Şimdi Ara

PEUGEOT 208 SAHİPLERİ (382. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7.850
Cevap
95
Favori
640.208
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 380381382383384
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Diğer aracıma 205/55/16 ölçülerinde GoodYear Eagle Sport 4 Seasons lastik taktırdım daha yeni. Bir İç Anadolu şehrinde ikamet ediyorum. Kışın çok karda ben de çıkarmayacağım aracımı. Bu sebepten dolayı yaz lastiği tabanlı bir 4 mevsim ararken bu lastikte tercih kıldım. Normalde Crossclimate 2 alacaktım ancak 1450 lira fiyat verdiler. Bu lastiklerimi ise tanesi 1000 liradan aldım.

GoodYear Eagle Sport 4 Seasons yurt dışında Dunlop Sport All Season olarak geçmekte. Aynı fabrikada üretiliyor. Ben açıkçası memnunum ama karda test etmedim. Kuru ve ıslak performansı gündelik kullanım için gayet uygun. Yol sesi bahsettiğim ölçülerde 72db. Crossclimate ise 69db. Crossclimate daha kış odaklı bir lastik. Kuruda çok iyi fren mesafesi yok ama ıslakta çok iyi bir tutuşu var.

GoodYear Eagle Sport 4 Seasons için yeterli test videosu bulamadım. Varsa buradan paylaşırsanız diğer arkadaşlar da faydalanmış olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Halilowich -- 29 Kasım 2022; 14:21:40 >

• Halilowich kullanıcısına yanıt

Kağıt üzerinde desibel farkı var, gerçekte ne durumda?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • nightbringer kullanıcısına yanıt

Çok hassas kulaklar için az da olsa bir uğultu farkı var. Ama halkın %90'ının bu farkı hissedeceğini düşünmüyorum.

• nightbringer kullanıcısına yanıt

Goodyear 185/65 R15 92H XL Eagle Sport modelinden sipariş verdim. Tecrübe ettiğimde deneyimlerimi yazacağım ama ilk tecrübelerim olacağı için başka bir lastikle kıyaslama imkanım bulunmuyor henüz. Ancak kaydı kaymadı diyebilirim :)

Halilowich Bey'in yazdığından farkı olarak etiket sesi 72db değil 70db. Muhtemelen boyut farkından ötürüdür.

• Arkadaşlar aracım 1 haftadır frene basınca durma noktasına geldiğimde araç kendini ileri atıyor ve titreme oluyor, 3-5 saniye sonra kendine geliyor. Dururken hep aynı sorunu yaşıyorum ve esp ve yokuş kalkış devre dışı hatası veriyor. Normalde ayağınızı frenden çektiğiniz zaman araç kendinden bi ivmelenir ya onun tam tersi oluyor şu anda frene basınca da ivmelenmeye çalışıyor 3-5 saniye. Daha önce de birkaç kez başıma geldi ama araç yağ yakıyordu ve yağ lambası yandıktan sonra oluyordu bu problem ama yağ ekleyince tekrar normale dönüyordu. Şu anda yağ eklememe rağmen 5 gündür bu şekilde devam ediyor. İnternette esp hatalarına baktım araştırdım ama genelde başka şeyler yazılmış. Araçlarınızda böyle bi problem yaşayan varmı acaba?

• avedist A kullanıcısına yanıt

Aracınız yarı otomatik mi? Öyleyse şanzıman kalibrasyonu gerekebilir. Km bilgisini vermemişsiniz, kavrama da azaldıysa buna etken olabilir.

Merhaba. Evet yarı otomatik. Km 110bin. Kalkışta titreme falan olmuyor kavramada genelde çok nadiren tek sorun araç durmaya yakın fren yaparken kalkıştaki gibi kendini ileri itmesi. Tabi araç titriyor ve esp asr arızası hatası veriyor hemen.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • avedist A kullanıcısına yanıt

Ben kavrama ile alakalı bir durum olduğunu düşünüyorum. Aracınızın şanzımanı özünde bir manuel şanzıman; sizin yerinize hidrolik bir robot debriyaja basıp vites atıyor. Kavramanız azaldıysa veya yazılımsal bir durum oluştuysa siz aracı durdurmaya çalışırken bile araç kendini kavramada tutuyor, bu da motorun zorlanmasına ve titremeye yol açıyor. Şanzımanı kontrol ettirmenizi tavsiye ederim ben, kalibrasyon veya kavrama (belki volant ile beraber) değişimiyle sorun çözülebilir. Diğer arkadaşlar da katkıda bulunabilir hatam var ise.

• Herkese selam, 1 hafta önce aracımı aldım, 2019 Model 208 1.2 Puretech 82 Hp Signature paket. Ankara ABC servisle görüştüğümde motor yazılım güncellemesi kampanyası olduğunu ücretsiz yapacaklarını söylediler. Ankara dışında var mı bilmiyorum servisi arayip bilgi alabilirsiniz.

Multimedya ekran güncellemesi içinde 500tl para istediler, MyPeugeot uygulaması üzerinden mailime yönlendirilen yazılım dosyasını flash belleğe atarak arabaya kendim kurdum. Servise gerek yok. Multimedyanın ara sıra kapanıp açılması, bazen açılmaması gibi sorunlar gitti tamamen. Bu tarz sorunlar yaşayanlar deneyebilir.

• santi1905 kullanıcısına yanıt

MyPeugeot uygulaması üzerinden mailinize nasıl yönlendirildi yazılım biraz daha net açıklayabilir misiniz?

Tabi;

MyPeugeot uygulamasına girdikten sonra sırası ile Araç>Araç dokunmatik ekranı> Açılan sayfada araç sürüş ekranı güncellemesi mevcutsa güncellemenin versiyonunu ve güncellem hakkında bilgiler olan ekran geliyor. Yazının altında 2 seçenek mevcut ' İndirme Bağlantısını e-posta ile gönder' ve 'Güncelleme için yardım'. Burada e-posta ile gönder seçeneğine bastıktan sonra sizi mail uygulamasına yönlendiriyor oraya hangi e-postaya istiyorsanız girerek linklere gelen mailden ulaşabilirsiniz.

Gelen mail üzerinden güncelle prosedürünü indirip adım adım yaparak cok kolay bir şekilde güncellemeyi yapabilirsiniz. Gelen maile setup dosyası, araçınızın lisans dosyası gibi linkler olucak. Paylaştığım ss'de onları kapattım ben. Çok güzel bir döküman oluşturmuşlar. Hata vermesi durumunda ne yapacağınızdan tutun flash belleğin dosya formatına kadar her bilgi mevcut. Yine takıldığınız yer olursa yardımcı olabilirim.

Çok teşekkür ederim; gayet detaylı ve bilgilendirici bir mesaj olmuş. Diğer ziyaretçiler de mutlaka faydalanacaktır. Gösterdiğiniz ekran görüntüsündeki gibi Hizmetler ve Belgeler/Araç seçenekleri mevcut ancak Araç Dokunmatik Ekranı seçeneği bende gözükmüyor. Sanırım kayıtlarda versiyon güncel gözüküyor.

Ancak çok faydalı bir post oldu bu, umarım faydalanan olacaktır. :)

• Arkadaşlar merhaba,yeni kasa 208 görüntüsü çok hoşuma gitti,bayadır takipteyim,otomotik vites 1.2.prutech olan,ama şöyle şikayetvar daki şikayetleri görünce,bide 2.el satış sitelerinde hep km si düşek arabalar görüyorum,haketten sorunlu bir arabamı,ben hyundai i20 kullanıcısıyım,i20 maşallah sorunsuz bir araba,böyle bir arabaya geçersem pişman edermi beni.yeni kasa kullananlardan yorum bekliyorum.

• belowedd B kullanıcısına yanıt

3 yıldır 2014 model 1.4 hdi düz vites kullanıyorum. bir kere bile sanayiye gitmedim. sadece yağ, filtre bakımını yaptım.

• Selamlar herkese

Bir konuda önerilerinizi almak istiyorum.

208'lerde hangi telefon tutucuyu, nerede kullanıyorsunuz?

Çoğu kişinin havalandırma sazlıklarında kullandığını görmekteyim fakat ben i-cockpit yanında, aşağıda çizdiğim şekilde kullanmak istiyorum. Hem gözümü yoldan çok ayırmama gerek kalmaz diye düşünüyorum hem de i-cockpit'in devamı gibi olur. Tek sorun orası biraz eğimli, hangi düz zemine üründen alsam yapışma sorunu çekmem onu bilmiyorum.

Fikirlerinizi bekliyorum :)

• Merhaba arkadaşlar. Bildiğiniz üzere SMEG+ ekranlı araçlarda kablolu Apple CarPlay var ancak kablolu Android Auto yok. Resimlerini koyduğum Carlinkit 4.0 cihazı USB girişinden bağlayarak KABLOSUZ şekilde hem CarPlay hem de Android Auto çalışıyor. Android Auto'yu sistem CarPlaymiş gibi görüyor. Fonksiyonlarda ve düğmelerde herhangi bir eksiklik veya sorun yok. Almak isteyenler AliExpress'ten alabilir.

• Arkadaşlar aracım 2014 model otomatik.. Bu sabah araç çalışmadı.. Dün akşam hiçbir sorun yoktu. marş basıyor ama çalışmıyor. Aküsü 2 yıl önce değişti. Geçen sene de benzin pompası değişmişti. Başka bir sorun olabilir mi?

• kerbuga K kullanıcısına yanıt
    Hocam son günlerde start-stop un devreye girmemesi gibi bir durum var mıydı. Akünün bitme işaretleri ordan gelmiş olabilir. Eğer akü ise sorun tabi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tirabzonli -- 14 Ocak 2023; 17:56:19 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Bende de aracı çalıştırırken "otomatik fren sistemi arızası" uyarısı vermeye başladı. Muhtemelen aküdendir diye düşünüyorum, aracı alalı 7 seneye yaklaştı ve akü hiç değişmedi.

Tr serverından genelde indirme bağlantısını göndermiyor.2017 model aracım için talep ettiğimde boş mail geldi. Bende bir youtube videosundan edindiğim bilgiye göre

https://mypeugeot.peugeot.fr sayfası üzerinden mevcut mypeugeot giriş bilgilerimle giriş yapıp, araç şase nosu girerek indirebildim. Benim gibi sorun yaşayanlar için bu bilgiyi paylaşmış olayım.

• 
Sayfa: önceki 380381382383384
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.