Şimdi Ara

Peugeot 307 problemmm!! (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
48
Cevap
1
Favori
10.216
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: onboardx

pejodan uzak durulması gerektiğini hep söylerim son derece kalitesiz araçları var.

+1 tanıdıkta var adam hayattaki en büyük hatam demişti 307 için.

307 nin kronik sorunları, megane ın bobin arızası, clionun işçiliği herkez tarafından bilinen çözülememiş sorunları.

Ne kadar uzak durun dense de yedek parçaları ucuz diye bu arabalar alınmaya devam edecek

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi orheen -- 29 Ocak 2009; 9:30:37 >
  • ekteki tabloda 2005 ve 2006 yılı avrupada araç satış rakamları var.
    307 her iki sene de ilk 10 araç içinde.
    kronik sorun kronik sorun diyen ama bir türlü ne sorun var onu söylemeyenler için bu tabloyu koyuyorum.
    araç üretim bandından mı kaldırılmış, piyasadan geri mi çekilmiş, hakkında dava açılıp peugeot fabrikası mı kapanmış.
    bunları bir öğrensek iyi olacak.
    hangi marka olursa olsun mutlaka sorun çıkartabilir
    hangi marka olursa olsun eğer bakımları düzgün yapılıyorsa sorun çıkarma şansı son derece azalır.
    her markanın kendine göre başarısı ve başarısızlıkları vardır.

Top Ten Best Selling Models in Europe

Position Make/Model Yr_06 Yr_05 Var. Yr.
    1 OPEL ASTRA 437,673 466,841 -6.20%
    2 RENAULT CLIO 431,595 337,104 28.00%
    3 FORD FOCUS 418,490 409,320 2.20%
    4 VOLKSWAGEN GOLF 417,894 476,901 -12.40%
    5 FIAT PUNTO 401,022 265,779 50.90%
    6 FORD FIESTA 353,296 325,831 8.40%
    7 VOLKSWAGEN PASS 331,414 258,331 28.30%
    8 PEUGEOT 307 306,558 376,019 -18.50%
    9 VOLKSWAGEN POLO 294,762 275,251 7.10%
    10 BMW SERIES 3 289,053 241,784 19.60%

Top 10 best selling brands 2006

Make Yr_06 Yr_05 Var. Yr.
    VOLKSWAGEN 1,669,837 1,554,034 7.50%
    OPEL/VAUXHALL 1,320,913 1,370,348 -3.60%
    RENAULT 1,285,878 1,471,164 -12.60%
    FORD 1,271,732 1,265,897 0.50%
    PEUGEOT 1,107,218 1,131,593 -2.20%
    CITROEN 910,906 933,692 -2.40%
    FIAT 893,622 752,643 18.70%
    TOYOTA 873,492 810,862 7.70%
    MERCEDES 724,579 703,702 3.00%

• 307xt sen sanırım pejo bayisisin. Dünyaca meşhur antipollution foult (hava kirliliği) arızasını duymadınmı gerçekten? enjektörler ve enjektör kabloları değişiyor. Tekerleklerin rulmanları dağılıyor, şanzıman problemleri yine yaygın.

Bu konuda mahkeme kararları bile var. İşin en acı yanıda hatalı üretilen bazı serileri firmanın sahiplenmemesi. Reddetmesi.

firma için aracın yolculuk sırasında şanzıman arızası yapması teker rulmanının kilitlenmesi sonucunda aracın takla atması, ölümlü kazalara sebebiyet vermesi hiç önemli değil

Asıl üzücü olanın da bu olayların yok sayılması
  • pejo bayii falan değilim.
    sadece her konuda ahkam kesen ama asla uzman falan olmayanlara karşıyım
    antipollution fault bende de verdi. nolmuş. 60000 km içinde verdiği tek hata mesajı idi. parça değişti her şey yolunda.
    ilk gelen modellerde hatalar verdi çünkü araçlar türkiye şartlarına uygun değildi. hatalar giderildi şimdi normal diğer markalar ne kadar sorun çıkartıyorsa o kadar sorun çıkartıyor.
    öyle cümlelerin sonuna diye işaret koymaya gerek yok
    benim sorunum hataları yok saymak değil bu arabayı dünyanın en kötüsü gibi gösterip ahkam kesmek. VW, ford, opel hiç mahkemeye verilmedi mi?
    bizim üretmediğimiz, üretimi sırasında içinde olmadığımız arabalar için ne çok kötü konuşalım ne çok övücü.
    bu forumda bilgi almak isteyen insanlara objektif bilgiler verelim. çünkü başka forumlarda öyle Mesela scenic'le ilgili bilgi almak için bakıyorum bir kısmı arabayı yerin dibine sokmuş bir kısmı sanki uzay mekiği haline sokmuş
    dikkat çekmek istediğim konu budur.
    yoksa 307 yi savunmak bana madalya kazandırmaz

• 2004-2008 arasında 4 sene peugeot 206 kullandım gayet memnunum yeni arabamda peugeot 207 allaha şükür daha hiç bir kazığını yemedim ben şahsım adına memunum
  • "yoksa 307 yi savunmak bana madalya kazandırmaz" işte bu konuda anlaştık. Övmek yada yermek bize hiçbirşey kazandırmaz ama bu yönleri ön plana çıkartarak bir miktar da olsa firmaları bu tarz hatalar konusunda daha dikkatli olmalarını sağlayabiliriz.

Birde;

4 adet enjektör + enjektör kabloları + işçilik ne kadar verdin?
  • 600 ytl.
    lastikten sonra verdiğim tek yüksek para da budur.
  • Mesajımı silmişler.Bravo yani..
    Şimdi devam edersiniz kaldığınız yerden 307'ler sorunlu diye..
    Neyse millet paşa paşa biniyor arabasına..
    Geriye de sizlerin yırtınması kalıyor.
  • mesajın duruyor hacı
    quote:

Orjinalden alıntı: rouge34

Mesajımı silmişler.Bravo yani..

• quote:

Orjinalden alıntı: BOSPHORUS

mesajın duruyor hacı
    quote:

Mesajımı silmişler.Bravo yani..

Hayır ya bi mesaj daha yazdım.Forumdakilere ağır gelecek diye sildiler galiba..Oysa uygun bir uslupla yazdım.Mesajlar silindi geriye ne kaldı?307 sorunlu mesajları..

Merak eden biri bu araç hakkında google'a 307 yazsa donanım haberin konuları çıkıyor.1 sene önce 307 sorunlu mesajını okuyan 1 sene sonra kendi okuduğu yalan mesajı çok bilmiş/görmüş şekilde gelip yazıyor.

Neyse kazasız belasız sürüşler..

• quote:

Orjinalden alıntı: orheen

"yoksa 307 yi savunmak bana madalya kazandırmaz" işte bu konuda anlaştık. Övmek yada yermek bize hiçbirşey kazandırmaz ama bu yönleri ön plana çıkartarak bir miktar da olsa firmaları bu tarz hatalar konusunda daha dikkatli olmalarını sağlayabiliriz.

Birde;

Sende vvt-i motoru 100.000km ye gelmeden kucaklarına alıp kaça yaptırıyorlar onu da bi yazsana fiyatını bilelim.Kimi 3 bin lira kimi 4 bin lira vermiş.

???
  • quote:

quote:

Orjinalden alıntı: orheen

"yoksa 307 yi savunmak bana madalya kazandırmaz" işte bu konuda anlaştık. Övmek yada yermek bize hiçbirşey kazandırmaz ama bu yönleri ön plana çıkartarak bir miktar da olsa firmaları bu tarz hatalar konusunda daha dikkatli olmalarını sağlayabiliriz.

Birde;

Sende vvt-i motoru 100.000km ye gelmeden kucaklarına alıp kaça yaptırıyorlar onu da bi yazsana fiyatını bilelim.Kimi 3 bin lira kimi 4 bin lira vermiş.

???

Silinen mesajında kullandığın ifadeleri görünce, yaranın ne denli derin olduğunu anladım. Bu sebepten polemiğe girmeyelim pejonla sana mutluluklar, cevap yazmamanı rica ederim.

• quote:

Orjinalden alıntı: 307xt

600 ytl.
    lastikten sonra verdiğim tek yüksek para da budur.

600 mü? enjektörlerin markasını yazarmısın rica etsem.
  • bu olay yaklaşık 1,5 sene önce idi.
    o yüzden elimde bilgi yok.
    sizden istenen yada bildiğiniz tutar ne kadar?
  • quote:

Orjinalden alıntı: 307xt

bu olay yaklaşık 1,5 sene önce idi.
    o yüzden elimde bilgi yok.
    sizden istenen yada bildiğiniz tutar ne kadar?

Benden istenen değilde arkadaş 1250 ytl vermişti, ordan aklımda öyle bi rakam kalmış.

Neyse siz aracınızdan memnunsanız sorun yok
  • mrb arkadaşlar.siteye sadece sizi bilgilendirmek için kayıt oldum bu konuda.bendede aynı hatayı veriyordu.1 hafta önce tatile gittim ve öncesinde lpg yi taktırdığım yerin tavsiyesi üzerine sürekli shell autogas kullanırdım.fakat akdenizde genelde shell lerde ipragaz vardı.ve 50 km sonra bu uyarı kayboldu.sonrasında 2 depo daha ipragaz aldım şimdiye çoktan vermesi gereken uyarıyı hala vermemişti arabam.sonra ardından autogas aldım acaba uyarı verecekmi diye.10 km sonra uyarıyı tekrar verdi.tatil bittikten sonra tekrar ipragaz aldım ve uyarı yine gitti.amacım burada autogas kötü ipragaz iyi demek değil.amacım bu uyarının lpg li araçlarda %95 ihtimalle gazdan kaynaklandığını sizlerle paylaşmak.
  • quote:

Orijinalden alıntı: conquista

ben bi 307 ye biniyorum ama marka filan değişik sanırım opel ford vw galiba

• quote:

Orijinalden alıntı: Pluripotent

quote:

pejodan uzak durulması gerektiğini hep söylerim son derece kalitesiz araçları var.

Daha önceki mesajınızdan alıntı;

Aracım golf v 1.6 fsi motor.Aracın motorundan başlarsak,fsi motor bana göre başarılı bir motor değil.Çünkü alt devirlerde aracın hızlanması çok kötü şehirlerarası bölünmüş yollarda sollama yapabilmek için 4000 devire çıkarak ancak sollama yapabiliyorum.Sollama yaparken dikkatli olmak gerekiyor.Ayrıca gürültülü bir motor dizelvari bir sesi var.motoru 50 bin kmde..Arızalarına gelince,ilk yılında şanzımanı yağ kaçırıyordu garantiden yapıldı,fan sensörü arızası yine garantiden yapıldı.Ayrıca klasik kapı kolu soyulması benim aracımdada var.İç mekanda orta havalandırma ızgarası çok sert plastikten yapıldığı için çıt çıt ses yapıyor malzemeye elinizle dokunduğunuzda bile çıtırdıyor.Şu aralar sürücü kapısının kilidi arada takılıyor bazen kumandayla açılmıyor.

Ayrıca alıntı yaptığım mesajınıza ilaveten başka bir konunuzda konsolda tenis topu büyüklüğünde bir delik oluduğunu havalandırmaya birşey kaçtığını ve bundan dolayı sorun yaşadığınızı aracınızın servise bıraktığınızı yazmıştınız.

Yukarıda yazılanlar doğrultusunda aynı şekilde 307 içinde her zaman söylediğiniz neden kalitesiz olduğunu yazabilir misiniz?Mesela şanzımanı yağ mı kaçırıyor?İç plastiğinde soyulma mı var?Fan sensörü arızası mı var?Sürücü kapısının kilidinde sorun olupta kumandayla kapı açılmıyor mu?Konsolun eşya saklama bölümünde koca bir delik mi var ve buradan havalandırmaya birşeyler mi kaçıyor??

Birşeyler bildiğinizi kabul ederek bu mesajı yazdım.Bakalım kalitesiz dediğiniz şey nedir bu araçta??

Onboardx böyle şeyleri pek yazmaz ama :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: haluk 23

quote:

Orijinalden alıntı: Pluripotent

quote:

Daha önceki mesajınızdan alıntı;

Aracım golf v 1.6 fsi motor.Aracın motorundan başlarsak,fsi motor bana göre başarılı bir motor değil.Çünkü alt devirlerde aracın hızlanması çok kötü şehirlerarası bölünmüş yollarda sollama yapabilmek için 4000 devire çıkarak ancak sollama yapabiliyorum.Sollama yaparken dikkatli olmak gerekiyor.Ayrıca gürültülü bir motor dizelvari bir sesi var.motoru 50 bin kmde..Arızalarına gelince,ilk yılında şanzımanı yağ kaçırıyordu garantiden yapıldı,fan sensörü arızası yine garantiden yapıldı.Ayrıca klasik kapı kolu soyulması benim aracımdada var.İç mekanda orta havalandırma ızgarası çok sert plastikten yapıldığı için çıt çıt ses yapıyor malzemeye elinizle dokunduğunuzda bile çıtırdıyor.Şu aralar sürücü kapısının kilidi arada takılıyor bazen kumandayla açılmıyor.

Ayrıca alıntı yaptığım mesajınıza ilaveten başka bir konunuzda konsolda tenis topu büyüklüğünde bir delik oluduğunu havalandırmaya birşey kaçtığını ve bundan dolayı sorun yaşadığınızı aracınızın servise bıraktığınızı yazmıştınız.

Yukarıda yazılanlar doğrultusunda aynı şekilde 307 içinde her zaman söylediğiniz neden kalitesiz olduğunu yazabilir misiniz?Mesela şanzımanı yağ mı kaçırıyor?İç plastiğinde soyulma mı var?Fan sensörü arızası mı var?Sürücü kapısının kilidinde sorun olupta kumandayla kapı açılmıyor mu?Konsolun eşya saklama bölümünde koca bir delik mi var ve buradan havalandırmaya birşeyler mi kaçıyor??

Birşeyler bildiğinizi kabul ederek bu mesajı yazdım.Bakalım kalitesiz dediğiniz şey nedir bu araçta??

Onboardx böyle şeyleri pek yazmaz ama :)

@haluk23 fanatik olmadığımın göstergesidir kendim bilerek ve isteyerek yazdım.objektif biri olduğuma inanmanız için yeterli değil ama olsun

• 307 lerin en zayıf yeri elektronik arızalarının sıkça görülmesidir.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.