Petrolde motor yağı değiştirmek
-
-
Hortum sokup yağı çekiyolar. Lifte alınıp karterden süzülmedi daha sağlıklı mantık yürütünce.. -
Deneme amaçlı Total istasyonunda Elf Moligraf yağ ve yağ filtresi değiştirmiştim. Sanayideki gibi sıra beklemiyorsunuz veya usta, aracı bırakın bitince alın demiyor. Herşeyi yerinde görüyorsunuz. Valla ben hiçbir sıkıntı yaşamadım. Tabi her usta bir değil. Bana iyisi denk geldi.
Pek kimse buralarda işlem yaptırmıyor. Aslında oradaki ustayla muhabbetim olsa oradaki liftten, takım taklavattan istediğim zaman yararlanırdım Kimse yok, her taraf açık. Sanayi ortamı gibi değil.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Savunmadım Çıkar Göster -- 11 Şubat 2021; 20:44:9 > -
Hepsinde değil...
-
Lift kullanan görmedim. Gidicem egzozcuya lokma takımı ve kovamla, müsade isticem -
gününde olmayan bi pompacı değişimi yapmamalı. bir kere oyle bi olaya tanık olmuştum. yağı değiştiremediği yetmiyomuş gibi dizel araca benzinde koymuş. adama baya masraf açmış haliyle. sonra ne oldu onu bilemiyorum çekip gitmiştim.
-
Tamam
-
Neden sorun olsunki, yağ aynı yağ filtre aynı filtre. Shellerde yağ için ayrı bir eleman oluyor hep pompacı görmedim yağ bölümünde -
Ayri yağci eleman oluyor genelde. Hatta filtre takimi satan yerler de var. O tarz bir petrolde degisim mantikli -
Bu ara sahte yağ dolu piyasa da. Bence çok zor bir işlem de değil yağ değişimi. Vakum ile çekip yenisini koyar hepsi bu. Filtre değişimi için biraz beceri lazım sadece. -
Evet zaten yağ değişimi için pompacıyı görevlendirmiyorlar, deneyimli kişileri koyuyorlar yağıda üstten çekiyorlar ama kime sorsam sanayide yetkili motor ustasına değiştir dedi -
Hocam hangi shellerde var bu filtre değişimi vb olayı? alıp gitmek mi lazım satışıda direkt orada var mı?
-
quote:
Orijinalden alıntı: Takeshi KovacsHocam hangi shellerde var bu filtre değişimi vb olayı? alıp gitmek mi lazım satışıda direkt orada var mı?
Hepsinde var benim gördüğüm kadarıyla bazılarında filtre satışıda var ama aracınıza uygun olmayabilir filtreleri alıp gidebilirsiniz, ama yağı oradan alacaksınız sadece yağ ücreti ödüyorsunuz işcilik alınmıyor.
-
İyiymiş aslında, bende hava,yağ,polen filtrelerini değiştirecektim eğer öyleyse bende hep Shell'den alıyorum bir sorayım yapabilecekler mi
-
Motora içeriden en ufak toz zerreceği gitse filtreye takılsın diye filtre takılıyor hocam. Yukarıdan vakum için içine sokulan hortum ne derece mantıklı olur :) yağ tapasından halledilmeli yani. Ancak tapayı dikkatli takmayıp diş sıyırtır veya fazla sıkarsa ciddi sorun olur. -
kimse kusura bakmasın ama 100 tl işçilik fiyatını dert edende bir zahmet otomobil sahibi olmasın.
-
quote:
Orijinalden alıntı: Dogukan_3002
Motora içeriden en ufak toz zerreceği gitse filtreye takılsın diye filtre takılıyor hocam. Yukarıdan vakum için içine sokulan hortum ne derece mantıklı olur :) yağ tapasından halledilmeli yani. Ancak tapayı dikkatli takmayıp diş sıyırtır veya fazla sıkarsa ciddi sorun olur.Tapa açmak ile yukardan çekmek arasında pek fark yok.
Alttan tapa açılınca yağ %100 süzülmüyor karterde illaki eski yağ kalıyor.
Hortumun ucu devamlı farklı noktalara hareket ettirilirse belki daha avantajlı bile olabilir.
-
Engine flush kullan o zaman liqui molynin.quote:
Orijinalden alıntı: Malik the MafiaTapa açmak ile yukardan çekmek arasında pek fark yok.
Alttan tapa açılınca yağ %100 süzülmüyor karterde illaki eski yağ kalıyor.
Hortumun ucu devamlı farklı noktalara hareket ettirilirse belki daha avantajlı bile olabilir.
Alıntıları Göster
Ayrıca kaliteli yağın artığı kalsa sorun olmaz. Mobil 1 motul gibi markalar kullanıldıktan sonra sıkıntı yok.
Yukardan çektirsen bu sefer gene karterde kalıcak çünkü hortuma göre karter en altta kalıyor.
Azıcık artık yağın kalması bişey yapmaz. İyice temizlensin diyorsan engine flush kullan dediğim gibi
-
quote:
Orijinalden alıntı: MeGaDave06
Engine flush kullan o zaman liqui molynin.
Ayrıca kaliteli yağın artığı kalsa sorun olmaz. Mobil 1 motul gibi markalar kullanıldıktan sonra sıkıntı yok.
Yukardan çektirsen bu sefer gene karterde kalıcak çünkü hortuma göre karter en altta kalıyor.
Azıcık artık yağın kalması bişey yapmaz. İyice temizlensin diyorsan engine flush kullan dediğim gibi
Alıntıları GösterHiç bir motor içi temizleyici, motorun içindeki tortuları %100 temizleyemez hatta %10 bile temizlerse iyidir.
Motor parçaları sökülüp ağır kimyasallarla bile zar zor temizleniyor. En iyi sonuç yüksek basınçlı buharlı yıkama makinelerinden alınabiliyor.
Kaliteli/kalitesiz her türlü yağın artığı bir sonraki yağın viskozitesini küçük oranda bozar.
Yağ kaliteliyse artığı da kalitelidir o zaman yağı hiç değiştirmeyelim.
Daha önce hiç sökülmüş karter gördünüz mü bilmiyorum ama genel anlamda karterin içi oluklu yapılır ki araç viraj dönerken veya g kuvvetinin oluştuğu durumlarda yağ pompası yağsız kalmasın yağı hep basabilsin.
Bu sebeple o oluklarda tortu birikmesi ve eski yağın kalıntıları mutlaka kalır.
Yağ konusunda bu kadar hassas davranılıyorsa eski yağ boşaltıldıktan sonra araca yeni yağ eklenip rölantide belirli bir süre çalıştırıp tekrar yağ değişimi yapılır. Bu sayede eski yağdan tamamen kurtulmuş olur ve motor içini de yağ ile durulamış olursunuz.
Özetle ha alttan ha üstten, yağı nereden çıkarırsanız çıkarın gözle görünür çok büyük farklar yok arada.
Benzer içerikler
- cvt şanzıman
- triger kayışı koparsa ne olur
- opar yağ yorumları
- atmosferik arabaya yazılım atılır mı
- rover hangi ülkenin
- seat ateca 2024 fiyat listesi
- chery euro ncap
- zeekr 001 fiyat
- dacia jogger otomatik vites
- trugo şarj istasyonu haritası
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X