Şimdi Ara

PETLAS Dedik Yerli Malı Dedik Ama? (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
88
Cevap
1
Favori
10.526
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Scorp3867

1) PETLAS ın bahsettiğiniz serisinin bahsettiğiniz goodyeardan daha kötü olduğuna dair elinizde bir test sonucu, bilimsel bir veri var mı?
    2) Ayrıca %13 fiyat farkı var 2 ürün arasında. Ne olacaktı petlas türk malı diye bedavaya mı vereceklerdi?
    Yerli malını biz ürettiğimiz için değil de çok daha ucuza ürün alabilmek için isteyen kesim çoğunluk malesef. İyi ki yerli otomobil üretilmiyor diyorum bu mantığı gördükçe, 3-5 samimi insan dışında kimse almaz yazık olur yatırımlara.

katılıyorum, gelişmekte olan bir ülke olarak kalıcaz...
  • Petlas '' Yolda kalmanın Tek Yolu ''
  • petlas goodyeardan daha iyi bir lastik.......

gerçekçi verilerle konuşalım...

gerekçe 1: italyada test edilmiş ve daha iyi olduğu ispatlanmış......
    gerekçe 2.... petlas yada starmaxx ı adac a sokmuyorlarsa o adac a nekadar güvenebilirsiniz ????? yani: adac amaclıdır abd malları lastikler tartışılıyor bu sitelerde millette sanki o a-lastikler en iiyi siymiş gibi kabul ediyor

satarmax a daha kötü diyenlerin gerekçeleri nelerdir ??? cevap ? yookkkk...
  • quote:

Orijinalden alıntı: mrtxpp

petlas goodyeardan daha iyi bir lastik.......

gerçekçi verilerle konuşalım...

gerekçe 1: italyada test edilmiş ve daha iyi olduğu ispatlanmış......
    gerekçe 2.... petlas yada starmaxx ı adac a sokmuyorlarsa o adac a nekadar güvenebilirsiniz ????? yani: adac amaclıdır abd malları lastikler tartışılıyor bu sitelerde millette sanki o a-lastikler en iiyi siymiş gibi kabul ediyor

satarmax a daha kötü diyenlerin gerekçeleri nelerdir ??? cevap ? yookkkk...

Bu forumda her Türk mali elestirilir, yerin dibine sokulur. Nedir sebebi? Sade ve sadece Turk mali olmasidir. Lutfen alisiniz bunlara.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: Scorp3867

1) PETLAS ın bahsettiğiniz serisinin bahsettiğiniz goodyeardan daha kötü olduğuna dair elinizde bir test sonucu, bilimsel bir veri var mı?
    2) Ayrıca %13 fiyat farkı var 2 ürün arasında. Ne olacaktı petlas türk malı diye bedavaya mı vereceklerdi?
    Yerli malını biz ürettiğimiz için değil de çok daha ucuza ürün alabilmek için isteyen kesim çoğunluk malesef. İyi ki yerli otomobil üretilmiyor diyorum bu mantığı gördükçe, 3-5 samimi insan dışında kimse almaz yazık olur yatırımlara.

kesinlikle katılıyorum.

İlkokulda yerlimalı haftasında coco cola getiren zihniyetin, yaşı ilerlemiş durumları gibi göründü gözüme birden.

Maalesef millet olarak birbirimize güvenimiz hiç kalmadı. Türk malı mı, kesin biryerden çalıyordur, kesin bir çakallık yapmıştır, şeklinde şüpheci yaklaşım hat safhada. Öncelikle bunun kırılması gerekiyor. Devletin teşviği de şart..

• aynı kalitede olsalar, fiyat aynı olsun, ben yine yerli malını seçerim.
    aynı kalitede olsalar, petlas biraz daha fazla olsa bile ben yine yerli malını seçerim.
    arada çok kalite farkı varsa, yerli malı ucuzsa ben yine yerli malını seçerim.
    elimden geldiğince yerli malı almaya çalışırım.
    ama kalite farkı çok fazla, fiyat farkı yoksa, bu durumda yabancı ürünü tercih ederim.
    yerli malı yurdun malı zihniyeti ile büyüdüm ama,
    şahsi çkarlarımıda gözönünde bulundururum elbet.
    yerli malı kullanmakla, şahsi çıkarlarım arasındaki dengeyi kurmaya çalışırım.
    fakat yine de;
    "--yerli malı yurdun mal, herkes onu kullanmalı."
    :)
  • Petlas kesinlikle kötü bir lastik değil. Önyargılardan kurutlmak lazım.
  • Lastik dedin mi, Dunlop derim ve çekilirim..
  • quote:

Orijinalden alıntı: onder46

Lastik dedin mi, Dunlop derim ve çekilirim..

Q5'de kullandim hic memnun kalmadim

Michelin diyorum cok ucuk fiyat varsa petlas alinir sonra

• bu konuda kesin tartışma cıkar her petlas konusunda çıkıyor nedense ilgiyle takip ediyorum petlasın konularını çok eğlenceli oluyor :)) gözlemlediğim kadarıyla petlası kullanıp memnun kalmayan arkadaşlar ile petlasla herhalde ortaklığı olan arkadaslar arasında tartısma cıkıyor şimdi benim bu iletiyede birşey söyleyen olur esprisine yazıyorum arkadaslar belirteyim :)
  • petlasa kotu diyenlere sadece guluyorum acikcasi. petlas hem yerli uretim hem de biz aldikca kendini gelistiricek bir urun. o yuzden malimiza sahip cikalimki ileride lastik alirken hem kaliteli hem yine bu fiyatlara alalim. buradan gelen sermaye baska uretimlere gidecek vs. bir suru sey yani.
    o yuzden gelecek icin petlas

• Suç petlas'da. En dandik kalitede lastik yapıp 40 tlden piyasaya sürecekti. Yok satacaktı. Bizim türk milletine bu layık bundan anlarlar ancak. Niye kaliteli yapıp pahalı satarsın ki.
  • En iyi lastik Faber-Castell

• Çocukluğumdan beri alırım , hatta hep gudyer derdim . Goodyear tek kelimeyle muhteşemdir , kolay kolay yıpranmaz . Milliyetçi oluruz derken , keseye zarar vermenin bi anlamı yok .
  • quote:

Orijinalden alıntı: Thomassee

En iyi lastik Faber-Castell

Rotringi tek geçerim .
  • Petlas, kumho, hankook gibi markaların satılması için,
    pahalı markalara göre 4 lastikte 1 lastik bedavaya gelmeli.
    3 michelin 600 TL ise,
    4 petlasta 600 TL olmalı
  • quote:

Orijinalden alıntı: olorinthewhite

Petlas, kumho, hankook gibi markaların satılması için,
    pahalı markalara göre 4 lastikte 1 lastik bedavaya gelmeli.
    3 michelin 600 TL ise,
    4 petlasta 600 TL olmalı

Dediğiniz durum Petlas'ta zaten mevcut. 14" lastiklerde fiyatlar yakın ancak 15" ve 16" lastiklerde 3/4 oranı var. Hele 17" ebatta 2/4 oluyor.

Misal 17" kış lastiğinde Michelin, Conti, vs 400 TL.den ucuza yoktu, Petlas'ı 225 TL.den taktırdım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: oflazca
    Dediğiniz durum Petlas'ta zaten mevcut. 14" lastiklerde fiyatlar yakın ancak 15" ve 16" lastiklerde 3/4 oranı var. Hele 17" ebatta 2/4 oluyor.

Misal 17" kış lastiğinde Michelin, Conti, vs 400 TL.den ucuza yoktu, Petlas'ı 225 TL.den taktırdım.

Doğrudur hocam. Açıkcası petlas bayii'ne gidip fiyat almadım.
    İyi günlerde kullanın lastiklerinizi...
  • 10 yıldır yaz lastiği miçhelin kullandık 3 aracımıza
    en az 30 lastik aldım... farklı ebatlarda....

sonuç:: çooook yumuşak bu nedenle yüksek hızlarda yolda geziniyor. virajlardada kayıyor...... ama çok sessiz
    az aşınıyor ama aşınmadan önce ya yanaklar çatlıyor yada balon yapıyor...

.genel degerlendirme:: AB de üretilen lastikler arasında ( böyle dememim sebebi ADAC pazarlama stratejili bir kurum gibi davranarak sadece testlere AB de üretilmiş lastikleri koymakta ) yol tutuşta sonderece başarısız bir lastik... az aşınması da adac ca tesçilli .. ama aşınmadan önce balon yapıyor yada yada yanakları çatlıyor. yani istediğimiz yüksek km düşük maliyet oranını sağlamıyor...

...
  • quote:

Orijinalden alıntı: oonur33

bu konuda kesin tartışma cıkar her petlas konusunda çıkıyor nedense ilgiyle takip ediyorum petlasın konularını çok eğlenceli oluyor :)) gözlemlediğim kadarıyla petlası kullanıp memnun kalmayan arkadaşlar ile petlasla herhalde ortaklığı olan arkadaslar arasında tartısma cıkıyor şimdi benim bu iletiyede birşey söyleyen olur esprisine yazıyorum arkadaslar belirteyim :)

başka markaları satan bir lastik satıcısı olarak petlas ile ilgili her konuya girip "petlas kullananlar eleştiriye açık değil", "petlas kullanannlar babasının malı gibi savunuyor" veya "petlasla ortaklığı olanlar savunuyor" gibi ifadelerde bulunup kaçıyorsunuz. sonra da cevap gelince işi geyiğe vuruyorsunuz. petlasın ürünlerini düşük fiyattan satması sizin kar marjını düşürdü heralde.

önemli not: snowmaster w651 var. dün de tecrübe ettim, ıslakla kuru arasındaki yolda, yeni ıslanmış yolda veya kurumak üzere olan yolda kayma eğilimi gösteriyor.önceki lastiğim michelinde onda da oluyordu ama araç hafifti.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.