Şimdi Ara

PES 2013 (PS3 ANA KONU) (42. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7.323
Cevap
29
Favori
391.925
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4041424344
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Eksiklik olmasına rağmen bu sefer alırım herhalde.
  • pek beceremedim oynamayı.
    2012 ye göre yardırıp gidemiyoruz.
    mesela 2012 de hep lennon ile yardırıp min 2 kişiyi geçip sıfırdan pas verebiliyordum ama bunda walcott ile yapamadım. sürekli top kaybediyorum.

ronaldo için resmen ayrı stüdyo hazırlamışlar gibi. gerçekten farkı yok adamın, gerçekte nasıl koşuyorsa aynı öyle koşuyor. en ufak farkı bile yok.

kaleciler daha başarılı ve atlayışları tepkileri katlarca daha gerçekçi.

koşu yoluna pas vermek zorlaşmış ve düzgün basmak gerekiyor az basarsanız rakip oyuncu alıyor çok basarsanız taça yada kaleciye gidiyor

ilk izlenim olarak hoşuma gitti 2013
  • pes 11 hepsinden iyidi. yine beğenmedim
  • Oyunu oynadım, henüz ilk demo elbet gelişicek daha güzel olacaktır. Fakat kısacası;

Pes 11 > Pes 13 > Pes 12

EKSİLER

- Pas sistemi Pes 12'nin biraz daha gelişmişi, fakat hala Pes 11'de ki pasları veremiyor, istediğiniz pozisyonları hazırlayamıyosunuz.

- Pas yardımını kapatsanız da, açsanız da istediğiniz gibi olmuyor. Pas yardımını kapatmak, buttona basılı tutmanız gereken süreyi azaltıyor veya arttırıyor. Başka bir esprisi yok..

- Pes 12'de ki bir saçmalık hala devam ediyor; hücum ederken gayet hızlı olan oyuncular, defans yaparken kademe sevdası yüzünden slow motion'da hareket ediyor. Arada ki mesafeyi korumak uğruna, çok yavaş koşuyorlar. Ben belki kayıcam, belki o an müdahale edicem ? Bazen hücumda da oluyor bu; yokuş çıkıyormuşsun hissi veriyor.

- Manuel pas ve şut sistemi etkisini pek hissettirmiyor, oyunun can damarlarından biri değil. Yani manuel pas Pes 11'de ki gibi özgürlükçü değil, üstelik kolay da değil istediğin gibi isabet ettiremiyorsun. Özellikle hızlı oynaman gerektiğinde çok zaman kaybettiriyor.Manuel şutlar ise kaleci ile karşı karşıya kaldığında el çabukluğu ile kalecinin yanından ağlara göndermek için birebir. Yoksa manuel şutlar ile uzaktan akıl dolu golleri falan unutun.

- Atmosfer hala zayıf, animasyonlar yine aynı, menü tasarımının hiçbir yerini beğenmedim, forma seçmeler vs. dahil.

- Geçen sene yedek kulübelerine kalabalıklık ve teknik direktörler falan ekleyip güzel bi görüntü oluşturdular, bu sene üste koymalarını beklerdim fakat herşey aynı. Ekstra veya yeni detaylar falan yok.

ARTILAR

+ Oyun yine de oynatıyor, eğlenceli. Pes 12'den sonra çok daha iyi geldi..

+ Eğlence ve gerçekçilik adına dengeyi sağlayabilmiş sonunda.Pes 12'de gerçekçiliğe ağırlık vereceğim diye saçmalamışlardı. ( Fifacılara yaranmak adına )

+ Fifa özentiliği yerini tekrar o PES ruhuna bırakmış gibi gözüküyor.

+ Topun ağırlığını sevdim, şutlar falan gayet güzel. Hatta sert şut çekip kaçırdığında " offf o top kaleye gitse var yaa.." diyorsunuz. Kendini hissettiriyor yani.

+ Player ID dedikleri olay gerçekten çok işe yarıyor. Ronaldo, Rooney ve Neymar'la oynarken oyuncunun özel olduğunu hissediyorsunuz. Özellikle Rooney ile şut çekmek çok eğlenceli..

+ Kaleciler kolay gol yemiyor, baya geliştirmişler.Ortası bulunmuş sanırım, 2.demoyu bekliyoruz şimdilik.

+ Skorboard değişmiş sonunda, çok farklı olmasa da, pek güzel olmasa da değişik birşeyler görmek yeni bir oyun oynadığınızı hissettiriyor.

+ Oyuncuların hareketleri daha doğal ve elastik gözüküyor. Bu da gerçekçiliği arttırıyor.

+ Grafikleri beğenmeyenler olmuş, ben beğendim. Pes 12'nin renk paleti soluktu, Pes 13'te daha canlı bir renk paleti kullanılmış, göze daha fazla hitap ediyor.2.demo'da görüntü sorunlarını giderirler, bana gayet gerçekçi geldi.

SONUÇ

Pes 11 gibi başında saatler geçirticek bir oyun değil şahsımca.. Bunu söylemek için erken tabi ama ilk izlenimler böyle. Eğer Master Lig Online modunda olumlu gelişmeler olursa, durum değişebilir tabi.Yeni bir oyun sıfatı kazanacak yenilikler, başkalıklar veya süper düzeltmeler yok. Oynanabilirlik ve grafik olarak Pes 12'nin düzeltilmiş veya modifiye edilmiş hali diyebiliriz.He alınır mı ? Alınır.. Fakat alıp almamak konusunda kararsızım,en azından her sene çıkar çıkmaz Pes alan ben; bu sefer pek acele etmeyeceğim sanırım.

Sonuçta ilk demo, daha 2. demo gelecek, eksiklikler giderilecek tabi ki; ama az çok belli ediyor kendini. Pes 12 modifiyesi bir oyun, ben Pes 11 modifiyesi bekliyordum beklentilerim boş çıktı. Özellikle aynı pas sistemi beni hayal kırıklığına uğrattı, düşündüğüm pasları veremiyorum. Bütün sorun burda, Pes 11'de istediğim yere, istediğim adama, düşündüğüm pası yetenekli bir adamla verebiliyordum ( Örnek: Xavi, Gerard ) Oyun kurmak, pozisyona girmek çok zevkliydi.Aynı zamanda da zahmetliydi, bu yüzden atılan her gol çok değerliydi. Bu oyunda attığınız golün değeri pek hissedilmiyor gibi, başarılı olmuş hissiyatını vermiyor insana.. Pas veriyorsun ve pas nasılsa bir şekilde adamın ayağına veya koşu yoluna gidiyor ama sen düşündüğün için değil oyun bunu istediği için. İşte bu eksi beni Pes 12'den tamamiyle soğutan faktördü, Pes 13'te de bu kadar bariz olmasa da aynı şekilde devam ediyor.Umarım diğer demolarda bu sorun en aza indirgenir..

• Bu demo ps3 icin varmi ?

Edit:evet varmış su an indiriyorum 1036 mb

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Omer_Faruk. -- 25 Temmuz 2012; 22:36:04 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 10dkda indirdim problem bendemi acaba 16mbit hiz dsmartnet

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Oyunla ilgili dusunceler güzel oyun cikinca bakacagiz. Pes begendirecek mi kendini

• yine hüsran yine hüsran pes 12 tabelalarını 13 yapmıslar itelıcekler mıllete

• 2 dk dayanamadım midem bulandı.
  • "buarada pes 13te hemen hemen lisans olayı hallediliyor..bunun yanında en önemlisi türkiye ligide var..haber kaynağı:
    http://www.pespatchs.com/2012/05/pes-2013-licensed-leagues-and-teams.html "

beyler bu linktekiler doğru mu?
  • Demoyu oynadım...Yine çok yetersiz..PES'te en sevdiğim olay atılan gollerin çeşitliliği ve gol animasyonlarıdır...Sadece bu konularda üstün Fifa'dan..Fakat artık onlarıda düşürdüler...Kale ağları PES 11'de daha iyiydi...Fifa 12'de en berbat olay plaselerin saçma sapan sonuçlar yaratması ve kalecilerin kolay tutabileceği toplarda acayip hareketler yapmasıydı...PES 13'te çektiğim plaselerin %70'i kaleci animasyonlarında çok hata gördüm...Tabi bu demo...Bu hataları düzelteceklerdir fakat yine umduğumu bulamıcam...PES 2014 artık yeni motoruyla,oynanışıyla kaderleri olacak...2 oyununda çok iyi olmasını istiyorum

edit:imla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Return Zuha -- 25 Temmuz 2012; 23:25:21 >
  • DO NOT WASTE YOUR TIME

Beş para etmez bir demo, PES 2013'de ki gameplay böyle olacaksa hiç yapmasınlar. Atmosfer 0, Heyecan yaratmıyor, oynama zevki düşük. Konami'nin adam olacağı yok bu sene FIFA oynayacağız yine.
  • Oynarken içim bayıldı, gol atıyorum sevinemiyorum atmosfer yüzünden. Manuel pasları ve dönüşleri beğendim. Kaleciler de iyi olmuş gecen oyuna göre.

• quote:

Orijinalden alıntı: xleonhart

quote:

Orijinalden alıntı: ataes61

BACAK ARASI İÇİN tuşuna (bir rakip hemen yakınızdayken ) basılı tutun ardından rakibe doğru + İleri tuluna basın BACAK ARASI İÇİN

çok teşşekür ederim. Karambole bir kac defa yapmıştım 2 saatir nasıl yaptıgımı arıyorum dedigin gibi oldu cok saol. Başka hareketleride yazarsan sevinirim. Mesela koşarken makas hareketi yapmak nasıl? Bacaklarını topun üzerinde geçirmek yani

edit: Birde Depar esnasında topu bir anda ayağında açma nasıl. Topu daha ileri vurup daha hızlı koşma. Bu hareket her oyunda farklı tuşlara atanıyor.. :(

hocam menüye girip komut listesine tıklarsan herseyi yaparsın iyi geceler :)

• arkdaşlar oynadım ve bnm fikrim güzel olmuş paslar süper pas sistemi şut sistemi oyuncuların yavaşlığı olsun felan gerçekten güzel . arkdaşlar menüden felan bahsetmişler bu daha tam menü değil iyileştirildiğinde daha iyi olucaktır. atmosfer olarak renkler olarak canlı hatta renk ayarlayablrsiniz . bn sıcak renk sevdiğim için sıcak renkler yaptım . ama oyuna alışmak lazım uzaktan şutlar felan süper. topu ayağında hissediyosun pas verirken şut çekerken orta açarken felan . yani pes bu şekil devam etsin pes 2014te yeni motor ile fifayı alt edicektir. yaşasın PES .
  • quote:

Orijinalden alıntı: TaKo

Oyunu oynadım, henüz ilk demo elbet gelişicek daha güzel olacaktır. Fakat kısacası;

Pes 11 > Pes 13 > Pes 12

EKSİLER

- Pas sistemi Pes 12'nin biraz daha gelişmişi, fakat hala Pes 11'de ki pasları veremiyor, istediğiniz pozisyonları hazırlayamıyosunuz.

- Pas yardımını kapatsanız da, açsanız da istediğiniz gibi olmuyor. Pas yardımını kapatmak, buttona basılı tutmanız gereken süreyi azaltıyor veya arttırıyor. Başka bir esprisi yok..

- Pes 12'de ki bir saçmalık hala devam ediyor; hücum ederken gayet hızlı olan oyuncular, defans yaparken kademe sevdası yüzünden slow motion'da hareket ediyor. Arada ki mesafeyi korumak uğruna, çok yavaş koşuyorlar. Ben belki kayıcam, belki o an müdahale edicem ? Bazen hücumda da oluyor bu; yokuş çıkıyormuşsun hissi veriyor.

- Manuel pas ve şut sistemi etkisini pek hissettirmiyor, oyunun can damarlarından biri değil. Yani manuel pas Pes 11'de ki gibi özgürlükçü değil, üstelik kolay da değil istediğin gibi isabet ettiremiyorsun. Özellikle hızlı oynaman gerektiğinde çok zaman kaybettiriyor.Manuel şutlar ise kaleci ile karşı karşıya kaldığında el çabukluğu ile kalecinin yanından ağlara göndermek için birebir. Yoksa manuel şutlar ile uzaktan akıl dolu golleri falan unutun.

- Atmosfer hala zayıf, animasyonlar yine aynı, menü tasarımının hiçbir yerini beğenmedim, forma seçmeler vs. dahil.

- Geçen sene yedek kulübelerine kalabalıklık ve teknik direktörler falan ekleyip güzel bi görüntü oluşturdular, bu sene üste koymalarını beklerdim fakat herşey aynı. Ekstra veya yeni detaylar falan yok.

ARTILAR

+ Oyun yine de oynatıyor, eğlenceli. Pes 12'den sonra çok daha iyi geldi..

+ Eğlence ve gerçekçilik adına dengeyi sağlayabilmiş sonunda.Pes 12'de gerçekçiliğe ağırlık vereceğim diye saçmalamışlardı. ( Fifacılara yaranmak adına )

+ Fifa özentiliği yerini tekrar o PES ruhuna bırakmış gibi gözüküyor.

+ Topun ağırlığını sevdim, şutlar falan gayet güzel. Hatta sert şut çekip kaçırdığında " offf o top kaleye gitse var yaa.." diyorsunuz. Kendini hissettiriyor yani.

+ Player ID dedikleri olay gerçekten çok işe yarıyor. Ronaldo, Rooney ve Neymar'la oynarken oyuncunun özel olduğunu hissediyorsunuz. Özellikle Rooney ile şut çekmek çok eğlenceli..

+ Kaleciler kolay gol yemiyor, baya geliştirmişler.Ortası bulunmuş sanırım, 2.demoyu bekliyoruz şimdilik.

+ Skorboard değişmiş sonunda, çok farklı olmasa da, pek güzel olmasa da değişik birşeyler görmek yeni bir oyun oynadığınızı hissettiriyor.

+ Oyuncuların hareketleri daha doğal ve elastik gözüküyor. Bu da gerçekçiliği arttırıyor.

+ Grafikleri beğenmeyenler olmuş, ben beğendim. Pes 12'nin renk paleti soluktu, Pes 13'te daha canlı bir renk paleti kullanılmış, göze daha fazla hitap ediyor.2.demo'da görüntü sorunlarını giderirler, bana gayet gerçekçi geldi.

SONUÇ

Pes 11 gibi başında saatler geçirticek bir oyun değil şahsımca.. Bunu söylemek için erken tabi ama ilk izlenimler böyle. Eğer Master Lig Online modunda olumlu gelişmeler olursa, durum değişebilir tabi.Yeni bir oyun sıfatı kazanacak yenilikler, başkalıklar veya süper düzeltmeler yok. Oynanabilirlik ve grafik olarak Pes 12'nin düzeltilmiş veya modifiye edilmiş hali diyebiliriz.He alınır mı ? Alınır.. Fakat alıp almamak konusunda kararsızım,en azından her sene çıkar çıkmaz Pes alan ben; bu sefer pek acele etmeyeceğim sanırım.

Sonuçta ilk demo, daha 2. demo gelecek, eksiklikler giderilecek tabi ki; ama az çok belli ediyor kendini. Pes 12 modifiyesi bir oyun, ben Pes 11 modifiyesi bekliyordum beklentilerim boş çıktı. Özellikle aynı pas sistemi beni hayal kırıklığına uğrattı, düşündüğüm pasları veremiyorum. Bütün sorun burda, Pes 11'de istediğim yere, istediğim adama, düşündüğüm pası yetenekli bir adamla verebiliyordum ( Örnek: Xavi, Gerard ) Oyun kurmak, pozisyona girmek çok zevkliydi.Aynı zamanda da zahmetliydi, bu yüzden atılan her gol çok değerliydi. Bu oyunda attığınız golün değeri pek hissedilmiyor gibi, başarılı olmuş hissiyatını vermiyor insana.. Pas veriyorsun ve pas nasılsa bir şekilde adamın ayağına veya koşu yoluna gidiyor ama sen düşündüğün için değil oyun bunu istediği için. İşte bu eksi beni Pes 12'den tamamiyle soğutan faktördü, Pes 13'te de bu kadar bariz olmasa da aynı şekilde devam ediyor.Umarım diğer demolarda bu sorun en aza indirgenir..

çok güzel açıklamışsınız hocam dediklerinizin neredeyse hepsine katılıyorum, oyndıkça daha da alışırız bence, şu manuel pas sistemine alışmak biraz zor olacak...
    + olarak şunu ekleyebilirim, pes 2012de ki iğrenç defans yapma sistemi tamamen değişmiş; defans yapmak çok daha zevkli ve topa müdahaleler çok gerçekçi...
    bi de bende maçların çoğu berabere bitiyor o dikkatimi çekti (süperstarda oynuyorum)

• Edit

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BERGX -- 26 Temmuz 2012; 0:42:40 >
  • Futboldan ve futbol oyunlarından pek anlamayan, ama her futbol oyununu da oynamış birisi olarak ben bu demoyu beğendim. Geçen seneki sürümü hiç sevmemiştim ama bu oyunun oynanışında bir şeyler var. FIFA kadar iyi diyemem tabi ama yine de geçen seneki oyun kadar baymadı beni. 2-3 tane maç yaptım, eğlendim. Tam sürüme doğru gözüme çarpan eksikliklere de çare bulacaklardır kesinlikle. Oyunun gelişimini ve gidişatını merakla takip ediyorum...
  • Altı-Pas'ın içinden gol atabilecez mi kanka?
  • benmi yanlış gördüm acaba? paslar full manual gibi gelmedi bana
  • 
Sayfa: önceki 4041424344
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.