Şimdi Ara

PET ŞİŞEYE BENZİN ? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
84
Cevap
1
Favori
19.991
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: manda kasa

polietilen bidon daha dayanıklıkdır
    pet şişe daha dayanıksızdır.
    o yuzden kımyasallar polıetılen yanı PE altına bakarsanız gorursunuz.
    bulabılırsen coex en iyisi
    en ıdealı cam şişedir.

plastik işi yapıyorum benzın fırmlarına ara ara mal plastık şişe verıyorum...

Tamam hocam aradığım kişi sizsiniz benzini sırma marka pet su şişesi ile alıyorum dayanıklılığı önemli değil sonuçta eskidimi atıp yenisini kullanırım yakıtı çoğu zaman fazla bekletmiyorum en faz 1 hafta bazen sürmüyor bile bu durumda benzinin içinde bulunduğu şişe eriyip yada herhangi bir zarar vererek kendi kalitesine olumsuz etkide bulunmaz sanırım değil mi ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Celal-i Kibriya

quote:

Orijinalden alıntı: extrem_015

quote:

Orijinalden alıntı: Celal-i Kibriya

Büyük boy benzin bidonu alın o zaman.

Siz yanlış geldiniz sorun bu değil ki...

Hayır hocam sen beni yanlış anladın. :)

Ben "benzin bidonuna koyun" diye yazacaktım ki birisi yazmış. Sizde cevap olarak küçük geliyor yazmışsınız. Bende "büyük boy benzin bidonu alın o zaman" yazdım.

Güneş görmediği için sıkıntı çıkarmaz ama yapısı değişir mi bilemem. İçi cam dışı pet şişeye koyarsan işini kesinlikle görür. Reklamlarda görmüştüm sanırım bir limonata şişesindeydi. İç tarafı camdan yapılmış, dış tarafı petmiş.

Hocam yinede siz yanlış anlamışsınız tam tersine normal bir benzin bidonum var fakat büyük olduğu için taşıma vs. zor o yüzden pet şişe kullanıyorum dedim yukarıda.

Bu cam petlerin 5 litrelik olanı varsa olabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi extrem_015 -- 1 Eylül 2014; 12:53:26 >

• Automobiliste A kullanıcısına yanıt
    Mazotla benzin yapı itibariyle bir birlerinden çok farklı yakıtlardır.
    benzin ufak pet şişeleri eritebilir
  • extrem_015 kullanıcısına yanıt
    Hocam mesela bekleyen araçlarda da sıkıntı olabiliyor belki bundandır.
  • Daha önce birkaç kez 5 lt lik petlere doldurdum sorun olmuyor.
    Daha sonra sırf bidonunu kullanmak için 5 lt lik cam suyu aldım, zaman zaman onu kullanıyorum.
  • 5 lt lik benzini saklamaktaki amaç nedir?

zamlardan etkilenmemek için mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-75E81FD3D -- 1 Eylül 2014; 13:45:30 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Automobiliste

Hocam mesela bekleyen araçlarda da sıkıntı olabiliyor belki bundandır.

Dediğim gibi çok uzun süre durmuyor zaten 6 aydan fazla bekleyen benzin nerede olursa olsun özelliğini yitiriyor buda size kıyağım olsun fakat o ayrı konu ben onu sormuyorum..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi extrem_015 -- 10 Şubat 2015; 0:55:41 >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: TuVNeRa

Güneş görmeyen seri bir yerde mesela buzdolabında saklayın

Zaten güneş görmüyor fakat buzdolabına koymuyorum sonuçta ayran değil hocam benzinden söz ediyoruz depoda duruyor.

öyle deme dönerle çok iyi gidiyor
  • Enjeksiyonlu araçlarda bu büyük bir risk bence pslastiğin içindeki kimyasal maddeleri çözebilir. Gözle görülmeyecek oranlarda partikül karıştırabilir. En fazla 1 ay falan tutun sonra düzenli olarak değiştirin.

Ben motosikletime 6 ay 2.5 litrelik cola şişesindeki benzini koymuştum. 1-2 kere gaz yemedi egzosttan ufak tefek su attı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: linqs

quote:

quote:

Zaten güneş görmüyor fakat buzdolabına koymuyorum sonuçta ayran değil hocam benzinden söz ediyoruz depoda duruyor.

öyle deme dönerle çok iyi gidiyor

Hele üstüne sigara yaktın mı tadından yenmez

• quote:

Orijinalden alıntı: celil4334

Enjeksiyonlu araçlarda bu büyük bir risk bence pslastiğin içindeki kimyasal maddeleri çözebilir. Gözle görülmeyecek oranlarda partikül karıştırabilir. En fazla 1 ay falan tutun sonra düzenli olarak değiştirin.

Ben motosikletime 6 ay 2.5 litrelik cola şişesindeki benzini koymuştum. 1-2 kere gaz yemedi egzosttan ufak tefek su attı.

Bende öyle düşündüğüm için konu açtım fakat pek aydınlatıcı bir bilgiye ulaşamadım.

Kısa süre dursa bile plastik çözünüp benzine karışabilir buda yanma odasında atık bırakabilir enjektöre zarar verebilir fakat bunu teknik olarak anlatacak bir bilgi yok.
    Belkide hiç böyle bişey olmuyor bilemiyoruz.

Arkadaşlar bu arada bir bilgi vereyim benzin 6 ay hangi ortamda saklanırsa saklansın cam bidon,metal bidon,temiz ortam vs.vs. ne olursa olsun 6 ay sonra özelliğini büyük ölçüde kaybediyor,6 ay sonra o artık kolonya oluyor elinize kolunuza sürersiniz sizin motorun gaz yememe sorunu büyük ihtimal bu yüzdendir.

• hocam evde niye benzin bulunduruyorsun onu anlamadım.illaki lazım diyorsan teneke kutuların içine falan koy ışık görmesin mümkünse
  • Benzin bidonu alsaniz daha iyi olur. Benzin pompasi gibi ekstra kapagi olan modeller var hem bir araca benzin koyarken de rahat edersiniz pet sisilerden pek rahat doldurulmuyor. Hem benzin bidonlarindan alirsaniz guneste bile biraksaniz bir sorun olmaz cunku disi pet siseler gibi seffaf degil.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

İlk defa bu adama hak veriyorum.

Konu sahibi arkadaş zaten pet şişeye dolduruyorum,saklıyorum,kullanıyorum demiş.

Sonrada sorun olur mu demiş.
  • ne amaçla saklıyorsunuz
  • quote:

Orijinalden alıntı: baboker

5 lt lik benzini saklamaktaki amaç nedir?

zamlardan etkilenmemek için mi?

Evde birden çok motosikletim var bazen parça temizliğinde bazende motorlara dolduruyorum en güzel yanıda istasyondan aldığım benzini bu pet şişeler şeffaf olduğu olduğu için gözümle analiz edebiliyorum içinde su falan olursa rahat anlabiliyorum.

Yoksa fiyatlarla falan bir alakası yok.

• quote:

Orijinalden alıntı: osmanbardak

hocam evde niye benzin bulunduruyorsun onu anlamadım.illaki lazım diyorsan teneke kutuların içine falan koy ışık görmesin mümkünse

Evde birden çok motosikletim var bazen parça temizliğinde bazende motorlara dolduruyorum en güzel yanıda istasyondan aldığım benzini bu pet şişeler şeffaf olduğu olduğu için gözümle analiz edebiliyorum içinde su falan olursa rahat anlabiliyorum.

Teneke kutuyu taşıması zor olur ve içine görmem zor olur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: nero67

Benzin bidonu alsaniz daha iyi olur. Benzin pompasi gibi ekstra kapagi olan modeller var hem bir araca benzin koyarken de rahat edersiniz pet sisilerden pek rahat doldurulmuyor. Hem benzin bidonlarindan alirsaniz guneste bile biraksaniz bir sorun olmaz cunku disi pet siseler gibi seffaf degil.

• extrem_015 kullanıcısına yanıt
    Aynen öyle hocam naçizhane tavsiyem 1 ayda bir benzini yenileyin
  • Çok tehlikeli bir iş yapıyorsunuz. Erimeyi, benzin kalitesini boşverin. Her an yangın ve patlama riski var. En önemli sebep statik elektrik yükü. Bu pet şişeler bu iş için uygun değil. Yine plastik olan, ancak statik elektriğe karşı korumalı akaryakıt bidonları var. Bunlardan kullanın.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.