Şimdi Ara

PETLAS Dedik Yerli Malı Dedik Ama? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
88
Cevap
1
Favori
10.520
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: cihanair

quote:

Orijinalden alıntı: +24edition

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Kafkasdans

Bende Petlas Kullanıcısıydım vede yerli mallı bizim malımız dedik ama bu fiyatlar ne kardeşim yaaaaa,belki petlasın satış sorumluları okurda nedenini çözer.
    örnek:
    Petlas175 65 14 : 95 TL iken
    Goodyear Dragrip 175 65 14. 107,50 TL fark 12,50TL,tabiki dragrip alıcam
    AVCUNU YALARSIN PETLASSSS

goodyear çokmu iyi allah aşkına

ben tövbe ettim

175/65/14 petlas pt 515 aldım 100 liraya h serisi çok memnunum

Petlas'tan iyidir..

ticari lastiği berbat 5 para etmez

250 Cgi Coupe'da gayet basarili.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: Scorp3867

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Scorp3867

1) PETLAS ın bahsettiğiniz serisinin bahsettiğiniz goodyeardan daha kötü olduğuna dair elinizde bir test sonucu, bilimsel bir veri var mı?
    2) Ayrıca %13 fiyat farkı var 2 ürün arasında. Ne olacaktı petlas türk malı diye bedavaya mı vereceklerdi?
    Yerli malını biz ürettiğimiz için değil de çok daha ucuza ürün alabilmek için isteyen kesim çoğunluk malesef. İyi ki yerli otomobil üretilmiyor diyorum bu mantığı gördükçe, 3-5 samimi insan dışında kimse almaz yazık olur yatırımlara.

Ben fiyat farkini tartisiyorum.iyisini kotusunu baska yerde konu acariz veya azarlar.

Ben de onu diyorum işte.
    Petlas malzeme kalitesi olarak goodyear ın bu serilerinden aşağı diyemeyeceğimiz bir noktada iken, kendisine hiçbir vergi avantajı sağlanmamış olmasına rağmen %13 ucuza mal satıyor. Sonuçta hem yerli hem kaliteli hem daha ucuz. 50 TL mi olmalı illa tercih sebebi olması için?
    Sırf hem aynı kalite hem de yerli olduğu için bile, -aynı fiyat dahi olsa- yerliyi tercih etmemiz gerekmez mi?

En az 30 tl olmasi lazim.2sene once oyleydi suan abartmislar

• petlas da ölüyodu sana lastik satıcam diye

tavşan dağa küsmüş dağın haberi olmamış
  • Petlas eğer lastik piyasasında yer sahibi olmak istiyorsa uluslar arası firmalara gönderecek lastiği test edilecek. Yerli malı diye ne halde olduğu belirsiz 4 tekere balıklama güvenmemek de lazım. Ben alır mıyım derseniz alırım çünkü sakin kullanan ve yılda 10-15bin km anca yapan biriyim. Yeni lastik değiştirdim ve tercihim ADAC test birincisi Continental Premium Contact 5 oldu. Kampanyalı fiyatıyla petlastan bile ucuza geldi. Kafam şimdi rahat. Eğer petlas olsaydı içimde hep bir şüphe olurdu.

Geely Emgrandı nası yolladı ncapa 4 yıldız aldı ve iyi kötü kaymağını yedi petlas da lastikleri en kötü ADACa yollamalı. Lafla sözle biz ne dersek diyelim havada kalacak. Bilimsel, bağımsız test şart.
  • Onemlİ olan kalite, eger petlas kaliteliyse neden pahali satilmasin ki Turk mali diye digerlerinin yarisi mi olacakti cok sacma bir baslik ve konu petlas asti kendini eski petlas degil, artik kaliteli nereden biliyorsun derseniz bir gun jar yagdi yoldaydim mecbur kar lastigi almam lazimdi ve o an ici starmax denk geldi (starmax petlasin baska markasidir) aldim ve inanilmaz memnun kaldim ve yeni aracimada ayni marka kis lastigi alacagim inanilmaz yumusak ve konforlu bir kis lastigiydi, sozun ozu kalite ucuza satilamaz,

(telefondan yazdim imla icin ozur dilerim)

• quote:

Orijinalden alıntı: RaptorFX

Petlas eğer lastik piyasasında yer sahibi olmak istiyorsa uluslar arası firmalara gönderecek lastiği test edilecek. Yerli malı diye ne halde olduğu belirsiz 4 tekere balıklama güvenmemek de lazım. Ben alır mıyım derseniz alırım çünkü sakin kullanan ve yılda 10-15bin km anca yapan biriyim. Yeni lastik değiştirdim ve tercihim ADAC test birincisi Continental Premium Contact 5 oldu. Kampanyalı fiyatıyla petlastan bile ucuza geldi. Kafam şimdi rahat. Eğer petlas olsaydı içimde hep bir şüphe olurdu.

Geely Emgrandı nası yolladı ncapa 4 yıldız aldı ve iyi kötü kaymağını yedi petlas da lastikleri en kötü ADACa yollamalı. Lafla sözle biz ne dersek diyelim havada kalacak. Bilimsel, bağımsız test şart.

http://www.starmaxx.com.tr/page.php?ID=318 burdan bakabilirsiniz

http://www.bratzuricambi.com/public/docs/Articolo_Starmaxx_Auto_Tecnica.pdf

• quote:

Orijinalden alıntı: fortune1905

Teşekkür ederim şimdi bakıyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: kayhan1923

bunlar hep yanlış vergilendirmeden kaynaklanıyor,yerli üreticinin ithal mala karşı rekabet gücünü kırmak için daha fazla katma değer vergisi ödetiliyor.Üretim maliyetleri şişiriliyor...Sonuna kadar yerli üretimi destekliyorum

Aynı kategorideki yabancı malla yerli üretim maldan satışta alınan vergi gümrük birliği yasasınca denktir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Allons-y -- 5 Eylül 2012; 22:08:37 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Allons-y

quote:

bunlar hep yanlış vergilendirmeden kaynaklanıyor,yerli üreticinin ithal mala karşı rekabet gücünü kırmak için daha fazla katma değer vergisi ödetiliyor.Üretim maliyetleri şişiriliyor...Sonuna kadar yerli üretimi destekliyorum

Aynı kategorideki yabancı malla yerli üretim maldan satışta alınan vergi gümrük birliği yasasınca denktir.

evet satışta alınan vergi denk ancak üretim sürecini düşünürseniz Hammaddenin imali veya ithalatı süresi katma değeri,ara malların üretim sürecinde masraflar (işçiliğin pahalı olması,Petrol ve türevlerinin pahalı olması,Ulaşım vs.) yaniii yerli üretici 3-0 maça yenik başlıyor.İthal ürün Endonezyada,Çinde Ucuza Üretilip Türkiye'ye Sembolik Gümrük vergileriyle giriyor
    Sadece işi şöyle özetleyeyim:BU GÜN YERLİ ARABA YAPACAK OLSAK,İTHALİNDEN DAHA PAHALI OLUR..Güzel bir örnek oldu

• Konunun amacını hiç anlamadım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: jovanovic

Konunun amacını hiç anlamadım.

Konu benim icin su duragiripte kullandim petlasda ikisene once petlas bayagi uygundu onu kullandim simdi fiyati ucurmus o zaman iyi ucuslar tabiki dragirp.

• quote:

Orijinalden alıntı: RaptorFX

quote:

Orijinalden alıntı: fortune1905

Teşekkür ederim şimdi bakıyorum.

rica ederim . paylaşmak güzeldir

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Allons-y

quote:

evet satışta alınan vergi denk ancak üretim sürecini düşünürseniz Hammaddenin imali veya ithalatı süresi katma değeri,ara malların üretim sürecinde masraflar (işçiliğin pahalı olması,Petrol ve türevlerinin pahalı olması,Ulaşım vs.) yaniii yerli üretici 3-0 maça yenik başlıyor.İthal ürün Endonezyada,Çinde Ucuza Üretilip Türkiye'ye Sembolik Gümrük vergileriyle giriyor
    Sadece işi şöyle özetleyeyim:BU GÜN YERLİ ARABA YAPACAK OLSAK,İTHALİNDEN DAHA PAHALI OLUR..Güzel bir örnek oldu

Hammedinin ithali ve imalatı ülkemizde üretim yapan diğer araç üreticileri bakımındanda aynı şekilde işliyor. Hatta bazı parçalar üretilerek geldiği için dahada pahalı oluyorlar. Yani şu an araç üretsek avrupa ve amerika kıtasına kıyasla daha düşük işçilik ücretlerimizle ürettiğimiz araçların maliyeti (üretim bandını kurma maliyetlerini çıkarırsak bunlar yatırım maliyetilidir tek seferliktir) almanyada fransada üretilen araçlardan düşük (taşıma maliyetimizde yok) çinde üretilen düşük ve orta kalitedeki araçlardan bir miktar pahalı olacaktır (çindeki işçilik ücreti düşüklüğü ve genel hammadde ucuzluğu)

Kısaca yerli aracın üretilmeme nedeni ithalinden pahalıya gelecek olması değildir.

• Ultragrip akar

• quote:

Dün akşam üzeri PT515 205/55/16 91H modelini(91 V de vardı ama yumuşak olsun diye H aldım) 150 liradan alıp taktırdım.Ben taktırırken yanda adamın biri Opelin Vivaro muydu neydi minibüs tarzlı aracına Petlas lastik taktırdı ve muhabbet ederken her marka lastik neredeyse kullandım Petlas çok iyi ve artık sürekli bunu kullanıyorum dedi.5 para etmese illallah ederdi araç sahibi sanırım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: lord66

quote:

Dün akşam üzeri PT515 205/55/16 91H modelini(91 V de vardı ama yumuşak olsun diye H aldım) 150 liradan alıp taktırdım.Ben taktırırken yanda adamın biri Opelin Vivaro muydu neydi minibüs tarzlı aracına Petlas lastik taktırdı ve muhabbet ederken her marka lastik neredeyse kullandım Petlas çok iyi ve artık sürekli bunu kullanıyorum dedi.5 para etmese illallah ederdi araç sahibi sanırım.

Ticari araclarda bizde petlas kullaniyoruz

Bu sefer mecbur michelin aldim arada 50 tl fark vardi acik konusalim simdi

50.00 tl icin petlas almam ben biri 250.00 tl idi michelin 300.00 michelin aldim

• quote:

Orijinalden alıntı: +24edition

quote:

ticari lastiğ berbat 5 para etmez

E 250 Cgi Coupe'da gayet basarili.
    Ticari lastikten bahsetmiş ?
  • Onemlİ olan kalite, eger petlas kaliteliyse neden pahali satilmasin ki Turk mali diye digerlerinin yarisi mi olacakti cok sacma bir baslik ve konu petlas asti kendini eski petlas degil, artik kaliteli nereden biliyorsun derseniz bir gun jar yagdi yoldaydim mecbur kar lastigi almam lazimdi ve o an ici starmax denk geldi (starmax petlasin baska markasidir) aldim ve inanilmaz memnun kaldim ve yeni aracimada ayni marka kis lastigi alacagim inanilmaz yumusak ve konforlu bir kis lastigiydi, sozun ozu kalite ucuza satilamaz,

(telefondan yazdim imla icin ozur dilerim)

• quote:

quote:

Bende Petlas Kullanıcısıydım vede yerli mallı bizim malımız dedik ama bu fiyatlar ne kardeşim yaaaaa,belki petlasın satış sorumluları okurda nedenini çözer.
    örnek:
    Petlas175 65 14 : 95 TL iken
    Goodyear Dragrip 175 65 14. 107,50 TL fark 12,50TL,tabiki dragrip alıcam
    AVCUNU YALARSIN PETLASSSS

goodyear çokmu iyi allah aşkına

ben tövbe ettim

175/65/14 petlas pt 515 aldım 100 liraya h serisi çok memnunum

petlas pt515 100 Tl. buldum yarın gidip inceleyeceğim

• Ford Transitte 2 senedir Petlas kullanıyorum.Şu ana kadar hiç bir şikayetim olmadı.Frenleme,yol tutuş gayet iyi.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.