Peugeot 3008 binenler ne iş yapıyor (3. sayfa)
-
-
Yanlış anlamayın ama sizin olay da pek mantıklı değil yani tatil dışında. İki sene içerisinde eşyalarınıza ne olabilir ki sürekli değişiklik ihtiyacınız oluyor? Bu da bana göre gereksiz tüketime giriyor mesela.quote:
Orijinalden alıntı: gorkemnalbant
Çok güzel özetlemişin olayı hocam. Bu gözler 500binlik arabadan inen şalvarlıları gördü. Adamın tatilden anlayışı köye gitmek, pazardan giyinir, dışarıda yemek yemez, evine hiç bir şey almaz ama altında kredimile alınmış son model jeep. Ha benim gibi senede 4 kere otele gidersen, 2 3 senede bir evin mobilyaların değiştirir, bir gömleğe 300 lira verirsen 20 yaşında araban olur. Hayata bakış açısı işte
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
-
Hocam kedilerim var evde. İster istemez değiştirmek zorunda kalıyoruz
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: Panthér
Başlığı görende 1.000.000 luk araba sanacak, 2-3 ay önce 215.000’e aldı arkadaşım.213
5 ay önce. 2000 km'de. 370'e bırakırım. Anahtar komşuda ondan alırsınız
Zaman ne çabuk geçiyor?quote:
Orijinalden alıntı: amadeus99213
Alıntıları Göster
* O zaman ben komşudan anahtarı alıp biraz turlayayım .
-
quote:
Zaman ne çabuk geçiyor?
* O zaman ben komşudan anahtarı alıp biraz turlayayım .
Alıntıları GösterAl gitsin, arabayı haftada bir 5 dakika çalıştırıp ileri geri yapıyor adam.
Dur bakalım aksilik olmazsa salı dönme durumum var gibi gibi. Nasıl saçma bir sene bu ya.
Yalnız fiyatlar hiç komik değil hiç.
Ne iş yapıyon bakim sen?quote:
Orijinalden alıntı: amadeus99Al gitsin, arabayı haftada bir 5 dakika çalıştırıp ileri geri yapıyor adam.
Dur bakalım aksilik olmazsa salı dönme durumum var gibi gibi. Nasıl saçma bir sene bu ya.
Yalnız fiyatlar hiç komik değil hiç.
Alıntıları Göster
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
quote:
Ne iş yapıyon bakim sen?
Alıntıları GösterHehe bir kamu kurumunda Rus mafyası olarak çalışıyorum
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
quote:
Orijinalden alıntı: amadeus99213
Alıntıları GösterO zamanlar forumada yazmıştım 220 bindi aksesuarla alın diye.O zamanın en f/p aracıydı.Nakitim olsa direk alır kenara atardım.
quote:
Orijinalden alıntı: amadeus99Hehe bir kamu kurumunda Rus mafyası olarak çalışıyorum
Alıntıları Göster
-
Çok iyi prim yaptı. O dönem alanlar çok şanslılar.quote:
Orijinalden alıntı: icemyO zamanlar forumada yazmıştım 220 bindi aksesuarla alın diye.O zamanın en f/p aracıydı.Nakitim olsa direk alır kenara atardım.
Alıntıları Göster
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Panthér -- 3 Ekim 2020; 20:46:12 >
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
1,5 senede 10 bin TL artmıştı araç.ÖTV indirimi öncesi aynı fiyatla dizeli 203 bin tl civarıydı.
Yüksek fiyatla artacağı çok belliydi.Ev almamış olsam direk alırdım.
Anahtarsız giriş çalıştırma cam tavan falan yok işte.
O sırada aldım bende.
Daha doluları vardı ama ben renk olarak bakır turuncusu aldım.
Daha doluları siyah garip bir yeşilde vardı.
Kum gri biraz yeşile çalan renk.Benim hoşuma gidiyor.Alırken tekno-kum gri ve kırmızı vardı.Kırmızıyı direk eleyip kum gri istedim ama içi bej olunca vazgeçip tekno aldım.Kum gri aracı daha iri gösteriyor gibi gelmişti bana.
sizin Avrupa paket o zaman
Yep 1. 2 allure dynamic. Pek kullanamadım ama salıdan sonra bineceğim artık. Çok konforlu araç.
quote:
Orijinalden alıntı: amadeus99Yep 1. 2 allure dynamic. Pek kullanamadım ama salıdan sonra bineceğim artık. Çok konforlu araç.
Doğrudur.Uzun yolda çok konforlu.Golf 7,5 1,4 highline dan şehirdışı çok daha rahat yolculuk yaptım.
Aralık ayında corolla aracımı 100k ya satıp 2018 en baz model 3008 i 180k ya aldım
Aralıkta fiyatlar böyle uçuk değildi
Ayrıca alım gücünün yerlerde olduğu ve enflasyon oranlarına ilkokul öğrencilerinin inanmadığı bir ortamda TL nın sürekli değer kaybetmesiyle pahalı gibi görünen araçları alanların mesleklerini merak edip elinize ne geçecek merak ediyorum
Şunu merak edip pay çıkarsanız daha yerinde olur
Neden ülkemize 185k ya giren araç vergilerle 400 k yı geçiyor?
Neden 285k ya ülkeye giren 2.0 motor bir araç vergilerle 845k oluyor?
Bunları merak etmekle işe başlayın bence
-
quote:
Orijinalden alıntı: beyinsisneyse ki yakın arkadaşım hollanda'da oturuyor, söylediğin bahçeli evleri ancak köylerde falan alırsın o şekilde. arkadaşım amsterdam'da çalışıp bir köyde oturuyor ama yine de bahçeli evde oturamıyor. bu arada net geliri de 4500€ .bu söylediklerini forumlarda falan mı okuyorsun ne iş?
konuyu başka yerlere dallandırıyorsun. avrupa'daki milli gelirin bizden iyi olduğunu inkar edecek değiliz ama abarttığın kadar da değil. ev alma konusunda da dediğim gibi bizim insanımız daha fazla önem veriyor ev almaya bir avrupalıya göre. sen daha kendi milletini tanımıyorsun.
mayıs ayı tatil tatil parası işini de çok abartma. senelik total anlaşma yapılıyor orda. bazı şirketler bir kısmını mayısta bir kısmını da noelde tatil parası diye veriyor işte.
arabam 3.16 değil, passat, tavuk döneri de sevmem. seveni de aşağılamam.
Alıntıları Göstersöylediklerimi forumdan öğrenmiyorum, doğma büyüme hollandalı eşimden öğreniyorum. Amsterdam dan ev almak ortaköyden ev almaya benzer. kim sana amsterdam dan ev al diyor ? Hangi hollandalı amsterdam dan ev alabiliyor ?
Hollandada köy dediğin yer senin en gelişmiş ilinden çok daha gelişmiş.. Gidip gördün mü sen o köyleri ? ben her sene gidiyorum, insanlara köy orası diyerek kendi haraba köylerinle karıştırma. İçerisinde starbucksından barına en kaliteli ürünlerin satıldığı marketlerden manavlara.. çalışma imkanı olan yerlere kadar ne ararsan bulduğun yere köy mü denir ?
O zaman Hollanda nın tamamı köy.. çünkü heryer birbirine benzer ve heryerde tarım yapılır..
Sana ben iki asgari ücretlinin 280 bin euroya kadar ev alabileceğini söylüyorum. sen kalkmış amsterdam diyorsun.
Senin ülkende ortaköyden kim ev alabilirse oradada durum o.. ancak geri kalan çoğu yerden ev almak şansın ve ihtimalin var. ev dediğimde bahçeli müstakil yada yan duvarı komşuya bağlı yine müstakil ev..
mayıs ayı tatil parasını öyle yada böyle alıyorsun. beyaz yaka çalışan isen mayıs ayında kesin alıyorsun. Kadroya girersen yıl sonu bir maaş daha alıyorsun.. Özetle ortalama beyaz yaka 1.800€ aylık net alır. Brütten her ay kesinti yapılır mayıs ayında bir maaş extra alırsın kadroya girdiğinde yıl sonu bir maaş daha alırsın. Yani 14*1.800€ yıllık net gelirin olur. Mavi yaka ise sadece tatil parası alır. Çalıştığın kuruma bağlı olarak haftada 40 saatten totalde min. 13*1.600€ alırsın.. Burberry de satış elemanı olan arkadaşım primlerle beraber şu anda 2.400€*13 aylık alıyor. Yani beyaz yakayıda solluyorsun.
Daha da anlatırım ama rengin ruhun solar..
Gitmeden görmeden.. Hollanda sistemini öğrenmeden konuşmayın komik olmayın..
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pbmax -- 5 Ekim 2020; 11:21:9 >
-
Piyasaya ilk çıktığında almışlardır.O zamanlar ucuzdu
Merhaba dostlarım bu konu başlığında bir soru sorayım , şimdiki zamanda araba almak mı mantıklı yoksa araba kiralamak mı ? Saygılar .
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X