arkadaslar peugeot 206 ların genel ozelliklerinden biridir lastik vuruş sesini içeri alması...
bunu her araç yapar hiç bir firma bu sesi kesemez neden bu sesi kesmeniz için aracınız lastiklerinin iyi bir şekilde ısınması
gerekiyor lastik yanakları da dahil...
neden hiç kendinize sormuyorsunuz ...
içinizde f1 yarışlarını veya rally yarışlarını izleyen varmı bilmiyorum ama gözünüze muhakkak carpmıştır...
araclar sık sık sag sol yapıyorlar ve f1 lerde lastik ısınma turları vardır ... araclar sürekli sag sol yaparlar....
neden yere daha iyi tutunan lastik yolu iyi kavrar ve iyi hızlanma saglar...
bir gün deneyin pişman olmazsınız ....ve aradaki farkı görün...
benim kendi 406 da da ses sorunu vardı lastikleri değiştirdim paraya kıydım güzel bir race jant aldım ondan sonra baktımki
lastiklerin kullanma kılavuzunda lastikleri yolda giderken küçük hareketlerle ısıtmam gerektiği yazıyordu bende yaptım hakkaten
ses filan kalmadı bazı seyleri meraklada cozebiliyorsunuz arkadaslar...
peugeot 206 ve 206 gti sahibi arkadaslar size tavsiyem hemen aracınız WRC spoiler alın ve aracınızın kontrolu ve cekişini tamamen
değiştirin...
memnun kalacaksınız...
206'nın kıymetini bilin.
C-max'den de memnunum ama 206'mı arıyorum...
arkadaslar resim dikkatinizi cekermi...
quote:
Orjinalden alıntı: helin06
arkadaşlar sizinle 206 ile yaptığım ilk uzun yol sonundaki izlenimleri aktarayım
1. Araç genel olarak sessiz ama 110 km üstündeki hızlarda içeriye lastik sesi alıyor ama çok rahatsız edecek düzeyde değil 2. Hızlanması çok iyi vites geçişlerinde verdiği tepkiler yerinde sollamaya çıktığında rahatça sollamayı tamamlıyorsun. 3. Rampa çıkışlarında daha önceki araçlarda yaşadığım vites küçültme olayı olmadı. araba devrini alanca 5. vitese atıyorsun ve sadece önüne kamyon yada araç çıktığı zamanlardaki yavaşlamalarda vites küçültüyorsun. hatta eşim arabamız otomatik mi diye sordu. daha önceki arabamda(palio) devamlı vites ile haşırneşir oluyorduk. 4.Tabiki en önemlisi yakıt sarfiyatı gittiğim yol ankara- izmir mesafe yanılmıyorsam 568 km gidiş geliş ve orada gezmelerle 1365 km ankaradan giderken depoyu doldurmuştum 70 ytl lik mazot ile yolda da 30 + 20 ytl lik iki defa mazot aldım ve hala ışığı yanmadı ( bu arada hızım ortalama 100-110) arası klima arasıra açık) 5. Bilerek aldık ama uzun yolda eksikliği daha çok hissediliyor. bagajı biraz küçük geldi. 6 . Ön cam Sileceklerinde bir problem var sanırım yapışan böcek ve sinekleri temizlerken cama daha çok dağıtıyor. sanıyorum silecek lastiklerini değiştireceğim. 7. Klima çalışırken rölantide arabada bir titreme hissettim. bunuda servise ileteceğim 8. eşim kızımla arkada seyahat etti. oda arka koltuğun daha sessiz ve titreşimsiz olduğunu söyledi(palio ya göre)
herkese kazasız günler
,
tşk ler bilgiler için
arkadaslar dün 206 gti la bir test drive yaptım
arac 110,000km de
fakat hala bomba gibi yalnız arabanın bir iki artısı var viraj denge cubukları bakımdan yeni cıkmış
suspension lar momo marka
lastikleri dunlop
ve araca dereceli eksantrik mili takılmış...
en son ibreye baktıgımda 174 km hızla gidiyordum bu hızla yavaslamak sadece 4,5 saniyemi aldı (174km den > 23km ye)
eger güzel bir 2000cc turbo koyulursa bu arac tam bir canavar...
tabiii bunun beraberinde getirdiği bazı riskler de var direksiyon hakimiyeti hızlandıkca biraz zorlasıyor
onun caresi var....gidip güzel yine dereceli bir direksiyon mili alıyorsunuz.....olay hallediliyor...
yalnız bu aracın bakımları aksatılmamalı...
yag su vs. gibi ihtiyaclarınız sürekli kontrol edin...
yoksa.....
Geldiğiniz yerde ne kadar hızlı olduğunuz umurumda bile değil.Burada en hızlısı benim...
206 cı arkadaşlar, 206 FELINE 1.4 HDi 5K sıfır model araba metalik boya ve sonrufla 32000 ytl bunu pazarlıkla 29000 indirdik ama sonra benm kafam karıştı acaba 207 çıkmışken 206 ne kadar dgru yada başka markalara da bakmalımı ayrıca verebileceğim para miktarı max. bu 2. el de düşünülebilir ve bu 206 ne kadar daha satışta kalır arkadaşlar ne olur yardım yardım kafam çok karışık ama acele edin
Tüm arkadaşlara iyi günler diliyorum
206 x-line HDİ aracımı alalı 1 seneyi geçti (06.3.2006 tarihinde almıştım) bir sene boyunca aracımı surunsuzca kullandım. aracım şu anda 20.178 km de bir kere servise gittim oda onbeş bin bakımı için başkada servise uğramadım(maşallah diyeyim nazarım deymesin). yakıt olarak totalın euro dizelini kullanıyorum ve yakıt konusunda bir sıkıntı yaşamadım(30.000 bakımında yakıt filtreside değişecekmiş o zaman daha net bilgi verebilirim). Sadece ses sisteminde CD leri okumada bazen sıkıntı çıkıyordu onu da CD temizliyiciler ile çözdüm şu anda sorunsuz sanırım tozdan kaynaklanıyor idi.
Kısacası 206 ile ilk senemizi sorunsuz geçirdik. Hala forumda yapılan tüm kötülemelere rağmen verdiğim paramın karşılığını aldığımı düşünüyorum. inşallah bu ve önümüzdeki seneleride böyle sorunsuz geçiririz.
tüm arkadaşlara selamlar kazasız günler dilerim.
Not : Kış lastiği kullanan arkadaşlar lastiklerin değişme zamanı geldi sanırım ben de önümüzdeki hafta sonu değiştirmeyi düşünüyorum sizlerde değiştirmeyi unutmayın
selam arkadaşlar 206 hdi 30000 km bakımı ne kadar tutuyor bilgisi olan varmı
kazasız günler dilerim
quote:
Orjinalden alıntı: helin06
selam arkadaşlar 206 hdi 30000 km bakımı ne kadar tutuyor bilgisi olan varmı
kazasız günler dilerim
Ağustos 06'da biz Yıldırım oto'dan 30bin bakımını 250liraya yaptırmıştık ama şimdi ne kadardır bilmiyorum
quote:
Ağustos 06'da biz Yıldırım oto'dan 30bin bakımını 250liraya yaptırmıştık ama şimdi ne kadardır bilmiyorum
Çok Teşekkür ederim arkadaşım inşallah fazla artmamıştır
selamlar
helin 06 daha dün 30.000 bakımını göral rapide de yaptırdım fatura bilgileri (kdv siz) hava filtresi 17,21 arka silecek 12,50 polen filtresi 16,23 dizel katkısı 16,27 yağ + filtre + conta 73,73 bakım işçiliği 25,20
Toplam 161,14 kdv dahil 190, 15
arabayı bu sefer plazadaki rapide götürdüm, shell in içindekinden çok daha iyi yaptılar işlerini. motoru wd 40 la yıkadılar, dışınıda yıkadılar. ufak rötüş işi vardı hava yağmurlu diye gelecek haftaya kaldı (şirketten) umarım işine yarar bilgiler. bu arada hsbc ye 6 taksit
Herkese selam, arkdaşlar ben peugeot 206 çok nokta enjeksiyonlu mu direct enjeksiyonlu mu merak ediyorum. 2005 model 1.4 benzinli 206 ım var, enjeksiyon bilgisini bulamadım, bilen var mı, teşekkürler.
helin 06 daha dün 30.000 bakımını göral rapide de yaptırdım fatura bilgileri (kdv siz) hava filtresi 17,21 arka silecek 12,50 polen filtresi 16,23 dizel katkısı 16,27 yağ + filtre + conta 73,73 bakım işçiliği 25,20
arabayı bu sefer plazadaki rapide götürdüm, shell in içindekinden çok daha iyi yaptılar işlerini. motoru wd 40 la yıkadılar, dışınıda yıkadılar. ufak rötüş işi vardı hava yağmurlu diye gelecek haftaya kaldı (şirketten ) umarım işine yarar bilgiler. bu arada hsbc ye 6 taksit
bilgi için teşekkürler (biraz geç oldu ama işlerden bakamadım) bende bu ay içersinde yaptırayım bu arada plazadaki rapid dediğin gibi daha iyi en azından büyük servistende bir takım bilgiler alabiliyorsun ) bu arada dizelin bakımı pahalı diye düşünen oluyorsa bu bilgiler inşallh açıklayıcı oluyordur. tüm arkadaşlara selam ile kazasız günler
quote:
Orjinalden alıntı: Mnt1907
arabayı bu sefer plazadaki rapide götürdüm, shell in içindekinden çok daha iyi yaptılar işlerini. motoru wd 40 la yıkadılar, dışınıda yıkadılar. ufak rötüş işi vardı hava yağmurlu diye gelecek haftaya kaldı (şirketten) umarım işine yarar bilgiler. bu arada hsbc ye 6 taksit
kardeş senin araba imzamdaki arabadanmıydı
evet 2006 model 206 hdi feline... senin araba kaç bin km de
27450 kmde..sen naptın..beyaz ampul olayını falan
quote:
Orjinalden alıntı: uruk33
27450 kmde..sen naptın..beyaz ampul olayını falan
kışın mtec h7 far almıştım, onlar var aracın üzerinde ama parklar patladı. resimleri koyucam ama imageshack de sorun var heralde....
resimload.com dan eklede bi görelim kardeş.olur mu
istersen başka resimler çeker gene eklerim. Bu arada sorun benim bağlantıdan kaynaklanıyormuş