Şimdi Ara

Peugeot 307 kucuk arizalar silsilesi. (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
118
Cevap
1
Favori
73.124
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Valla hocam sen HDI diye yazmışsın ama daha sonra kalan benzini göstermiyor demişşsin.
    Bence sen arabayı tanı daha sonra yorumlarını bekliyorum. Sen 6000-YTL lik masrafı dizel arabaya benzin koyarak neden olmayasın?????
    Ne diyeyim sana geçmiş olsun. Sana tavsiyem arabayı sat ve git bir tane Megane II veya GETZ al sorunları ozaman gör...

• Bir kere 1 depoya ş.içi 700 800 km yol gidebiliyormusunuz.Gidiyorsanız sorun yok.

Depo nun istikrarsız gösterimi birtek 307 de yok.Caddy Tdi a da bindik 1 sene boyunca.full depo yarı depo ya gelinceye kadar sorunsuz yarı depodan sonra biraz hızlıca depo bitiriyor

donuç olarak Ankara trafiğine 750-800 km yol yapıyor ki gayet normal..
  • quote:

Orjinalden alıntı: Serbulent_2626

Valla hocam sen HDI diye yazmışsın ama daha sonra kalan benzini göstermiyor demişşsin.
    Bence sen arabayı tanı daha sonra yorumlarını bekliyorum. Sen 6000-YTL lik masrafı dizel arabaya benzin koyarak neden olmayasın?????
    Ne diyeyim sana geçmiş olsun. Sana tavsiyem arabayı sat ve git bir tane Megane II veya GETZ al sorunları ozaman gör...

Serbulent_2626 ve newottoman arkadaşa sevgilerle;

Ağız alışkanlığı ile benzin yazmışım diye bukadar yaygara koparmana gerek yok bence. Servis formunu koyarım susarsınız Kimseye yalan borcum yok, burada dürüstçe başıma gelen olayları yazdım ama gözünüzü öyle bir kapamışsınızki ne dersek diyelim inanmicaksınız. Ha bu arada yok bu bize yetmez derseniz aracıma ne kadar iyi baktığımı kanıtlamak için bakım formlarıda elimde. Çocuk değilim ben kimseyle bir çıkarımda yok. Kendi beğenilerinizi dogma bir şekilde savunacaksınız diye bana bu şekilde hitap etmeniz hiç de hoş değil.

Not: şimdi bazı arkadaşlar bunada kulp takarlar, resmi editledim nedei kendi kişisel bilgilerimin olması.

Peugeot 307 kucuk arizalar silsilesi.

• ne bu böyle kabus gibi
  • Eğer bakımları yapılmazsa Dizellerin sonu maalesef böyle....
  • bakımları yapılmış bir araçtan bahsediyor arkadaş. üstad ankara OSTİm e git bi tane 1.4 20.000 de falan çıkma dizel motor al ve ruhsata işlet sana bunun yarısına çıkar veya parçalarını git ostimden çıkmalardan bak. daha ucuza halledersin geçmiş olsun
  • quote:

Orjinalden alıntı: haluksengul

206nın sedanı yerine 307'nin sedanını getirmeye çalıştılar fransa OK vermedi. Ama 308in sedanı üretilirse onu getirmek içn söz almışlar
    Bu yüzden 207 outdoor getirildi.
    Ekte 307 sedan'nın fotoları.. EKte

quote:

quote:

Orjinalden alıntı: kohlit

307 tabiki sorunsuz bi araç. bi tek kornası var :)
    Ama suan araba alıcak olsam sanırım tercihim 207 Outdoor olurdu.

Neden outdoor da 308 değil merak ettim ? Ailemi geniş?

Sedan peugeot a yakışmıyo beee HP modellerini de tek geçerim

• HP Değil HB olacak
  • quote:

Orjinalden alıntı: taliban

quote:

Orjinalden alıntı: c.4citamm

Kesinlik le katılıyorumm bu araba masrafsızz ama anlamıyorum sizmi hor kullanıyorsunuz

kesinlikle katılmıyorum sana yaşadıklarım ;

2003 Model 307 HDI sahibiyim, bugüne kadar hiçbir bakımını aksatmadım. Yağını 6000-7000 km'de, filitrelerini ise 10000'de bir değiştirdim. Bütün bakımları zamanından önce yapıldı. 2 defa şehir dışına olmamı saymazsak ömrü boyunca Bostancı Shell'den Euro Dizel koydum. Yolda önüme fırlayan bir kediye bir defa çarptım tamponun altı yırtıldı, bunun dışında hiç kazası da yok. Hiç hor kullanmadım. Işıklarda yeşil yandığında yanımdakilerle kalkış yarışına girmedim. Karşılığında ne mi aldım?
    2-3 ayda bir ampul patlattı. Hararet göstergesi hiçbir zaman düzgün çalışmadı. Ne hikmetse deponun ilk yarısıyla ikinci yarısı arasında ciddi kilometre farkı var, daha kalan benzini bile düzgünce gösteremiyor. Her sene istisnasız iki defa kilitlerinden biri bozuldu. Güya Blaupunt cd çaları var ama benim antika gramofonum bile daha iyi ses veriyor. Bunun kadar cd seçen optik okuyucu görmedim. Hadi orjinal cdleri okuyor ama iki defa dinledikten sonra cd zımparalanmış gibi çıkıyor içinden. Sinyal kolu ayrı bir fiyasko, sağ sinyal veriyorum, döndükten sonra direksiyonu topluyorum, aaaa oda ne? sinyal kapanacağına sola sinyal vermeye başlamış. Hadi bugüne kadar ses etmedim bunlara AMA!!!...
    Son yaşadığım olay beni çileden çıkardı.
    TEM'de Alibeyköy civarındaydım, akşam 10 suları. Bir anda araba teklemeye başladı ve olduğu yerde stop etti. İterek emniyet şeridine çektim ve Peugeot Assitant'ı aradım. Enyakındaki servisi yönlerdiler. Gelen görevli şuan da yapacak birşeyin olmadığını çekilmesi gerektiğini söyledi. Neyse uzun lafın kısası, ertesi gün aldığım telefon bana kalp krizi geçirtiyordu. Aracımda 6000 Ytllik hasar vardı!

Şimdi bütün zevklerini, beyeğenilerini ve önyargılarınızı bir kenera bırakın, dürüst olun.
    Ben bundan sonra bir daha Fransız arabası alırmıyım? Tamam kabul hiç bir araba mükemmel değil, hepsi arıza çıkarıyor ama bu kadarıda fazla! 20000Ytl'lik aracın 6000 Ytl masraf çıkarması kabul edilir birşey değil.

arkadaşım çok geçmiş olsun. masrafın büyük olması aracın dizel olmasından kaynaklanıyor sanırım. diğer arkadaşlar gücenmesin seni toyota topiğine davet ediyorum..

• quote:

Eğer sorunlu araba isterseniz Megane II lere (2003,2004 model) bakın arabaların sunroofları ucuyor, Yolda giderken direksiyon kilitliyor vs vsvs, Stilo lara bakın ECU problemi, Sky windov sorunu, Klima probleri vs vs vs. Asıl ben bunlara sorunlu araç derim.
    Karar sizin....

Arkadaşım iyi akşamlar,
    Kaç tane Stilo'da ECU, Klima veya Sky arızası gördün..? Ciddi ciddi soruyorum.. Bende Stilo almayı düşünüyorum da.. Bildiğin birşey varsa paylaşırsan memnun olurum..
  • quote:

Eğer bakımları yapılmazsa Dizellerin sonu maalesef böyle....

Arkadaş bakımlarını vaktinden önce bile yaptırdığını yazmış.. Bu vaziyette ortaya çıkan arızalar biraz düşündürücü..
    Sen de maaşallah 3 günde 307 uzmanı olmuşsun.. Tebrik ederim, Şoför dediğin böyle olmalı.. Bindiğin arabayı iyi tanımalısın..
    Bir aralar Stilo topiclerinde görmüştüm seni, yanlış hatırlamıyorsam Stilo düşünüyordun.. Neden vazgeçtin..? Stilo almaman iyi olmuş aslında bu kadar sorunlu bir araba insanı çileden çıkarır.. Pejo zaten tüm Dünyaya kalitesini göstermiş bir marka Birkaç kazasını gördüm, belliydi kalitesi.. Tasarım zaten süper Ferrari ve AlfaRomeo gibi markalara imza atan İtalyanların yanında..

• quote:

Orjinalden alıntı: nrglife

quote:

Eğer bakımları yapılmazsa Dizellerin sonu maalesef böyle....

Arkadaş bakımlarını vaktinden önce bile yaptırdığını yazmış.. Bu vaziyette ortaya çıkan arızalar biraz düşündürücü..
    Sen de maaşallah 3 günde 307 uzmanı olmuşsun.. Tebrik ederim, Şoför dediğin böyle olmalı.. Bindiğin arabayı iyi tanımalısın..
    Bir aralar Stilo topiclerinde görmüştüm seni, yanlış hatırlamıyorsam Stilo düşünüyordun.. Neden vazgeçtin..? Stilo almaman iyi olmuş aslında bu kadar sorunlu bir araba insanı çileden çıkarır.. Pejo zaten tüm Dünyaya kalitesini göstermiş bir marka Birkaç kazasını gördüm, belliydi kalitesi.. Tasarım zaten süper Ferrari ve AlfaRomeo gibi markalara imza atan İtalyanların yanında..

Stilonun en full modelini üç gün kullandım. Easy Go, Deri Koltuk, Sky windov, ASR,ABS, vs vs vs. 2005 model 56.000 kmde ilk sahibi idi. Ankarada İlaç Fabrikasında görevli bir arkadaş. Bu üç gün bana eziyet oldu diyebilirim. Yolda giderken düşen hava filtresi, Kırmızı ışıkta beklerken STOP etmesi, Benzin sarfiyatı beni çok yordu. Birde iç mekan kalitesinin düşük olması ve özellikle fren mesafesinin uzun oluşu beni çok şaşırttı. Klimalı torpido gözünde bir sorun oldu bir kaç işlem yaptılar. Adamlar tam tamına 500.00-YTL para aldılar. Demek istediğim parça fiyatları ve önemli olan servisteki adamın bile abi bunu sat gitsin bunla baş edemezsin demesi olmuştu. ve devam etti : Bunların üretimi durdu yakında tamirden anlayan ustada olmayacak dedi. ne bileyim bir de 307 kullandım.ooooo Arada dağlar kadar fark var. Yoltutuşu çok iyi 307nin. Stilo ESP olmasına rağmen virajlarda lastik yanağının üzerine yatıyor.
    Kısacası herşey GÜVENLİK.....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Serbulent_2626 -- 5 Mart 2008; 20:52:29 >

• SELAMLAR BEN 307 Yİ ÇOK SEVERK 2 AY ÖNCE ALDIM AMA ÇOK PİŞMAN OLDUM HER HAFTA SORUN ÇIKARTIYOR CAM İNDİRME DÜĞMELERİ BOZULDU(210YTL) SİNYAL KOLU BOZUDU (600YTL) ANAHTARI BOZULDU(110YTL).
    ARKADAŞLARIN DEDİĞİ GİBİ ÇOK SORUNLU Bİ ARAÇ SERVİSLE AKRABA OLURSUNUZ.
  • Açıkcası ben de uzun süredir 307 sahibiyim. Yazılanları okuyunca sanki ben başka bir araba kullanıyorum galiba hissiyatına kapılıyorum. Bu bahsedilen sorunların hiçbiri yok benim arabamda. Gayet keyif alarak kullanıyorum. bildiğim tek şey var 307'i nazik kullanacaksın dağa taşa vurmayacaksın. Vurursan dökülüyor çünkü şehir otomobili diğerleri kadar tahammüllü değil bu zor koşullara. Nihayetinde bir fransız.(lanet olsun).

207 outdoor bence de çok hoş bir araba ama lansmanında kullanılan araçta sky window tarzı bir cam tavan var gerçi bu açılmıyor sanırım 307 SW gibi. Ancak peugeot sitesinden inceledim böyle bir opsiyon yok. Buda arabanın benim gözümde bütün cazibesini kaybetmesine neden oldu.
  • 307 yakıt olarak çok uygun ir araçtır ama sorunları başladımı illallah ettirir .
    birde burdan arkadaşlar dizel problemleriniz oldumu artık yeni nesil dizel enjektörlerinin memeleri gelmek üzere ticari grupta geldi..
    6000 ytl yeyakın fiyat vermişler bu paranın yarısına komple sandık motor var 1.4 dizel turbosu enjektörleride üzerinde sıfır motor sandıktan çıkartıp arabanıza taktırırsınız.
    dizel arabanız varsa hava filtresini 5000 km bir değiştirin
  • Yok anam babam yok ben fransız arabası olarak renaulttan vazgeçmem.Bunları okudukça içim ürperdi.
  • Bu korna takılma işi benim arabadada vardı.Direksiyonun göbeğini söktüm,kornanın direksiyona şasesini lehimledim.Hepsi bu kadar.Ufak tefek şeyleri kronik sorun diye nitelendirmeyelim.Sadece şasede ufak bir temassızlık oluyor...5 dakkalık bişey..
  • Hararet sorunu çok var özellikle yaz aylarında
  • selam arkadaslar..307 2006 hdi 110 hp..sizce 15 lt yakıtla 135 km gitmesi normalmi yani yaklasık 330 lira km de...arıza varmıdır acaba aksi halde direk satmayı düşünüyoruz......
  • 2004 Xs 110 hp 3 kapıyı 3 senede toplam 50.000km kullandım. Motor performansı çok iyi.(Zaten sevdiğim iki özelliğinden birisi, diğeri şekil şemal) Ben şanslılardanım. 3 sene zarfında normal bakımları dışında sinyal kolu tertibatındaki arızadan kaynaklanan airbag ışığının devamlı yanması dolayısıyla 700ytllik masrafı 150 ytlye halletmem dışında ciddi bişey başıma gelmedi. Birde torpido kilidi kendiliğinden bozuldu.

Ama ivmelenmesini özlüyorum. Atmosforik motorlar içinde kopartıyordu. :)
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.