Şimdi Ara

PES2009 HAMACHI / Artık Vista da client olabiliyor!!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6
Cevap
0
Favori
2.296
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Öncelikle goalserver'ın yapımcıları Halsten ve Reddwarf'a, goalconnector'u donanımhabere taşıyan bykanca'ya ve de connectoru yapan demonkp (böyleydi sanırım) a ve benimle beraber bu işi yapmaya çalışıp kendini çürüten ultragamer'a teşekkürlerimizi iletelim.

şunları indirin:

(pesgreen/client için gerekli/çoğumuzda var zaten bu/yazı içinde connector diye hitap edicem buna)http://uploaded.to/?id=2xgvc1
    (pes araçlarının orjinal hali/connectorsuz/manuel kurulum gibi düşünün !mepa değil mega!)http://www.mepaupload.com/tr/?d=OQVRHOPJ

iki kişi de
    TCP:20010,20020,20030,20085
    UDP:5739

güvenlik duvarının da portları engellediğini unutmayın. pes oynarken güvenlik duvarını kapalı tutmakta zara görmüyorum. ama isterseniz ayrıcaklı programlar menüsünün altında bağlantı noktasıı ekle seçeneğini kullanabilirsiniz.

settings.exe deki auto seçeneğini anlamadım. bende işaretsizken port hatası veriyordu işaretledim ve oyuna girdi maçımı yaptım. iki haliyle de denemenizi öneririm.

bu portları açsın. port açarken bilgisayarınızın yerel ip sni kullanacaksınız 192.168.x.x kesinlikle modem ip si veya başka birşey değil. yerel ip yi öğrenmek için: başlat->çalıştır->cmd->ipconfig

sertifikaları yükleyin: (bykanca'nın rehberi)http://resim.donanimhaber.com/m_29256599/tm.htm

şimdi asıl işe başlayalım
    kaynağım:http://halsten.kamibu.com/forum/index.php?topic=32.0
    bu linkten de kurabilirsiniz, ben biraz daha basitleştirdim ve Türkçeleştirdim. ayrıca o linkte hamachisiz anlatılmış. hamachisiz oynamak isteyenler şanslarını deneyebilir orada.

vistanın neden client olamadığını bilmiyoruz ama connector den kaynaklanabileceğini düşünüyoruz. (evet saçma ama connectorsuz host olunca çalıştı vista vs vista maçımızı yaptık)

xp ile denemedik ama zaten xp-xp, vista-xp maçları daha önceden yapılabiliyordu. denedik vista-vista maçı da yapıldı.

Server Ayarları
    not: programı asıl sitesindeki screenshotlar dan yaranlandım bu anlatmda. yukarda vermiştim linki

VİSTALARIN DİKKATİNE: KULLANICI HESABI DENETİMİNİ KAPATIN.

öncelikle outpes klasörünü herhangi bir yere çıkartıyorsunuz. elimizde bu var

server klasörüne girip ip-conf.bat ı çalıştırıyorsunuz karşınıza gelen notepad penceresindeki iki ip yi değiştirip kendi hamachinizi yazıyorsunuz. alttaki resimdeki ip ler yerine hamachi ip niz yani

sonra outpes klasöründeki stun.bat a sağ tıklıyor ve düzenle diyosunuz. ve aşağıdaki resimde gördüğünüz seçili kısmı hamachi ip nizle değiştiriyorsunuz.

en son olarak outpes klasöründeki pes2009hosts dosyasını değiştiriyorsunuz. (bu mustakbel hosts dosyanız. server çalıştığında hosts dosyanız bu olucak kapandığında eskisine dönecek)

içeriği bu şekilde olacak. tabiki sizin kendi hamachi ip lerinizle.

5.79.150.214 pes09pcgate-e.winning-eleven.net
    5.79.150.214 pes2009web.winning-eleven.net
    5.79.150.214 pes7stun-e.winning-eleven.net

ben kısaltıp anlatıığım için kullanmadığınız dosyalar oldu. boşverin. bende çalıştığı şekilde anlattım size.

bu ayarlar sadece bir kerelikti. bundan sonra host olmak için yapmanız gereken tek şey "outpes/server/start.bat" dosyasını çalıştırmak. bir anda 5 program açılacak ve host olmuş olacaksınız. önerim start.bat ın kısayolunu oluşturmanız. böylece istediğiniz an 2 tıkla host olup hemen yanındaki pes kısayola 2 tık atıp oyuna girebilirsiniz.

Server'ı kapamadan önce dikkat etmeniz gereken:

üstünde outpes.bat yazmayan tüm programları istediğiniz şekil kapatın.

bu gördüğünüz outpes.bat dosyasını önce space e basın (orjinal hosts dosyanızı yükler) ve daha sonra da kapatın istediğiniz şekilde.

client olan vista nın yapacağı çok basit. connectoru pes klasörüne çıkarıcak. 2 yazıcak enterlıycak host ip si enter kendi ip enter. (hosts ayarına gerek yok, sertifika ve port yapılmış olmalı / hosts dosyası otomatik ayarlanıyor)

bu kadar. sorularınız ve açık bulmadığınız bir kısmı varsa yazın. cevaplamaya çalışırım.

hamachi ağları:
    pes2009tr 123
    pes2009tr2 123

not: ilk ağ dolu şuan ancak zaman içinde resetleyeceğim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi archvortex -- 29 Ocak 2009; 14:50:37 >

• an error occurred during verification hatası verirse sertifikayı silip tekrar yükleyin.
  • Paylaşım için teşekkürler akşam deneyeceğim
  • deneyen vista lar sonuçlarını yazabilirmi??
  • teşşekürler bende o an has eror oluyo
  • Paylaşım için sağol.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.