Şimdi Ara

PET ŞİŞEYE BENZİN ? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
84
Cevap
1
Favori
20.064
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: nıghtman

quote:

Orijinalden alıntı: TuVNeRa

Güneş görmeyen seri bir yerde mesela buzdolabında saklayın

İlk defa bu adama hak veriyorum.

Konu sahibi arkadaş zaten pet şişeye dolduruyorum,saklıyorum,kullanıyorum demiş.

Sonrada sorun olur mu demiş.

Konuyu anlamadan yorum yaptığınızı hatırlatmalıyım doldurup saklayıp kullanıyor olduğum zararlı olduğuna yada olmadığına dair bir kanıt olmaz!!! Belki uzun vadede zarar verecek yada belki hiç bir zararı yok.

Uzun vadede zararı olup olmadığını soruyorum anlayan anlıyor zaten bunu yoksa aylarca bekletip kullanmıyorum ayrıca zararı olduğuna dair boş laflar değilde bilimsel teknik ve kesin bir bilgiye ulaşırsam vazgeçip başka bir bidona geçebilirim.

Kendinize uygun kişilere ve yorumlara hak verebilirsiniz bu sizin tercihiniz.

• quote:

Orijinalden alıntı: extrem_015

quote:

Orijinalden alıntı: linqs

quote:

quote:

Zaten güneş görmüyor fakat buzdolabına koymuyorum sonuçta ayran değil hocam benzinden söz ediyoruz depoda duruyor.

öyle deme dönerle çok iyi gidiyor

Hele üstüne sigara yaktın mı tadından yenmez

• fıcı alın en iyisini yaparsın
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Gökhan G.

Gaz falan yapıyor hocam,kapak falan patlayabilir.Çalkalayınca hele,kola gibi,kapağı açıp gazı almak gerek

Yok kesinlikle bişey olmuyor,defalarca denedim şişe biraz genleşiyor ama patlayacak uçup kaçacak kadar değil

Bizim 5 litrelik şisenin kapağı patlamıştı.Gerçi sıcaklık farkı çoktu ortamda

• Konuyu okumadan başlığı okur okumaz tuvnera yazmıştır dedim ama onun değilmiş,ama burada:)
  • yav ne zararı olucak memlekete gidince 2 ay boyunca bidonlarda saklıyorum bittikcede dolduruyorum,yalnız arabam mazotlu
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: osmanbardak

hocam evde niye benzin bulunduruyorsun onu anlamadım.illaki lazım diyorsan teneke kutuların içine falan koy ışık görmesin mümkünse

Evde birden çok motosikletim var bazen parça temizliğinde bazende motorlara dolduruyorum en güzel yanıda istasyondan aldığım benzini bu pet şişeler şeffaf olduğu olduğu için gözümle analiz edebiliyorum içinde su falan olursa rahat anlabiliyorum.

Teneke kutuyu taşıması zor olur ve içine görmem zor olur.

ozaman benzine su karıştıran firmalar hangileri say bakalım
    yada yakıtı kalitesiz diyeceğin bir firma gözlemledinmi

• Hiçbir zararı olmaz aldığınız benzin yeraltında plastik depolarda bekletiliyor .

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Risk nedir?

Budur.

• yahu adam evinde benzin stokluyo Allah korusun bi kaza çıkacak bunu düşünmüyoda,gelmiş benzinin yapısı bozulurmu diye soruyo. . .
  • quote:

• Benzinciler genelde satmıyor az miktarda benzin veya mazot yasaklandı diye biliyorum açıktan satmak.
  • kışın ısıma için gaz yağı kullanan komşumuzun güneş görmeyen balkonunda böyle bir şey vardı.

https://www.labor.com.tr/modules/catalog/products/pr_01_10348_max.jpg?rev=1359749348
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: manda kasa

polietilen bidon daha dayanıklıkdır
    pet şişe daha dayanıksızdır.
    o yuzden kımyasallar polıetılen yanı PE altına bakarsanız gorursunuz.
    bulabılırsen coex en iyisi
    en ıdealı cam şişedir.

plastik işi yapıyorum benzın fırmlarına ara ara mal plastık şişe verıyorum...

Tamam hocam aradığım kişi sizsiniz benzini sırma marka pet su şişesi ile alıyorum dayanıklılığı önemli değil sonuçta eskidimi atıp yenisini kullanırım yakıtı çoğu zaman fazla bekletmiyorum en faz 1 hafta bazen sürmüyor bile bu durumda benzinin içinde bulunduğu şişe eriyip yada herhangi bir zarar vererek kendi kalitesine olumsuz etkide bulunmaz sanırım değil mi ?

Bir haftada birsey olmaz fakat gunes gormemesi daha saglikli
    Benzinin kalitesi gider mi bilmem uzun sure
    Herhalde bir ay da birsey olmaz fakat alti ay vs uzun sure icerisinde belki ozelligi gider ama ozellihginin gitmesinde plastik pet sisenin kusuru olmaz

• benzin bidonuna para veremem diyosan yağ tenekelerine koy ondan iyi .

PET ŞİŞEYE BENZİN ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cpt. MacMillan -- 2 Eylül 2014; 0:05:19 >
  • Mazot olsa neyse ama benzin çok tehlikelidir.Resimdeki şişe statik elektrik tehlikesi barındırıyor.Benzini sanayi standartlarını karşılayan yakıt bidonu veya aynı plastik malzeme olan motor yağı bidonu tarzında şişelerde saklayabilirsiniz.Benzin konusunda kötü tecrübesi olan birisi olarak statik elektrik tehlikesini gözönünde blulundurun.Benzini bidondan yakıt tankına boşaltırken de yine dikkatli olun.

• fi tarihinde amerikan otosunun bagajında sürekli benzin bulunduruyorduk. bidon bir şekilde deliniyordu. o zamanın bidonlarından mı benzinlerinden mi kaynaklı bilemiyorum.

PET ŞİŞEYE BENZİN ?
  • extrem_015 kullanıcısına yanıt
    motor yağı pet şişede bozuluyordu,benzinde bozulabilir ,metal olmalı bence

• Depodan mı çekiyorsun benzini . Benzinliklerde pet şişeye benzin almak için karakoldan yazı felan istiyorlar bunları nasıl hallediyorsun..

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: samsun__

Hiçbir zararı olmaz aldığınız benzin yeraltında plastik depolarda bekletiliyor .

Hocam boş beleş konuşmayıp mantıklı cevap yazdığınız için teşekkürler,bende zararı olmayacağını düşünüyorum.

quote:

Orijinalden alıntı: turgay0651

Konuyu okumadan başlığı okur okumaz tuvnera yazmıştır dedim ama onun değilmiş,ama burada:)

BU LÜZUMSUZ MESAJINDAN DOLAYI SENİ ESEFLE KINIYORUM SEN KİMSİN DE TUVNERAYI YADA BAŞKA BİRİNİ KÜÇÜK GÖRÜYORSUN TERBİYESİZLİK YAPMA KENDİ KÜÇÜKLÜĞÜNE BAK O SANA YETER.

AYRICA KONUDA YANLIŞ BİŞEY YOK GAYET MANTIKLI VE DÜZGÜN BİR KONU,FAKAT DÜZGÜN VE MANTIKLI OLMAYAN SENSİN Kİ BÖYLESİNE SEVİYESİZ İÇİ BOŞ APTAL LÜZUMSUZ BİR MESAJ ATMIŞSIN.BENDE BU APTAL MESAJI OKUR OKUMAZ,HATTA KULLANICI ADINI GÖRÜNCE KESİN BUNU YAZAN turgay0651 demiştim ve doğruymuş senmişsin.

Edit notu:Eskileri gezerken denk geldi seviyesiz mesaja kızıp konuyu hortlattım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi extrem_015 -- 10 Şubat 2015; 1:26:29 >

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.