4 lastiğimde michelindi 1 tanesi baloncuk attı hatayda gezmediğim lastikçi kalmadı ebatını hatırlamıyorum ama goodyearda vardı 4 tane alacaksan vereyim takımı bozamam dedi sanki lastikçi değil adam beni iyice keriz belledi. sen tak sonra sipariş ver gelir 3-5 güne sanki her gün o ebatta lastik mi satıyorsun. Daha sonraki gittiğim yerlerde yoktu michelin 3 günde getiririz dedi ancak arabayı 3 gün kullanmadan duramam kullanırsamda patlar diye lassada buldum ve taktırdım. 2 yılda garanti belgesi verdi hataydaki çukurlarla 2 yıl dayanmayacağını düşünüyorum lastiklerin o yüzden lassaya devam etmeyi düşünüyorum.(ancak Michelinde getirtirse o lastikleri eğer önden 1 tane patlarsa yine michelin almak durumunda kalırım deseni aynı olması için) Petlasa karşı ise bir önyargım var, o kadar lastikçi yan yanaydı petlas yoktu. Olsada almazdım zaten. Petlasa güvenmiyorum sebebi ise Türk markası olması. Niye derseniz bütün Türklerin hedefi az çalışıp çok para kazanmaktır. Çoğu kalitesiz malzeme kullanır ve ya kullandığı malzemeden çalar.Petlas'ta bu olmayabilir ama bir kere önyargım var. Ayrıca inanıyorumki petlas daha çok tutuldukça fiyatlarını daha çok arttıracak piyasa girerken bilerek düşük tuttuki millet alsın piyasaya bu fiyatlarla girse çoktan batmıştı.
Petlas iyidir yağmurda kuruda heryerde iyidir Fiyatına göre çok iyi lastiktir.
quote:
Orijinalden alıntı: noktanınsâbiti
quote:
Orijinalden alıntı: oonur33
bu konuda kesin tartışma cıkar her petlas konusunda çıkıyor nedense ilgiyle takip ediyorum petlasın konularını çok eğlenceli oluyor :)) gözlemlediğim kadarıyla petlası kullanıp memnun kalmayan arkadaşlar ile petlasla herhalde ortaklığı olan arkadaslar arasında tartısma cıkıyor şimdi benim bu iletiyede birşey söyleyen olur esprisine yazıyorum arkadaslar belirteyim :)
başka markaları satan bir lastik satıcısı olarak petlas ile ilgili her konuya girip "petlas kullananlar eleştiriye açık değil", "petlas kullanannlar babasının malı gibi savunuyor" veya "petlasla ortaklığı olanlar savunuyor" gibi ifadelerde bulunup kaçıyorsunuz. sonra da cevap gelince işi geyiğe vuruyorsunuz. petlasın ürünlerini düşük fiyattan satması sizin kar marjını düşürdü heralde.
önemli not: snowmaster w651 var. dün de tecrübe ettim, ıslakla kuru arasındaki yolda, yeni ıslanmış yolda veya kurumak üzere olan yolda kayma eğilimi gösteriyor.önceki lastiğim michelinde onda da oluyordu ama araç hafifti.
yoo petlasda var hangi ebat hangi deseni lazımsa söyleyin yeter stoklarımızda yaklaşık bugun itibariyle 40 takım çok giden ölçülerde petlas mevcut kar marjımızı niye düşürsün ki petlas malını bedavada verse piyasanın ufak bir pazar payına sahip ayrıca satıp satmama mevzusu değil petlas konularını baştan aşağı okursanız en çok tartışmanın çıktığı milletin en anlaşamadığı konudur bir başka markada bu kadar tartışma çıkmıyor mevzu bu yoksa petlas satıyorum , satmıyor değilim petlası kötülemiyorum sadece şahsen kendi aracımda kullanmam tercih etmem zevk meselesi diyelim satarkende özellikle müşteriye belirtiyorum işin bu kısımı tartışmaya açıktır ben tartışma için yazmamıştım bu iletiyi eger yanlış anlasılıyor ise özür dilerim
quote:
quote:
Orijinalden alıntı: noktanınsâbiti
quote:
bu konuda kesin tartışma cıkar her petlas konusunda çıkıyor nedense ilgiyle takip ediyorum petlasın konularını çok eğlenceli oluyor :)) gözlemlediğim kadarıyla petlası kullanıp memnun kalmayan arkadaşlar ile petlasla herhalde ortaklığı olan arkadaslar arasında tartısma cıkıyor şimdi benim bu iletiyede birşey söyleyen olur esprisine yazıyorum arkadaslar belirteyim :)
başka markaları satan bir lastik satıcısı olarak petlas ile ilgili her konuya girip "petlas kullananlar eleştiriye açık değil", "petlas kullanannlar babasının malı gibi savunuyor" veya "petlasla ortaklığı olanlar savunuyor" gibi ifadelerde bulunup kaçıyorsunuz. sonra da cevap gelince işi geyiğe vuruyorsunuz. petlasın ürünlerini düşük fiyattan satması sizin kar marjını düşürdü heralde.
önemli not: snowmaster w651 var. dün de tecrübe ettim, ıslakla kuru arasındaki yolda, yeni ıslanmış yolda veya kurumak üzere olan yolda kayma eğilimi gösteriyor.önceki lastiğim michelinde onda da oluyordu ama araç hafifti.
yoo petlasda var hangi ebat hangi deseni lazımsa söyleyin yeter stoklarımızda yaklaşık bugun itibariyle 40 takım çok giden ölçülerde petlas mevcut kar marjımızı niye düşürsün ki petlas malını bedavada verse piyasanın ufak bir pazar payına sahip ayrıca satıp satmama mevzusu değil petlas konularını baştan aşağı okursanız en çok tartışmanın çıktığı milletin en anlaşamadığı konudur bir başka markada bu kadar tartışma çıkmıyor mevzu bu yoksa petlas satıyorum , satmıyor değilim petlası kötülemiyorum sadece şahsen kendi aracımda kullanmam tercih etmem zevk meselesi diyelim satarkende özellikle müşteriye belirtiyorum işin bu kısımı tartışmaya açıktır ben tartışma için yazmamıştım bu iletiyi eger yanlış anlasılıyor ise özür dilerim
petlas ile ilgili 1-2 konuya da benzer mesajlar yazmıştınız. orada size cevap vermiştim, "1-2 kişi dışında kimse ölümüne savunmuyor ama hiç kullanmayanlar çamur atıyor." diye.
ne hikmetse ona cevap vermeyip ilk petlas konusuna benzer mesaj atmışsınız. niyetinizi merak ediyorum. her seferinde şansımı deneyeyim tutarsa tutar tutmazsa kaçarım mıdır?
quote:
Orijinalden alıntı: Scorp3867
1) PETLAS ın bahsettiğiniz serisinin bahsettiğiniz goodyeardan daha kötü olduğuna dair elinizde bir test sonucu, bilimsel bir veri var mı? 2) Ayrıca %13 fiyat farkı var 2 ürün arasında. Ne olacaktı petlas türk malı diye bedavaya mı vereceklerdi? Yerli malını biz ürettiğimiz için değil de çok daha ucuza ürün alabilmek için isteyen kesim çoğunluk malesef. İyi ki yerli otomobil üretilmiyor diyorum bu mantığı gördükçe, 3-5 samimi insan dışında kimse almaz yazık olur yatırımlara.
pahalı olacaksa yerli otoyu, yerli lastiği üretmenin ne anlamı var ki? misal 120.000tl ye ürettiğimiz sözde rakiplerinden 5 yıl ötede olan corolla kasa elektrikli otomobil. neden alalım ki? 120 bin tl vermemiz için bi neden var mı? biri kazanacak, kendini geliştirecek diye yerli 120.000 tl ye yerli oto mu alıcam. kimse parasını sokakta bulmuyor yerli diye daha kötüsüne razı olamanın anlamı yok kimse kusura bakmasın. bir arabadan 120.000 tl isteniyorsa adam gibi yapacaklar parasının hakkını verecek.
konu türk malı olunca bu aklıma gelir. sene 1998-1999 yılları cep telefonlarının yeni yeni palazlandığı yıllar. o zaman cep fiyatları el yakıyor. en kötü cep telefon bin ikibin dolarlarla fiyatlarla satılıyordu.
o zamanlar aselsan 1919 modelini çıkardı. nokia 5110 görüntüsünde ona benzeyen bir yapıda idi.
raks da kendi markası ile telefon çıkardı. ikiside yerli üretimdi.(% kaçı yerli idi tam bilmiyorum ama adı sanı yerli idi)
bu telefonları biz almadık gittik öbür cafcaflı telefonlardan aldık halk olarak. onlarda her kurum gibi üretimi durdurmak zorunda kaldılar. buradan pay biçilsin.
Petlas eski Petlas değil. Kalite anlamında oldukça yol katettiklerini düşünüyorum.
Petlas ucuzsa " Ülkemizin malı, onu kullanmalıyız cart curtt"
kuru kuruya bir lastiği kötülemenin anlamı yok... bir arkadaşım 3- 4 ay önce taktırmış memnun olduğunu söyledi...kötüleyenler neye göre kötülüyor... yerli malı eskiden kötü oluyordu ve bu durum günümüzde değişti çin üretiminden çok daha kalitelidir made in turkey olan şeyler... ama hala eski algı değişmedi yerliyse kötü algısı... oysa türkiye değişti..
değişimi farkedin...
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme