1999 Model Peugot 106 model aracımın yaz geldiği için eksik olduğunu tahmin ettiğim klima gazını tamamlattım.
Araca gaz basmadan önce servisteki usta sistemi kontrol etti içerisinde basınclı gaz var ama yinede sistemi bi vakumlayalım kaçak olup olmadığını anlayalaım dedi. Vakum yaptıktan sonra yaklaşık yarım saat manometreden değerin değişip değişmediğine baktı. Bir değişme olmadı, cihazda da bir değerler çıktı senin arabanda yaklaşık 200 gr klima gazı varmış dedi.
Eksik gazı tamamladık arabayı servisten çıkarttım klima buz gibi soğutuyordu ama üstünden 15 gün kadar geçti şimdi bakıyorum o servisten çıktığı halden eser yok.
Ac düğmesi açıkken gelen hava ile kapalı iken gelen hava arasında bariz sıcaklık farkı var ama soğutma çok yetersiz.
Aracı şimdi tekrar servise götüreceğim ama konu hakkında bilgisi olan varsa ve yardımcı olursa memnun olurum. Çünkü normal mormal diyecekler ama ben öyle olmadığını düşünüyorum ona göre yerinde ve doğru şekilde servisle konuşabileyim.
Şimdiden teşekkürler.
Kırtasiyeden derece al klimayı çalıştır dereceyi hava ızgarasına sabitle 5derecenin altında ise iyi üstünde ise kötü demektir
aracınızın klima borularında,evaporatöründe bir yerde kaçak var. bu kaçağın tespit edilmesi gerekir.bunun için özel bir boya ve gözlük kullanılır.bu sorunu gidermeden eğer gaz basmaya devam ederseniz gaz er ya da geç tekrar eksilecektir. bu yüzden kaçağın tespit edilip sonra gaz basılması gerekiyor.