Şimdi Ara

Motor suyu kanını sıcakken açmanın sonu !

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
6 Misafir (1 Mobil) - 5 Masaüstü1 Mobil
5 sn
28
Cevap
0
Favori
4.738
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi atabasL -- 19 Kasım 2020; 20:33:52 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Neyin kafasını yaşıyorsunuz arkadaş o kapakta ya yazı ile never open when hot yazar veya sembol olarak sıcak işareti üstüne el koyup çarpı atar. Kapakta yoksa bile radyatör suyunun plastiğine yazıyı kazır.

Böyle cahilce tehlikeli bir şeye kalkıştığına göre zaten motor hakkında pek bilgin yok kapağı açınca ne yapacaktın acaba kardeş bilmiyorsan başına bela alma elini yüzünü haşat edip hayatını kaydıracaksın markanın 7/24 teknik yardım hattı var ara sor veya en yakın servisi ara mobil servis yollasınlar.
  • Yuzunu gozunu yakmadigina dua edip fakire fukaraya sadaka dagit

• çok şanslısınız geçen sene arkadaşımın motor suyu kapağını fışkıracağını bildiğim halde kontrollü bir şekilde açtım. sonuç bir hafta ensem ve kulaklarım yanık gezdim
  • Neyin kafasını yaşıyorsunuz arkadaş o kapakta ya yazı ile never open when hot yazar veya sembol olarak sıcak işareti üstüne el koyup çarpı atar. Kapakta yoksa bile radyatör suyunun plastiğine yazıyı kazır.

Böyle cahilce tehlikeli bir şeye kalkıştığına göre zaten motor hakkında pek bilgin yok kapağı açınca ne yapacaktın acaba kardeş bilmiyorsan başına bela alma elini yüzünü haşat edip hayatını kaydıracaksın markanın 7/24 teknik yardım hattı var ara sor veya en yakın servisi ara mobil servis yollasınlar.

• 15 16 yaşlarında yaşamıştım o durumu. 2 saat kapak aramıştım yerde. bir yerinizi yakmadıysanız şanslısınız bunlar hep tecrübe geçmiş olsun
  • Teşekkürler hepinize bunun bı sorun teşkil etmedigini varsayıyorum tepkilerinizden 😁
  • Konuya kendinizi haşlamışsınızdır diye geldim. Şansa bir şey olmamış.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Motor soğutma suyu bitmiş
    6 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Turkiyede arac egitimi verilmiyor mu hic? Burada kurslarda arac bakimi ile ilgili bilgiler de verilir. Enteresan yani Allah korumus ne diyeyim yuzunuze gozunuze gelmemis. Motor sicakken su kapagi acilmaz. Cok tehlikeli.
  • en tehlikeli hareketlerden biri motor sıcakken radyator suyu kapağını açmaktır.. su fokurdayarak yüzünüzü gözünüzü yakabilir... mecbur açmanız gerekiyorsa kalın bir bez ile üzerini örterek yavaşça açmak gerekir.
  • Tenkit etmeden, nazikçe uyaralım. Hemen herkes hayatında bu durumu yaşamıştır. Bu arkadaş da bir daha bu hatayı yapmaz.
    Bu arada; eksilen suyu ilave etmeyi unutmayın.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • güncel motorların birçoğunun soğutma sistemi basınç altında çalışır. kapağı aştığınız an basınç kaçacağı için su kaynamaya başlar ve motor blokundaki kanallarda su buharı oluşarak sıvı haldeki suyun ısıyı transfer etmesini engelleyip, geri dönülmez arızalara neden olabilirdi. (bakınız düdüklü tencerenin çalışma prensibi ) genleşme kabı ve ya varsa radyatör kapağı belli basınçlardan sonra kendiliğinden aralanarak sistemdeki fazla basıncı salacaktır.
  • Siz ve silindir contası yanmadıysa sıkıntı yok.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Seneler önce egocu bir abimiz otobüs yolda kalınca motora yöneldi bakıyor falan, neyse sigara yaktım birkaç saniye sonra çığlık attı yanıyooom diye bağırdı baktım motor suyunu açmış ve yüzü göğüsü sırılsıklamdı yandı adam.

Üzülmüştüm ciddi ciddi acı çığlık attı

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • !Yapmayın! Denildiğinde ille de yapacağım diyenlere Yaptığında Madalya Mi Takiyorlar ?

Mesela Bazı adamlara düşersen Ölürsün ya da köprü de trafik yapan bir yaya'ya atlarsan ölürsün dediğimizde tribe girip atladığında bizim göremediğimiz bir yerde takdir mi ediliyorlar?

Çoğu muhtemelen suya çarpıp boğulmadan bir kaç salise evvel atlamasaydim da olurdu bee diyordur.

Yapma arkadaşım, yapma kardeşim,yapma birader.

Motorun ısınması normal, suyun kaynaması normal, atmosferik basınç altındafokurdamasi normal, hatta bu yapilan haraketten ötürü contada yanık oluşması normal. Problemi olmayan araci hararet görmüş statusune çevirmek de normal.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AIRBOSS -- 28 Haziran 2020; 6:39:53 >
  • Motora da çok büyük zararı var.

• Motor sicakken yedek su deposu kapagi acilmaz acarsaniz tasmasi normal size birsey olmadiysa sikinti yok bide yukarda conta yanabilir felan yazmislar bir kere su kaynatmayla conta yansaydi ohoo yok artik diyorum takmayin kafaya boyle seyleri ogrenmis oldunuz en azindan

• Ben de aynen sizin gibi araç ısısı çok yükseldiği anda o kapağı açmıştım.Fakat ben kontrollü bir şekilde yüzüme gelmeyecek şekilde açtım.Fokurdayarak aralanan kapağın kenarlarında 1-2 litre su tahliye olmuştu.Bu olaydan sonra üst kapak contası yanmıştı.2500 lira ödemiştim.Aracın soğutma sistemini hortumların sertliğini kontrol ettirin.Bu tür durumlarda conta yanma ihtimali çok yüksek

• Sagdan soldan duydugum ve gördügüm duyumlarla araba hararet yaptiginda fokurdama yaptiginda köşeye cekip sogumasini beklemek lazim mişş

• hiç birşey bilmiyosan okulda fizik ve kimya derslerinedemi girmedin ? hiç mi düdüklü tencere görmedin ? kapalı alandaki suyun ısınınca basınç oluşturduğunu nasıl bilmezsin. bu ülkede zorunlu eğitim var bide
  • Şu kullanım kılavuzlarını boşuna koyuyorlar motor sıcakken açılır mı o kapak hiç

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.