Şimdi Ara

Peugeot 206 (2005) Araç seyir halindeyken stop ediyor...Nolur yardım...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
0
Favori
16.184
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar aracım dizelyolda seyir halindeyken zamanlı zamansız,motor ışığı(O sarı çeşmeye benzeyen ışık) yanıyor araç stop ediyor,bilgisayara bağladık EGR Valfi sorunlu dediler temizlettim 0 gibi oldu,şimdi eve geldim park ederken yaptı aynısını.Işık ara ara yanıp ara ara sönüyor artık ne yapacagım bılmıyorum arac sollarken flan olur Alah korusun kazaya davetıye.Aracın elektrik sistemini toplattırdıktan sonra cıkmaya basladı bu sorun.Sizce neden olabılır ne yapabılırım arkadaslar?

• Gaz vermenize rağmen motor devir kaybedip stop mu ediyor ? Yoksa arada hafif gaz alır gibi sirkeleniyor fakat halen yavaşlıyor mu ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: msansertekin

Gaz vermenize rağmen motor devir kaybedip stop mu ediyor ? Yoksa arada hafif gaz alır gibi sirkeleniyor fakat halen yavaşlıyor mu ?

hiç silkelenmıyor hocam direk pat diye devir 0 a flan düşüyor motor kendını kapatıyor sımdı bır daha şimdi bilgisayara soktuk 2 tane hata vermış,biri debriyaj devresınde arıza diğeri egzosda fazla akış tespit edildi öyle bişeydi,usta vakumlamada bi problem var dedi yarın onu alacakmısım ama ne oldugunu bılmıyorum valf flan karıstrdı yıne cok aceleye geldi :S

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bornova17 -- 5 Şubat 2014; 19:05:41 >
  • 307 1.4 hdı aracımda aynısı oluyordu beyinde sıkıntı oldugu söylendi tamiri yapıldı düzeldi ustama 3tane daha aynı şekilde peugeot gelmiş direk söyledi beyin diye
  • quote:

Orijinalden alıntı: Gökhan Çetin

307 1.4 hdı aracımda aynısı oluyordu beyinde sıkıntı oldugu söylendi tamiri yapıldı düzeldi ustama 3tane daha aynı şekilde peugeot gelmiş direk söyledi beyin diye

ne kadar masraf cıktı hocam bende beyınden suphelenıyorum nasıl yaptırabılırız bunu
  • devamlı farklı hatalar verip duruyordu araç krank sensçrü verdi sıfır taktı yine veriyordu hatayı dedigim gibi beyinden şüpelenin
  • quote:

Orijinalden alıntı: Bornova17

quote:

307 1.4 hdı aracımda aynısı oluyordu beyinde sıkıntı oldugu söylendi tamiri yapıldı düzeldi ustama 3tane daha aynı şekilde peugeot gelmiş direk söyledi beyin diye

ne kadar masraf cıktı hocam bende beyınden suphelenıyorum nasıl yaptırabılırız bunu

400 tl gibi bi fiyat alındı hocam oznm sinoptaydım stop ede ede gitim sanayiye yeni beyinle denendi samsundan geldi tabi beyin tamir içinde oraya gitti sıkıntı yaratan da araçtaki kaçaklardan dolayı olmuş
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Arkadaşlar aracım dizelyolda seyir halindeyken zamanlı zamansız,motor ışığı(O sarı çeşmeye benzeyen ışık) yanıyor araç stop ediyor,bilgisayara bağladık EGR Valfi sorunlu dediler temizlettim 0 gibi oldu,şimdi eve geldim park ederken yaptı aynısını.Işık ara ara yanıp ara ara sönüyor artık ne yapacagım bılmıyorum arac sollarken flan olur Alah korusun kazaya davetıye.Aracın elektrik sistemini toplattırdıktan sonra cıkmaya basladı bu sorun.Sizce neden olabılır ne yapabılırım arkadaslar?

öncelikle Allah kolaylık versin hocam dediginiz sıkıntıları bende yaşadım dedigim araçta sinoptaki tanıdık ustam direk beyinde dedi zaten biliyor yani bu işi beyinin samsuna gidip gelmesi yanında yedek beyin gelmesi ve denemesi takması kaçagın giderilmesi 400tl gibi bi rakam tuttu aradan 2ay gibi bi süre geçti ondan sonra abs biraz yanık durup sönmeye başladı ilk aracımdı sattım kurtuldum diyebilirim kolay gelsin

• quote:

quote:

quote:

400 tl gibi bi fiyat alındı hocam oznm sinoptaydım stop ede ede gitim sanayiye yeni beyinle denendi samsundan geldi tabi beyin tamir içinde oraya gitti sıkıntı yaratan da araçtaki kaçaklardan dolayı olmuş

elektrik sistemini bağlarlarken bence bişeyi yanlıs yaptılar hocamı,bende bundan şüphelenıyorum,beyne gıden kabloları ya yanlıs bagladılar yada bi yerde kısa devre flan yapıyor arac,ama gelde bunu ustaya anlat smdı adam egr valfınden bı gırdı kım bılır yarın neyi degıstrcek bana hangı parcayı aldırcak yandık ki ne yandık

• quote:

quote:

quote:

quote:

elektrik sistemini bağlarlarken bence bişeyi yanlıs yaptılar hocamı,bende bundan şüphelenıyorum,beyne gıden kabloları ya yanlıs bagladılar yada bi yerde kısa devre flan yapıyor arac,ama gelde bunu ustaya anlat smdı adam egr valfınden bı gırdı kım bılır yarın neyi degıstrcek bana hangı parcayı aldırcak yandık ki ne yandık

bu araçlar zaten elektirik sorunları ile mimlilerdir bence başka bi ustaya danışın çünkü o parçalardan sıkıntı yok

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

bu araçlar zaten elektirik sorunları ile mimlilerdir bence başka bi ustaya danışın çünkü o parçalardan sıkıntı yok

peki hocam cok teşekkür ederim

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

peki hocam cok teşekkür ederim

rica ederim umarım kısa zamanda çözersiniz sorunu

• Bornova17 kullanıcısına yanıt
    Eksantrik veya krank sensörü yolda birden stop etme arızasına sebep olur. Ustanızın elinde vardır çıkma sağlam sensör takıp deemiştir belki ama yine fikrimi söylemek istedim. O sensörleri denemediyse bi denesin. Problem gitmezse iyi bi elektrikçinin tesisatı incelemesi gerekir. Büyük ihtimalle tesisattandır diye tahmin ediyorum. Kolay gelsin
  • quote:

Orijinalden alıntı: mehmetbulut38

Eksantrik veya krank sensörü yolda birden stop etme arızasına sebep olur. Ustanızın elinde vardır çıkma sağlam sensör takıp deemiştir belki ama yine fikrimi söylemek istedim. O sensörleri denemediyse bi denesin. Problem gitmezse iyi bi elektrikçinin tesisatı incelemesi gerekir. Büyük ihtimalle tesisattandır diye tahmin ediyorum. Kolay gelsin

yarın söylyecegım hocam önce krank sensörunu deneyelım degıl mı
  • evet hocam önce krank sensörü denenmelidir.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

evet hocam önce krank sensörü denenmelidir.

sabah yeni krank sensörü takıldı hocam sorun çözüldü gibi,herhangi bir stop etme yaşamadım kaldıki bayaa gezdim.80 tl aldılar takılması parcası flan dahil,işin ilginç kısmı bu parca yakıt tasarrufumu sagladı naptı anlamadım gezıyorum gezıyorum ibre düşmüyor :D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bornova17 -- 6 Şubat 2014; 19:30:38 >
  • quote:

quote:

sabah yeni krank sensörü takıldı hocam sorun çözüldü gibi,herhangi bir stop etme yaşamadım kaldıki bayaa gezdim.75 tl aldılar takılması parcası flan dahil,işin ilginç kısmı bu parca yakıt tasarrufumu sagladı naptı anlamadım gezıyorum gezıyorum ibre düşmüyor :D

İbreye fazla güvenmeyin sonra pat diye düşer müşer mazallah :) Sorununuzun çözüldüğüne sevindim geçmiş olsun. Güle güle kullanın.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

quote:

quote:

sabah yeni krank sensörü takıldı hocam sorun çözüldü gibi,herhangi bir stop etme yaşamadım kaldıki bayaa gezdim.75 tl aldılar takılması parcası flan dahil,işin ilginç kısmı bu parca yakıt tasarrufumu sagladı naptı anlamadım gezıyorum gezıyorum ibre düşmüyor :D

İbreye fazla güvenmeyin sonra pat diye düşer müşer mazallah :) Sorununuzun çözüldüğüne sevindim geçmiş olsun. Güle güle kullanın.

tesekkür ederim :)

• arkadaşlar malesef sorun çözülmedi,dün gece hava bayaa soguktu gece 1 gibi arabayı alayım bi test edeyim dedim,5 dk gezdim araba stop etti,krank mili soketi değişmişti,usta istersen sökelim senin parçayı takalım dedi gerek yok dedim işçilik parası vermek istemedim.Şimdi arızanın beyne giden bir kablonun kısa devre yapmasından kaynaklandıgını düşünüyorum arkadaşlar,aracı bilgisayara taktırdıgımda şu hataları verdi :
    1- Egzos gazı devridaiminde fazla akış tespit edildi.(EGR VALFİNİ TEMİLETMİŞTİM)
    2- Yakıt hacmi regülatöründe arıza(tam emin değilim ama sanırım böyleydi)
    3- Debriyaj şalterinde arıza-çalışmıyor(ÖNEMSİZMİŞ BU ÖYLE DEDİLER)

usta getir egzos müşürümü ne varms onu değiştirelim dedi 130 tl parça fiyatı,sonra yine egr valfini değiştirelim flan diycek artık bıktım işini bilen bi usta lazım ne yapmalıyım arkadaşlar aslen canakkalelıyım ama izmirede gelebilirim,satsam arabayı desem bu halde niye millete kakalayım arabayı onada içim elvermiyor cok zor bi durumdayım

@santos22
    @e-rose
    @D@rbeli M@tk@p
    @I_tech
    @kkke_3319
    @omcool
    @msansertekin
    @Gökhan Çetin
    @mehmetbulut38

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bornova17 -- 7 Şubat 2014; 13:14:40 >

• Ya işinin ehli bir ustaya götürün ya da iyi bir yetkili servise... Sorun bilgisayar vasıtası ile teşhis edilmiş zaten, çözümü de basit olmalı. Sıkmayın canınızı mutlaka düzelecektir...
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.