Merhaba Arkadaşlar, 2015-2018 model arası Peugeot 208 1.6 HDI veya BlueHDI otomatik vites araç almayı planlıyorum. 100.000 km altında alacağım, muhtemelen 60.000-70.000 km falan olacak aldığım araç. Aramızda dizel otomatik 208 kullanıcısı arkadaş epey vardır. Bu aracı şanzıman-motor arızası bakımından değerlendirip tavsiye eder misiniz? Aracın kronik problemleri var mıdır? Gerçek kullanıcıların yorumları gerçekten çok büyük rol oynuyor araç alımında. Hepinize şimdiden çok teşekkür ederim cevaplarınız için. İyi forumlar |
PEUGEOT 208 SAHİPLERİ (381. sayfa)
-
-
-
Sanırım bu araba alınmaz diyor herkes :D
-
Merhaba hocam. Ben 3 senedir 2016 1.6 Hdi otomatik kullanıyorum. 60 binde almıştım araç şuan 110 bin olmak üzere. Bu 3 sene içinde hiç bir sorunla karşılaşmadım. Halen severek kullanıyorum. Sadece aldığımdan beri arka cam motorları arızalıydı tam olarak açılmıyordu camlar ben de arka camları kullanmadığım için yaptırma gereği duymadım. Araç tam bir yakıt cimrisi. Ortalama 5-5.5 yakıyor İstanbul şehir içi. Vitesten yana da hiç sorun yaşamadım. Tavsiye ederim
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Merhaba, 1.2 benzinli araçlarında antifriz değiştiren oldu mu? Ne tür antifriz kullandınız?
-
Emin misin? Polen filtresinin fiyatı ne öyle???
-
Doğrudur pahalı en azından fiziki bir şey motor temizliğine para vermekten iyidir gene :)
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Buna benzer bende fatura ödemesi yaşadım.. onay almadan motor temizleme ve klima sterilezasyonu mevzusuna şişirme yapmışlardı..
-
blok temizleme ve motor temizleme diye geçen kalemler nedir sizce ?
Herkese selamlar aranıza yeni katıldım
2016 active etg5 s&s 62bin km 1.2 puretech 82bg ile aranıza katılmışken, birkaç soru ile sizlerin bilgilerinize danışmak istiyorum.
İlk aracım, ilk deneyimim olduğu için bir çok konuyu sizlerin daha iyi bileceğini düşünüyorum. Kitapçığını ve online pdf halini baştan sona okudum. Fakat tecrübe bambaşka bir şey tabi
Öncelik forumlarda bahsedilen silkeleme, titreme, vites atmama gibi hiçbir sorun yaşamıyorum.Yağ gibi kalkıp devam ediyor. Farkettiğim konu ise şehiriçi kırmızıda herkesle birlikte kalkıp çok basmadan orta karar, arkamda kimseyi ayağını gazdan cektirmeyecek kadar gittiğimde 1-2-3 vitesler 3 devirde atıyor. Daha yumuşak gidersem 2bin devirde atıyor evet fakat bu sefer trafik kitleniyor sizlerin bu konuda bir tecrübesi ve önerisi veya "normal öyle olmasi" gibi yorumlarınız varsa dinlemekten keyif duyarım. Annemin 2021 polosunda mesela 2 deviri görmeden atıyor dsg. 1800 civarında. Bahsettiğim akıcı ama sakın şekilde kullanımda. Elbet etg ile kıyaslanamaz ama bu kadar farketmesi normal mi?
Haricinde ağır bakımları, periyodik bakımları kaçtan kaça yapılıyor? 60binde sanırım var bir tane onu yaptırmak için servis randevusu aldım fakat görüyorum ki gereksiz masraf çıkaran servisten yakınan forum üyeleri var. 60bin bakimindaki gerekli demirbaş bakımları neler olmalıdır?
Üzerinde fabrika 15r energy saverlar var. Yorumlarını okuduğumda insanlar hep çok erken eridiğini veya çatlayıp bozulduğunu söylemişler. incelediğimde erime görüyorum ama çizgileri hala duruyor. Asıl görmediğim o çatlayama, bozulma konuları. herhangi bir şekilde deforme görmedim o şekilde. Lastik konusu ap ayrı olduğu için çok detay girmeyeceğim ama şuna dikkat et derseniz hay hay.
Bunlar dışında genelde çoğu active ilanlarında geri görüş kamerası var. Benim araçta yok, acaba sonradan çıkartmış olabilirler mi? Kamera yuvası var fakat düz siyah plastik takılı.
Yorumlarda okuduğum kadarıyla uyarı ışığı çıkmıyorsa şanzuman güncellemesi gerek yok diye anladım, herhangi bir yerden kontrol etme şansım var mı gerekip gerekmediğini?
Bunlar dışında geri vitesteki kararsız hareketlerinde dair yorumlara katılıyorum aracın. O durumu şu şekilde çözdüm. Bahsetmek isterim belki birine yardımı dokunur. Eğer gaz vermeden sadece frene bas bırak yaparak giderseniz ve kendisi gaz vererek kavrarsa evet çok atıyor arkaya, dokununca frene de hemen duruyor, kaydiramiyorsunuz aracı. Ama ufak bir gaz verirseniz daha yumuşak geriye kalkıyor ve düşük km hızda daha konforlu kaydirabiliyorsunuz.
Şimdiden hepinize teşekkürler eder iyi forumlar dilerim
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-BEC9A08B1 -- 21 Kasım 2022; 13:40:58 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Aracınız hayırlı olsun. Şanzıman karakteri ve yapısı gereği düz vitesle aynı çalışıyor, dolayısı ile 3bin devirde vites atması normal. DSG'nin karakteri daha farklı, kıyaslama yersiz olur. Lastik noktasında ise jant büyütmeyin 15 inç devam edin, büyük ölçüler konforu çok olumsuz etkiliyor. lastiğin yaşı 5'i doldurduysa değiştirin.
Active paketlerde kamera opsiyondu, çıkarmış olduklarını hiç sanmıyorum.
-
2013 model 208 var. Arka kapı fitilleri açıldı, bu sorunla karsılaşan vardı diye hatırlıyorum. Çözüm noktasında önerisi, tecrübesi olan var mı?
motor temizleme, benimkini bildiğiniz tazyiyikli özel sıvı/deterjan karışımı su ile yıkamışlardı..
blok ,motorun içi oluyor.. size yapılan işlem neydi ki yani motor mu açıldı.. açılmadıysa yine özel karışımlar var, motor içine yağ gibi döküp belli bir zaman çalıştırıyorlar sonra boşaltıyorlar.. temizlik oluyor işte..
para alacaklarsa her türlü bahane var özetle ...
-
Muhtemelen dediğiniz gibi ama bir ara soracağım ne yaptınız diye
Tam da üstüne geldi, Plenty marka fitil koruyucu sıvı almıştım. Süreyim bari. Şu an bende sorun yok (2016 model)
Energy Saver Lastiklerden kurtulun bence imkanınız varsa tabi. Ben kullanırken arka taraf dans ediyordu hemen gidip değiştirdim. Lastik işi şakaya gelmiyor
Cevabınız için teşekkür ederim,
Bugün, yarın alacağım yeni bir lastik seti. Çok sayıda karşılaştırma videosu izledim 4 mevsim için. Michelin'in crossclimate'ler bir tık pahalı geliyor o sebepten;
Goodyear 185/65 R15 92H XL Eagle Sport Oto 4 Mevsim Lastiği
veya
Goodyear 185/65 R15 88T Vector 4 Seasons Gen-2 RE Oto 4 Mevsim Lastiği
Lastiklerinden birini alacağım. Sizlerin de önerisi varsa seve seve değerlendirmek isterim.
Saygılar
https://www.hepsiburada.com/goodyear-185-65-r15-88t-vector-4-seasons-gen-2-re-oto-4-mevsim-lastigi-uretim-yili-2022-p-HBV00000ZMP9H
https://www.hepsiburada.com/goodyear-185-65-r15-92h-xl-eagle-sport-oto-4-mevsim-lastigi-uretim-yili-2022-p-HBCV000003AZTI
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-BEC9A08B1 -- 28 Kasım 2022; 18:51:58 >
-
Ben Falken Ziex 310 Ecorun araştırıyorum ama bulunduğum bölgede yetkili satıcı bulamadım. Baya övenler vardı. 185 65 R15. Yaz lastiği olarak geçiyor. Size uyar mı bilemiyorum mevsim itibariyle.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi programmer_onur -- 28 Kasım 2022; 19:16:1 >
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Biraz daha yaz odaklı olsun derseniz eagle dört mevsim mantıklı. Ödül de almış diye duydum ben de merak ettim ilerde taktırmayı düşünüyorum
Evet fiyat ve performans açısından eagle daha avantajlı duruyor. Ankara'da, yüksek ve yokuşlu bir yerde oturuyorum. Aslında her şekilde kış lastiği gerekli ama remote çalıştığım için kar kış olduğunda arabaya binmeyecegimi düşünüyorum. Acil bir durum olursa da taksi tutarım riske girmem. Her ne kadar bulunduğum yerin tuzlamasi çok iyi yapilsa da, risk tabi. O yüzden yaza dönük 4 mevsim alıp kar buz harici kullanacağım. Bol bol ıslak olacagini düşünüyorum buraların. Bu goodyearlarin da ıslak zemin performansları testlerde güzel çıkmış. Bir tık o cezbetti.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X