Şimdi Ara

peugeot 307 hdi debriyaj sorunu

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
5.692
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar selam bende yeni peugeot 307 xt hdi 1.6 aldım 2005 model. geçenlerde baskı balata tüm debriyaj değişti. yalnız kalkışta şimdi titreme oluyor debriyaj çok sert ve üstten kavrıyor.. arabanın çekişi neden düşer. Bu konuda lütfen bana bilgi verirmisiniz.. Aranıza katılmak beni memnun etti lütfen beni biligilendirin bu konuda. Kazasız günler hepimizle birlikte olsun. Birde vites kolu 3 cm viteste iken sağa sola oynarmı ?

• Bu değişim işlemini nerede yaptırttın?
  • serviste bana servis bunun normal oldugunu söylüyor..
  • Bunun pekçok nedeni olabilir.
    Bende yaşamıştım.307 HDI'lar hareketli volan kullamakta bu nedenle baskı balata yerine tam olarak oturmazsa bu tür titreşimlere neden olabiliyor.
    Debriyajın üstte ve sert kavramasının nedenlerine gelince 307'ler hidrolik debriyaja sahiptirler.Sanzıman balata değişim sonrası yerine takılırken yapılan hatalı bir ayardan kaynaklanıyor olabilir.Çekişinin düşmesi aldığın yakıttan başlayarak pek çok şeyden kaynaklanabilir.Fakat bu güç kaybı debriyaj setinin değişimden sonra başladıysa büyük ihtimalle yapılan değişim işlemi sonucunda tam ayarlanamayan debriyajın kaçırdığına delalet olabilir.Bunu anlamak için aracınızı vitese takın el frenini çekin(tabi bunları yaparken aracınızın önü arkası boş olsun.) ayağınızı debriyajdan yavaşca çekin önce kavramayı hissedin sonra motorun stop etmek isteme şekline bakın araç tek hamlede stop ediyorsa debriyaj sağlamdır.Yok 3-4 hamlede stop ediyorsa debriyaj balatanız kaçırıyor demektir.

• login35 arkadaşa katılıyorum. Titreme ve çekişten düşme baskı balatalar değiştikten sonra olduysa suçu başka bir yerde aramamak gerekli.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.