Şimdi Ara

Petrolde motor yağı değiştirmek (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
0
Favori
1.931
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Merter E-5 üzerindeki Shell istasyonuna daha dün sordum. 300 küsür liralık saçma bir fiyat verdi. Ben o yağı zaten 240 tl civarına alabiliyor iken bunun neresi ''ÜCRETSİZ'' yağ değişimi?

• Engine flushın %100 temizlemediğini söylemişsin hatta %10 anca temizliyor demişsin ama eski yağı boşalttıktan sonra sadece yeni yağ koyup 10 dakika bekleyip onu boşaltsak motor temizlenir demişsin

Yani esansı gaz yağı, kerosene gibi yağ çözücü maddeler olan kimyasal, motoru %100 temizlemez ama yeni yağı 10 dakika çalıştırıp boşaltınca motorun temizleneceğine %100 inanmak ? Ben hayatımda yağ tortularının yine kaliteli bir yağla çözüldüğünü aslen hiç duymadım. Sen elindeki kiri, daha az kirsiz bir maddeylemi çözersin yoksa direk sabunla mı ?

Sen zaten yağın tortu bırakmasından şikayetçisin, koycağın yeni yağ senin tortunu nasıl alacak çünkü onun içinde tortu oluyor ? Senin asıl yapman gereken tortunun tam karşılığına gelicek deterjan bulaşık görevi görecek bi madde.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: MeGaDave06

Engine flushın %100 temizlemediğini söylemişsin hatta %10 anca temizliyor demişsin ama eski yağı boşalttıktan sonra sadece yeni yağ koyup 10 dakika bekleyip onu boşaltsak motor temizlenir demişsin

Yani esansı gaz yağı, kerosene gibi yağ çözücü maddeler olan kimyasal, motoru %100 temizlemez ama yeni yağı 10 dakika çalıştırıp boşaltınca motorun temizleneceğine %100 inanmak ? Ben hayatımda yağ tortularının yine kaliteli bir yağla çözüldüğünü aslen hiç duymadım. Sen elindeki kiri, daha az kirsiz bir maddeylemi çözersin yoksa direk sabunla mı ?

Sen zaten yağın tortu bırakmasından şikayetçisin, koycağın yeni yağ senin tortunu nasıl alacak çünkü onun içinde tortu oluyor ? Senin asıl yapman gereken tortunun tam karşılığına gelicek deterjan bulaşık görevi görecek bi madde.

Yazımdaki ifade eksikliğinden siz yanlış anlamışsınız.

Motor içi durulama olayı eski yağdan tamamen kurtulmak içindir.

Yani yağı 2 kez değiştirirseniz eski yağdan tamamen kurtulmuş olursunuz tortudan değil.

Tortu olayına gelirsek Türkiye'de benim bildiğim motoru söküp dağıtmadan %100 tortu temizliği yapabilen bir ürün yok. Engine flush'ta buna dahil.

Tortu temizliği için motor tamamen sökülüp dağıtılıp yüksek basınçlı buharlı makinede yıkanmadığı sürece asla %100 temizlik sağlanamaz.

• 100 lira fark veremiyorsan 10binde bir hiç arabaya binme bence

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar heryerde fiyatlar farklı. Sadece wep sıtelerinde görünen satıcıların çektiği fiyat listesini bilen var mı ? Ya motul ya mobil1 olucak. (5w40)

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bedava peynir fare kapanında bile yok. Eğer 200-300 liraya ben A kalite bakım yaptırmak isteniyorsa en başta bakımı kendi yapman lazım. Yoksa asgari ücret ile zar zor geçinen, üstüne bir sürü iş yüklenen Petroldeki veya buna benzer bir işletmedeki emekçi insanın bir gün iyi yanına dek gelirsiniz işi hakkı ile yapar diğer gün ters gününe gelirsiniz hayatınız kararır.

• O fiyata ancak en dandik filtreleri takarlar

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.