Şimdi Ara

PES 2013 (PS3 ANA KONU) (43. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7.323
Cevap
29
Favori
391.959
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4142434445
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: REAL MADRID

quote:

Orijinalden alıntı: Galifianakis

quote:

Orijinalden alıntı: REAL MADRID

quote:

Orijinalden alıntı: Galifianakis

Son yıllardaki en iyi Pes olmuş,artık her arapası gol olmuyor, şutlarda top balon gibi uçmuyor,kaleciler akıllanmış kaleyi boş bırakmıyorlar artık. Fifa daha iyi tabiki ama Pes kendini çok geliştirmiş

Burda büyük bi terslik var

Niye

PES serisi dolgun, belirgin, gerçekçi şutlarıyla konuşulan bi oyundu hep...

"Balon top" kavramı bil bakalım hangi oyun için söyleniyordu?

Pes 2011 ve 2012'de top balondu,şutlar berbattı ondan önce iyi olabilir onu bilemem. Fifa'da bir tek 10'da oldu o olay.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Galifianakis -- 26 Temmuz 2012; 0:32:29 >

• quote:

Orijinalden alıntı: ChicaritoHernandez

quote:

Orijinalden alıntı: TaKo

Oyunu oynadım, henüz ilk demo elbet gelişicek daha güzel olacaktır. Fakat kısacası;

Pes 11 > Pes 13 > Pes 12

EKSİLER

- Pas sistemi Pes 12'nin biraz daha gelişmişi, fakat hala Pes 11'de ki pasları veremiyor, istediğiniz pozisyonları hazırlayamıyosunuz.

- Pas yardımını kapatsanız da, açsanız da istediğiniz gibi olmuyor. Pas yardımını kapatmak, buttona basılı tutmanız gereken süreyi azaltıyor veya arttırıyor. Başka bir esprisi yok..

- Pes 12'de ki bir saçmalık hala devam ediyor; hücum ederken gayet hızlı olan oyuncular, defans yaparken kademe sevdası yüzünden slow motion'da hareket ediyor. Arada ki mesafeyi korumak uğruna, çok yavaş koşuyorlar. Ben belki kayıcam, belki o an müdahale edicem ? Bazen hücumda da oluyor bu; yokuş çıkıyormuşsun hissi veriyor.

- Manuel pas ve şut sistemi etkisini pek hissettirmiyor, oyunun can damarlarından biri değil. Yani manuel pas Pes 11'de ki gibi özgürlükçü değil, üstelik kolay da değil istediğin gibi isabet ettiremiyorsun. Özellikle hızlı oynaman gerektiğinde çok zaman kaybettiriyor.Manuel şutlar ise kaleci ile karşı karşıya kaldığında el çabukluğu ile kalecinin yanından ağlara göndermek için birebir. Yoksa manuel şutlar ile uzaktan akıl dolu golleri falan unutun.

- Atmosfer hala zayıf, animasyonlar yine aynı, menü tasarımının hiçbir yerini beğenmedim, forma seçmeler vs. dahil.

- Geçen sene yedek kulübelerine kalabalıklık ve teknik direktörler falan ekleyip güzel bi görüntü oluşturdular, bu sene üste koymalarını beklerdim fakat herşey aynı. Ekstra veya yeni detaylar falan yok.

ARTILAR

+ Oyun yine de oynatıyor, eğlenceli. Pes 12'den sonra çok daha iyi geldi..

+ Eğlence ve gerçekçilik adına dengeyi sağlayabilmiş sonunda.Pes 12'de gerçekçiliğe ağırlık vereceğim diye saçmalamışlardı. ( Fifacılara yaranmak adına )

+ Fifa özentiliği yerini tekrar o PES ruhuna bırakmış gibi gözüküyor.

+ Topun ağırlığını sevdim, şutlar falan gayet güzel. Hatta sert şut çekip kaçırdığında " offf o top kaleye gitse var yaa.." diyorsunuz. Kendini hissettiriyor yani.

+ Player ID dedikleri olay gerçekten çok işe yarıyor. Ronaldo, Rooney ve Neymar'la oynarken oyuncunun özel olduğunu hissediyorsunuz. Özellikle Rooney ile şut çekmek çok eğlenceli..

+ Kaleciler kolay gol yemiyor, baya geliştirmişler.Ortası bulunmuş sanırım, 2.demoyu bekliyoruz şimdilik.

+ Skorboard değişmiş sonunda, çok farklı olmasa da, pek güzel olmasa da değişik birşeyler görmek yeni bir oyun oynadığınızı hissettiriyor.

+ Oyuncuların hareketleri daha doğal ve elastik gözüküyor. Bu da gerçekçiliği arttırıyor.

+ Grafikleri beğenmeyenler olmuş, ben beğendim. Pes 12'nin renk paleti soluktu, Pes 13'te daha canlı bir renk paleti kullanılmış, göze daha fazla hitap ediyor.2.demo'da görüntü sorunlarını giderirler, bana gayet gerçekçi geldi.

SONUÇ

Pes 11 gibi başında saatler geçirticek bir oyun değil şahsımca.. Bunu söylemek için erken tabi ama ilk izlenimler böyle. Eğer Master Lig Online modunda olumlu gelişmeler olursa, durum değişebilir tabi.Yeni bir oyun sıfatı kazanacak yenilikler, başkalıklar veya süper düzeltmeler yok. Oynanabilirlik ve grafik olarak Pes 12'nin düzeltilmiş veya modifiye edilmiş hali diyebiliriz.He alınır mı ? Alınır.. Fakat alıp almamak konusunda kararsızım,en azından her sene çıkar çıkmaz Pes alan ben; bu sefer pek acele etmeyeceğim sanırım.

Sonuçta ilk demo, daha 2. demo gelecek, eksiklikler giderilecek tabi ki; ama az çok belli ediyor kendini. Pes 12 modifiyesi bir oyun, ben Pes 11 modifiyesi bekliyordum beklentilerim boş çıktı. Özellikle aynı pas sistemi beni hayal kırıklığına uğrattı, düşündüğüm pasları veremiyorum. Bütün sorun burda, Pes 11'de istediğim yere, istediğim adama, düşündüğüm pası yetenekli bir adamla verebiliyordum ( Örnek: Xavi, Gerard ) Oyun kurmak, pozisyona girmek çok zevkliydi.Aynı zamanda da zahmetliydi, bu yüzden atılan her gol çok değerliydi. Bu oyunda attığınız golün değeri pek hissedilmiyor gibi, başarılı olmuş hissiyatını vermiyor insana.. Pas veriyorsun ve pas nasılsa bir şekilde adamın ayağına veya koşu yoluna gidiyor ama sen düşündüğün için değil oyun bunu istediği için. İşte bu eksi beni Pes 12'den tamamiyle soğutan faktördü, Pes 13'te de bu kadar bariz olmasa da aynı şekilde devam ediyor.Umarım diğer demolarda bu sorun en aza indirgenir..

çok güzel açıklamışsınız hocam dediklerinizin neredeyse hepsine katılıyorum, oyndıkça daha da alışırız bence, şu manuel pas sistemine alışmak biraz zor olacak...
    + olarak şunu ekleyebilirim, pes 2012de ki iğrenç defans yapma sistemi tamamen değişmiş; defans yapmak çok daha zevkli ve topa müdahaleler çok gerçekçi...
    bi de bende maçların çoğu berabere bitiyor o dikkatimi çekti (süperstarda oynuyorum)

aynen bnmde berabere yenilgi ve galibiyet olarak bitti . müdahaleler çok gerçekçi olmuş cidden

• PES 2013

Demoyu dört kez oynadım takım tutar gibi veya kucuk cocuklar gibi pes iyiymiş fifa iyiymiş gereksizliğinden uzak eski bir (orjinal oyun) PES3 PES2008 oyuncusu ve sonrasında (orjinal oyun) fifa oynayan biri olarak yazıyorum

PES eskisi gibi olsada alsak fifanın yanına ancak demodan gördüğüm bir adım ilerleme yok

ARTILAR
    top surus ilk kontrol arapas ve paslar şutlarda hassasiyet cok daha fazla arttırılmıs bu oynanısı olumlu yonde etkılıyor
    menu ve yazı dilinin Türkçe olması

EKSİLER
    Aynı şekilde devam eden arayuzler

Grafikler daha kotu olmus belli belirsiz oyuncu-saha (demo oldugundan kaynaklanabılır)

Kamera acıları hala cok olumsuz

Maça giriş mac atmosferi yok fifada(karsılastırmak için soylemıyorum ama buyuk ılerlemedır. Fifada Mactan hemen once ıkı takımında en onemlı oyuncuları kısa fragmanla tanıtılır maca oyle baslanır (aynı şekıilde golden sonra oyunucunun kontrolunun hala bızde olması dıledığımız yere kosup , istediğimiz gol sevincini bizim yapmamız) ) Pesde bu eksıklık cunku sonrasında bir atmosfer yok seyırcı seslerı hala sankı amerıkada brezılyada mac oynar gıbı tezahurat ve heyecandan yoksun bu mac boyu boyle, spikeri 12den bılırsınız cok soguk ve heyecansız bir spikeri var (demoda yok neysekı) tribunler saha ve oyuncular cok etkılesımsız bır mac atmosferı yok

Oyuncuların ve takımın sahaya yansıtılması tanıtılması ve istatistik ekranlarında gercek hayattaki resimleri olmayısı( fifa 12 de bu özellik geldi) oyuna gercekcılık katıyor.

Oynanış hassas kontroler ve adamın ıcıne gırmenın kısmen gıderılmesı dısında yıne aynı bır hız heyecan yok hızlanıncada aksıne oyun karma karısık oluyor bunu ayarlayamadılar birturlu, fifa nasıl bazı ozellıklerını aldı pes ın ve pesi 10 adım gerıde bıraktı sende al ve gelıstır

Çalım oyuncu eksiltme cok kotu , fifada bunu zevkle yapıyor ve belli oyuncuları cok kalıtelı sekılde rahatca kontrol edebılıyorsunuz

Kısaca 4 mactan sonra fifa 12 yi actım ve pes 13 un grafıklerı arayuzu sunumu sesi menulerı oynanısı ile kotu bir çizgi film gibi oldugunu fifa 12 nin ise Full HD kalitesinde herseyi ile gelişen fark atan kaliteli bir bluray filmi oldugunu fark ettim

Bunları PES3 den beri pes orjınal alıp takıp eden bırı olarak soyluyorum PES yıne aynı PES en kucuk bır gelişme yok insan bır arayuz yapar kalıtelı skorboard yapar tezahurat yapar kaliteli fontlar kullanır ornegın rooneyi gordum cok kotu bır modelleme olmus dedimya kotu bır cızgı fılm karakterı gıbı fifada bakıyorsunuz herseyı ıle HD duruyor futbolcular saha da aynı sekılde oyuncularda oynanısta menulerde , tarafsız olarak 2 oyunuda oynayınca buyuk farklar oldugu kolayca ortaya cıkıyor.

Sonucta PES YAPIMCI EKIBI TAMAMEN DEGISIYOR bu bile enazından bunca seyın ortasında guzel haber bastan sona yenı motorla yenı fıkırlerle umarım bir gun gercek PES yenıden ortaya cıkar ve PES alır oynarız

http://www.bolumsonucanavari.com/Haberler-PESin_Yapimci_Ekibi_Degisiyor-29904.htm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BERGX -- 26 Temmuz 2012; 3:04:40 >

• rezillik devam ediyor...
  • quote:

Orijinalden alıntı: SiPAHi_

10 Temmuzda belirttigim gibi PES serisi gercek manada 2014 de degisim yasayacak.

quote:

Orijinalden alıntı: SiPAHi_

İşte PES 2014'de karşımıza çıkacak özellikler.

Bugun gelen yeni haberden sonra artık elimizde somut veriler var

Pes 2013'ü beklerken, Pes 2014 ile ilgili heyecan verici bilgiler, oyunun forumlarından geldi. Buna göre oyun tamamen farklı bir motor olan Fox grafik motorunu kullanacak. Bu motoru tam olarak yeni nesil olarak niteleyebiliriz. Hatta ilk ortaya çıktığında gerçekle ayırt etmenin zor olduğu konuşuluyordu. Yani sunabilecekleri gerçekten şimdiden bizleri heyecanlandırmaya yetiyor.

Tabi bununla da sınırlı değil.

İşte PES 2014'de karşımıza çıkacak özellikler.

*3. Formalar da oyuna dahil edilecek.
    *Düzenlenebilir kamera yapısı oyunda bulunacak
    * Kar yağışı olacak.
    *Formaların her tarafını kendiniz düzenleyebileceksiniz. Örneğin logoları, çorapları ve diğerlerini.

http://www.bolumsonucanavari.com/Haberler-PES_2014de_Yeni_Nesil_Grafik_Motoru_Geliyor-29542.htm

Özellikle bir yil önceki PES 2012 nin birinci demosunu tekrar oynadim ki bugun gelecek olan PES 2013 ün birinci demosu ile kiyaslamak icin ve PES 2013 demosuyla kiyaslandiginda, iki demo arasinda kayda deger teknik gelismeler mevcut bariz belli bu gun gibi ortada , 12 ye nazaran cok cok daha iyi, fakat hala 15 gun önce forumda siz sevgili oyun severlerle paylasmis oldugum haberdede belirttigim gibi PES serisi gercek manada asil degisimi Yeni Nesil oyun motoru Fox Engine ile ve PES'in Londra'da kurdugu Yeni Sutudyosu, Yapımcı Ekibi ile PES 2014 de tanisicagimiz.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: Freekmichael

benmi yanlış gördüm acaba? paslar full manual gibi gelmedi bana

Full manuel değil zaten, uzun pas atarken bar dolana kadar bassan da isabetli gidiyor.
  • Beyler ya şu yeni "skill move" sistemi falan gelmiş ama hiç bi hareket yapılmıyor. Fifa'da ki gibi hareket tuşuna basıp analoğu ittiriyom ama olan bir şey yok.
  • FIFA her daim FIFA...Demo'nun başından yeni kalktım gerçekten de rezillik devam ediyor.
  • Buffonun kuçağına süzelerek gelen topa uçan tekme atması, hiç bir şeyin değişmediğini kanıtladı.
  • fifanın tek artısı grafikleri geriye kalan herşey için pes
  • quote:

Orijinalden alıntı: vuslat06

fifanın tek artısı grafikleri geriye kalan herşey için pes

Ne ettin sen yaa

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yaklaşık 2 saattir sanırım 10-12 maç yapmışımdır. Bu kadar keyif aldığım bir Pes oyunu daha önce olmadı. Koşu hızı, oyuncuların sahaya dizilimi, topun harika denebilecek fiziği, mükemmel şutlar ve özellikle kanatlardan açılan otomatik ortalar, paslaşmalar, çok daha fazla göze hitap eden animasyonlar, savunma yapma ve aynı zamanda ciddi gelişme gösteren ve şu ana neredeyse hiç garip hareketini görmediğim kaleciler... Ayrıca grafikler daha bir temiz geldi bana. Saha-oyuncu orantılarını çok beğendim ve oyun eskilerine kıyasla çok daha akıcı. Atmosfer yine kötü denebilir, geçen seneye göre seyircilerde biraz daha fazla ara sıra hareketlenmeler, tepkiler oluyor hiç değilse. Ben bu oyunu gerçekten oynadığım en iyi Pes ilan edebilirim, hem de rahatlıkla. Umarım demo-2 de abuk subuk değişikliklerle oyunun iyi olan dinamiğini ve hızını değiştirmezler.

Özellikle bazı arkadaşlar Pes2011 kadar iyi olmadığını belirtmiş ama bana göre ondan da kat kat üstün bir oyun. Umarım OML geri döner ve spiker de değişir. Kısacası oyun fazlaca hoşuma gitti. Bana kalırsa bir senede yapabileceklerinin en iyisini yapmışlar. Umarım Pes2014'te bozmazlar Pes2012'de olduğu gibi.

• quote:

Orijinalden alıntı: BoSS_228

Yaklaşık 2 saattir sanırım 10-12 maç yapmışımdır. Bu kadar keyif aldığım bir Pes oyunu daha önce olmadı. Koşu hızı, oyuncuların sahaya dizilimi, topun harika denebilecek fiziği, mükemmel şutlar ve özellikle kanatlardan açılan otomatik ortalar, paslaşmalar, çok daha fazla göze hitap eden animasyonlar, savunma yapma ve aynı zamanda ciddi gelişme gösteren ve şu ana neredeyse hiç garip hareketini görmediğim kaleciler... Ayrıca grafikler daha bir temiz geldi bana. Saha-oyuncu orantılarını çok beğendim ve oyun eskilerine kıyasla çok daha akıcı. Atmosfer yine kötü denebilir, geçen seneye göre seyircilerde biraz daha fazla ara sıra hareketlenmeler, tepkiler oluyor hiç değilse. Ben bu oyunu gerçekten oynadığım en iyi Pes ilan edebilirim, hem de rahatlıkla. Umarım demo-2 de abuk subuk değişikliklerle oyunun iyi olan dinamiğini ve hızını değiştirmezler.

Özellikle bazı arkadaşlar Pes2011 kadar iyi olmadığını belirtmiş ama bana göre ondan da kat kat üstün bir oyun. Umarım OML geri döner ve spiker de değişir. Kısacası oyun fazlaca hoşuma gitti. Bana kalırsa bir senede yapabileceklerinin en iyisini yapmışlar. Umarım Pes2014'te bozmazlar Pes2012'de olduğu gibi.

geçen sene de bence 1.demo en iyisiydi, herkes kalecilerden şikayetçi olunca 2.demo da ve full de en kötü kaleciler bile panter oldu oyun çekilmez bi hal aldı...
    umarım yine bozmazlar...

• Kimileri beğendi kimileri beğenmedi. :D ilginç bir oyun olacak PES 2013.
  • Ne oldu bu pese böyle atmosferde üstüne yoktu PS1 de.
    Golden sonra.gol gol gol gol gol demeler vardi.
    Taraftarin bagırması. Kötü eller aldı oyunu

• Bu manuel pas yeni birşeymiş gibi söyleniyor ama zaten vardı. Açın PES 12'yi L2 ile zaten yapılıyor manuel pas. Sadece ok yok.

Oyun bana malesef güzel gelmedi. Herkes beni şimdi fanboy sanacaktır. PC'de Online Genel Sıralamada 17. Sıradayım Galatasaray-SK nickiyle. Yani aşırı PES oynarım. Yine Pes oynamaya devam edicem ama FIFA daha iyi. FIFA'yı genelde CPU'ya karşı PES'ide online oynarım.
  • Sadece oynanabilirliğe göre yorumlamak gerekirse, oynadığım en iyi futbol oyunu PES 2013. Umarım OML modu PES 2011 tadını verir.

• quote:

Orijinalden alıntı: Patsocu

quote:

Orijinalden alıntı: Freekmichael

benmi yanlış gördüm acaba? paslar full manual gibi gelmedi bana

Full manuel değil zaten, uzun pas atarken bar dolana kadar bassan da isabetli gidiyor.

tuşuna bsacaksın bir ok çıkacak işte o ok seni beyaz ışığa doğru götürecek...Rezillik devam ediyor diyenlerede bir cevabım olacak fifada atıyorum forvet oyuncusunu defansa yada kaleye koyun puyoldan buffondan farklı hareket etmeyecektir ama pes buna müsade etmez.oyun içinde daha çok çeşitlilik ve gol vardır fifaya göre,fifanın internete yüklenen 200 golünü seyrettiysem en az 150 tanesi kendi arasında birbirine benzer, aklıma gelenlerden bir taneside topu orta sahada bacaklarının arasına sıkıştır havaya kaldır vur kalecinin üstünden gol olsun, ve bunların hiçbiri fifa13de değişmeyecek,en azından pes olumlu dokunuşlar yapmış oyuna, her sene pes oynayıp bir dönem fifaya geçmeyi düşünen biri olarak söylüyorum bunu....

• Valla arkadaşlar kimi kişiler beğenmiş oyunu kimileri beğenmemiş,bu çok doğal..Fakat ben size şunu söyleyim pes 12 yi aralık ayında satıp fifa 12 ye geçmişdim 1 kaç ay oynadım fifayı,fifadaki ayak hareketleri kandırmasın sizi,oynanabilirlik acısından berbat,bir adam geçicem yüz tane değişik figür sergiliyordum,hele ki rakip x tuşuna basılıtutuyorsa tamam sen deli gibi olduğun yerde hareket yap dur,açıkcası bana pes in verdiği keyfi hiç veremedi..Grafik desen zaten berbat fifada,ronaldo bizim burdaki KARTONCU Ali'ye benzıyorduBende hasta bir pesciyim bıraktığımda ilk 16 daydım,böyle bir fifa tecrübem oldu pes 12 yüzünden,ama tekrar söylüyorum fifada öyle abartılcak birşey yok,oynanabilirlik berbaattı bence,illakı o oyunuda beğenenler var,ama benım kişisel görüşüm bu....Şimdi pes 13 e gelince ilk demo olmasına rağmen oyun iş yapar,güzel yenilikler var kesinlikle,bu oyun oynatır kendiniestetik acıdan futbolcuların toplara vuruş stılleri,hareketleri,top sürmeler,topu yana ve geriye doğru çekmeler,topu tam ayağına alırken kaldırmalar fln estetik açıdan göze çok hoş geliyor,paslar 12 ye göre çok iyi,dün baya bir oynadım 60 maçı aşkın oynamışımdır,sürekli değişik goller atılabiliyor bu çok güzel,kapattığı köşeye mükemmel sertlikde tavana vuruşlar çıkıyor,bu arada kaleciler o kadar da berbat değil güzel kurtarışlar yapıyor,göze hoş uçuşlar kurtarışlar çıkıyor ve bu ilk demo daha kaleciler üzerinde biraz daha çalışacaklardır,tekrar söylüyorum bu oyun kendini büyük bir zevkle oynatır,pesden iyi anlayan biriyim saygılar..

• Bu oyunun "SuperStar" seviyesi bebe oyunu gibi olmuş, herkes en az 0-0 berabere kalabilir, PES12 çok fenaydı, o yapay zeka olmazsa full online oynarım bu sene...
  • 
Sayfa: önceki 4142434445
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.