Şimdi Ara

Peugeot 301'mi ? Fiat Egea'mı ? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
54
Cevap
1
Favori
38.000
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Egea mı 301 mi bilemem ama geçen hafta şehir dışında 301 kiraladım.

En alt donanımlı ve dizeldi.

İçine oturdum , malzeme kalitesi kötü. Camları açacağım , teyibin kanalını değiştireceğim ergonomi diye bir şey yok. Her şey yoldan kopman ve kaza yapman için bilinçli tasarlanmış.

Fakat , 2014 fluence ve 2015 clio st kullanan biri olarak yol tutuşu nasıl oluyorsa daha güvenli geldi. Frenleri de keza öyle. Bilmiyorum reelde de nasıldır ama hissiyat olarak hiç tedirgin olmadım.

Ayrıca 53000 km deki kiralık bir aracın içinde trim sesi de yoktu.
    ( Fluence 26000 de , clio st ise 14000 de olmasına rağmen trim sesleri haddinden fazla )

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-0C8FEE75E -- 17 Mayıs 2016; 18:14:20 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: DolceVita.

Egea 'nın C sınıfı olduğunu iddia edenleri ciddiye almayınız.

Kaç kere platformuna kadar yazıldı çizildi. Egea = hormonlu B segmenti.

Focus Astra vs alacak adam dönüp Egea' ya bakmıyor bile. Kendi kendinize gelin güvey olmayın. Egea'yı canlı görüp de C segmenti diyenler otomobil bilgisini resetlesin ve yeniden yüklesin.

hormonlu b demek
    onun yerine giriş c desek, gerek boyutlarıyla gerek konforuyla c segmenti bir araç
    adam 80 bin lira astraya vermiş
    48 bin liralık aracın aynı segment olması ister istemez sorun oluyor anlıyorum.

tr.wikipedia.org
    Fiat Egea - Vikipedi
    https://tr.wikipedia.org/wiki/Fiat_Egea

Görüldügü üzere babalar gibi "C"

bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmak ne kadar kötü

• quote:

Orijinalden alıntı: atrix1212

quote:

Orijinalden alıntı: DolceVita.

Egea 'nın C sınıfı olduğunu iddia edenleri ciddiye almayınız.

Kaç kere platformuna kadar yazıldı çizildi. Egea = hormonlu B segmenti.

Focus Astra vs alacak adam dönüp Egea' ya bakmıyor bile. Kendi kendinize gelin güvey olmayın. Egea'yı canlı görüp de C segmenti diyenler otomobil bilgisini resetlesin ve yeniden yüklesin.

hormonlu b demek
    onun yerine giriş c desek, gerek boyutlarıyla gerek konforuyla c segmenti bir araç
    adam 80 bin lira astraya vermiş
    48 bin liralık aracın aynı segment olması ister istemez sorun oluyor anlıyorum.

tr.wikipedia.org
    Fiat Egea - Vikipedi
    https://tr.wikipedia.org/wiki/Fiat_Egea

Görüldügü üzere babalar gibi "C"

bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmak ne kadar kötü

Bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olan sensin haberin yok. Babalar gibi C segmenti hem de öyle mi

Corsa ve Punto'nun uzatılmış altyapısını kullanan Egea; aynı zamanda 500L ile birebir aynı altyapıyı paylaşıyor.

Hani Opel Meriva ve Citroën C3 Picasso gibi B-MPV modellerin rakibi olan 500L ile. Ama her nedense sedan olunca hop babalar gibi C segmenti oluyor

Siz yine Egea'yı C segmenti bilin de, gerçek C segmenti Fiat almak isterseniz bayinizden ısrarla Viaggio isteyiniz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DolceVita. -- 18 Mayıs 2016; 1:51:22 >

• Hiç biri
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kemence_61

Hiç biri

Hocam konuyu güzel hortlatmışsınız.

Böyle bir konu açtığımı bile unutmuştum.

• Valla benimde hiç aklımda yoktu fakat dün şirket aracı 301 ile değişince fikir sahibi oluverdim 😀

• şirket aracı olarak egea mı 301 mi sorusuna aceleden 301 yanıtı verdim.
    ve şu an 0 km 2017 peugeot 301 2017 makyajlı kasa active geldi. Daha 200 km yaptım ama pişman olacakmışım gibi hissediyorum.
    genişlik acısından gerçekten harika fakat işçilik gerçekten kötü, nereden kar ederiz diye düşünülmüş bir araç. multimedya biraz karmaşık ama alışılacak gibi. Ses konusunda söylenilen her şey doğruymuş gerçekten 120 ve sonrası clio ya göre bir tık daha fazla ses alıyor içeriye. titreşimi de fazla gibi. pişman olmayacağım bir konu var egea da 301 de 3 yıldız almış çarpışma testinden gerçi test yılları farklı.

bu karşılaştırma başka yerlerde yapılmamış. burada olunca yazayım dedim :)
  • SPECIALIZED kullanıcısına yanıt
    hangisini aldınız
  • quote:

Orijinalden alıntı: gs190505

hangisini aldınız
    İkisini de almadım. Kendim için sormamıştım.
  • Yalnız şu @atrix1212 bir zamanlar sıkı Egea destekçisiymiş. C segmenti falan. Şaşırttı. :D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Savunmadım Çıkar Göster -- 8 Nisan 2019; 7:38:41 >
  • şirkette hem citroen c elize hem de fiat egea hb kullanmış birisiyim, egea diyorum. egea ile c elize (ve dolayısıyla 301) in arasında kalite farkı var her şeyden önce. egea'ya binince arabaya bindim hissini alıyorsun, c elize'ye binince ise symbol'e bindiğimdeki hissi alıyorum.
  • Attrage
  • quote:

Orijinalden alıntı: Jeremy Klakson

şirkette hem citroen c elize hem de fiat egea hb kullanmış birisiyim, egea diyorum. egea ile c elize (ve dolayısıyla 301) in arasında kalite farkı var her şeyden önce. egea'ya binince arabaya bindim hissini alıyorsun, c elize'ye binince ise symbol'e bindiğimdeki hissi alıyorum.

Bir önceki nesillerle kıyaslıyorsunuz.

Yeni Logan ile Egea'yı baz almak gerekir. 

• Fiat Egea modelini, alt segmentteki bir araçlarla bir tutanlar 2 gruptan oluşuyor :

1- %50 şişik fiyatlı vag grubu araç sahipleri. Egea eleştirilerinin sebebi milletin uyanarak artık vag grubu araçlara para kaptırmayacak olmaları korkusu. Düşünsenize 400 küsür bin TL bedellere ulaşan octavia'da geri görüş kamerası yok. Yani Skoda Yoctavia!

2- Al-sat'çılar. Ama neden bok atıyorlar açıklamak gerek. Şimdi bu al-sat'çılar geçen sene şişen araç fiyatları ile 20 yaşında patatese dönen araçlara iki kat ödeme yaparak aldılar mı, aldılar. Satmaya kalktıklarında satabildileri mi, satamadılar. Neden, çünkü aklı çalışan hiç kimse 2006 model teneke golf'e 100 Bin TL ödemedi. Artık insanlar salak değiller. Peki ne yaptı, bekledi ve 130 Bin TL ödeyerek 2021 Model egea aldı. Al-sat'çılar ellerindeki patates araçların satılmasına engel olan modelin egea olduğunu bildikleri için afkuruyorlar. Ama gerçek değişmez, F/P her zaman silker.

Not : Egea, c segmentinin en kötü imaja sahip aracıdır. Ama F/P en iyisidir.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.