felan bırakıp uygulamalı şekilde bir arkadaşıma birkaç detay göstermiştim ve defansı çok çok daha iyi hale gelmişti; demem o ki olay aslında uygulama ve pratikte de bitiyor. Halen daha forumları takip ederim, bilmediğim bir şey varsa öğrenmek isterim; en severek oynadığım oyun PES'tir.

İyi oyunlar herkese.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kiss-of-Death -- 5 Mart 2012; 14:35:04 >

• KİSS-O-DEATH ADLI ARKADAS SANA BİR KAC SORUM OLACAK CEVAPLARSAN COK MEMNUN OLURUM ÖNCELİKLE İLK SORUM:
    L2 İLE NASIL TOP SAKLIYORSUN?
    DİGER SORUM FORVETTE SIKIINTI YASAMIYORUM AMA RAKİPE KONTRA YAKALANINCA BİŞEY YAPAMIYORUM KALECİ İLE KARSI KARSIYA KALIYOR O ZAMAN DA KALECİYİ CALIMLIYOR ZATEN YAPTIGIM KİŞİ ARKADASIM KALECİYİ GECMEKTEN BASKA BİSEY BİLMİYOR PLASE FALAN O ZAMAN DA BEN SİNİRLENİYORUM BANA BU KONUDA TAKTİK VERİRSEN COKOLURUM TAKTİK VERİRSENİZ COK MEMNUN OLUTUM ÖZELLİKLEDE
    MEMNUN KİSS-O-DEATH ADLI ARKADAS TESEKKÜRLER
  • arkadaslar bide unutmadan pes 2012 de analog tusları veya baska tuslarla röveşata atabiliyomuyuz.
    bide frikikte bildiğiniz taktik varsa kolay söylerseniz sevinirim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kursat_baba06

KİSS-O-DEATH ADLI ARKADAS SANA BİR KAC SORUM OLACAK CEVAPLARSAN COK MEMNUN OLURUM ÖNCELİKLE İLK SORUM:
    L2 İLE NASIL TOP SAKLIYORSUN?
    DİGER SORUM FORVETTE SIKIINTI YASAMIYORUM AMA RAKİPE KONTRA YAKALANINCA BİŞEY YAPAMIYORUM KALECİ İLE KARSI KARSIYA KALIYOR O ZAMAN DA KALECİYİ CALIMLIYOR ZATEN YAPTIGIM KİŞİ ARKADASIM KALECİYİ GECMEKTEN BASKA BİSEY BİLMİYOR PLASE FALAN O ZAMAN DA BEN SİNİRLENİYORUM BANA BU KONUDA TAKTİK VERİRSEN COKOLURUM TAKTİK VERİRSENİZ COK MEMNUN OLUTUM ÖZELLİKLEDE
    MEMNUN KİSS-O-DEATH ADLI ARKADAS TESEKKÜRLER

PES 2012'de L2'ye basılı tutulduktan sonra diğer kombinasyonlarla çalımlara gidilen tuş; L2'ye basılı tutunca normal koşarken top oyuncunun ayağına biraz daha yapışıyor; dönüşlerde felan etkili oluyor ya da ben öyle zannediyorum ama teknik hareket tuşudur L2 PES 212'de... Eski serilerde R2 idi bu hareket tuşu.

Şut atarken L2'ye basılı tutarak vurursan plase şut atarsın ayak içiyle, şut tekniği iyi oyuncular köşelere bırakır; sadece şutla vurursan sert şut atarsın. Kaleciyle karşı karşıya iken vuruş açısını yakalayıp topu biraz sağa-sola çekip vurursan kalecinin yanından yürümeye gerek kalmadan golü bulabilirsin.

Frikikten gol atma konusu en zayıf olduğum alan diyebilirim, pek tutturamam ya şut hızını ya falsoyu vs. Eskiden R1+L1 ile 2. adamı topun yanına getirip L1+şut ile 2. adamla vururdum çok daha etkili olurdu ama PES2012'de bunu da pek kullanmıyorum.
    Youtube'a yazarsan "PES 2012 freekick" bulursun bir sürü gamepad butonlarından hangilerine basıldığını da gösteren tutorial videoları.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kiss-of-Death -- 1 Mart 2012; 10:07:18 >

• Kiss of death;yukarda taktiğimi belirttim
    hocam öncelikle taktiğinizi pes 12de önceden 1-2 kez denemiştim bir kaç kez daha dneyeceğim sizde gördükten sonra.taktiğinizde kanat oyuncusu yok gibi dursada oyun esnasında oyuncular kanatada açılıyor hemde ortasaha görevi yapıyorlar hatırladığım kadarıyla sizin taktğinizde çok iyi hemde defansif olarakta iyi bir taktik. bence gole giden ataklar dan önce golü önleyen atakların ilk olarak düşünülmesi taraftarıyım.defansı en iyi şekilde halletmek içinde olabildiğince ofansif bölgeden futbolcu eksiltmek gerekiyor.defas çürük olursa pes oynamak gerçekten ne kadar usta olursanız olun zor oluyor.bu nedenle ben defansı sağlama alıp forvette tek adam bıraktım ve kontr ataklarla,defanstan ve ortasahadan yolladığım havadan ve yerden arapaslarla ronaldoyla attığım gol sayısı ölçülemez sayıda.sonra iki knat oyuncumla kanattan ortaladığım iki kere ve üç kere basılarak açılan ortalrla attığım golllerinde haddi hesabı yok.ronaldo varsa bunları çok rahatça yaparak kolayca gole ulaşabiliyorsunuz hemde defansınız sağlam oluyor.(lass'ı da dos oynatıyorum)
    yalnız bi eleştirim var sizin sürekli takım değiştirme ve güçüz takımları seçmeniz ve onlarla oynamanız bence sizi geliştirmez aksine geriletir.çünkü tek bir takıma odaklanıp o takımla nelerin en iyi şekilde yapılacağını oynayarak daha iyi görür ve kendinizi o takımla geliştirirseniz başarınız giderek artar.bende 2004ten buyana oynuyorum pes serisini 5 yıl boyunca sabahtan akşama kadar her gün oynadım(2009'a kadar) çok fena ustalaşmıştım yenilmek diye bişey bilmiyordum.sonra 3 yıl ara verdik.yeni başladım bende 2012 ye.oyunda halen eski kalıb değişmemiş aynen devam ediyorlar ufak değişiklikler ve grafiklerde iyileşme var sadece.ama bu sefer kolla değilde klavyeyle oynuyorum.klavyeyle özel hareketler olmuyor tuşlar müsait değil buna çok kısıtlı hareketler var.bu nedenle basit oynuyorum.eskisi gibi karete yapar gibi oynayamıyoruz :)basit oynamanın çok önemli olduğunu farkettim basit oynayarak, 'gole nasıl gidilir' felesefesini en iyi şekilde öğreniyorsunuz.karmaşık oynayarak ise 'golü,çalımı,şutu vb nasıl atarım' felesefesini benimsiyorsunuz.ben bunu gördüm.basit oynarken iyi ara pas atmanın ve gol atmanın yolu koşmadan yürür vaziyetteyken yapılan arapas ve şut çekmekten geçiyor.verdiğim resimde xabi alonsoyla sola 90 derece dönüp arapası tuşuna son ayar basınca direk olarak ronaldo kaleciyle karşı karşıya mesela yada havadan arapas atılacak anlar oluyor.aslında oyun böyle basit olacak çok rahat ve keyifli oluyor.
    pes 12 ye ilk başladığımda 3yıldır ilk kez yeniden pese başlamanın keyfiyle oynarken ilk oynadıklarımda tüm maçlarımı 4-5 sıfır yeniliyordum.eskiden hiç bişey kalmamış tabi bide klavye acemiliği vardı.şuan skorlar halen aynı 4-5-6 ya 0 bitiyor ama lehime :)şuan tek oyuncuya dayalı maç sistemini uyguluyorum.ronaldoya dayalı.sf olması forvet alanının tamamında olmayı gerektiriyor bu nedenle bir arapas attığımda ronaldo çoğunlukla forvetin diğer alanlarında olduğundan paslar gelmiyor yada ofsayta kalmamak için geri kaçmalar felan oluyordu.bundan zaten çoğu arkadaş şikayetçiydi.ama ileri forvette sadece kale önü alanı hedeflendiğinden atılan arapaslar daha rahat alınıyor ve gole rahat gidiliyor.bu nedenle ileri forvet sistemini öneririm arapasçılara. pas pas pas çılara top kontrolcülere ise sizin yaptığınız sf yi öneririm.başarılar..

• quote:

Orijinalden alıntı: cagri_139362

Kiss of death;yukarda taktiğimi belirttim
    hocam öncelikle taktiğinizi pes 12de önceden 1-2 kez denemiştim bir kaç kez daha dneyeceğim sizde gördükten sonra.taktiğinizde kanat oyuncusu yok gibi dursada oyun esnasında oyuncular kanatada açılıyor hemde ortasaha görevi yapıyorlar hatırladığım kadarıyla sizin taktğinizde çok iyi hemde defansif olarakta iyi bir taktik. bence gole giden ataklar dan önce golü önleyen atakların ilk olarak düşünülmesi taraftarıyım.defansı en iyi şekilde halletmek içinde olabildiğince ofansif bölgeden futbolcu eksiltmek gerekiyor.defas çürük olursa pes oynamak gerçekten ne kadar usta olursanız olun zor oluyor.bu nedenle ben defansı sağlama alıp forvette tek adam bıraktım ve kontr ataklarla,defanstan ve ortasahadan yolladığım havadan ve yerden arapaslarla ronaldoyla attığım gol sayısı ölçülemez sayıda.sonra iki knat oyuncumla kanattan ortaladığım iki kere ve üç kere basılarak açılan ortalrla attığım golllerinde haddi hesabı yok.ronaldo varsa bunları çok rahatça yaparak kolayca gole ulaşabiliyorsunuz hemde defansınız sağlam oluyor.(lass'ı da dos oynatıyorum)
    yalnız bi eleştirim var sizin sürekli takım değiştirme ve güçüz takımları seçmeniz ve onlarla oynamanız bence sizi geliştirmez aksine geriletir.çünkü tek bir takıma odaklanıp o takımla nelerin en iyi şekilde yapılacağını oynayarak daha iyi görür ve kendinizi o takımla geliştirirseniz başarınız giderek artar.bende 2004ten buyana oynuyorum pes serisini 5 yıl boyunca sabahtan akşama kadar her gün oynadım(2009'a kadar) çok fena ustalaşmıştım yenilmek diye bişey bilmiyordum.sonra 3 yıl ara verdik.yeni başladım bende 2012 ye.oyunda halen eski kalıb değişmemiş aynen devam ediyorlar ufak değişiklikler ve grafiklerde iyileşme var sadece.ama bu sefer kolla değilde klavyeyle oynuyorum.klavyeyle özel hareketler olmuyor tuşlar müsait değil buna çok kısıtlı hareketler var.bu nedenle basit oynuyorum.eskisi gibi karete yapar gibi oynayamıyoruz :)basit oynamanın çok önemli olduğunu farkettim basit oynayarak, 'gole nasıl gidilir' felesefesini en iyi şekilde öğreniyorsunuz.karmaşık oynayarak ise 'golü,çalımı,şutu vb nasıl atarım' felesefesini benimsiyorsunuz.ben bunu gördüm.basit oynarken iyi ara pas atmanın ve gol atmanın yolu koşmadan yürür vaziyetteyken yapılan arapas ve şut çekmekten geçiyor.verdiğim resimde xabi alonsoyla sola 90 derece dönüp arapası tuşuna son ayar basınca direk olarak ronaldo kaleciyle karşı karşıya mesela yada havadan arapas atılacak anlar oluyor.aslında oyun böyle basit olacak çok rahat ve keyifli oluyor.
    pes 12 ye ilk başladığımda 3yıldır ilk kez yeniden pese başlamanın keyfiyle oynarken ilk oynadıklarımda tüm maçlarımı 4-5 sıfır yeniliyordum.eskiden hiç bişey kalmamış tabi bide klavye acemiliği vardı.şuan skorlar halen aynı 4-5-6 ya 0 bitiyor ama lehime :)şuan tek oyuncuya dayalı maç sistemini uyguluyorum.ronaldoya dayalı.sf olması forvet alanının tamamında olmayı gerektiriyor bu nedenle bir arapas attığımda ronaldo çoğunlukla forvetin diğer alanlarında olduğundan paslar gelmiyor yada ofsayta kalmamak için geri kaçmalar felan oluyordu.bundan zaten çoğu arkadaş şikayetçiydi.ama ileri forvette sadece kale önü alanı hedeflendiğinden atılan arapaslar daha rahat alınıyor ve gole rahat gidiliyor.bu nedenle ileri forvet sistemini öneririm arapasçılara. pas pas pas çılara top kontrolcülere ise sizin yaptığınız sf yi öneririm.başarılar..

OA oynayan oyuncular kesinlikle sahanın her yerinde oluyorlar, kanatta-ortada- koşturma ile verkaçla ceza sahasına girme konusunda bence kanat oyuncusuna göre daha çok pozisyon artıları var, sadece çok hızlı olmuyorlar ama ben çok fazla hızlı adam takıntılı değilimdir. Cambiasso'yu, Sneijder'i Lennon-Walcott'a tercih ederim dersem örnekle kısaca geçmiş olurum. Ayrıca zaten defans bekleri bana yetecek derecede hücuma destek oluyorlar. Önceki serilerden ziyade git-gelleri daha iyi olmuş beklerin bence, PES 2010'da felan 4 STP oynatırdım, bekler geride dursun abuk sabuk çıkmasın diye.

Kesinlikle PES'i iyi oynuyorum diyebilmek için defansı yapabiliyor olmak lazım bence de, yediğinden çok atarsın çoğu zaman kazanırsın belki ama gol yenildiği zaman psikoloji güçlü rakibe karşı bozulabilir ve her zaman rahat gol de bulunamayabilir. Yememek çok önemli özetle, şahsen ilk golü yemediğim zaman çok büyük yüzde ile güçlü rakiple olan maçı kazanıyorum; yersem de yenebilirim tabi ama ilk golü yemeden bulmanın psikolojisi çok daha etkin olduğu gerçek.

çağrı, çok eskiden beridir oynadığını belirtmişsin ancak, bir sorum olacak: Hiç online oynadın mı?
    Bunu neden soruyorum; çünkü oyunu geliştiren en önemli şey de çok farklı rakiplere karşı oynamak bence. Çok iyi oynayanı, iyi oynamayanı, 4 forvet oynayanı, 5 defansla çıkanı, sürekli koşanı, sana top göstermeyeni gibi bir sürü farklı insanla oynuyorsun online'da. Kendini geliştirdiğini görmek, farklı oynayanlara karşı sen de kendi oyununu ona kabul ettirmeye çalışmak, farklı şeyler denemeye çalışmak asıl oyunda gelişmeni sağlıyor bence.

Ayrıca, sürekli Madrid ile oynayarak oyununu geliştirebileceğin görüşüne kesinlikle katılmıyorum. Bence yetenek bakımından daha düşük adamlarla daha zorlu maçlar oynarsan oyunun gelişir. Örneğin, Roma'dan Greco(OA) ile Boriello(SF)'ya asist olacak pas çıkarıp Boriello ile Casillas'a gol atabiliyorsan; Xabi Alonso ile Ronaldo'ya kötü pas çıkarsan bile Ronaldo hayli hayli golü atar kendisi zaten, bir düzeltir-bir sağa döner-hızıyla yakalar vs. ama Greco-Boriello olayında belki de sadece 1 hakkın vardır o pozisyon için; Greco ile 1 saniye geciksen o pası çıkaramazsın ayaktan, biraz çok bazsan fazla gider Boriello yakalayamaz; Boriello ile karşı karşıya kaldın yine çok olasılığın yoktur hızlı düşünüp şutu atıcaksın o kadar, sağa çek sola çek yapmaya kalkarsan rakipte Ramos alır topu, olmadı Casillas yatar yere alır.
    Rakipten 1 seviye düşük takım alıp kazanmanın zevki bence daha fazla, bunu sürekli yapınca da oyun tarzı, refleksler, hızlı düşünme bence gelişiyor.

Ben PES6'dan beridir online oynuyorum; öncesinde PS'de arkadaşlarla-kuzenlerle oynuyordum ya da PC'ye orjinal almıyordum. Ama bir yerden sonra PC'yi zaten çözüyorsun, kuzenin stilini de çözüyorsun; online çok güzel yani. =)

Son olarak klavye ile PES'i düşünemediğimi belirtiyim; şahsen imkansız oynayamam, oynamam. Ben PS gamepad'i haricinde oynarken rahat olamıyorum arkadaşın pc'sinde oynarken mesela kendi gamepad'im olsa 5 atacakken 2 anca atabiliyorum, belki yemeceğim golü yiyorum; ok tuşları iyi olmuyor sola atacakken arkaya atıyor vs.

Şunu da diyeyim; benim bildiğim İF, İkinci Forvet demektir. (İleri forvet değil.) Yani ceza sahası çevresinde dolaşan, ceza sahası içinde beklemeyen ancak driblingle içeriyi zorlayan SF'ye destek adamdır. Örneğin; Lavezzi IF'dir ama Drogba SF'dir. Tabi Ronaldo gibi adamlar her yerde oynar o ayrı konu. İstersen oyun içinde bakabilirsin pozisyonların tanımlarını yapıyor oyun, gerçi online'daki oyuncu arama kısmındaydı bu açıklamalar, tüm oyuncu kartların açıklamaları da var ayrıca.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kiss-of-Death -- 1 Mart 2012; 15:33:01 >

• teşekkürler taktikler için
  • bir sorum daha olacak pes 12 cok hızlı geliyor bu havadan ara pas stil yapmak plase vurmak vb. hareketlerden hangisini yapacagımı bilemiyorum bu hızlı olmayı nasıl becerebilirim diyorum.
    bir bska sorum da su benim bilidiğim plase l2 değilde r2 olarak biliyorum.
    bide defans yaparken pres mi yoksa kademe mi yani r2 x (pas) mı kullansam karar veremiyorum.
    bu üç soruyu cevaplarsan cok mumnun olurum
  • Plase şut PES 2011'de R2 ile yapılıyordu; 2012'de L2 ile. Kesin, açık ve net...
    Tabi istersen alıştığın şekile getirebilirsin, tuş ayarlarından L2 ile R2'nin yerlerini değiştir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kiss-of-Death -- 2 Mart 2012; 1:26:29 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kiss-of-Death

Plase şut PES 2011'de R2 ile yapılıyordu; 2012'de L2 ile. Kesin, açık ve net...
    Tabi istersen alıştığın şekile getirebilirsin, tuş ayarlarından L2 ile R2'nin yerlerini değiştir.

kesinlikle plase şut orjinali R2 dir sanırım sen ters oynuosun, topu tutma yavaş sürme tuşu da orjinalinde R2 dir, sen yukarıdaki yazılarında L2 olarak belirtmişsin, R2 sağ alt, PS3 de o şekilde PC de bilemiyorum
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.