Arkadaşlar bu araba (aracım 2006 model 110bg hdi) beni deli edecek; geçen ay aküyü değiştirdim (o da ayrı bir hikaye ya neyse). 2 gün önce yol bilgisayarında "depollution system fault" diye bir hata mesajı çıktı ve aracın çekişi düştü. Kenara çektim tekrar çalıştırdım çekiş düzeldi ama hata mesajı kaybolmadı. Ben de ertesi gün servise götürmek üzere yola çıktım, bir 40-50 km yaptıktan sonra hata mesajı kayboldu. Eve sevinerek geri döndüm, otoparka arabayı park ettim. Yaklaşık bir 2 saat sonra arabayı tekrar çalıştırdım, bu sefer başka bir hata mesajı "Remote control battery flip". İlk hata muhtemelen aldığım mazotla alakalı olabilir ama bu battery olayı nedir bilen var mı?İnternette araştırdım böyle bir hata bulamadım. Yardımcı olabilecek varsa sevinirim, 2 gün sonra uzun yola çıkacağım
hocam peugot 307 lerin çok kronik hataları olduğu söyleniyor uzun yola çıkmadan önce servise gösteriniz aracınızı neyin değişmesi gerekiyorsa masrafdan kaçınmayın değiştirin
uzaktan kumandalı anahtarın pillerini değiştir.
Son verdiği hata,uzaktan kumandanın pilleri ile alakalı.Pili değiştirin.
teşekkür ederim herkese, daha önce birkaç defa uzaktan kumandanın pillerini değiştirmiştim piller çok zayıf olduğunda bile böyle bir hata vermemişti ama dediğinizi deneyeceğim, teşekkürler tekrar
uzaktan kumandanın pilini değiştirin veya pili kaymış gibi bir şey demiş sanırım.
Arkadaşlarında dediği gibi kronik problemleri olan bir aracınız var İnşallah ciddi bir şey yoktur.
pejodan uzak durulması gerektiğini hep söylerim son derece kalitesiz araçları var.
kronik problemlerin detayları için şikayetvar.com adresini inceleyebiirsiniz. orada bir çok sorunlarla karşılaşan arkadaşlarımız var ki bunlarda size faydalı olabilir. Enazından hangi arızalar verebileceğini öğrenirsiniz
bir arkadaşımın 307 sinin sol arka fren lambası sürekli patladığı için arabada 1 kutu ampül taşıyordu
quote:
Orjinalden alıntı: onboardx
pejodan uzak durulması gerektiğini hep söylerim son derece kalitesiz araçları var.
Daha önceki mesajınızdan alıntı;
Aracım golf v 1.6 fsi motor.Aracın motorundan başlarsak,fsi motor bana göre başarılı bir motor değil.Çünkü alt devirlerde aracın hızlanması çok kötü şehirlerarası bölünmüş yollarda sollama yapabilmek için 4000 devire çıkarak ancak sollama yapabiliyorum.Sollama yaparken dikkatli olmak gerekiyor.Ayrıca gürültülü bir motor dizelvari bir sesi var.motoru 50 bin kmde..Arızalarına gelince,ilk yılında şanzımanı yağ kaçırıyordu garantiden yapıldı,fan sensörü arızası yine garantiden yapıldı.Ayrıca klasik kapı kolu soyulması benim aracımdada var.İç mekanda orta havalandırma ızgarası çok sert plastikten yapıldığı için çıt çıt ses yapıyor malzemeye elinizle dokunduğunuzda bile çıtırdıyor.Şu aralar sürücü kapısının kilidi arada takılıyor bazen kumandayla açılmıyor.
Ayrıca alıntı yaptığım mesajınıza ilaveten başka bir konunuzda konsolda tenis topu büyüklüğünde bir delik oluduğunu havalandırmaya birşey kaçtığını ve bundan dolayı sorun yaşadığınızı aracınızın servise bıraktığınızı yazmıştınız.
Yukarıda yazılanlar doğrultusunda aynı şekilde 307 içinde her zaman söylediğiniz neden kalitesiz olduğunu yazabilir misiniz?Mesela şanzımanı yağ mı kaçırıyor?İç plastiğinde soyulma mı var?Fan sensörü arızası mı var?Sürücü kapısının kilidinde sorun olupta kumandayla kapı açılmıyor mu?Konsolun eşya saklama bölümünde koca bir delik mi var ve buradan havalandırmaya birşeyler mi kaçıyor??
Birşeyler bildiğinizi kabul ederek bu mesajı yazdım.Bakalım kalitesiz dediğiniz şey nedir bu araçta??
ben bi 307 ye biniyorum ama marka filan değişik sanırım opel ford vw galiba
quote:
Orjinalden alıntı: conquista
ben bi 307 ye biniyorum ama marka filan değişik sanırım opel ford vw galiba
+1
quote:
kesinlikle dogru ama eksik Kalitesiz + tipsiz araçlrının hepsi hele arka tasarımlar tam bi rezaletstop lambaları falan azcık bi albeni katar insan yoksa öne kedi gözü yada çekik far koyup arkada buna uygun stoplar koymamak saçmalık
quote:
Orjinalden alıntı: cemoki
bir arkadaşımın 307 sinin sol arka fren lambası sürekli patladığı için arabada 1 kutu ampül taşıyordu
ben pejo 306 da kullandım 2 yıl oradan pejonun kaltesini biliyorum.
2002 307 xt bva kullanıyorum, geçen ay hanıma 2005 307 xt bva daha aldım gayet memnunum, uzun yol kısa yol, şehir içi şehir dışı, patika her yere gittim. normal bakımlarını yaptırırım bu arabanın neresi bu kadar problem anlamıyorum. her forumda bundan bahsediliyor ama düzgün kronik örnekler verilmiyor. hep aynı tekerleme. Sorunlu araba. nerede sorun var o yazılmıyor. aynı zamanda 900 cc enduro motor kullanıcısıyım. motoru da ilk aldığımda herkes sorun çıkartır demişti. karda çamurda gitmediğim yer kalmadı. hiç bir sorun yok. her marka ile ilgili olarak muhakkak sorun olabilir. ama özellikle bu tarz forumlarda daha açıklayıcı önekler vererek yanıltıcı olmayan bilgilerin paylaşılmasını düşünüyorum. yoksa öyle bilirkişi gibi oturup onu alma bunu al, o sorunlu bu değil tarzı yaklaşımlar bizi bir yere götürmez. 307 ile ilgili olarak gerçekten ne soun var ise arkadaşlar onu belirtirse memnun olacağım
quote:
Orjinalden alıntı: rouge34
quote:
Daha önceki mesajınızdan alıntı;
Aracım golf v 1.6 fsi motor.Aracın motorundan başlarsak,fsi motor bana göre başarılı bir motor değil.Çünkü alt devirlerde aracın hızlanması çok kötü şehirlerarası bölünmüş yollarda sollama yapabilmek için 4000 devire çıkarak ancak sollama yapabiliyorum.Sollama yaparken dikkatli olmak gerekiyor.Ayrıca gürültülü bir motor dizelvari bir sesi var.motoru 50 bin kmde..Arızalarına gelince,ilk yılında şanzımanı yağ kaçırıyordu garantiden yapıldı,fan sensörü arızası yine garantiden yapıldı.Ayrıca klasik kapı kolu soyulması benim aracımdada var.İç mekanda orta havalandırma ızgarası çok sert plastikten yapıldığı için çıt çıt ses yapıyor malzemeye elinizle dokunduğunuzda bile çıtırdıyor.Şu aralar sürücü kapısının kilidi arada takılıyor bazen kumandayla açılmıyor.
Ayrıca alıntı yaptığım mesajınıza ilaveten başka bir konunuzda konsolda tenis topu büyüklüğünde bir delik oluduğunu havalandırmaya birşey kaçtığını ve bundan dolayı sorun yaşadığınızı aracınızın servise bıraktığınızı yazmıştınız.
Yukarıda yazılanlar doğrultusunda aynı şekilde 307 içinde her zaman söylediğiniz neden kalitesiz olduğunu yazabilir misiniz?Mesela şanzımanı yağ mı kaçırıyor?İç plastiğinde soyulma mı var?Fan sensörü arızası mı var?Sürücü kapısının kilidinde sorun olupta kumandayla kapı açılmıyor mu?Konsolun eşya saklama bölümünde koca bir delik mi var ve buradan havalandırmaya birşeyler mi kaçıyor??
Birşeyler bildiğinizi kabul ederek bu mesajı yazdım.Bakalım kalitesiz dediğiniz şey nedir bu araçta??
güzel bir soru olmuş ama belki arkadaşın vw hakkındaki yorumuda kalitesizdir