Şimdi Ara

Petrol Ofisi DEXOS 2 -motor yagi

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
56
Cevap
0
Favori
19.673
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Bildiginiz gibi OPEL araclarimizda DEXOS 2 standardinda yaglar kullaniliyor. Bu yaglari ise Turkiyede sadece PETROL OFISI Uretiyor. Ancak bu yaglarin bayilerden temini gayet zor cunku normallerine gore 10-15 tl pahali olmasi sebebiyle herkes normal 5 30(uzerine ford araclar icin uyumludur) yazanlara yoneliyor (Bir de RN 5 30 var o Renault lar icin uretilen 5 30). Isin kotu yani bayiler de bu opelin onerdigi demiyor rafina koymuyor. Ancak ve ancak distributorlerden siparis verirseniz 4 tane 4ltlik koli veya varil (175kg) alabiliyorsunuz.

Ben bu yagi distributorden alabiliyorum ancak tek seferde 4 tane olunca 60tl x 4=240 tl ediyor ki bu da bana fazla geliyor. Ayrica 3 tane fazladan bir isime yaramiyor. Ben onlari bitirene kadar arabayi satarim.

Aranizda ozellikle ANKARAda ikamet edip PO Maxima GA 5-30 (DEXOS 2) kullanmak isteyenler olursa bir koliyi alip beraber paylasiriz. Teminini bizim kendi isyerimiz uzerinden yapacagim. biz sasmazda yedek parca isi ile ugrasiyoruz. Sehir dışından arayan arkadaşlara da kargoyu kendileri ödemeleri koşulu ile gönderebilirim. Zira ben de bu işten para kazanmıyorum. Maksat hem sizin hem benim işim görülsün.

Aklinizda fiyat ile ilgili bir sikinti olmasin. Size soyle ornek vereyim Petrol Ofisi benzin istasyonunda 107 TL ye satilan normal 5-30(ford icin olan) yagi biz 45-50 tl gibi bir seye alabiliyoruz. Isterseniz siz de bir fiyat arastimasi yapabilirsiniz. Yagin linkini de atiyorum

http://www.poas.com.tr/default.aspx?pg=587

Ben yagi henuz almadim, 3 kisi bulursam OK diyen alicam....bulamazsam gidip pasa pasa OPEL servisinden alicam. Opel servisinde de 3 haneli bir fiyata sattıklarını duymuştum. Şimdi emin değilim fiyattan, zikretmeyeyim....

Saygılar

Not: Ankaradaki opel servislerini aradım (yetkili), litresine 30 tl dediler bu da 30 x 4 = 120 eder. Bazıları ise ne yazık ki dexos 2 standartlarını karşılamayan yağları araçlara koyuyorlar. Şeytan diyo ara GM i şikayet et.....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ppzrg -- 18 Nisan 2011; 11:32:55 >

• Bir yandan muhtemel alıcıları beklerken diğer yandan eğer kimse çıkmazsa diye perakendecileri de arıyorum. Ama insanlara bu yağı anlatırken göbeğim çatlıyor, sonra bir de yok elimizde diyorlar ölüyorum....

Neyse bugün bir yeri aradım, kendileri aynı zamanda PO distribütörlerinden ve bir tane olarak da verebileceklerini söylediler. Son bıraktıları rakam ise 4 lt için 90 lira idi...... Duyurulur. Beni bundan almaya mecbur etmeyin :s
  • Arkadaşlar kimse çıkmadı ama ben yine de distribütöre siparişimi verdim. Petrol Ofisinden 4 tane 5-30 4 litrelik aliyorum (Maxima GA 5-30 Dexos 2). 1 tanesini kullanicam. Eger isterseniz benim elimde 3 tane ekstradan olucak. Haberiniz olsun. Alacağınız zaman bana haber verin, distribütörün o zamanki toptan fiyatından veririm size. Yani aldığım fiyata...
    Saygılar
  • Opel araçlara için illa GM dexos 2 yağ kullanmak zorunda değilsiniz.Ben tam sentetik Mobil 1 kullanıyorum Super Syn 0-40 gayet memnunum.Fiyatı 90 Tl civarında.İlk başta pahalı gelebilir ama yağ değişim periyodu oldukça fazla ve 15.000 km de bir bu yağı değiştirmem.En az 30.000 km kullanırım
  • walla kitapçığında yazan bu
    Yoksa ben de mobil 1 veya Castrolden yanayım :)
    quote:

Orijinalden alıntı: taner11

Opel araçlara için illa GM dexos 2 yağ kullanmak zorunda değilsiniz.Ben tam sentetik Mobil 1 kullanıyorum Super Syn 0-40 gayet memnunum.Fiyatı 90 Tl civarında.İlk başta pahalı gelebilir ama yağ değişim periyodu oldukça fazla ve 15.000 km de bir bu yağı değiştirmem.En az 30.000 km kullanırım
  • Corsa Gsi Ecotec 110hp 1.6 @Mobil1 5w40 Fully Syntetic

Gayet memnunum 10.000'de bir değiştiriyorum açıkcası mobil&castrolden başka marka yağ koymam aracıma. Castrol bile zorunda olmadıkça koymam...(bp üretimi olması beni itiyor&tercih meselesi)

Mobil bu işin ustası.
  • Bauhausta 5/30 5/40 tam sentetik po yağları 50tl ve ücretsiz yağ değişimi de cabasıki aksarayda 1 lt gm nin po tarafından üretilmişi bile, 5/30 u pazarlıkla 10 tl ye bile alınabiliyor
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Opet mi Petrol Ofisi mi - Benzin
    3 yıl önce açıldı
    Petro time motor yağı.
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Arkadaşlar aracımın opel astra 1.4 z14xep motor. Geçen yıl lpg taktırdımaracıma. O günlerde de servisi hep 10-40 yağ koyuyordu. Lpg ye geçtikten sonra farkettim ki uzun süre yol yapınca aracım sanki büyük silindirli amerikan araçları gibi logologologologo ses çıkarıyor :) . çok önemsememiştim. Geçenlerde yaklaşık 5000-6000 km önce castrol magnatec 10-40 yağ koymuştum aracıma. o zaman yağı koydurttuğum usta dedi ki, z14xep motorlar için 5-30 dexos 2 yağ var bundan koy bu motorlar için daha iyi. ben ilk başta önemsemedim.

Havaların biraz ısınması ile birlikte uzun yol yaptığımda yine aynı motor sesi ile karşılaştım. Araştırdığıma göre 10-40 yağ fazla ısınınca fazla katılaşıyormuş. bu neden ile yağ pompasının yağı ince aralıklara pompalaması imkansız hale geliyormuş. Bu neden ile en fazla 30 luk yağ kullanmak opeller için gerekliymiş. aracımın yağını dün bu neden ile değiştirttim. filtresi de değişti. sabah işime geldim. Otoyolda 140-150 gittim . motoru yüksek performanstra çalıştı. ama önceki gibi ses olayı hakikaten olmadı.

Ben opel in orjinal dexos 2 yağını koydurdum. PO nun da varmış. ama emin olun inanılmaz derecede fark etti. motorun sessiz çalışması ayrıca performans artışı cabası. Bu arada lpg li araçlarda yağ değişimi çok önemli olduğunu öğrendim. 15000 lik yağ konulmuş ise 7500-10000 km de mutlaka değiştirmek gerekiyormuş. bu da ustanın tavsiyesi. onun yalancısıyım.

Aslında 10-40 yağ koyan servisi aslında GM'e şikayet etmek hakikaten lazım. neyse sonuç dexos2 yağ gerektiriyorsa aracınız, mutlaka dexos2 yağ kullanın. marka önemli değil. ama parformans garanti.

• quote:

Orijinalden alıntı: taner11

Opel araçlara için illa GM dexos 2 yağ kullanmak zorunda değilsiniz.Ben tam sentetik Mobil 1 kullanıyorum Super Syn 0-40 gayet memnunum.Fiyatı 90 Tl civarında.İlk başta pahalı gelebilir ama yağ değişim periyodu oldukça fazla ve 15.000 km de bir bu yağı değiştirmem.En az 30.000 km kullanırım

Taner,

Araç garanti kapsamında iken mecburen yetkili servise gidiyoruz ve çoğu yetkili servis dexos2 kullanıyor.
  • bir de zorunluluktan ne anladığımız da önemli.
    isterseniz bitkisel yağ da kullanabilirsiniz. Ama aracın üreticisinin istediği yağ standardı olan DEXOS2yi kullanmak istiyorsanız elinizde TR şartlarında 2 seçenek var. PO maxima GA 5w30 ve GM dexos2.
    yoksa benim için standartların bir önemi yok derseniz tabii ki istediğiniz yağı kullanabilirsiniz.

ilhaneren arkadaşım,
    dediğinizde haklısınız. yetkili servislerin çoğu dexos2 kullanıyor/kullanıyor olmaları gerekiyor. Ancak bazılarının mobil, total gibi yağların üstelik de gerekli viskozite şartlarını sağlamayanlarını kullandıklarını duyduk/gördük.
    Servise yağınızı götürüp doldurtabilirsiniz. Aracınız da garanti dışı kalmaz. sadece kullanıcının kendi yağını getirdiğine dair bir ibare düşülür o kadar.
    Ancak servisler (hakaret edicem şimdi) bu işten baya ekmek yedikleri için sizleri kandırmaya çalışarak kendi yağlarını fahiş fiyatlara satmaya çalışacaklar. üstelik 3.2 litre yağ hacmine sahip motora 4 litre fatura ederek. kesinlikle dikkat edin faturadaki ayrıntılara. opel yetkili servisleri kadar bu memlekette üçkağıtçı yetkili servis yoktur heralde. gözünüz açık olsun. hiç utanmazlar, yüzleri yoktur. bir gün eğer memnun kaldığım bir opel servisi olursa şurada çıkıp "arkadaş ben eşeklik ettim, hakikaten kaliteli opel servisleri de varmış" diyerek özür dileyeceğim.
    hiç altta kalmayın. GMi aradığınızı söyleyerek hatta arayarak durumu çözebilirsiniz.

Saygılarımla

quote:

Orijinalden alıntı: ilhaneren
    Taner,
    Araç garanti kapsamında iken mecburen yetkili servise gidiyoruz ve çoğu yetkili servis dexos2 kullanıyor.

• @ppzrg

* İzmirde Arkas yetkili servisine gidiyorum 3 yıldır. Çoğu kişi Opel servislerinden şikayetçi olmasına rağmen ben servisten çok memnunum ve bugüne kadar Arkas'ın servisi hakkında olumsuz bir söylem duymadım.

* Bazı yetkili servisler 1,3cdti araca 10-40w yağ bile koymuşlar.

* Serviste istediğiniz yağdan koydurun, aracınız garanti dışı kalmaz demişsiniz; burada şöyle bir sıkıntı ortaya çıkabilir, garanti süresinde örneğin turbonuz arızalandı ve yetkili servise gittiniz, serviste aracınızın kayıtlarına bakıp "sizin dışarıdan getirip koydurduğunuz yağdan kaynaklı bir sorun" deyip sıkıntılı bir süreç ortaya çıkabilir.
  • ben bana GMdeki yetkili tarafından söyleneni ileteyim.
    bana dedi ki. eğer ki yağınızı kendiniz getirirseniz sadece yağınızı kendiniz getirdiğinize dair bir ifade koyulur dedi. özellikle sordum, motorda diyelim ki bir arıza oldu dedim, o da dedi ki motor yağının sizin tarafından koyulduğu notuna bakılır, yani hemen yağı siz başka yağ koymuşsunuz ondandır gibi bir yaklaşım olmaz dedi. sadece bir not eklenir dedi. Ama ben GM DEXOS2 5w30 götürürsem (GMin bizim araçlara tavsiye ettiği) ve bunu belgelersem (video vs.) GM yine kendini suçlamış olur bir arıza durumunda.

Servisler elindeki yağ envanterini azaltmak maksadıyla tek yağ tutmak istiyorlar ellerinde (ekonomik olması maksadıyla), bu yağ da genelde 5w30 olmuyor. 10w40 veya bazı durumlarda 15w40 filan oluyor. kusura bakmasınlar, ben arabama gözüm gibi bakıyorum ve onların içinde hangi yağ olduğu belli olmayan varillerinden yağ doldurtamam. benim maksadım ekonomiklikten önce aracımda hangi yağ olduğunu bilmem. zaten bir arıza durumunda da bize yıkma ihtimalleri her zaman var. ben koyduğum yağı bileyim de. ben zaten yine yetkili serviste değiştirtiyorum.
    eğer ben GM dexos2 yağ koydurmama rağmen bir arıza durumunda sıkıntı sizin getirdiğiniz yağdan kaynaklanıyor derlerse o zaman başlarına bela alırlar.
    ben eminim benim koyduğum yağda sorun yok ama onların bana yıkmaya çalışma ihtimalleri var. yani sorun bende değil onlarda.

Bunların zihniyetlerinde sorun var. bi yetkili servisin 350 lira fiyat verdiği 15000 bakımına diğeri 600 lira fiyat veriyorsa, 3.2 yağ hacmi olan araca 4 litre yağ fatura ediyorsa, dışarıda litresi 10 lira olan dexos2 yağı 30 lira fatura ediyorsa bu işte bir yanlışlık var. ve ben bana yapılan yanlışlığı hiç affetmem.
    götürürüm arabayı satarım 3000-4000 lira zarar ederim ama o parayı yedirmem onlara.

açıkçası iyi bir özel servise de götürmek geçmiyor değil aklımdan. 2006 yılında aldığımız ford fusion aracımız bir kez bile yetkili servise gitmedi.hala da canavar gibi biniyoruz. zaten adamlar öyle bir ayarlıyor ki adamlar. başlayacak sorun varsa garanti bittikten sonra başlıyor. yine kendilerine dokunmuyor yani :)))

bakımdan sonra yine yazışırız. başımdan geçenleri özetlerim. ilginiz için de teşekkür ederim

Saygılarımla

quote:

Orijinalden alıntı: ilhaneren
    @ppzrg
    * İzmirde Arkas yetkili servisine gidiyorum 3 yıldır. Çoğu kişi Opel servislerinden şikayetçi olmasına rağmen ben servisten çok memnunum ve bugüne kadar Arkas'ın servisi hakkında olumsuz bir söylem duymadım.
    * Bazı yetkili servisler 1,3cdti araca 10-40w yağ bile koymuşlar.
    * Serviste istediğiniz yağdan koydurun, aracınız garanti dışı kalmaz demişsiniz; burada şöyle bir sıkıntı ortaya çıkabilir, garanti süresinde örneğin turbonuz arızalandı ve yetkili servise gittiniz, serviste aracınızın kayıtlarına bakıp "sizin dışarıdan getirip koydurduğunuz yağdan kaynaklı bir sorun" deyip sıkıntılı bir süreç ortaya çıkabilir.

• quote:

merhabalar. 18.4.2011 deki mesajinizda belirttiginiz dexos 2 yagdan 4 litreye ihtiyacim vardi.
    elinizde halen mevcutmudur?
  • maalesef
    ama size bir tüyo vereyim. GM in DEXOS 2 yağını alın. ikisi de aynı tesiste üretiliyor ve ambalaj dışında aralarında bir fark yok.
    üstelik GM çok daha kolay bulunabiliyor ve çok daha ucuz.

quote:

Orijinalden alıntı: gungor53
    quote:

merhabalar. 18.4.2011 deki mesajinizda belirttiginiz dexos 2 yagdan 4 litreye ihtiyacim vardi.
    elinizde halen mevcutmudur?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ppzrg -- 30 Ekim 2011; 9:18:48 >
  • mobil 1 in 0w40 dexos 2 normlarını karşılayan yağı var ve türkiye sitesinde gözüküyor.Yeni aveo 1.4 aracıma bundan koymayı düşünüyorum.Servisin ne koyduğunu daha öğrenmedim yarın onu öğrenicem.
  • Bp'ninde 5w30 dexos2 normlarını karşılayan yağı varmış yarın servisle konusucam fiyatları da çok önemli tabi. Gecen gun Toyota Yaris 1.33 aracın yıllık bakımı için sonkar'a gittim servis yetkilisi bizde çok pahalı dışardan alsanız sizin için daha iyi olur dedi çok şaşırdım dedim demek böyle ınsanlarda var. Hakikatten de serviste 3.2 ltsine 140tl istiyorlardı işçilik hariç . Ben dışardan 4 litresini 57 tlye aldım 46 tl işçilik 25tl yağ filtresi için ödedim . Chevrolet Opel servisleri çok daha pahalı bakalım ne fiyat çekecekler ?
  • o yağ gözüküyor ama satışı yok bildiğim kadarıyla. ben çok aradım. türkiye'de dexos 2 olarak bulabileceğiniz 3 yağ var. en kolayı GM dexos 2, sonra PO GA5w30, ondan sonra da belki shellinki bulabilirsiniz...
    ben bpnin dexos2 lisanslı ürünü yok diye biliyorum :s
    Saygılarımla
    quote:

Orijinalden alıntı: mahmut_isikan
    mobil 1 in 0w40 dexos 2 normlarını karşılayan yağı var ve türkiye sitesinde gözüküyor.Yeni aveo 1.4 aracıma bundan koymayı düşünüyorum.Servisin ne koyduğunu daha öğrenmedim yarın onu öğrenicem.
  • servis beni hayal kırıklığına uğrattı bu kadar mı bilinçsiz olunur.
    bu yağ türkiyede yok muş distribitörle konuştum aracınız için dexos 2 standartlarında yağ gerekiyor bilyorum,ancak bahsettiğiniz yağ türkiye'ye gelmiyor dedi.Onun yerine mobil 1 esp 5w30 önerdi ayrıca bu yağın dexos 2 standartlarının çok çok üstünü karşıladığını söyledi.Öyleyse neden dexos2 amblemi yok anlamadım ama benimde tercihim bu yönde olacak gibi zira servislerin kullandıkları yağları yazıcam şimdi bilmeyenler şok olacaklardır eminim.Bu bilgileri direkt birebir görüşmelerim sonucu edindim hiçbir yerden alıntı yapmıyorum.

Ataköy Chevrolet Mobil1 0w40
    Odak Chevrolet Mobil1 10w40
    Çiftkurtlar Chevrolet GM 5w30
    Gedizler Chevrolet Mobil1 0w40
    Mar Chevrolet Mobil1 5w40
    Balkan Chevrolet Mobil1 5w30

Bu bilgiler Yeni Aveo araç için alınmıştır.Mobil1 5w30 koyulduğunu söyleyen servis görevlisine esp 5w30 mu yoksa fe 5w30 mu dedim tam sentetik işte abi esp ne bilmiyorum dedi.Gm 5w30 koydulduğunu söyleyen servis görevlisine de bu yağ dexos2 normlarını karşılıyan yağ değil mi dedim? abi senin dediğin şanzıman yağı dedi yok dedim aracın bakım kitapçığında yazıyor dexos 2 normlarını karşılayan motor yağ kullanın diye dedim.Valla bize Gm ne koyun diyosa biz onu koyuyoruz dedi.Daha fazla zorlamadım yoksa devreleri yanıcaktı.Mar Oto daki hanıma da neden dexos 2 standardında bir motor yağ kullanmıyorsunuz dedim.Aracınız için en iyisi neyse onu kullanıyoruz,mobil1 dünyanın en iyi yağ üreticisi dedi.Peki dedim bakım kitapçığında dexos 2 normlarını karşılayan yağ kullanın diyor.Ben sizi bir arkadaşıma aktarıyım o size yardımcı olsun ben bilmiyorum dedi.Sonra aktardığı arkadaş cevap vermedi.Odak'la görüşürkende bir sürü servisle görüştüm hepiniz farklı viskozitede yağ kullanıyorsunuz bunun sebebi nedir dedim.Valla biz önümüz yaz diye 10w40 kullanıyoruz dedi.Olur mu öyle şey yılda bir kere yağ değiştiriyorum sonuçta o yağla kışı da geçiricem dedim.Abi doğru söylüyorsun o zaman 5w40 koyalım istersen dedi.Biz kendi yağımızı getirebiliyor muyuz dedim evet tabii dedi.

Genel olarak bu görüşmeleri yaptıktan sonra servislerin bilgi ve tecrübesi konusunda ciddi tereddütlerim oldu.Temmuzda yıllık bakım yaptırmak zorundayım en önemli şeyin motor yağı olduğunu düşünüyorum.Mobil 1 esp 5w30 mantıklı geliyor şuanda.Zira forumda Vezir nickli bilgili bir abimizle konuştum dexos 2 standardı dizel araçlar için geliştirildi dedi, kendisi mobil1 0w30 yağ önerdi ama 5w30 da gayet uyumlu olur dedi.

Ayrıca bişey sormak istiyorum PO GA5w30 dediğiniz yağ GM'in sitesinde PO MAXIMA GA Petrol Ofisi (POAS) dexos2 5W-30 Global şeklinde yerini almış yani GM'in onayını almış bir yağ.Bu yağı PO kendisi mi üretiyor.Ayrıca PO yabancı bir firmamı ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mahmut_isikan -- 11 Nisan 2012; 3:31:23 >

• http://www.bplubricants.com/tr/products/visco-5000-m-5w-30
    burda yağın özelliklerini incelerken gördüm bende :
    Genel Bakış
    Visco 5000M 5W-30 aşağıdaki spesifikasyonları* karşılamaktadır. Araca özel tavsiyeler için lütfen ürün seçicimizi kullanın.

ACEA A3/B4/C3;
    MB-Approval 229.31/229.51;
    BMW Longlife-04;
    General Motors dexos 2**;
    VW 502 00/ 505 00;
  • ayrıca sonicownersforum adlı sitede gördüm şimdi arkadaş mobil1 0w30 koymuş araca
    yağı kendisi değiştirmiş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mahmut_isikan -- 11 Nisan 2012; 3:55:13 >
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.