Şimdi Ara

Peugeot 2008 kullanan var mı (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
74
Cevap
0
Favori
12.483
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: smartboy38

Tahminimce yarı otomatik 2008i deneyince bu mu sarsıntı bunu mu kafaya takıyorlar diyebilirim çünkü araç ana hatlar itibarı ile kafama yattıysa detayları çok da büyütmemek gerek.Yine de bi denemem lazım önce
    Siz böyle giderse zor araba alırsınız piyasada gittikçe artıyı siz hala soruyorsunyz otmatik alın gitsin fazla titizlik yapıyum derken araç bulaman

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Geçen bir arkadaş özel mesaj atmıştı konuyla ilgili, buraya da yazayım madem.

Aracı şubat sonunda aldım ben de.2016 makyajlı kasa, 31bin km de aldım şuan 42binde.Allure paket, otomatik park yok.

11bin 6 ay kısmının ilk 2 ayı kışın klima sadece hafif açık(buğulanmayı önlemek için) 33km ortalama hızla 5.0 yakıyordum.

Sonralarda ise biraz agresif kullanım yüzünden 38km ortalama hız 9999km verisi, sürekli klima maksimuma yakın açıkken 5.4 litre oldu.

Aracın iç hacmi çok geniş değil, ancak yeterli.Neye göre yeterli? Ben bacaklarım rahat etsin diye ön koltuğu sürekli baya geri yaslarım, buna rağmen arkada 3 kişi rahat oturabiliyor.Cam tavan açıkken araç hacmi çok daha genişmiş hissiyatı veriyor, önemli bir etken.

Araç şuana kadar bir masraf çıkarmadı, üzmüyor o konuda.30.000bakımını da aldığımda baya uygun bir fiyata yaptırdım diye hatırlıyorum rakam aklımda değil.

Bagaj hacmi gayet geniş, sürekli olarak deniz kenarına giderim diye 4 tane kamp sandalyesi bagajda duruyor.Günlük alışverişlerim de onların üzerine yerleşebilecek durumda.Bir ara arka koltukları yatırıp mobilya da taşıdım.

Araç aslına bakarsanız sakin kullanımda, şehir içi trafikte ciddi anlamda rahat ettiyor.Ben yıllarca manuel araç kullandım, sol dizimdeki sıkıntıdan dolayı yarı da olsa otomatik olsun dedim ve gayet rahatım.

Negatif olarak, aracın şanzımanından aşırı bir beklentinizin olmaması gerekiyor.Aracın otomatik mantığı, "debriyaj kullanmasam yeter" ciler için uygun.Bir çok farklı araç kullandım, özellikle focus powershift gibi bir yarı otomatikle kıyaslayamam bile.Yokuşlarda gereksiz vites yükseltme yapabiliyor(sürekli demiyorum bakın dikkat)bu yüzden ben dik yokuşlarda manuele geçirmeyi tercih ediyorum.Aynı zamanda araç sollarken kısa mesafede yüksek hıza erişmek istiyorsanız yine manuele geçmek en uygunu.Gidip babamın kullandığı s80 in vites performansını beklersem daha çok beklerim orası kesin

Aracın ses yalıtımı konusuna gelirsek, yukarıda hemen hemen aynı yaşlarda olduğumuzu tahmin ettiğim genç bir arkadaşın da dediği gibi sürekli yüksek sesle müzik dinlediğim için pek farketmedim ancak 140 sonrası ses geldiği doğrudur.Gelmeyen araç zaten 200üzeridir.Kadjarı test ettikten sonra bu hiçbir şey diyebilirim.

Diğer bir negatif yönü ise süspansiyonların sert olması.Sürücü koltuğunda fazla hissetmeseniz de arkada bulunanların hissettiğine eminim, ancak uzun yolda yolcularımdan hiç şikayet almadım.

Dağ tepe çıkma konusunda aklınızda hiç soru işareti kalmasın, bir çok kez patika denebilecek yolarda deneme şansım oldu, dağ yolları, inşaat alanlarında çukurlar vs derken hiçbir sıkıntı yaşamadım.

Aracın artıları ve eksileri olarak genel özetlersek:

+Yakıt
    +Yüksek model/uygun fiyat
    +Bakım masrafı düşük
    +Yakışıklı (makyajlı kasa)
    +Donanım seviyesi yüksek

-Yarı otomatik
    -Süspansiyon

Bu arada almadan önce çok Cactus baktım, elden çıkarması çok zor olduğundan tavsiye etmiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jeasme -- 26 Ağustos 2018; 14:8:35 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Jeasme

Geçen bir arkadaş özel mesaj atmıştı konuyla ilgili, buraya da yazayım madem.

Aracı şubat sonunda aldım ben de.2016 makyajlı kasa, 31bin km de aldım şuan 42binde.Allure paket, otomatik park yok.

11bin 6 ay kısmının ilk 2 ayı kışın klima sadece hafif açık(buğulanmayı önlemek için) 33km ortalama hızla 5.0 yakıyordum.

Sonralarda ise biraz agresif kullanım yüzünden 38km ortalama hız 9999km verisi, sürekli klima maksimuma yakın açıkken 5.4 litre oldu.

Aracın iç hacmi çok geniş değil, ancak yeterli.Neye göre yeterli? Ben bacaklarım rahat etsin diye ön koltuğu sürekli baya geri yaslarım, buna rağmen arkada 3 kişi rahat oturabiliyor.Cam tavan açıkken araç hacmi çok daha genişmiş hissiyatı veriyor, önemli bir etken.

Araç şuana kadar bir masraf çıkarmadı, üzmüyor o konuda.30.000bakımını da aldığımda baya uygun bir fiyata yaptırdım diye hatırlıyorum rakam aklımda değil.

Bagaj hacmi gayet geniş, sürekli olarak deniz kenarına giderim diye 4 tane kamp sandalyesi bagajda duruyor.Günlük alışverişlerim de onların üzerine yerleşebilecek durumda.Bir ara arka koltukları yatırıp mobilya da taşıdım.

Araç aslına bakarsanız sakin kullanımda, şehir içi trafikte ciddi anlamda rahat ettiyor.Ben yıllarca manuel araç kullandım, sol dizimdeki sıkıntıdan dolayı yarı da olsa otomatik olsun dedim ve gayet rahatım.

Negatif olarak, aracın şanzımanından aşırı bir beklentinizin olmaması gerekiyor.Aracın otomatik mantığı, "debriyaj kullanmasam yeter" ciler için uygun.Bir çok farklı araç kullandım, özellikle focus powershift gibi bir yarı otomatikle kıyaslayamam bile.Yokuşlarda gereksiz vites yükseltme yapabiliyor(sürekli demiyorum bakın dikkat)bu yüzden ben dik yokuşlarda manuele geçirmeyi tercih ediyorum.Aynı zamanda araç sollarken kısa mesafede yüksek hıza erişmek istiyorsanız yine manuele geçmek en uygunu.Gidip babamın kullandığı s80 in vites performansını beklersem daha çok beklerim orası kesin

Aracın ses yalıtımı konusuna gelirsek, yukarıda hemen hemen aynı yaşlarda olduğumuzu tahmin ettiğim genç bir arkadaşın da dediği gibi sürekli yüksek sesle müzik dinlediğim için pek farketmedim ancak 140 sonrası ses geldiği doğrudur.Gelmeyen araç zaten 200üzeridir.Kadjarı test ettikten sonra bu hiçbir şey diyebilirim.

Diğer bir negatif yönü ise süspansiyonların sert olması.Sürücü koltuğunda fazla hissetmeseniz de arkada bulunanların hissettiğine eminim, ancak uzun yolda yolcularımdan hiç şikayet almadım.

Dağ tepe çıkma konusunda aklınızda hiç soru işareti kalmasın, bir çok kez patika denebilecek yolarda deneme şansım oldu, dağ yolları, inşaat alanlarında çukurlar vs derken hiçbir sıkıntı yaşamadım.

Aracın artıları ve eksileri olarak genel özetlersek:

+Yakıt
    +Yüksek model/uygun fiyat
    +Bakım masrafı düşük
    +Yakışıklı (makyajlı kasa)
    +Donanım seviyesi yüksek

-Yarı otomatik
    -Süspansiyon

Bu arada almadan önce çok Cactus baktım, elden çıkarması çok zor olduğundan tavsiye etmiyorum.
    Çok güzel tespitler bu yorumlardan sonra bence 2008 kaçmaz diyorum konu sahibine

• 2015 allure dizel otomatiği vardı bende

sarsıntılı şanzımanı var, yol tutuşu ciddi manada kötü, yükseltilmiş 208 o kadar, ha en dolu paketti bendeki bu yüzden içeriği tatmin ediciydi ancak çok güvenilir bir araç değil

ayrıca hafif kazalarda bile büyük hasar alıyor, özellikle tekerleri çok kolay kopuyor
  • 1 yıldır , 2016 far makyajsız, yarı otomatik dizel versiyon kullanıyoruz.

Eşim 30bin km yaptı.

Yakıtı güzel, otomatik geçişi hissettiriyor ama bence toyotanın yarı otomatiginden iyi.

Donanım iyi ama multimedyası, otomatk parkı filan yavaş çalışıyo.

Yol tutuş, yol sesi ve performans c segment araçlar seviyesinde. Yani bence iyi.

Direksiyonu çok hissiz onu sevemedim.

Ben 77ye 20 binde almıştım allure full modeli. Fiyat performans olarak iyi araba. Ama şimdi bahsedilen paraları veririmiyim bilemem.

Bu arada servis maliyeti seat leon aracımın hep yarısı tutuyo. Servis ucuz

• defiant82 kullanıcısına yanıt
    Fazla titiz olduğumdan değil,sadece kullanan 3-5 kişiden yorum almaktı amacım.Fazla titiz olsam herkes alma derken kalkıp da 307 almazdım.Araç konusunda tek emin olduğum harika araba yoktur ,kişinin beklenti ve isteğine uygun araba vardır.

• Jeasme kullanıcısına yanıt
    Gayet güzel özetlemişsiniz.Her arabanın olumlu olumsuz yönleri var bu kesin.Önümüzdeki yıl 17 inç jantlı makyajlı son kasa temiz dizel bir 2008 i 100 binin altında bulursam allem eder gullem eder alırım herhalde

• drrad D kullanıcısına yanıt

• KaSaTuRa. kullanıcısına yanıt
    2008 dizel bana tam uyan bir araç hele ki makyajlı kasası.Lakin milletin parasını veya kredisini hazırlayıp araba almaya çıktığında hiç aklında olmayan bir araba alıp döndüğünü de çok duydum.Gerçi her şey parada bitiyo,dolar fırlayınca millet 2. El arabasına da zam yaptı.Şu ana kadar bir arabaya 100 bin verilmez derdim ama fiyatlar aşırı uçuk.Makyajlı 2008 100-120 bin arası olmuş,insan fiyatlara bakınca buna bu parayı vereceğime 3-5 neyse biraz daha ekler tam bir SUV Nissan Qasqai alırım da diyebiliyor.Ya da fazla riske girmeden 80 bine temiz bir dizel astra.Araba almak zor iş vesselam

• Peugeot 208 var olur mu 😀

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • AhmetÇ. A kullanıcısına yanıt
    Araya bir 0 daha eklesen düşünebilirim ama hatcback tercihlerim arasında değil

• Ben de 2014 allure paket otomatik alma arifesindeyim. Bozuk yollarda yolu fazla hissettirir mi?
  • smartboy38 S kullanıcısına yanıt

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.