Şimdi Ara

PEUGEOT 307 JANT

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
0
Favori
7.319
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar öncelikle iyi forumlar diliyorum.2006 model yeni kasa comfort 1.6 110 hdi aracıma yaklaşık 1 hafta kadar önce eski kasanın

xt sinde bulunan 5 kollu jantları taktırdım.aracın yol tutuşu yol,viraj alışı olsun,comforu olsun hepsi arttı.yalnız yakıtta arttı.ortalamada

yaklaşık 1 litreden fazla bir artış.normal ortalamam 10.000 de 7.8 idi.sıfırladıktan sonra 500km şu an 9.3 civarında ama hiç şehirdışı

yapmadım.tahmini olarak 8.8 civarına falan inecektir.bu konuda yapabilecegim yada eksik yaptıgım birşey varmı?yoksa normal bir

durummu bu?eski xt jantları 16x6.5 hatırlıyorum. yanlışda hatırlıyo olabilirim.şu an aldıgım jantlar 16x7.fark bundan olabilirmi?zamanla

araç eski yakıt seviyesine yakın bir degere dönermi?

teşekkürler.

kapaklı 16'' janttan alaşım 16'' janta geçtim.orjinal servisten alınma jantlar.lastik degişmedim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CuCuK -- 20 Haziran 2007; 11:53:59 >

• Makyajsız kasa XT jantları 15" senin aldıkların eski kasa XS jantı 16" 5 kollu ve o jantlar oldukça ağır Yapabileceğin birşey yok , ama nasıl olduğunu görmemiz için bir fotoğraf koyabilirsin
  • 15''de var 16'' bildigim kadarıyla.arkadaşın 2005 aracı xt ve benim jantlardan var

bence bayagı güzel durdu foto ekleyebilirsem sizde görürsünüz
  • quote:

Orjinalden alıntı: 307_Aslan

15''de var 16'' bildigim kadarıyla.arkadaşın 2005 aracı xt ve benim jantlardan var

Arkadaşının XTyi alırken üzerine XS paketi denilen paketi almış demekki Fotoları sabırsızlıkla bekliyorum

• benim kafama takılan şey eski xs paketlidede aynı jant olmasın ragmen daha az yakması.yada yeni kasadaki 6 kollu jantında tahminimce

bu jant kadar agır olmasına ragmen yine daha az yakması.acaba yürüyen aksamdamı bir farklılık var?yada yazılımsal ufak farklılıklar

olabilirmi? ilerde chip tuning de düşünüyorum yani agır olması o zaman pek farketmeyecek ama ögrenmekte gerek niye böyle

fotolar için arabanın yıkanıp temizlenmesi gerek...malum görücüye çıkıyo

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CuCuK -- 20 Haziran 2007; 16:59:28 >
  • aracın çehresi değişti.
    sende biraz tadını çıkardın.

sanırım psikolojik.

aracı önceki gibi sürdüğünden emin misin?
  • quote:

Orjinalden alıntı: individual

aracın çehresi değişti.
    sende biraz tadını çıkardın.

sanırım psikolojik.

aracı önceki gibi sürdüğünden emin misin?

katılmamak elde değil :)
    açık hava filtresi takınca da kullandığım araçlar deli gibi yakıyo ama sesimi çıkarmıyorum

quote:

eski xs paketlide de aynı jant olmasına rağmen daha az yakması

ben burayı tam kavrayamadım.biraz açıklar mısın? (2004 technoplus sahibiyim (xs + bikaç farklı özellik)
  • hoca koyda şu resimleri bakalım yaw..merak ettik walaa
    quote:

Orjinalden alıntı: 307_Aslan

15''de var 16'' bildigim kadarıyla.arkadaşın 2005 aracı xt ve benim jantlardan var

• Resimleri bekliyoruz
  • arkadaşlar aracı tabiri caizse yüklenerek sürüyorum.eski jantlada böyleydi.yakıtta ortalamam yaklaşık 1 litre yukarda...

aldıgım jant bildigimiz 5 kollu pejo jantı az sonra ekleyecegim fotoları
  •  PEUGEOT 307 JANT

PEUGEOT 307 JANT

PEUGEOT 307 JANT

PEUGEOT 307 JANT

yorumlar

not:bijon kapaklarını hala getirmedi servis...gelince onlarıda takacagım

• yay lazım
  • Jantlar çok güzel olmuş arkadaşım , bir de yay alırsan yol tutuşuna da katkı yapmış olursun ve görüntü de bir o kadar güzelleşir
  • Hayırlı ve de uğurlu olsun. Motora bir de bi turbo takviye yaptırırsan bir de NOS tam süper olacak.
  • sagolun arkadaşlar. eski janta oranla aracın yol tutuş inanılmaz arttı,ayrıca yol gürültüsü azaldı.konfor arttı.yay ın bana ne faydası dokunacak?

aracı aşagı mı indirecegiz yay degişimi ile?çok bilgim yok bu konuda.marka model verebilirmisinz uygun en azından bir araştırayım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CuCuK -- 21 Haziran 2007; 20:11:16 >
  • Bak dostum sana artı ve eksilerini yazayım...
    Artılar
    *Yol tutuşun bariz iyileşir dolayısıyla virajlarda aracın çok daha stabil olur
    *Görünüm olarak aracın emin ol çok daha iyi gözükür
    Eksisi
    *Konfor düşer

Yay olarak örnek olsun diye link vereyim , yalnız bu site piyasadan pahalı satar http://www.otomuzikmarket.com/showProd.asp?ProdId=1046
    http://www.otomuzikmarket.com/showProd.asp?ProdId=1020

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aarmaganozturk -- 21 Haziran 2007; 20:24:22 >

• yay görünüsü gercekten iyileştirir ancak,amortisör ömrü ve konfor da zaaflar acacaktır...Zaten araclarımız süspansiyon olarak sesli calısıyor o şekilde daha bi fazla vurucaktır..(Bozuk zeminde)
  • quote:

Orjinalden alıntı: __RaVe__®

yay görünüsü gercekten iyileştirir ancak,amortisör ömrü ve konfor da zaaflar acacaktır...Zaten araclarımız süspansiyon olarak sesli calısıyor o şekilde daha bi fazla vurucaktır..(Bozuk zeminde)

hem de ne sesli çalışıyo
    ama yine de eski yaylarımı takmam
  • teşekkürler.şu anki yaylarla bile araç dediginiz gibi çok ses yapıyor.bizim buranın yollarında maşallahı var delik deşik dogalgaz çalışmaları

yüzünden.yay işi bana uymayacak
  • arkadaşlar bu bahsettiğiniz araçlar konusunda çok fazla fikrim yok ama sanırım normalinde büyük bir jant takılıp yakıt tüketiminin neden arttığı sorulmuş.
    sadece jant büyüklüğü değil lastiğin yere bakan yüzeyinin de büyüklüğü yakıt tüketimini etkiler.
    büyük ihtimal ojjinal lastik 195/65/15 di ama sen ona 205/45/16 gibi bir lastik aldın
    belki tam ebatları tutturamadım ama lastiğin yakıt tüketimine etkisi çok fazladır.
    sadece jant değişiminin bu kadar etkileyeceğini sanmam sen lastiği de büyük aldın sanırım.
    jantı büyüttüğün zaman lastiğin yanağını düşürmen gerekirdi.
    yani 195/45/15 yerine 205/35/16 alman gerekir gibi...
    böyle yapınca lastiğin en dış çapı ve tur dönüşü değişmiyor, sadece yere bakan yüzeyi dediğimiz lastik sırtı genişliyor.
    bu da yakıt tüketimini artırır ama senin bahsetytiğin kadar değil.
    bunun yanında viraj hakimiyeti, fren mesafesinde kısalma yaşarken düşük konfor, fazla ses ve yakıt fazlası yaşarsın.

araban güzelmiş, Allah kazasız belasız kullanmayı nasip etsin.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.