Şimdi Ara

Peteklere reglaj ayarı.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
1
Favori
14.161
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhabalar, ustalardan yardım rica ediyorum. Reglaj işlemi yaparken peteklerdeki alt vanaları mı üst vanaları mı kısıp açacağız? Bir de hiç kullanılmayan odanın alt ve üst vanalarını kapatmanın bir sakıncası olur mu? Teşekkürler.

• erolalper E kullanıcısına yanıt
    Su çıkış (alt) vanalardan reglaj yapacaksınız, hiç kullanılmayan odaları tamamen kapatmak yerine alt ve üst vanalarını çeyrek tur açık bırakın.
  • Peki vanaların ikisininde altta olduğu peteklerde nasıl yapacağız bu ayarı ? Birde kombinin altında bulunan her petege giden suyun dagıtımının yapıldığı kısımdan yapsak bu ayarı ne değişir ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Destan70

Peki vanaların ikisininde altta olduğu peteklerde nasıl yapacağız bu ayarı ? Birde kombinin altında bulunan her petege giden suyun dagıtımının yapıldığı kısımdan yapsak bu ayarı ne değişir ?

tam ben de bunu sormayı düşünüyordum
  • quote:

Peki vanaların ikisininde altta olduğu peteklerde nasıl yapacağız bu ayarı ? Birde kombinin altında bulunan her petege giden suyun dagıtımının yapıldığı kısımdan yapsak bu ayarı ne değişir ?

Tüm peteklere aynı anda sıcak su dağıldığı için mobil sistemlerde reglaj gereksizdir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Zebza

quote:

Tüm peteklere aynı anda sıcak su dağıldığı için mobil sistemlerde reglaj gereksizdir.

yani iki vana da alttaysa reglaj gereksiz öyle mi
  • quote:

Orijinalden alıntı: odevinimo

quote:

quote:

Mobil sistem olursa gereksiz, yani tüm petekler kollektörden ayrı ayrı besleniyorsa.

Mobil Sistem:
     Peteklere reglaj ayarı.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Kombi ayarı
    2 yıl önce açıldı
    kombiye oda termostatı
    15 yıl önce açıldı
    Hava alma vanasız petek
    3 hafta önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: odevinimo

quote:

quote:

Mobil sistem olursa gereksiz, yani tüm petekler kollektörden ayrı ayrı besleniyorsa.

Mobil Sistem:
     Peteklere reglaj ayarı.

evet kombi altında bu sistem var ayrıca peteklerdede vanalar altta

• quote:

evet kombi altında bu sistem var ayrıca peteklerdede vanalar altta

Bu durumda reglaja gerek yok.
  • merhaba arkadaşlar;
    yukarda bır arkadasımız evınde mobıl sıstem oldugunu ve tum peteklerın vanalarının altta oldugunu soylemıs.
    benım evımde mobıl sıstem yok fakat tesısatcım benı cok fena keklemıs tum peteklerın vanalarını alttan gırıs alltan cıkıs yapmıs.
    evıme en uzak petek yatak odamda 60*130 bırde salonda 30*300 ve 90*110 luk petek var onları bıle alttan gırıs cıkıs yapmıs.
    3 tane sorum olucak.
    1-)bırıncısı bu peteklerımı capraz baglantıya cevırmek ıstıyorum fakat borularım sıva altı ve duvardan paralel cıkıyor alttan cıkma boru degıl.
    2-)tum vanaları klasık vana takmıs termostatık degıl bunlarıda degıstırmek ıstıyorum bu mumkunmudur.
    3-)mevcut halıyle peteklere reglaj ayarı dıye bır sey varmıs onu yapmak ıstıyorum fakat peteklerdekı vanaların hangısını kısıp kombıye yakınlıgına gore ceyrek tur yarım tur cevırcem bılemedım..kombım mutfakta balkonda kombının sag tarafında sırasıyla oturma odası sonra salon var.kombının sol tarafında ıse banyo,kucuk bır oda ve yatak odası var.reglajı yaparken sıcak su gırıs vanasınımı komple kapatıp bır tur acıcam yoksa soguk su donus vanasınımı kapatıp yavasca accam bılemedım.ayrıca hangısı sıcak su gırısı vanası hangısı soguk su donus nasıl ogrencem
    lutfen yardımlarınızı beklıyorum.

• Selamlar

Şu reglaj ayarlarına bir sardım işin içinden cıkamadım.…2 sorum olacak.
    1. Ben şu şekilde bir sistem uyguladım.
    Mutfak çeyrek tur açtım.
    Salon full açık ( zaman geçirilen oda)
    Koridor çevrekten biraz fazla.
    Küçük oda çeyrek
    Yatak odası full
    Banyo çeyrek tur.
    Yani peteklerin sıralamasına göre vana ayarı yapmadım. Bu şekilde tasarruf sağlarmıyım. ? Hepsinide üst vanadan yaptım.

2. Vana alt üst ?
    Vana ayarı için çok karışık bilgi var. Mantıken sıcak su üstten geliyor ordan ayarlamak gerekli değil mi ?

Bilgi verirmisiniz teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi osmandee -- 28 Aralık 2019; 1:4:10 >
  • osmandee O kullanıcısına yanıt
    Reglaj ayarından tasarruf sağlanabilmesi kombinin modeline göre değişir ama reglajdan sonra her petek tam ısınacağı için aynı derecede ayarlarsan tüketim artar. Çünkü peteklerin tamamı eşit ve altlarıda ısınır ve daha fazla yanması gerekir. Kombi modeline göre durkalklar azalacağı ve sık devreye girmeler azalacağı için kombi ilk ateşleme ve ateşleme sonrasındaki(kabin süpürmesi saçmalığı) ısı kayıpları azalır. Reglaj ayarı odaların kullanımına göre farklı derecelerde ısıtmaktan ziyade peteklerin büyüklük ve uzaklığına göre suyu eşit dağıtmatıp konforlu ısınmaktır.
    Vanayı tam kapat hepsini çeyrek tur aç. 1 metreden büyük petekleri yarım tura yakın aç. Çok büyük petek varsa ve uzaksa 1 tura yakın aç eğer büyük petek 2.veya 3. Petek ise yarım turda kalsın, eğer sınmazsa 10-20 derecelik açıda biraz daha açabilirsin. Bundediğim ayarlar hatası olmayan veya hatasız boru tesisatı içindir, tesisat hatalarından kaynaklı peteklerde az ısınmalar varsa evin peteklerinin ısınmasını tecrübe ederek vanalaarı biraz daha açıp kapatabilirsin

• quote:

Orijinalden alıntı: ebu abdillah

Reglaj ayarından tasarruf sağlanabilmesi kombinin modeline göre değişir ama reglajdan sonra her petek tam ısınacağı için aynı derecede ayarlarsan tüketim artar. Çünkü peteklerin tamamı eşit ve altlarıda ısınır ve daha fazla yanması gerekir. Kombi modeline göre durkalklar azalacağı ve sık devreye girmeler azalacağı için kombi ilk ateşleme ve ateşleme sonrasındaki(kabin süpürmesi saçmalığı) ısı kayıpları azalır. Reglaj ayarı odaların kullanımına göre farklı derecelerde ısıtmaktan ziyade peteklerin büyüklük ve uzaklığına göre suyu eşit dağıtmatıp konforlu ısınmaktır.
    Vanayı tam kapat hepsini çeyrek tur aç. 1 metreden büyük petekleri yarım tura yakın aç. Çok büyük petek varsa ve uzaksa 1 tura yakın aç eğer büyük petek 2.veya 3. Petek ise yarım turda kalsın, eğer sınmazsa 10-20 derecelik açıda biraz daha açabilirsin. Bundediğim ayarlar hatası olmayan veya hatasız boru tesisatı içindir, tesisat hatalarından kaynaklı peteklerde az ısınmalar varsa evin peteklerinin ısınmasını tecrübe ederek vanalaarı biraz daha açıp kapatabilirsin
    Hocam ayrıntılı anlatımınız icin tesekkurler. Kombinin pompasinin modulasyonlu olup olmamasi reglajdan elde edilecek faydaya etki eder mi? Şu nedenle soruyorum ; kombiye en yakinda bulunan petegi ceyrek yada yarim actigimda uzak petekler sanki daha az isiniyor ve dolayisi ile ortam sicakligi dusuyor gibi oluyor. Termometrede onemli bir fark olmasa da ceyrek yada yarim tur acip 1 2 saat bekleyince daha once odaya girerken yuzume carpan sicak olmuyor. Kombiye en yakin petegi 1.5 tur acarsam uzak odalarda tekrar yuzume sicak hava carpmaya basliyor. Reglaj ile ilgili degilse tamamen psikolojik diyecegim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Oldies but goldies -- 29 Aralık 2019; 4:35:44 >

•  Peteklere reglaj ayarı.

Anlatımınıza göre dönüş vanalarından tekrar ayar yaptım. Kombi ile ilk kışımız bu nedenle sorularım basit yada komik gelebilir şimdiden kusura bakmayınız. Amacım öncelikle tasarruf, sonrasında olabildiğince dengeli ısınmak.

Kombi ve petek yerleşimi üstteki biçimde. 1,2 ve 4 numaralı petekler kapalı. Vanaların hepsi toplamda 8.5 turda açılmakta. 3 numarayı çeyrek tur (45 derece) ,5 ve 7 numarayı ise yarım tur (90 derece) açtım. 8 nolu petek son oda olduğu ve havlupanı da banyo sık kullanıldığından ürperme olmaması için tam açık bıraktım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Oldies but goldies -- 29 Aralık 2019; 22:13:58 >

• Reglaj demek kombinin alt kismi veya kombinin isisinmamasiyla yapilan ayar değil mi.? Benm kombi daikin pompa hizi 50 de isinmiyoken hizi 65 cikartip isinmaya başlamiştim..

• SEHZADE63 S kullanıcısına yanıt
    Ben aynı kazan sıcaklığı ve ortam ısısında daha düşük tüketim olabilir mi diye reglaj ayarı ile ilgileniyorum açıkcası. Vanalar tamamen açıkken en uzak oda yine ısınıyor ama reglaj yapınca biraz daha iyi oldu. Tesisat 1 senelik belki ondan çok fark olmadan ısınıyor olabilir yada dirsek fazla olmadığı içindir. Benim kullandığım modelde pompa frekans kontrolü açıkken fabrika ayarında pompa gücü minimum %70, maksimum %99, bekleme %80 olarak ayarlı. Fabrika ayarlarında kullanıyorum.
  • Daha öncesnde merkezi kullaniyoduk ana hatti bulup ordan cektik 2 aydir kullaniyoruz tek sıkıntım yatak odasinin sanki isinmamasi penvere altinda oldugu için kayip oluyo düşüncesi var 2 hafta önce capraz baglanti yapinca % 40 isi farki hissetim ama yatak odasi isisindan memnun değilim ayrica pompa hizi fabrika hizi 50 zaten 65 cikardimda şu pompa hizini yükseltmek minimum seviye 65-70 olarak kullanmak zarari olurmu bilmiyom tek telaşim o inş sıkıntı yaşamam ama reglaj yerine sanirsam boşta olan petegi yatak odasina koyucam gibi yoksa ev isisi memnun etti beni

Modelden modele değişiklik olabilir ama 65-70 fark etmez diye düşünüyorum. %65 sorununuzu çözdüyse bence ellemeyin. Pencere altında olan peteğin arkasına izopan yada benzeri bir levha koyabilirsiniz. Büyük faydası olmasa bile zararı olmaz.
  • O var da borular balkondan üstten geciyo da balkon yan tarafi yatak odasi duvari kirip boşta duran petegi oraya koysam olurmu düşüncesi oluştu neyse bu yil böyle geçsin güzel bi yalitim yapicam

Merkezi sistemdeyken kullanma şansınız oldu mu? Merkezi sistemde bahsettiğiniz odanın ısısı nasıldı acaba? Belki oraya giden hat ile ilgili bir sıkıntı vardır. Tabii ki yalıtım çok iyi bir seçenek. Yalıtımı olanların tüketimlerine bakıyorum daire konumu da avantajlı olursa m2 başına 1.25-1.35 m3 aylık yakanlar var. Rüya gibi
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.