Şimdi Ara

Pes'ten Fifa'ya geçtim , sorularım var. (PS3)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
5.219
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • - Tuş ayarları enterasan aynı Pes'te olan ayarlarla oynamak istiyorum. R2 + Şut = Plase Şut , R2 ile topu yumuşatma ve alan savunma problemlerini çözemedim. Diğer tüm ayarları anlatırsanız çok iyi olur.

- Sol anologla ofsayt taktiği yapardım , benim için çok önemli nasıl ayarlaya bilirim ?

- Oyunda en önem verdiğim defans ve pas . Paslar çok ağır ve otomatik , sadece tek paslar hızlı. Bu ayarları nasıl yaparım ? Yani kontrollerden pas seçenekLERini nasıl ayarlarsan alışırım ? Ve defans , eski sistem mi oynayım yoksa alan savunması mı ? Eskisinde markaj hiç yok.

- Oyuncu kontrolü yani L1 ' le yapılan değişimler çok yavaş , 3-4 adamla köşede sıkıştıramıyorum.

Cevaplarınızı şiddetle bekliyorum. İyi geceler ...

• Yapay Zekanın Yanıtı

PES'ten FIFA'ya Geçenlere Kol Ayarı Önerileri

PES'ten FIFA'ya geçiş yapan oyuncular, farklı kol ayarlarına alışmakta zorlanabilirler. Ancak birkaç ayar değişikliğiyle FIFA'daki deneyimlerini PES'e benzer hale getirebilirler.

FIFA 23 Kol Ayarları PES Gibi Yapma

• Yardımcı Ayarlar: Yardımcı Ayarları menüsüne giderek "Gelişmiş Geçiş" ve "Otomatik Paslama" seçeneklerini kapatın. Bu, PES'teki gibi daha manuel bir kontrol sağlayacaktır.
    • Hareket Ayarları: Hareket Ayarları menüsünde "Sprint Hızı" ayarını "Normal" olarak ayarlayın. Bu, PES'teki sprint hızına benzer olacaktır.
    • Nişan ve Pas Ayarları: "Nişan ve Pas Yardımı" seçeneğini "Manuel" olarak ayarlayın. Bu, PES'teki gibi daha hassas nişan alma ve pas verme sağlayacaktır.

FIFA Kol Ayarları PES Gibi Yapma (FIFA 19, FIFA 22)

Yukarıdaki ayarlara ek olarak, önceki FIFA sürümleri için şu ek ayarları da yapabilirsiniz:

• FIFA 22: "Sprint Hızı" ayarını "Normal" ve "Top Taşıma Hızını" "Hızlı" olarak ayarlayın.
    • FIFA 19: "Sprint Hızı" ayarını "Normal" ve "Pas Hızını" "Hızlı" olarak ayarlayın.

Sonuç

Bu kol ayarı değişikliklerini uygulayarak, PES'ten FIFA'ya geçiş yapan oyuncular, PES'te alışık oldukları kontrollerle daha benzer bir deneyim yaşayabilirler. Ancak, bu ayarların herkese uymayabileceğini ve kişisel tercihlere göre ayarlanabileceğini unutmamak önemlidir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Game settings- controls kısmında tuş ayarlarını yapabilirsiniz.
    R2 tuşuna basınca sağa bastıkça Classic - Alternate - configure my own yazan ekran çıkar. Yön tuşlarını kullanarak Alternate i seçin.

Aynı pesteki tuş ayarlarını istiyorsanız;

R2 - Sprint yazan yere yön tuşlarıyla ya da sol analogla gelip X ile seçin. Sonra R1 - Finesse shot modifier yazan yere gelip tıklayın (yani Xe basın), yer değiştirecektir. Bu şekilde tuşların görevlerini değiştirebilirsiniz.

Sol analog-yön tuşu değişimini de aynı şekilde yapabilirsiniz. Yine aşağı doğru gelip Move player ı X ile seçin, hemen altındaki Mentality-team tactics in üzerine gelip Xe basın, böylece sol analogla yön tuşları yer değiştirecektir alıştığınız gibi.
    Yalnız sol analoga alışmanızı tavsiye ederim. Daha yumuşak & rahat bir kontrol imkanı sağlıyor. Analoga alıştıktan sonra yön tuşları size çok sert & rahatsız edici gelecektir. Yön tuşlarıyla taktik yaparsınız olur biter.

Paslarda ne kadar basarsan o kadar şiddetli gider mantığı var. Offline modları oynarken (cpu yapay zekaya karşı) slider settings ten pas & şut vb hızlarını , hata oranını ayarlayabilirsiniz. Ancak tavsiye etmem, zira online maçlarda tüm değerler standart 50 olarak kalıyor. Zorunlu.
    Önceki serilere pas hızı bir hayli azaltılmış, hata oranı da çok artmış. Çok pas hatası oluyor.
    Yine game settings - controls kısmından bununla ilgili ayarlamalar var.
    Otomatik oluyor ilk başta pas ayarı. (Assisted - yardımlı). Semi (yarı yardımlı) ve manual seçenekleri mevcut. Kendinize en uygun olanı seçersiniz.

Kesinlikle tactical defending yani yeni sistemi oynayın. Zira bu da online modlarda zorunlu olan birşey.
    X ile kendiniz pres yapıp R2 ile de diğer takım arkadaşlarınıza pres yaptırabilirsiniz. Topu kapmak için de şut tuşuna (kare) basmanız gerekiyor. Omuz omuza mücadelelerde peş peşe kare tuşuna basarak itme-çekme yapabilir, rakibi yıldırabilirsiniz. Tabi aşırıya kaçınca faul & bazen kart da verebiliyor hakem.

Oyuncu değişimi evet yavaş, buna çare yok.
    Game settings- controls kısmına girince en üstteki 2 seçenek , oyuncu değiştirmeyle ilgili;

Auto switching : auto, air balls & manual seçenekleri var. Otomatik değiştirme, sadece hava toplarında & elle değiştirme. Air balls olarak ayarlı bende. Oyuncu değişimini oyunun kontrolüne vermeyi sevmiyorum. Alıştım zamanla, elle kendim daha iyi değiştiriyorum.

Auto switching move asistance: low, high & none seçenekleri var. Düşük & yüksek ayarlar bir üstteki auto switching ayarı Auto olarak ayarlı ise geçerli oluyor. Oyuncu değiştirmede yardımcı olan bir seçenek. Ne kadar yardımcı olduğu tartışılır o ayrı konu. Bu da bende none olarak ayarlı. İdeali bu bence.

• Ercan abi ellerine sağlık çok güzel açıklamışsın. Detaylı bir şekilde anlattığın için çok teşekkürler , iyi hafta sonları. @bulkan

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Rica ederim kardeşim. İyi oyunlar.
  • Kısa bi not da benden olsun. Oyun hızını slow a alırsan daha çok zevk alırsın :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: mistır mamus

Kısa bi not da benden olsun. Oyun hızını slow a alırsan daha çok zevk alırsın :)

Aynen. Yoksa boş alanlardan kaleye çabuk gidiliyor.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ps3 Pes İle Pc Pes Aynı Mı?
    13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.