Şimdi Ara

PEUGEOT 307 - MITSUBISHI COLT TERCİHİNİZ HANGİSİ OLUR?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
421
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Yıllık ortalama 15.000km genelde şehiriçi kullanımı ve bayan kullanıcı için aşağıdaki 2 araçtan hangisini tercih edersiniz?

Not: Alternatif araç düşünmüyorum. Değerli yorumlarınız için şimdiden teşekkür ederim.

Peugeot 307 1.6 XR
    2004 Model
    100.000Km'de
    Triptonik Vites
    Arka Sol Çamurluk ve Ön Sağ Kapı Boyalı (Değişen Yok)
    Ayrı Ayrı Kazalarda Toplam 2.000TL Hasar Kaydı Var
    Muayene 1,5 yıl
    Lpg'li (Lpg Ruhsata İşli Değil)
    6 Ay önce Triger Dahil Ağır Bakımları Yapılmış
    FİYATI: 23.500TL

Mitsubishi Colt 1.3 Invite
    2008 Model
    165.000Km'de
    Yarı Otomatik - 6 İLERİ
    Ön İki Çamurluk, Sol Ön Kapı ve Sol Arka Çaumurluk Boyalı (Değişen Yok)
    Ayrı Ayrı Kazalarda Toplam 4.000TL Hasar Kaydı Var
    Muayene 1 Yıl
    Lpg Yok
    FİYATI: 23.000

• 307 nin km orjinal ise daha iyi bir tercihtir. üstelik 2. eli de çok güçlüdür. İyi, geniş bir C segment arabasıdır.
  • 307'nin o dönem baya sorunlu bir araç olduğunu duymuştum. Özellikle otomatik viteste de sıkıntı çıkarabiliyormuş. Bence o yıllardaki araçlar için kronik sorunları var mıdır ve arıza çıkarma oranları nelerdir, ona göre tercihinizi yapın.
    Ben Colt kullanıcısıyım, sorunuz olursa sorabilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi blackcurse -- 14 Eylül 2015; 16:09:53 >
  • Colt tavsiye ederim

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 307 alabileceğiniz en sorunlu araçlardandır. Ben şahsen ikisini de almazdım. Alternatif düşünmüyorsunuz ama Corsa C çok iyi arabadır parasına göre.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Cevaplar için teşekkürler. Araçların her ikisi de iş arkadaşlarımın olduğu için ödeme konusunda kolaylık var. Bu nedenle bu iki araç dışında alternatif düşünmüyorum.

307 2004 model dizel 1.4 manuel olanı vardı. Açıkcası, alt takım sorunları epey can sıkmıştı. Onun haricinde özellikle yakıt konusunda oldukça memnun ediyordu. 307'nin kilometresi orjinal bu arada. Fakat, özellikle şanzıman konusunda sıkıntısı varsa uzak dururum.

Colt, genelde son derece olumlu yorumlarını okuduğum bir araç. Model yılının yüksek olması avantaj. Sanırım Colt'e yöneleceğim.

#blackcurse, rica etsem şehir içi (araç şehir içinde kullanılacak) yakıt durumu ve periyodik bakım masrafları hakkında bilgi verir misiniz?
  • Makyajli 307 olsa onu derdim. Bu sartlarda colt bence

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Colt.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Otomatik viteste şehir içi ortalama 7-8 litre arası yakarsınız. Ben istanbulda açık trafikte 5.6'lara bile düştüğümü biliyorum. Ama burada kullanım karakteriniz de önemli tabi, yüksek devirlerde kullanırsanız daha fazla yakacaktır ancak otomatik vites muadillerine göre az yakan bir araçtır.
    Periyodik bakımları 15000'de birdir. Yetkili serviste değil de dışarıda bakım çizelgesini götürüp yaptırmanız daha uygun olacaktır. Standart bakımları 250 liraya yaptırabilirsiniz.

Tutar olarak en çok masraf çıkarabilecek 2 parçası vardır. Aktivatör ve baskı balata. Bu 2 parça aracın şanzıman sistemini oluşturur. Bunlar da arıza olarak değil ömürlü parçalardır. Ömürlerini tamamlayınca değiştirmeniz gerekir.
    Aktivatör fiyatı yaklaşık 1000 lira, baskı balata da 500 liradır. Alırken araçta bunlara dikkat etmeniz önemlidir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi blackcurse -- 14 Eylül 2015; 21:51:26 >
  • Teşekkür ederim. Aktivatör ve baskı balata durumu ekspertiz sırasında tespit edilebilir mi ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi adanaliyik -- 14 Eylül 2015; 22:24:28 >
  • 307 problem yumağı bir araç araştırın göreceksiniz.
  • Merhabalar bende yukaridaki bahsedilen araçlar arasında kararsız kaldım benim portföyümde
    307 sw full paketleri otomatik
    Focus 1 otomatik sedan makyajlı
    Mitsubishi colt
    Opel Corsa 1.2 easytronic baktığım km maksimum 150000 genelde boya var hangisinde em sorunsuz şanzıman vardır acaba

• quote:

Orijinalden alıntı: adanaliyik

Teşekkür ederim. Aktivatör ve baskı balata durumu ekspertiz sırasında tespit edilebilir mi ?

Zor hocam ama vites geçişlerinde anormallik veya geçmeme gibi bir durum var mı onu kontrol edin. Durduğu yerde R, N, A arası geçişler yaptırın, sürerken kavramada sıkıntı oluyor mu ona bakın falan..

• subjektif ve kısıtlı tecrubelerimi paylaşmak isterim;
    kardeşimde 307 otomatik vardı ve sürekli sorun yaşıyordu.
    colt amt iş arkadaşımda vardı, beraber gidip gelirdik bazen.
    daha sorunsuz ve keyifli bir araba colt.
  • Cevap veren herkese teşekkürler. 2008 Mitsubishi Colt için anlaştım.

Bilgi Notu: Detaylı temizlik, pasta, cila ve boya koruma da satana ait olmak kaydıyla 22.500TL'ye el sıkıştık.
  • km si sadece goze batiyor onun disinda bence f/p olarak en dogru secimi yaptiniz hayirli olsun kazasiz belasiz kullaaniz dilegiyle

• quote:

Orijinalden alıntı: eren15935

Makyajli 307 olsa onu derdim. Bu sartlarda colt bence

İmzan bağımlılık yaptı bende
  • Aynen. Ara ara acip izliyorum. Ben de oldugu kadar bi hizlanma videosu cekecegim. Tabi trafige kapali alanda. Mesajimizi da verelim

• quote:

Orijinalden alıntı: eren15935

Aynen. Ara ara acip izliyorum. Ben de oldugu kadar bi hizlanma videosu cekecegim. Tabi trafige kapali alanda. Mesajimizi da verelim

Tabi yani tabiki trafiğe kapalı alanda. Videoyu kaybederim korkusuyla bilgisayara indirdim

• Goren soruyor videodaki sen misin diye. vtilarin satildigi zamanlarda kimisi aracta sorun var diye servise gitmis. Artik ne kadar dogrudur bilemiyorum. Sorun da su. Adac aniden hizlaniyor. Birden kopmasi cok iyi hakikaten

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Pi -- 15 Eylül 2015; 17:45:05 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.