< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |
PEUGEOT 208 SAHİPLERİ (383. sayfa)
-
-
Sizin aracınız kaç model ve hangi paket. En düşük pakette dahi olsa çalışıyor mu? Youtube'ta mirror link çalışıyor mu?
-
2016 model. CarPlay uyumlu ekranlarda çalışıyor mesajda belirttiğim gibi. Video oynatımı için AI Box almanız lazım
-
Aracım 2017 model. Kısa farları, beyaz LED fara çevirmek istiyorum. Aranızda bu işlemi yapıp, kullandığı markadan memnun olan varsa önerebilir misiniz? Birde soğutuculu olanlar için sabitleme aparatı da alın diyorlar. Böyle bir uygulama ile karşılaşan var mı?
-
Ben Photon taktırdım kısa farlara ve memnunum. Kutusundan sabitleme aparatı çıkıyor zaten. H7'ler telle sabitlendiği için tüm H7 led kutularından çıkar diye tahmin ediyorum. Önce aparat ampül deliğine takılıp telle sabitleniyor sonra led ampül takılıyor. Ancak şu var: bizim far ampüllerinin arkasında plastik kapaklar var. Fanlı led takınca bunlar kapanmıyor. Benimkileri takan eleman bu kapakları o kuvvetli ısıtıcılar var ya, saç kurutma makinesine benzeyen, işte onunla dikkatlice yavaş yavaş ısıtıp kapağı bir soda şişesine bastırarak kapakta bombe yaptı ve öyle taktı. Hiç ıslatmamak koşulu ile kapaksız da kullanılabilir belki ama ben risk almadım.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ABABA2307 -- 9 Şubat 2023; 13:37:46 > -
Merhaba, 208 2014 model 1.4 hdi için yağ öneriniz var mı? Birde internetten almayı düşünüyorum, sz nerelerden alıyorsunuz? Malum sahte olma olasılığı yüksek
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Motorda yağ etiketi yok mu? Benimkinde kaputu kaldırınca panjurun kaput altına denk gelen siyah plastik kısmında yanlış hatırlamıyorsam TOTAL etiketi var. Kontrol eder düzeltirim mesajı eğer değilse. Araç 1.6 eHdi.
Ben yağı özel serviste değiştirtiyorum yıllık bakım kapsamında.
-
PO 5-30 kullandım ben trendyoldan almıştım diye hatırlıyorum sahtesi çok olan bir yağ değil daha önce de almıştım diğer aracıma
Fransız markası olduğu için kaputta total öneriyorlar ama ben 1.6 HDI 92 için Castrol edge kullandım. Nette çok sahte ürün olabiliyor, olurda satın alırsan altında ki QR koddan teyit edilebileceğini söylemişti bir arkadaş. Sanayi sitesi içinde yer alan parçacılardan da net fiyatlarına yakın fiyatlarla alabilirsin.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sernarrow -- 13 Şubat 2023; 15:57:15 > -
Teşekkür ederim cevaplar için. Kapıtta total logosu vardı ama detay yazmıyordu. Kitapçıktan baktım, total 5w-30 aldım.
Piyasada çakması en bol olan yağ Castrol, çok çok dikkatli olmak lazım alırken.
-
merhaba,
geçen kış aynı sorunu yaşadım. ancak bende ESP+ABS arızası ile hill holder da çalışmıyordu. sizde de aynı mı.. eğer öyleyse fren müşürü ile bunlara bağlı olan ve hep beraber çalışan bir parça daha değişmişti. geçen sene olduğu için adını hatırlayamadım ve faturasını bulamadım.. aklınızda bulunsun, şanzuman da bir sıkıntı yoktu..
-
Merhabalar herkese, bir araç arayışı içerisindeyim, malum fiyatlar yukarılara çıktıkça çıkıyor, peugeot 208 bakıyorum, önceki aylarda abim 1.6bluehdi etg6 olan versiyonundan aldı, benzinli 82bg versiyonunu kullanan arkadaşlar memnunlar mı? Şanzımanın biraz sarsıntılı çalıştığı ve motorun cansız olduğunu biliyorum, genelde kısa mesafe kullanılacak, tatillerde uzun yol yapılacak, eşimde kullanacak o yüzden boyutları bizim için iyi diye düşünüyorum. Uzun yolda çok yorar mı? birde 82hp etg5 ler yakıt ortalaması nedir acaba?
-
Yakıt ortalama 6.0-6.5 arası civarında. Şehir içi fazla sürerseniz (30-35 km/h) 6.5 üzerine çıkıyor (1.2 vti ETG5 82 HP).
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi programmer_onur -- 27 Şubat 2023; 16:30:12 >
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Eşinizde kullanacaksa rampa çıkmadan önce falan manuel olarak vites düşürmeniz gerekebiliyor. Eşiniz yapabilirse sıkıntı yok ancak sorun olabilecekse EAT6 tam otomatikleri tercih edin.
-
Balatalar bitince ekranda uyarı yazısı çıkar mı 1.6e-hdi'lerde?
Yazın triger bakımında ustam arka balatalar bitmek üzere demişti, araba 99bine geldi ve arkalar orijinal balata.
15-28 Şubat arası araç kullanılmadı. 28'inde eşimle dolaşmaya çıktık. İlk 1-2 yüz metrede arka lastik/disklerden şık şık şık ses geldi. İndim baktım, gözle görülür bir şey fark edemedim. Binip tekrar devam ettik, 50-100m sonra ses kesildi gibi oldu. 2km ilerdeki benzinliğe gittik. Benzinlikte çok enteresan bir şey oldu. Pompaya yanaşıp durdum, arabadan indim. Orta yaşta bir pompacı geldi, "abi balatan bitiyor, ses geliyor" dedi. Ben de "evet farkındayım, yaptıracağım vb" dedim. Ama adamın duyduğu sesin biten balatadan kaynaklandığını nasıl anladığını hala anlamış değilim, üstelik soramadım da "nasıl anladın?" diye... "BİTEN BALATA SESİ" diye bir ses mi var (hüzzam makamında )
-
Fren balata yuvasında balatanın bitme noktasına yakın bir yerinde sesle uyarı vermek için bir metal çubuk yüzey vardır çoğu arabada. Bu diske sürter ve ses yapar.
-
Hocam bu duruma göre balata bitmeye yakın dediğiniz metal çubuk diske sürtüyorsa diske zarar vermiş olmaz mı? (Tam anlamamış olabilirim)
Bende bir yerde okuduğuma göre, balatalar imal edilirken bitmeye yakın noktada konumlandırılan ve bitmeye yakın zaman ses verecek türden bir malzemeden ibaret bir tür uyarıcı katman oluyormuş. Balata zamanla aşındıkça ve bu katmana kadar gelindiğinde normal frenlemede normal sürtünme yine oluyor ama sesli oluyor bu sefer deniliyordu. Malzeme mühendisi değilim ama böyle bir ifade vardı.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi programmer_onur -- 4 Mart 2023; 22:19:23 >
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Evet hocam aynı şeyden bahsediyoruz. Bu bazen ufak yumuşak bir metal oluyor veya katman oluyor. Sesle uyarı yapıyor.
-
arkadaşlar merhaba, aracı önerir misiniz? 60-100k km aralığında bir kaç araç buldum 2015 model civarı eat5 şanzıman. Fiyat aralığına göre (450k), en uygunu bu araç gibi duruyor. Genel problemi/kroniği var mıdır? Varsa başka araç önerinize alaiblirim
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X