Şimdi Ara

PET ŞİŞEYE BENZİN ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
84
Cevap
1
Favori
19.991
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar bildiğimiz 5 litrelik pet su şişesine ara ara benzin alıp evin DEPOSUNDA güneş görmeyen serin bir ortamda yedek saklıyorum ve ihtiyaç olduğunda çeşitli araçlarımda kullanıyorum,fakat aklıma takılan bişey var,benzin pet şişenin içinde durduğu zaman yapısı özelliği vs. bozulur mu ?

Yani mesela benzin pet şişeyi eritip kendi bünyesine zararlı maddeler karıştır mı ?

Plastik pet şişe içinde benzin bulundurmak benzinin kalitesine zarar verir mi ?

Yanlış bilmiyorsam bu şişeler polietilen gibi maddelerden yapılıyor bu yada buna benzer maddeler benzin ile tepkimeye girip benzin kalitesinin bozulmasına benzine yabancı maddeler karışmasına neden olur mu ?

Söz ettiğim şişe:
     PET ŞİŞEYE BENZİN ?

Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.

Edit:Bazı kalın kafalı arkadaşlar için tekrar düzenlendi,benzini evin deposunda serin ve gölge bir yerde muhafaza ediyorum bu yüzden bir tehlike oluşturmuyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi extrem_015 -- 2 Eylül 2014; 11:45:57 >

• Yapay Zekanın Yanıtı

PET Şişeye Benzin

Benzin, son derece yanıcı bir maddedir ve uygun olmayan kaplarda taşınması tehlikeli olabilir. PET (polietilen tereftalat) şişeler ise, esas olarak içeceklerin depolanması ve taşınması için tasarlanmıştır.

PET Şişede Benzin Bozulur mu?

Evet, benzin PET şişede bozulabilir. Benzinin kimyasal yapısı, PET plastiği zamanla bozabilir ve zayıflatabilir. Bu da sızıntılara ve hatta şişenin patlamasına yol açabilir.

PET Şişede Benzin Patlar mı?

Benzin buharlarının biriktiği kapalı bir ortamda, PET şişenin patlama riski vardır. Benzin buharları son derece yanıcıdır ve bir kıvılcım veya ısı kaynağı ile temas etmesi patlamaya neden olabilir.

Benzin Plastiği Eritir mi?

Evet, benzin bazı plastik türlerini eritebilir. PET plastik, benzin karşısında nispeten dayanıklı olsa da, uzun süreli maruz kalma PET'i zayıflatabilir ve erimesine neden olabilir.

PET Şişeye Benzin Almak

PET şişeler benzin depolanması veya taşınması için uygun değildir. Benzinin kimyasal bileşimi PET plastiğini bozabilir ve tehlikeli sızıntılara veya patlamalara yol açabilir.

Benzin Plastiğe Zarar Verir mi?

Evet, benzin PET dahil olmak üzere birçok plastik türüne zarar verebilir. Benzinin çözücü etkisi plastiği zayıflatabilir ve erimesine neden olabilir.

Şişeye Benzin Almak

Benzinin şişelerde taşınması önerilmez. Benzin buharları şişenin içinde birikerek patlama riski oluşturabilir.

Damacanaya Benzin Konur mu?

Hayır, damacanalar benzin depolanması veya taşınması için uygun değildir. Damacanalar tipik olarak HDPE (yüksek yoğunluklu polietilen) plastikten yapılır ve benzinin kimyasal bileşimi bu plastiği zayıflatabilir ve erimesine neden olabilir.

Benzinin uygun olmayan kaplarda taşınması tehlikelidir. Sağlık ve güvenlik nedenleriyle benzinin yalnızca onaylanmış kaplarda depolanması ve taşınması önemlidir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Benzini evde bulundurmak çok tehlikelidir.
  • Bence ufak bir benzin bidonu alin derim pahali bir sey degil zaten

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Güneş görmeyen seri bir yerde mesela buzdolabında saklayın

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Cam sise diyecegm de ugrasmaya gerek yok.
    Pet sisede saklayin, bozulsa da ne kadar bozulack?
    Coluk cocugun ulasamayacagi bir yer olsun da aman!

• quote:

Orijinalden alıntı: Dyo

Benzini evde bulundurmak çok tehlikelidir.

Evde değil,depodo duruyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: incioz

Bence ufak bir benzin bidonu alin derim pahali bir sey degil zaten

Alacaktım da,hazır şişe varken uğraşmak istemedim.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Pet Şişe - Şişecim
    4 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: TuVNeRa

Güneş görmeyen seri bir yerde mesela buzdolabında saklayın

Zaten güneş görmüyor fakat buzdolabına koymuyorum sonuçta ayran değil hocam benzinden söz ediyoruz depoda duruyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: VideSupra

Cam sise diyecegm de ugrasmaya gerek yok.
    Pet sisede saklayin, bozulsa da ne kadar bozulack?
    Coluk cocugun ulasamayacagi bir yer olsun da aman!

Cam şişe benimde aklıma geldi fakat hem ağır hemde taşıması zor olur,birde düşünce kırılma riski var o yüzden tercih etmedim.

Bozulursa da ne kadar bozulacak demeyin eğer böyle bişey varsa teknik olarak birisi anltırsa başka bir şişeye geçebilirim.

Çoluk çocuk ulaşmaz depoda gölgede saklı duruyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi extrem_015 -- 1 Eylül 2014; 12:17:19 >

• Bence koymakta sıkıntı olmaz ama şu var.

Araçlarımıza koyduğumuz motor yağ gibi şeyleri plastikte saklıyoruz bir şey olmuyor.

Sonuç olarak benzin bir yağ olmasa da bence benzine de zarar gelmez.

Gelse eskiden satılan benzin bidonları plastik olmazdı.

Hem bir çok otobüs firması da mazotu plastik koca koca bidonlarda yaşıyor.

Ama sizin uzun süre sakladığınız için ne olur bilmem.

Bence bir zararı vardır neden derseniz zararı olmasa neden yakıt üretici firmalar varillerini daha ucuz olan plastikten değilde hem daha ağır olan hem de daha

pahalı olan metalden yapsın?

Vardığım karar bence zararı vardır.
  • Benzin bidonu 5tl daha güvenli olur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Automobiliste

Bence koymakta sıkıntı olmaz ama şu var.

Araçlarımıza koyduğumuz motor yağ gibi şeyleri plastikte saklıyoruz bir şey olmuyor.

Sonuç olarak benzin bir yağ olmasa da bence benzine de zarar gelmez.

Gelse eskiden satılan benzin bidonları plastik olmazdı.

Hem bir çok otobüs firması da mazotu plastik koca koca bidonlarda yaşıyor.

Ama sizin uzun süre sakladığınız için ne olur bilmem.

Bence bir zararı vardır neden derseniz zararı olmasa neden yakıt üretici firmalar varillerini daha ucuz olan plastikten değilde hem daha ağır olan hem de daha

pahalı olan metalden yapsın?

Vardığım karar bence zararı vardır.

Hocam zaten çok uzun süre durmuyor yani en fazla 2 hafta civarı diyebilirim sonrasında zaten bitmiş oluyor

Yakıt firmaları sağlamlığı ön planda tuttuğu için metal kullanma ihtiyacı hissediyorlardır diye düşünüyorum.

Çünkü bazı araçların yakıt depoları plastikten imal ediliyor.

Tabi pet şişe daha kalitesiz bir malzemeden üretiliyorsa benzinin yapısını bozabilir bunu tam bilmiyorum zaten konuyu da bu yüzden açtım.

• Gaz falan yapıyor hocam,kapak falan patlayabilir.Çalkalayınca hele,kola gibi,kapağı açıp gazı almak gerek
  • quote:

Orijinalden alıntı: rédrum

Benzin bidonu 5tl daha güvenli olur.

Bidonun fiyatından dolayı değil hocam zaten kaliteli benzin bidonum da var fakat oldukça büyük ve pratik olmadığı için pet şişe kullanıyorum,taşıma vs.daha basit oluyor,birde pet şişe kullanmamın nedeni benzinde su falan oldumu pet şişe şeffaf olduğu için benzini gözümle analiz edebiliyorum.

Ayrıca 5 liralık bidonun pet şişeden bir farkı olduğunu da inanmıyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Gökhan G.

Gaz falan yapıyor hocam,kapak falan patlayabilir.Çalkalayınca hele,kola gibi,kapağı açıp gazı almak gerek

Yok kesinlikle bişey olmuyor,defalarca denedim şişe biraz genleşiyor ama patlayacak uçup kaçacak kadar değil
  • quote:

Orijinalden alıntı: Celal-i Kibriya

Büyük boy benzin bidonu alın o zaman.

Siz yanlış geldiniz sorun bu değil ki...
  • extrem_015 kullanıcısına yanıt
    Benim bildiğiniz kadar ile 2-3 aydan fazla bekleyen benzin oksitlenerek reçineleşme sürecine giriyor.. yurtdışında çim biçme makinesi, benzinli jeneratörlerin ve dıştan takmalı tekne motorların depolarında bulunan benzinin 1 seneye kadar durması için özel katkılar ilave ediliyor.(benzin stabilizer)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi salserol -- 1 Eylül 2014; 13:44:57 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: TuVNeRa

Güneş görmeyen seri bir yerde mesela buzdolabında saklayın

abi seviyorum seni ya

• polietilen bidon daha dayanıklıkdır
    pet şişe daha dayanıksızdır.
    o yuzden kımyasallar polıetılen yanı PE altına bakarsanız gorursunuz.
    bulabılırsen coex en iyisi
    en ıdealı cam şişedir.

plastik işi yapıyorum benzın fırmlarına ara ara mal plastık şişe verıyorum...
  • quote:

Orijinalden alıntı: salserol

Benim sildiğiniz kadar ile 2-3aydan fazlalıkları benzin oksitlenerek reçineli.

Mesajınızı düzeltipte tekrar yazarsanız çok daha anlaşılır olur.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.