Şimdi Ara

Peugeot 206 1.4 Turbo Hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
14
Cevap
0
Favori
2.972
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar hepinize merhabalar.Bu soruyu "Git bir ustaya sor,kendin araştır." diyebilirsiniz.Fakat güvenemediğim nokta bana doğruyu söyleyip söylemeyecekleri.O yüzden bu forumun kalitesine güvendiğim için buraya soruyorum.

Benim aracım Peugeot 206 1.4 75 Beygir 2005 model BENZİN&LPG.

Ben bu arabaya güç ve çekişini artırma amaçlı Turbo taktırmak istiyorum.Fakat bu konuda bilmeme gerekenler neler ? Yakıtta kaç kuruş oynar ? Motora veya motorun herhangi bir parçasına zarar verir mi ? Yüksek devirlerde sıkıntı yaratır mı ?

• tek başına turbo taktırmayla olmaz o işler pistonlara varıncaya kadar motorda girilmedik yer kalmaz çok masraflı ve zahmetli olur.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Var olan aracını satıp turbolu bir araç satın alabilirsin daha ucuz ve kaliteli olur

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam hayatının hatasını yaparsın 1.4 lt 75 hp araca harcayacağın paraya değmez,turbo basit bir işlem değil hadi bir turbo takalım da araba güçlensin le olmaz o işler.Ayrıca araçtan ciddi manada bir güç elde etmek istiyorsanız elinizdeki mevcut araca yakın bir para harcamanız gerekebilir.
  • Hocam , belki bana kizacak arkadaslar ama , bence kucuk bir turboyla, asagi yukari 20-25 bg alinacak sekilde bir islem yapilirsa , bence gayet guzel olur , motorda yipratilmadan, arabanin dengesi de bozulmadan yaklasik 100 bg lik 1.4 Turbo bir motora sahip olursunuz bence.

• "furkantasdemir" hocam bende sizin gibi düşündüm ama arkadaşların dediğine göre bu kadar basit bir işlem değil.

Yani arkadaşlar düşük güçlü bir turbo ile aracın gücünü yükseltsem yinede maaliyetli olur değil mi ?

Peki gerçek turbodan ziyade sadece motordan güç çekip havayı boşaltan turbolar varmış.Aracan ne zararı ne de yararı oluyormuş.Sadece gerçek turbo sesini birebir veren birşeymiş.Böyle bir şey yaptırsam aracıma zarar verir mi ? Yani sadece ses amaçlı yaptırsam ?

Veya gücünü yükseltmek için başka ne yapabilirim ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: harunsss

"furkantasdemir" hocam bende sizin gibi düşündüm ama arkadaşların dediğine göre bu kadar basit bir işlem değil.

Yani arkadaşlar düşük güçlü bir turbo ile aracın gücünü yükseltsem yinede maaliyetli olur değil mi ?

Peki gerçek turbodan ziyade sadece motordan güç çekip havayı boşaltan turbolar varmış.Aracan ne zararı ne de yararı oluyormuş.Sadece gerçek turbo sesini birebir veren birşeymiş.Böyle bir şey yaptırsam aracıma zarar verir mi ? Yani sadece ses amaçlı yaptırsam ?

Veya gücünü yükseltmek için başka ne yapabilirim ?

Bahsettiğiniz ''motordan güç çekip,havayı boşaltan turbolar'' hakkında hiçbir bilgim yok.Benim tavsiyem eğer imkanınız varsa elinizdeki mevcut aracı satıpta 1.4 turbo 120 hp güce sahip fiat linea,bravo yada punto almanızı önerebilirim,fiyatları diğer turbolu araçlara göre uygun olduğu için.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Fiat Marea 1.6 Hakkında
    9 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Arkadaş 2.0 atmosferik c4 vts için araştırmıştı araba Stock 180 hp, turbo ile 300 olur demiş usta ama motorda herşey değişecek lpg varsa iptal olacak, ve aşırı zorlamalarda motoru eline alman muhtemel deyip 10bin civarı fiyat vermiş. Bence hayatta değmez masrafa, satın 1.4 tjet linea ya da punto alın 9 saniye 0-100ü var, 30bine alırsınız.

• Öncelikle komple motor yapmanız lazım. Orijinal parçadan daha pahalıya satılan kaliteli Piston, kol, yatak, emme manifoldu, egzoz manifoldu vesaire lazım. Sübapları iyileştirmeniz gerekebilir. Ayrıca daha kaliteli bir conta da kullanmanız lazım. Turbo takıldıktan sonra Ecu'nun yeniden kodlanması lazım. Diyelim ki motordan 125 beygir güç aldınız, bu sefer baskı balata takımı, frenler ve ön takım giriyor işin içine. Onları da güçlendirmeniz lazım. Yani kabaca bir Peugeot 206 parası daha harcarsınız.
  • Örneği olmayan veya turkiyede olmayan bir işe girişmek riskli ve o derece tuzlu olabilir.Ayrıca 1.4 motora yapacağınız masrafa değmeyebilir.Hevesiniz varsa eğer kırmak gibi olmasın ama vereceğiniz emeğe değmeyebilir.Ha değmesini istiyorsanız o zaman bi şekilde sizi üzecektir.Motor omru olsun yakıt olsun. diye düşünmekteyim

• yıl 2008 tuning türkiye dergisinde peugeot 206 1.4 turbo uygulaması motordan 124 hp 198 nm tork alınmış.araba antalyada Barbaros peformance da yapılmış hatta dergi hala elimde

Peugeot 206 1.4 Turbo Hakkında Peugeot 206 1.4 Turbo Hakkında

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi predator93 -- 27 Mayıs 2015; 21:15:30 >

• Atmosferik aracı turbolamak LPG takmak gibi kolay bir işlem değil.

• sana daha mantıklısını sölim.

Aracını sat üzerine turboya harcamak istediğin parayı ekle ve git dizel bi 206 al
  • Peki arkadaşlar herkese teşekkürler :) Sanırım bu fikrimden vazgeçtim.Burada yazılanlar pek iç açıcı değil.Bu aracı sadece okulda kullanmak için aldım ve küçüklüğümden beridir bu turbo'ya bir hastalığım var.Her zaman demişimdir bir arabam olursa taktırıcam diye ama belliki çok karışık bir iş.

Peki aracaın beygirini yükseltmek için başka ne gibi oynamalar yapabilirim motorda ? Şöyle bir 10-20 Beygir artsa yeterli benim için araba biraz eşek kalıyor yolda kendini bırakıyor.Biraz daha çevik olması derdindeyim yani aracın beygiri ne kadar yükselirse yükselsin hacmini artıramayacağım için hızı yine aynı kalacaktır ama biraz daha çevik olsa çokta fena olmaz diye düşünüyorum.

Bu arada bir arkadaş demiş eğer turbo takılırsa LPG iptal olur diye.Benim bulunduğum semt'te bir kartal var.Turbo taktırmış.O aracın LPG'li olduğuna adım gibi eminim bu LPG olayı gerçekten öyle mi ? Yani eğer bir turbolu aracım olursa LPG ile kullanamayacakmıyım ?

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.